14 пострадали при трамвайна катастрофа в София (снимки)

Тежка катастрофа между два трамвая стана в центъра на София. 14 пътници са пострадали. Сред тях е и бременна в седмия месец жена, която е в Майчин дом.

Обратно в новината

Коментари - 14 пострадали при трамвайна катастрофа в София (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

задния трамвай е бързал да мине в пакет с предния, за да не остане да чака светофара. Редовен номер и на трамваи и на рейсове от градския транспорт!

Сигорно ватмана и карал бързо добре че няма умрели господ ги спаси

Сигорно ватмана е карал бързо

Ватмана е карал бързо

Трамвай на 35 години! че то това си е ретро класика за музей на софийски адски транспорт. MUSCLE TRAM!

Ще уволняват бедната жена ватман..... а директора Е.Ганчев назначен без конкурс кой ще уволни??

НАЙ-ВЕРОЯТНО И ДВЕТЕ ВАТМАНКИ СА ГОВОРЕЛИ ПО ТЕЛЕФОНА, РАЗМЕНЯЛИ СА РЕЦЕПТИ ЗА ПРЪЖКИ И ЛЮТЕНИЦИ, ЗА ПЛЕТКИ И ЛЮБОВИ.. ОБИЧАЙНА ПРАКТИКА, ДАЖЕ ВИСЛЯ-ЗАДЪЛЖИЛО ГИ Е РЪКОВОДСТВОТО ИМ ДА ГОВОРЯТ ПО ТЕЛЕФОНИТЕ, ДА ПИШАТ ЕСЕМЕСИ И КОМЕНТАРИ ВЪВ ФЕЙСБУК ВИЕ ВИЖДАЛИ ЛИ СТЕ ВАТМАН КОЙТО НЕ ГОВОРИ ПО ТЕЛЕФОН ДОКАТО КАРА ТРАМВАЯ?! АЗ-НЕ! ДАЖЕ СЕ УЧУДВАМ КАК ИЗДЪРЖАТ С ЧАСОВЕ ДА ПЛЯМПАТ..

Доказателство за вашите думи са минусите, кито са ви нацвъкали.Ватманите са! пс.Между другото сте абсолютно прав! +1 от мен

аз лично съм виждала шофьор на тролей, който си пишеше в скайпа. Много се потресох тогава, шофьорите на маршрутките редовно водят някакви безумни разговори, кой докъде бил стигнал и кого засякъл. Не виждам защо и при ватманите да не е така

януари

Е, ЯВНО ТЕДИ С МИНУСИТЕ СТЕ ОТ СЕЛО И ТРАМВАЙ ВИЖДАТЕ САМО ПО ТЕЛЕВИЗОРА ПЪТУВАМ ВСЕКИ ДЕН ОТ КНЯЖЕВО ДО СЪДЕБНА ПАЛАТА ИЛИ ОТ ГОРНОБАНСКИ ПЪТ ДО ИЛИЕНЦИ.НЯМАМ СЛУЧАЙ ВАТМАНКА ДА Е СПРЯЛА ДА ГОВОРИ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ПЪТ, А ЧЕСТО И ПИШАТ , ВЕРОЯТНО ВЪВ ФЕЙСБУК

Няма какво друго да е било на Ватманката освен,или да е била махмурлийка от вчера среднощен запой,или си е мислила за мъжки полов Орган,и резултата е налице.Жени ще пребиете хората бе,осъзнайте се!!!!

Тая пък бременната била в състояние на силен уплах. Тия жени като забременеят стават страшни лигли!

като мъж ти казвам, че си завършен олигофрен.

Абе ти и без да си бременен щеше да се насереш от страх при удара. Между другото, четейки коментара ти, ми се струва , че майка ти май те е изкарала от грешна дупка.

Аз докато работех като ватман такива инциденти нямаше ! Свирките ги правехме само в извънработно време, а на работното място цареше ред и законност.

Свирки си ми правил по време на работа , или забрави ! ?

Официалната версия е че гратисчия е дръпнал аварийната спирачка

Наблюдавах в какъв стрес работят ватмани. Безумно движение по улици, пътници искащи биретчето по време на движение, и питащи как да стигнат някъде, понякога и псуващи ватмана. График ,който ги гони и движещи се коли по релси. Невъзможност да използваш тоалетна (всички са хора). Така че, добре ,че няма жертви, но чак да се остане жената (вероятно възрастна) без работа пред пенсия - за нея е ужасно. А застраховател трябва да покрие разноски за лечение, защото билетче или карта е гаранция за получаване на застраховка.

Новите трамвайни мотриси са виновни. Седмицата е нова и е заковала на място. Другия трамвай е по-стар и явно с по-дълъг спирачен път.

Понеже много груби и нецензурни слова се изливат като водопад. Дали точно водачите са винаги виновни за всеки инцидент с градски транспорт? А превръщането на София в град -държава. непрекъснатото пренасищане с хора и автомобили. Нервите ,които са необходими да управляваш 40 тонна мотриса в това идиотско движение и въздух, съперничещ на газова камера. Съчувствам на пострадалите и благодаря Богу, че няма жертви. Апелирам към хората да бъдат по- човечни и да не се нахвърлят като лешояди върху най-лесната жертва.

Защо задният трамвай се е движел само на 5 метра разстояние от предния? "Опитната" ватманка не знае ли, че релсовите превозни средства са с много голям спирачен път? Защо задният трамвай не е намалил, а се е движил с "пълна газ" на 5 м отстояние от предния, когато предният наближава спирка? "Опитната" ватманка не знае ли къде са постоянните спирки по нейния собствен маршрут? "Опитната" ватманка не знае ли, че на спирка всеки трамвай намалява и спира? И накрая: прилошало ли й е или си е бъбрила с някого лично или по телефона?

Ако станеш ватман, само при теб ще се возя. Колко компетентно го казваш това за релсовия път, направо настръхвам.

Движи се близо и се движи бързо, понеже ако оставиш една кола дистанция веднага някой нагъл водач на МПС ще се шмугне в пролуката. И тогава трябва да чакаш един светофар време пред спирката със затворени врати.

Истината: Ползва мобилен тел.по време на движение!

Някой е махнал предпазителите на трамваите, които се слагат превантивно, точно за такива случаи. Няма да се учудя ако това е пак някаква реформа на Борко и Урко (ББ и ЦЦ), решена "на тъмно". С пилешките си мозъчета, са се опитали да намалят бюджета на градския транспорт.

че ударът между двата трамвая е бил изключително силен и част от пътниците са паднали на земята E-e! този трямвай с отвоени врати ли е карал, че да паднат на земята пътниците? дали пък не са паднали на пода на трямвая?

Най вероятно може Ватманката да е била Поркана,ако не си е мислила за мъжки полов орган,и ето ви резултата.А Проба за Алкохол взеха ли и ???Не си Мислете че Жените пият по малко от Мъжете,:)Поркат и те като за последно,но иначе пред колеги и по интеренет се правят на много стрикни домакини алкохоличките долни.от 15г възраст пият по улиците още със бутилка бира във ръка честно ви казвам,забележете само по улиците за какво става въпрос във Центъра Момичета се разхождат със бутилка бира и цигара във ръка,и се наливат като за последно.и после ето ви го резултата.и не само със Трамваи ами и със коли,повечето катастрофи са от млади не опитни и пияни жени,това е самата истина,жената става само за дома,кухнята и за забавление на мъжа,за друго нищо.:)

Проблемите ти със жените са явно от детството...

кога е бил манечок не са му давале, оти е бил манечок... а са, кога е пораснал, не му дават оти е прос? нещо таково ли рече?

васко

Ти ако си имал,аз не,и не се оплаквам,за да казваш какви проблеми съм имал аз,и какви ти,и ония цървул селянина по долу жив траверс:)

ДО БЕН ЛАДЕН-ЧЕ ТО КОЕ Е ПОД КОНТРОЛ В ТАЗИ МУТРИНСКА ДЪРЖАВА?

Контрабандата

slavrado

Каквото и да си говорим, знаем как карат трамваите. Като бесни, особено, ако се изнервят нещо. То са едни псувни, едни обиди.. мани, мани. Да я махат тази ватманка, едно зло по-малко.

Хора не се излагайте и не пишете глупости моля Ви ! Просто ватмана в предния /стария/ трамвай и давал на заден ама парковия асистент го е "предал".... и леко е чукнал новото Волво бързащо Отзад .... а пък май не е имал и светлини за задна !

Жените Ватмани често се отплесват,като си мислят често за Мъжки Полови Органи,и вижте резултата:)

ай стига плескал глупости, бе! оди си цъкай прончетата!

васко

Ти се радвай че не си бил във този трамвай да те утрепа Сливата:0)

Има ватманка - има проблем. Няма ватманка - няма проблем.

Не че някой ще каже но за лев билет какви са мойте права и застраховка .И защо е толкова билета ако се возиш за две спирки,питам контролите а те само знаят вашето билетче .Някой наясно ли е при трайна вреда на пътника а и по малка каква е застраховката и как се процедира доколкото т слухове знам трябва да си направиш прткол с трима свидетели нищо че примерно си осакатен може кръв да шурти н трябва свидетели да търсиш.До кога в адския транспорт пътника ще има само задължение и няма права

Свидетелите, протоколите - с това се занимават следователите, не пострадалите. В новината пише, че вече са на място.

проучи и пиши .

Някой знае ли дали в метрото има систем която да продотвратява сближаване?

Не баце, само VOLVO я имат!

Метрото (и влаковете) работят на друг принцип - ако в тунела или на спирка има друг влак, следващия го задържат на предишната спирка/гара.

А 20 заплати ще й дадат ли?

ЩОМ И ВАТМАНИТЕ СТАНАХА ПИЛОТИ ОТ ФОРМУЛА 1,ЗНАЧИ НЕЩАТА СА ИЗВЪН ВСЯКАКЪВ КОНТРОЛ!НА БЪЛГАРИНЪТ МУ ТРЯБВА ТОТАЛНА ПРЕНАСТРОИКА НА МОЗЪЧНИЯ МУ ЧИП, ИНАЧЕ НЕЩАТА СА НЕОБРАТИМИ!!!

Малко преувеличаваш мой човек. В Англия всяка година става поне 1 много тежко произшествие и множество леки пред които това нашето бледнее. Спомням си когато гръмнаха резервоарите за керосин в Хемел-Хемпстед което е до летище Лутън. На 1 км нямаше здрав прозорец, всичко избито. Така че не се изхвърляй.

челно трамваи!? е как са се преплели линийте им!?

Кой ти каза, че е челно?

Челно-недочелно ... И недомислено.

А какво е линий?

"Линий" е мъжкият на "линия"!

странично е... :))) а бе на единия му са поднесли спирачките и .... се езавъртял :))))

а спирачната система как е?

Ватмане, ватмане, на последна спирка бирата си фирка.....ех защо забравихме това фолк творчество от 90-те години.... Та те в България всички шофират като тъпи провинциалисти - мислят, си че са в малкия град или на село и препускат като за последно.....София се напълни с цървули, които не са мръднали и сантиметър в интелектуалното си развитие, но пък всички тези стаха шофьори.....

Хах напила се е снощи и днеска с пиянство се е е настресла. Затва когато пиеш и на другия ден си на работа си вземаш болничен

Ние само на работа пием

КАТО Я УВоЛНАТ ШЪ И ДАДЪТ ЛИ 20 ЗАПЛАТИ НА ИЗПРОВОДЯК

dirddd@

Явно само в България мнозинството кара с превишена и несъобразена скорост. В скоро време очаквам и "катастрофи" с ролери, тротинетки и колела... Безнаказаността води до тотално безхаберие и безумие.

според мен ватмана от първия трамвай, който е спрял рязко е бил Е Минчев, просто паркетният лъв е искал да му го хакнал изодзадзе със засилка...

Новият трамвай трябва да има система за предотвратяване на сближаване- елементарно е... масово новите коли го имат и даже не е екстра... Как ги купиха без тази система?

Старият трамвай е ударил новия, не е обратното.

Защо ми слагате минуси - излъгах ли, обидих ли някого или просто не Ви хареса цвета на косата ми?

Новичък трамвай за милион лева съсипа тази ватманка.... А бе това е разпасана и безотговорна работа, това не е работник, а хулиган...

А ако се окаже техническа неизправност - което е много вероятно?

какво и е тежкото на катастрофата за да е тежка трябва да има смътрни случай а тука няма такива и слава богу разбира се, а освен това като гледам са се чукнали и това е паднали били пътниците ми да се държат да ги таковам в селяните даже не знаят как се пътува в трамвай

То ако беше баба ти или майка ти, от резкия удар да си изжлемби кратуната некъде по железата, да те питам така ли ще говориш.

А възможно ли е Ватманката да си е мислила точно във този момент за Мъжки полов орган,и да се е отплеснала???за това във Градският транспорт да се забрани на жени да работят там,да карат Тролейбуси Трамваи и Автобуси,добре че поне не са допуснали жени да карат мотрисите във Метрото да ни изпотрепат като във филма на Умирай Трудно:0)Жените добри но само във някой техни свери.

За нея не е ясно, но ти изглежда само за това си мислиш...

?!?! Това може да си го помисли само един болен недоебан чекиджия.....

Тъй нареченият гангнъм шийт или стайл е проста червена отрепка потяща се за 20-30 рубли месечно в дир-а така, че бъдете снизходителни ....

Неграмотнико нещастен, ти си голям простак!!

васко

Слива Миризлива си ти Разпоретино:)

humfry

И в градския транспорт има джигити. Джигитите са буквално навсякъде.

така се получава абсолютна синхрония между народа и "управляващите "го ...

Абе, Боко нема ли да вкрара тиа трамвае под земята. Там поне нема да се видат кусурете.

като гледам задния трамвай е на 100 години, ако предния е спрял рязко и недостатъчно навътре в спирката няма никаква възможност за спиране. Освен това все пак задния трябва да излезе извън кръстовището с Козлодуй, наклона е много голям и когато има да става ще стане. Дано всички са добре.

Гарантирано от ''ГЕРБ'' Оставка на Фъндъкова и Горанов!!! Не може всеки ден да има подобни случай,по времето на Експертното Правителство на Най Големият Експерт Г-н Орешарки нямаше такива неща,и за през Управлението си е теглил само един милиард лева кредит,а не като тези от Герб един път 16 млд лева и сега нови 5.3млд лева.Много лапат тези от Герб,големи са им разходите май.

чебник по история: САЩ са подкрепили Априлското въстание, българите живеели щастливо като роби бултаймс ком

Най-вероятно задния трамвай е карал все още с летните гуми.

Пак добре, че не са се сблъскали челно, и това ще се изхитрят някой ден да направят ! Съчувстие за пострадалите, дано по-бързо се оправят !

Преди няколко дни чаках трамвай на спирката на Овча купел - 11 или 19, който идва от Княжево и завива към Красна поляна, късно вечерта, когато са вече много редки. Имаше доста хора на спирката, всички четем таблото и ни обзема униние, защото най-близките са след 15 и 20 мин - значи ще се виси под дъждеца още дълго. И неочаквано се задава един "ЗА ДЕПО", което е в нашата посока, всички радостно се приготвят да се качват, той бавно-бавно припълзява, спира (на светфара) и не отваря вратите, ние се възмущаваме, след което човекът отваря само предната и търпеливо високо обяснява, че спирачките са му отказали, не може изобщо да вози хора, извинете, не мога да ви взема, дори и за 2-3 спирки (след това е депото) - много е рисковано. Ние го разбрахме и си продължихме да чакаме - какво да правиш, техниката отказва понякога, на всекиго животът му е мил, нали?! И става дума за трасе, което е само по равно до самото депо - няма рискове, както от гарата към Сливница - но той си знае състоянието на колата, а ние се съобразяваме с него - това е интелигентното поведение на един отговорен водач, мъж, към 60-те - значи опитен, при това така възпитано и спокойно ни каза какво става, че нямаше как да се сърдим! Дори и сам, си караше бавно, спря от това, че беше изключил подаването по-рано - дори и без спирачки - може, ако човек си знае работата и има чувство за отговорност! А когато няма - ето го резултатът - "сблъсък между два трамвая" в понеделник сутрин, по ясно и слънчево време ... Позор!

"Ватманката е карала с несъобразена скорост " ?!?!? Щом трамваите почнАхме да караме с несъобразена скорост...баси държавата и народа сме!

А, то пък по другите държави въобще няма такива. Във всяко стадо си има миризлива овца, важното е да се изважда навреме.

Ватманите са големи селяни,а по какви критерии се назначават,никой не знае. Как се поверява няколкотонно превозно средство в София? А заплатите им не са малки.

Добре бе,иди ти кандидатствай за ватман. Щом селяните го могат...

У нас винаги се говори как спирачният път на трамваите е много дълъг. И това сигурно е вярно за старите. Случи ми се в чужбина кола да засече много лошо трамвай, в който се возех (и в цивилизованите страни се случва). Трамваят почти закова на място - вътре се натъркаляха багажи, ватманът мина при всички пътници да види има ли пострадали. Та си мисля, ако един такъв трамвай спре рязко (защото е засечен примерно) и след него се движи стар трамвай, сигурно става това, което виждаме на снимките.

Все пак предният трамвай е бил спрял на спирката. Не е спрял рязко по време на движение.

"Вотманката била опитна".. Като чуеш, че във Вулгаристан набеждават някого, че бил "опитен", знай че има голяма вероятност да е олигофрен.

Инцидентите ще зачестяват. Опитен значи с рутина, много стаж, механичен поглед върху нещата - прави ги автоматично, но с възрастта "автоматиката" се изхабява, забавя се, условията се променят и не всеки може да се нагоди... стоп... трябва му почивка -пенсиЯ!

Дай на шопа трамвай, да се изтрепе.