София - сред най-бързо западащите градове

София е сред десетте градове, в които качеството на живот най-бързо се е влошавало през последните 5 години. Компания и правят градове, като Дамаск, Триполи, Кайро, Аман, Панама сити, Тунис, Мускат, Рейкявик и Найроби.

Обратно в новината

Коментари - София - сред най-бързо западащите градове | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

София мръсна я правят българите. "ГОСПОД създал хората по свое подобие, но те започнали да правят грехове и го ядосали. Решил да ги накаже. Как? - В най-райското кътче на земята заселил БЪЛГАРИТЕ." Някои народи от пустинята правят градина, САМО българите от градината правят пустиня. Какъвто ни бе социализмът, такъв ни е и капитализмът - БЪЛГАРСКИ.

Това са последствията от социализма-комунизма!

Ама как не ги е срам тези западни журналисти да говорят такива неща. С бате Бойко ще се оплачем и протестираме където трябва!

По света има не повече от 10-15 столици които да са по-добри за живеене от София. И София е НЕ е ''пренаселена'' , поразходете се по света и ще видите. София се развива прекрасно , дано да продължава така, че сега тъпите комунисти като нищо ще скапят положението.

Анкетата е поръчкова и измислена. Служи да подхранва нихилизъм у нас и презрение към нас отвън. Неясни области се оценяват по неясни критерии с неясни методики. Нека помислим в проста логика, без някакви либералски али-бали на джумбали: Ако София запада, то нещо трябва да намалява или да се порутва. Разглеждайки крупните обекти и населението, категорично няма нещо такова. - Населението - определено се увеличава. - Метро - за последните 5 год. беше построено. - Детски градини - лошо положение, но и там се увеличават. - ВиК - не е западнало, във всеки случай. - Електроснабдяване - не е имало дълговременни проблеми. - Информационни комуникациии- непрекъснат ръст, много мощен. - Магазини - също се откриват нови и нови, да ни се чуди човек на кризата. - Паркове - несъществено намаляват, но съществуващите се реновираха няколко пъти. Така че, чисто обективно - какво "не им харесва" на тия "проучватели"? /Ако някой се сеща, да напише/. Ще ви кажа: Народа не им харесва. Не ще да сваля Орешарски, значи, ще му напълнят мозъците с черна помия. Даже няма и да помислят, че Фандъковата е от ГЕРБ, а 5 год. вклучва предимно управление на ГЕРБ.

Всеки софиянец ще потвърди това. София е МНОГО ПО-ДОБРА ЗА ЖИВЕЕНЕ ОТ КОЛКОТО ПРЕДИ 5 ГОДИНИ. Града си е перфектен. Само присъсътието на Витоша, слага в малкия джоб 80 процента от столиците по света.

sthefu

абе вие нормални ли сте, кое ни е перфектно тва, че зимно време до работа изминавах 16 km. за 40 мин. ли???? или това, че ако не дай си боже реша да ходя с градски транспорт ми е час и 15 мин?????? и то ако ползвам метро..... нищо нормално няма в София!!! и това не еблагодарение на Герб или който и да било последните 20 години тя упорито затъва!!!

След 1989 г. при управлението на новоизлюпените демократи са постигнати доста рекорди за вписване в Гинес: -Българската столица влезе в топ пет на градовете, които бележат най-бърз упадък в цял свят. -Последни сме по доход на глава от населението в ЕС и на второ място сме в света по износ на златна руда. -Опита ни в унищожаването на икономиката / промишленост и селско стопанство/ е уникален в све товен мащаб.

Най-големият проблем е този с чистотата на въздуха. На ул. "Цар симеон",бул. "Величков",бул."Т. Александров" и бул. "Европа" въздухът е в застрашителни стойности и е опасно да се живее. Бих могла да кажа,че хората в този район са в изключително неблагоприятна ситуация да останат между живите ако не се спре с този автомобилен терор и замърсяване с бензиновите , оловни пари и праховите частици и тежките метали. Аз не знам, но от СЗО ако направят замервания ще се наложи хората да бъдат евакуирани.

Само на едно място въздухът е със системни превишавания на ПДК и това е Орлов Мост.

КРИТЕРИИТЕ НЕ ОТГОВАРЯТ НА НАШАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ - НА ЗАПАД НЕ ЗНАЯТ КЪДЕ СЕ НАМИРАМЕ НА КАРТАТА И ЗАТОВА НИ СРАВНЯВАТ С РАЗРУШЕНИТЕ СТОЛИЦИ НА СЕВЕРНА АФРИКА - МАЛОУМНИЦИ НА ЕНТА СТЕПЕН ?????????????????

ПУСНЕТЕ ДА УПРАВЛЯВАТ МЕЛБЪРН И ВИЕНА БЪЛГАРСКИ КОМУНИСТИ, НЕ 70 ГОДИНИ, А 70 ДЕНА, И ТОГАВА ЩЕ ВИ ПИТАМ КЪДЕ ЩЕ БЪДАТ. СИГУРНО ИЗВЪН КЛАСАЦИЯТА!!

Наборе, много си издухан, бе! Смени си тревата, тая не е за теб! Я погледни - Янчулев, Софиянски, Борисов, Фандъкова - кой от тях е комунист (или поне да принадлежи към БСП)? Аман от промити мозъци!

държавата се управлява от комунисти! Не мислиш ли, че това се отразява и на градовете в нея !?

...запада, щото е яла 50г. социализъм. Както и цялата БГ. Това е. Нито е минала през Ренесанса като Рим и Париж, нито за нейното благоденствие са инвестирали пиратите на нейно кралско величие от Грейт Британ. Турско робство и комунизъм-ей тва е микс, брат.

Глупости на търкалета ! Какъвто е народът, такава е държавата, такава е и столицата ! Цигански !

Спомнете си кой беше кмет по времето когато градът е започнал да запада.

София е клоака, тотално зле, пълен ужас! Огледайте се ! Навсякъде преди хубавата ни столица е надраскана с графити все едно сме Детройт през 70-те години или някакво американско гето. И нищо не се прави по въпроса, а трябва да има затвор или поправителен труд за това. Защо тия драскачи-дебилчета не си шарят стените в апартаментите си?

За съжаление и в апартаментите си шарят. Особено ако са под наем.

София запада, защото е пренаселена ! Това е град с възможности за не повече от 800,000 -1,000,000 жители. Голяма грешка е, че всички учреждения, централи, офиси, включително и политическите такива са съсредоточени в един единствен град - столицата на БГ. В София има безброй много работни места за чиновници, по тези учреждения и се отглеждат безброй много неработещи и нищо не правещи търтеи. Мразя безобразията на Дянков, но за това беше прав. Трябва децентрализация, трябва всичко да се изнесе по провинцията, далеч от София ! Само така ще спре наплива от хора заливащи столицата. Просто няма друг начин ! Махнете от там работните места, ще се махнат и хората ! Иначе в много скоро време ще се задушите и ще полудеете ! Привети от Florida.

, ама на нас не ни изнася.

ма какво говорите преди пет години софия цъфтеше - навсякъде избуяваха растения ,нората карана внимателно защото имаше много дупки , винаги можеше да си намериш хартийка на улицата ако ти потрябва , мутри непрекъснато правеха атракции па улиците , а сего какво - нищо само мизерия

Специално от гледна точка на трафика сега е по-малко натоварено спрямо положението преди 5 години.

В почти половината от изброените градове се водят войни.....Каква е тая малоумна класация?

С толкова прииждащи селяни добре сме.

Който твърди че София е добре никога не е излизал от България и затова само кочинката познава. Дори Тирана Албания, Скопие, Македония и Букурещ, Румъния е много... по-чисто спретнато и подредено. София запада-наи-мръсния въздух в Европа. Безидеен градски транспорт (изкл. метрото), пустеещи нови и стари сгради, западнали лифтове на Витоша, затворени басейни, западнали стадиони, коли паркирани на тротоара, дупки, боклуци ( къде е обещания от Боко завод? Кучета човекоядци на всеки ъгъл, мишки, да продължавам ли? само моловете и задръстванията са супер-браво. Къде са алеити за велосипеди, супер е и селския мегдан-Витошка, или петокрилия трикур ( селяните да питат какво е това?) и ще завърша с цитат от Умберто Еко известен философ и писател за София и България: Не може да се гордееш, че по улиците няма дупки когато не можеш да ходиш по тротора от спрелите коли ...

Kолкото и да е зле, за мене си е най- добре.

Прекрасна новина - селяндури сияйте ... Дано умрете от бавен рак!

ТАКАВА И СТОЛИЦАТА Й.

София има всички предпоставки, исторически, природни, климатични и всякакви, да е перла сред гардовете, но й трябва нов и кадърен главен архитект, кмет с визия а не партийна пионка и мъдър градски съвет от млади хора и ще стане.

Най напред обаче, целия даг воглаве с шмекера диков за който е задръстено със сигнали за корупция,аут.

Дайте да бъдем реалисти, София не е толкова лош град и е напълно конкурентен град на градовете в източна европа. Вие били ли сте в Кайро или Дамаск??? Как може да сравнявате София с Кайро и Дамаск???

да бил съм и в дамаск и в каиро и триполи, софя е на светлинни години пред тях но не случва на добри управници

при пудела Фандъкова ще е така!!!

да бъде иначе с тъп кмет - два сезона. От неграмотен милиционер, та на простичка даскалица. Горката ни столица заприлича на Харманли.

Откакто кметуват главата и сополаната,в София няма проблем с трафика и придвижването в града, защото дейните хора заминаха,и се увеличиха песовете,на които не им трябват кръгови движения ами кучкарници. В София може да се живее много добре само ако си на общинска служба.

"Западът" на София започна при Боко Тиквата! Простите селяни дошли да живеят в "столицата" си избраха прост кмет, щото е прост като тях - та да могат да се разбират... Е, няма как с Тиква за кмет градът да прогресира!

Абе, т.нар. столичанин, я се връщай обратно на село и хващай ралото на дядо си. Изоставил си ниви, лозя и градини, буренясват и пустеят, а ти нищо не правиш в София, превърнал си се в търтей чиновник и си мислиш, че така ще бъде 100 години напред. Ако ти, и тези като теб, не се върнете по селата, за да сеете и жънете, България ще загине. С перчене по Софийските кафенета няма да стане. Ако дядо ти се надигне от селското гробище, ще се гръмне да те види какъв лентяй си станал и как нищо, абсолютно нищо не твориш и създаваш, а само лапаш и сереш... Пфу, мързеливци и негодяи!

ами то не става само със самочувствие и претенции,иска се и покритие,драги ми столични смешковци...

ЯВНО СИ ЧЕРВЕНА БАБИЧКА.АКО НЕ ОЦЕНЯВАШ КАКВО СЕ ПРАВИ ОТ КМЕТОВЕТЕ НА ГЕРБ НЕ РАЗБИРАШ ОТ ГРАДОУСТРОЙСТВО И ИНФРАСТРУКТОРА

Така ще бъде София докато кметицата ви е компирица. Елате софиянци в Самоков.

Причината е доста по-дълбока. Българите нямаме градски традиции.По времето , когато великите сили ни създават държава, български град почти няма/1 град и 2 градчета/, а социално българин е значело неграмотен/3 процента/ християнин от село. Преди 9-ти особен интерес към града не е имало, запазва се селската структура . С унищожаването на селското стопанство през 50-те започва интересът към града като на практика процесът е толкова бурен , че по-скоро градът става село. Цялата ни кулутура е белязана от неприязан към всичко градско. Всичи застояли се по-дълго в града и възприели градска култура се задушават и имигрират или деградират или биват буквално избити при радикални промени/както става след 9-ти. Местата им се заемат от огромния селски пълчища брутални селски бежанци, които доминират изцяло градските простнаства, а по-градските среди се затарят в тесни кръгове.

Откриха топлата вода! От Максим преди 5 години бяха написали, че София е като Кабул ама с ракия!Браво на тях!

един от съществените критерии зз западане или фалит на един град/справка Детройт/ е увеличаване на броя на бездомните и улични кучета, в софия дори центъра е осеян с тях и се превръщат в напаст за туристите. Виена един от красивите градове в Европа, такива природи животни не се срещат..да не говорим за Лондон...

Най-мръсния и най-долния град! Истински Содом! Доминиран от наркомани и травестити! Да се огради с бодлива тел и да се пише на оградата: "Внимание! Духовен Чернобил!"

Не що за град се дума място , в което редовно има изядени от глутници кучета.

В часттаѝ за София е правена от откровени зложелатели на България (не е въобще трудно да блъдат посочени) и на гей-обществата. София е един (въпреки всичките си недостатъци - дори и най-големите, като хигиена, ниво на шум заради лумпени -мотористчета, неспазване на закони за преминаване на тир-ове посред нощите, и пр.) от най-интересните и "живи" градове на планетата. Това не е ура патриотизъм (бил са повечето основни места по света), а плод на наблюдения и правилна житейска философия. София не е град за пенсионери, както и за педали вибрацията му е много силна (във всички посоки). За да ѝ удържиш и да съумееш да израстваш чрез нея (до което се свежда цялото човешко съществуване), изисква съответните качества. Затова този град не е за пенсдионери и гей общества, т.е. за хора уморени и лишени от вожля. софия е един от най-интересните и комплексни градове на планетата. Не случайно в изт. край на Борисовата градина има умалено (точно) копие на обелиска и прилежащия му комплекс, който се намира пред Белия дом във Вашингтон...П.П. Неслучайно соф. метро се прави по най-високите стандарти, известни и налични на човечеството...

София е жив град? За работа да - работа, работа, работа...... За живеене - а дано ама надали...

Тарикат, работа има и в Козлодуй и Димитровград. Ти какво дириш в София, та знаеш толкова?

Каква работа, бе, Мунчо, та в София има само чиновници, никой нищо не произвежда, нищо не се твори, само се консумира. Трябва всички тези тунеядци да се върнат по селата си и да възобновят нашето селско стопанство - само чрез модерна аграрна политика България ще оцелее. С чиновници и нищоправци няма изход напред.

Застанете на спирката на метрото на Витошка и се обрънете на юг към НДК: гледката, която се разкрива в дълбочина е уникална. Паркът м/у СУ Кл. Охридски и парламентът, с Ал.Невски отзад и Борисовата градина, ТВ кулата и очертанията на Витоша отпред, е уникално място. Точно на това място се намира духовният център на Балканите! - трудно ще намерите такъв друг в Европа. Но това е и недостатъкът на София к8ато място, към което имат апетити и посяагт много хора извън България.

Да, в случай че имаш предвид под висока вибрация - високо ниво на занърсяване, на прах, на стрес и високо изнервени хора.

Вместо движение напред, тотален регрес /инфраструктура, околна среда, образование.../. "Постижения" на кметове, та дрънкат.

Резултатът е субективен-но причините са във всеки от нас ,защото сме най-злобната и завистлива нация,която е управлявана 70 години от некадърници,които и сега се правят на управляващи-ще видим докога!

Такъв е резултата от управлението на Боко-Боклуковците, но не само за София , ами за Майка България . Герберастите ни загробиха !

герберистите направиха това, после онова, а KLETA MAJKA BALAGRIA преди това цъфтеше и растеше. айде вземай си петте лева от кирето и бягай да играеш бе нещастник.

Така е - Герб просто бяха поредните боклуци, домогнали се до властта! Всичко започна десетилетия назад....

От големите български градове със сигурност София е най-западналият град за живеене от поне 13 години. Най-правилното определение за София е индустриален град т.е. град, в който отиваш да работиш, не да живееш. Все повече София започва да напомня на китайските общежития, които работниците нямат право да напускат - на работа и след това в затвора/вкъщи и живота тече. Ако заплатите в София са като в останалите градове точно за 1 година ще се превърне в призрачен град.

А дано! Искам да живея в "призрачния град".

За това могат да ти помогнат само управляващите - само те могат да решат да разбият софийския монопол и да пръснат бизнеса и държавните институции по цяла Б-я, а не всичко да е концентрирано в София както е в момента. Никой нормален човек няма да отиде да работи в София ако има избор в собственото си родно място. За сегашния вид на София със всичките му негативи/позитиви са виновни управляващите - предишни, сегашни, бъдещи

Това е в резултат на управлението на тъпата даскалица и предшественика и. Кражби, мизерия, глад, чалга и простотия. ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ.

Да, бе. Понеже от БСП хич не е гарантирано. Номера от селски вечеринки.

Ама, нали тази година София спечели първо място за град с най-добри качества на живот в БГ? И то наистина е така по стандарт, заетост, образование, здравеопазване, сигурност, пък и развлечения? Ми, тогава, ква стана тя...

За стандарт и заетост съм съгласен. Високи заплати и най-много работни места от останалите градове. Останалото - дъното отдавна е стигнато и вече се копае надолу...

. .и гей-парадец си имаме !

Тия от "Икономист интелиджънс юнит" (EIU) са мръсни комундета. Не може такава европейска столица, мъдро ръководена от г-н Борисов и неговото протеже г-жа Фандъкова, да западне като Триполи и Кайро. Даже според Плавнелиев имаме сили да пратим войска в Сирия да направи Дамаск по конкурентен на София...

ПРОПУСКАТЕ НАЙ-ВАЖНОТО.А ТО Е ЧЕ ГРАДА ЗАПАДА В ПОСЛЕДНИТЕ 5 ГОДИНИ.ТОВА Е БЛАГОДАРЕНИЕ НА ГЕРБЕРАСТКОТО УПРАВЛЕНИЕ НА БУДА И СЕГАШНИЯ КМЕТ.ИЗВОДИТЕ ГИ ОСТАВЯМ НА ВСЕКИ САМ ДА СИ НАПРАВИ.НО ТОВА ВАЖИ И ЗА СТРАНАТА,ОТ ИДВАНЕТО НА ПРОКЛЕТИТЕ ГЕРБЕРАСТИ ЗАПОЧНА УПАДЪКА.ТРИЖДИ АНАТЕМА И ЧУМАТА ДА ГИ ТРЪШНЕ.

Добре. 5 кинта бонус.

елате в Торонто да видите колкое хубаво :))))))))))))))))))

Пансионче ли мениджваш ?

завиде ли нещо?

бикаите демокрацята,тя ще ви помогне.вече 2ч години ви помага,пак ще ви помогне.а вазното е че сте вече свободни. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

е такова навсякъде в Бг , просто София е в класацията , а другите не. Причините са ясни : крадене до дупка!

С население , което си уреждаше жителство по "втория " начин преди 89 год .,само с комунистически връзки от типа "от лъв нагоре" ,а след 89 си зарязаха майките и бащите , обърнаха се от комунисти на седесари и хукнаха в София ,в търсене на "голямата пара"!С градоначалници където даскалица сменя мутра-пожарникар ,София твърдо ще се свлича във всякакви класации!Затова и само в София има "спонтанни " протести .....на практика срещу демокрацията , а тя е избори , а не "всеки ден избори" докато дойдат "нашите"!!!

Глупости!

Едно немога да разбера, кои са тези "софиянци", които виждат подобрения и обвиняват "комунистите" за всичко лошо? Бай ви Тошо, мили дечица, може да е бил прост, но при него се строеше с междублоково зелено пространство, имаше квартали само от къщи, редовно вечер се миеха улиците и се събираше боклука (наистина кофите не стояха на улицата). Всяка градинка имаше пазач, който глобяваше за газене на тревата и хвърляне на фас. На пролет дърветата образуваха зелен тунел над улиците. И какво стана с демокрацията? Дойде Янчулев и се справи с 1ва градска библиотека: има сграда паметник на културата, има проблем - няма я сградата, няма проблем... и мутрите си "подариха" хотел, построен от Строителни войски и общината. Дойде Мафиянски изолумите продължиха, продаде на безценица земите покрай околовръстното и после ги изкупи на високите цени. Дойде Борисов, слава богу за кратко, и с шмекера Диков разрешиха поголовното високо застрояване където им падне. Дойде даскалицата и се започна с далаверата синя/зелена зона. А кучетата, а дупките, а Общинска банка, а "Военното НДКа" - паметник на военно-общинската далавера, а Копитото... Неможе с едно метро, 200 м. пешеходна зона и десетина метра засадени цветенца да се заличат следите на вандализма.

Забравих за завода за боклук и епопеята с транспортирането на балите, до колкото си спомням годишно отиваха по 50 милиона за пренос, съхранение и "проектиране".

Да добавя само,4е сегашните софиянци не помнят-Цариградско шосе по средата имаше цветна розова алея разделяща двете платна,в градинките имаше много рози и тревата се косеше постоянно,а не ставаше по 50/60 см. София беше наи зелената столица.Жалко 4е беше......

Aaааa, в същност втората най-зелена. Москва беше най-зелената - извинявам се за грешката.

Вече и на децата е ясно ,че София е едно престъпно гето !Все повече интелигентни хора напускат София!