25-годишен е тежко ранен при катастрофа в София

До злополуката се е стигнало, след като джип прелита с висока скорост и отнася младежа, след като е спрял да помага на закъсали на мястото на инцидента.

Обратно в новината

Коментари - 25-годишен е тежко ранен при катастрофа в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дааам... явно младежът лично е натиснал газта на джипа и след това е застанал пред него, за да блъсне главата си в стъклото. Няма извършител! Няма прокурор, следствие и съд, които да преценят виновен/невиновен. Да не би, правилата за движение и законите за нанасяне на тежка телесна повреда вече да не важат и за чужденци от държавите-натовски партньори?

Хе Турците се чувстват абсолютно безнаказани в поведението си у нас. Армия от продажници и безмозъчни главанаци допълнително ги насърчават. Какво друго да стане освен това?

Днес минах от там преди катастрофата. Мястото бе отбелязано със триъгълник според правилника. Даже мислех да спра и да попитам имат ли нужда от помощ, но ми се видя рисково да сменям лентите (аз бях в най-лява, а те в дясна). Днес два пъти минах през околовръстното и на двата пъти имах усещането, че се намирам насред рали. Преди камерата на Шел всичко живо намалява, а после всички са състезатели все едно 300 дявола ги гонят. Редно е да се завиши контрола и патрулите с камери да се разполагат по предизвикващи към по-висока скорост участъци. Бързо и безпроблемно възстановяване на младежа, кураж и сила на приятелите и семейството му!!!

А аз минах след катастрофата, видях само колите и си помислих, че тъпият джип е изпреварвал в най-дясна лента. Никой в официалните коментари не каза, че дясната лента е за спиране при авария и е забранено да се изперварва отдясно. Или вече не е?

Всеки мангал, в т.ч. и българин, като види малко хубав асфалт и се побърква. Всеки път като изляза на това околовръсно има катастрофа. Контрола е нулев, анархията - пълна.

пак ще кажа: такова перманентно нехайно и лекомислена каране каквото има тука - не съм виждал другаде...верно, че навсякъде има моментни изцепки на младежи, но ги хващат веднага и ги одрусват яко, но при нас това няма как да се случи, а да не говорим, че са единици тия, които като се качат на джип карат нормално и това са най-вече жени, факт.

В градина пълна с бурени, цветя не виреят. Дори и някое цветенце да има нещастието да цъфне в нея, бързо бързо просто изсъхва и загива. Закон природен/Божи!

наскоро 2 пъти ми се случи пред мен да закъсва кола на светофар. Пуснах моята кола на аварийки и слязох да помогна на хората. Никой от проклетите идиоти на пътя не прояви малко разбиране, за да ни пусне да преместим колата. През нас бяха готови да минат, но да не си изпуснат зеленото.

стреляйте със сигнален пистолет. да се види отдалеч, че можете да боравите и с оръжие.

Явно се е разчуло,че в Булгаристан правилата за движение може и да не се спазват.

няма проблеми бре... Сега великите КАТ ще направят кампания - светлина , пръдня , лепенка , тесни дънки... Ще се гледат лепките по колата , запалени фарове на 200 лукса дневна светлина , говорене по телефон , теснота на дънките , ерекция... това е важно... на кой му дреме че гадовете карат с по 100 км над ограничението..

Горкото момче - дано се оправи :)

По дяволите. Трябва да върнат велосипеда май. На околовръстното всички карат с над 80. Всички. За сметка на това там няма нито една камера и никога нито един полицай.

И катастрофи в час пик когато всички карат в лява лента с над 100 никога няма , винаги стават след 20-21 или преди 8 сутринта. Проблема не е в скоростта стига тя да е съобразена с пътните условия ами в тъпаците дето са зад волана на даденото мпс. Всеки ден се предвижвам в час пик по околомръсното младост - борово и обратно вечерта , всеки път в лявата лента се кара с около 100-120 и до ден днешен ( с години го карам ) не е имало 1 катастрофа. p.s. тия километри ги говорим в хубаво време.

то веднъж става

След като идиотите на пътя, а не само и на пътя - навсякъде в българското еждневие простотията и арагантността властва, не не получават санкции, ще наблюваме това.

Всеки ден смъртни случаи, и на пешеходни пътеки и по жп. линии навсякъде, спиране няма, да се въвежда доживотен и смъртно наказание ако и тогава не стане причините да се търсят по други начин, няма как само тия на пътя да са виновни.

ДИСТАНЦИЯТА НЕ СПАЗВА............. ТРЯБВА НЕКОИ ДА ПОДСИГУРИ СПОКОЙСТВИЕ НА ХОРАТА ПО ПЪТЯ............... ННЕКОЙ КАТО ТЕ ПОДКАРА ОДЗАТ ТРЯБВА ДА КАРАШ КАТО СЪСТЕЗАТЕЛ ДА МУ НЕПРЕЧИШ ИЛИ ЩЕ КАРА В МЪРТВАТА ТОЧКА С КИЛОМЕТРИ............. МАСОВО ИМА ИДИОТИ :)

На такива дето "ме подпират" отзад,един-дав пъти натискам спирачка,колкото да светне и да видиш как веднага става дистанцията!

Ами бащата на момчето да се въоръжи с камера и нож и да реже празната глава на Анадолския фес за назидание!!!

А на тъпите българи кой ще им реже главата, когато се държат като идиоти?

DIDA

"Аллах пред мен, и аз след него!" Така карат ВСИЧКИ турски шофьори.

до "WEARI"

Искренно съчувствам на младежа и се радвам, че в тази страна има добри хора, готови да помогнат. Но. Така не се прави. Оня ден щях да сгазя човек, и не само аз, защото момчето беше спукало гума (или друг проблем), насред трилентов път в София беше дигнало колата на крик и се беше завряло под нея до половината. Триъгълника, аварийния, беше на 5 м от колата - почти не се виждаше. За малко да му мина през краката и тези след мен също....Сигурно няма пари и иска да си реши сам проблема, но риска е много голям - насред пътя ремонти не се правят! Пример - в Германия аварира мой познат спира в аварийната лента, вдига капака и почва да рови нещо. След 10 мин, незнайно откъде, се появява полиция, пита какъв е случая и вика аварийната кола. Наште хора, ама не, недейте, ние ще се оправим, нямаме пари... Изобщо не им пука - идва пътна помощ, закача ги и в първия сервиз. Разбира се - за тяхна сметка - на мойте познати. По-добре някой да загуби пари, отколкото да има ранени или убити!

Ама ние сме в България, така че единственото решение е да се преместим да живеем в Германия.

Мнозина го правят и то успешно !

Абе и ти си карал като идиот, щом не си видял колата навреме.И какво значи на пътя ремонти не се правят-ами правят се елементарни, като смяна на гума и т.н. Наистина тръгълника трябва да е на по голямо разстояние, но в темата не е причината това, а карането като идот по околвръстното.Това не се санкционира и резултатите са налице.

наскоро показваха едни по тв с фалшиви ремонти..надали са единствени.

Това не е кола с дипломатически номер, а кола на временно пребиваващ в България чужденец

Мом4ето е изгоряло,тия имат дипломати4ески имунитет,който ги пази от правосъдието,имал съм подобен слу4ай само,4е с руснаци.

Дипломатически имунитет имат само дипломатите и някой от сътрудниците в посолството ,останалите нямат никакъв имунитет .приблизително в едно посолство с имунитет са около 5/10процента.

Една жена на един познат на познат пък е имала подобен инцидент с хамериканци.

ооооо троле - ти май налиташ на всико свързано с руснаците. като бик на червено а? сакън да не се каже нещо лошо за мужиците и ти веднага да засегнеш краварите с?

humfry

Почти всички катастрофи и жертви на пътя са само и единствено заради несъобразена скорост! И това си го повтаряме от години, без нищо конкретно да се прави по въпроса.

Принципно не си прав - този термин се използва от КАТ винаги - нещо като дупка в закона. Всяка скорост с която се движите при едно ПТП е несъобразена - това е защото не сте могли да спрете и да го избегнете. Ако карате с 1км и ви удари метеорит - пак ще ви напишат акт за "несъобразена скорост".

последнят път, когато някой се оправдаваше, че това било дупка, бяха защитниците на един движещ се със 100-120 през града с джип, който беше сгазил дете на велосипед в насрещното.

Да, така! Какво според теб трябва да се направи? Това е въпрос на манталитет. Свинята в бяло да я облечеш, няма да стане лебед.

humfry

Неща за правене има много, но липсват воля и желание. Като манталитета липсва по рожение, ще го придобиват в последствие. Ама за това трябват сериозни мерки, а не замазване на положението. Един от най-огромните проблеми е корупцията, която се шири буквално навсякъде. И тук най-лош пример дават политиците и "елита".

И на дистанция!При добра дистанция винаги имаш поглед за движението и време за реакция. Иначе :И сам да съм -па че се бутам!

humfry

В България никой не спазва никакви ограничения и закони. Това е обществена тайна. Заставате на първата улица и ще видите колко джигити има по улиците. И понеже всички знаят каква корумпирана и безправна страна е това, затова и така си действат от десетилетия.

Винаги ама винаги избягвайте ремонти на автомобили по такива шосета, обезопасявайте добре, слагайте всички предупредителни знаци, ако ви се налага гума да спукате извадете всички пътници и ги поставете на сериозна дистанция от авариралият автомобил. Ако колата ви се счупи, но може да се придвижи направете го в най-близкия изход, въпреки с риск да се повреди повече, защото животът е по-важен, а на такива шосета се кара безрасъдно. ФАКТ

Прав си, обаче ... Това "ако ви се налага гума да спукате", не говори за добри намерения и тревожи :)

ако ви се налага да минете по път с дупки..

Много е странно това, че може да ти се НАЛОЖИ да спукаш гума! Не съм наясно как може да ти се наложи да спукаш гума, но ако обясниш как става НАЛАГАНЕТО - ще съм ти благодарен! ;-)

На този участък, след светофара на "Каблешков" и "България", карат като ненормални, все едно преди това на синджир са държани.. Никога не ми е било ясно защо по бул. "България" ограничението е 70.. разбирай - само "тъпаците" карат с толкова, а тарикатите с джипове и други подобни чекиджийски автомобили карат със 100 и нагоре.. Интересно тези тарикати за къде са се разбързали и къде ще стигнат после.. най-много на следващия светофар.

Хайде, прокурара, следствието, медиите, какво чакате! Почвайте го виновника: опит за убийство, жестокост, изверг, прибавете и етническа омраза! Дайте зловещи кадри от видеонаблюдението! Давайте, къде си завряхте свободата на словото и правовия ред! Да осакатиш 25 годишен българин, по-малко престъпление ли е от това да осакатиш бебето?! Турците изобщо арестувани ли са или сега си пият кафето в Панчарево?

Ти виж номера на джипа и ще ти стане ясно, че си допиват на панчерево кафето. Няма кой да задържи шофьора за съжаление, макар да е има вероятност и да не евиновен.

А младежа, който се е разхождал по платното бил ли е с светоотразителна жилетка. Освен това предполагам с Лазер са измерили скоростта на джипа, който е минал така - фииил вместо фиииииииииииил.

Пичове безпристрастно ще коментирам. Български ли турски ли граждани не знам, ама има правила. Преди една седмица бях на Български червен кръст за първа помощ. Там постоянно ни повтаряха. СПРЕТЕ ЛИ НА ПЪТЯ АВАРИЙНО ИЛИ ДА ПОМОГНЕТЕ НА ДРУГ СПРЯЛ ПРЕД ВАС 1вата ЗАДАЧА Е ВАШАТА БЕЗОПАСТНОСТ. ЧЕРВЕНИЯ СВЕТЛООТРАЗИТЕЛЕН ТРИЪГЪЛНИК СЕ СЛАГА. Човек движещ се със 100 км/ч няма как да разбере, че сте спряли аварийно без необходимите средства. А и да види няма да може да реагира. Така че не всички имат вина и единия за дивата скорост и другия за това, че не е отбелязал спирането си.

Хубаво де. Тригълникът е отзад, а не острани.

явно шофьора се е опитал да избегне удара в последния момент???

явно шофьора се е опитал да избегне удара в последния момент???

Няма ненаказана добрина.

Поредният малоумник, качил се на кола с повече конски сили от IQ-то му и избиващ комплекси въпреки и напреки на всички останали... Искрено съжалявам за младежа и родителите му.