Авариен камион блъсна и уби жена в центъра на София

Възрастна жена е загинала на място, след като е била ударена от авариен камион на кръстовището на Петте кьошета в София.

Обратно в новината

Коментари - Авариен камион блъсна и уби жена в центъра на София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

преди мен е написано че кръстовището си било такова от 100 години ...... но тогава не е имало толкова много возила . И защо толкова много транспорт и други возила да минават точно там?! Направиха Витошка луксозна пешеходна пътека и претовариха съседните булеварди с транспорт. Преди 100 години хората са можели спокойно да пресичат, а сега на пешеходците им създават безбройно много ограничения - чакане, заобикаляне , трябва бързо да пресекат.....но ако са възрастни и са много по-бавни от мощните возила - да ги трепят ли трябва?! ДА СЕ ОГРАНИЧИ БРОЯ И СКОРОСТТА НА ВОЗИЛАТА В ГЪСТО НАСЕЛЕНИТЕ ГРАДСКИ РАЙОНИ ЗА ДА СЕ ЗАПАЗИ ЖИВОТА НА ХОРАТА.

В НОИ и социалното министерство ликуват - една пенсия от 250 лв. по-малко! Нещастна "държава"!

Някой ще обясни ли за нас провинциалистите какво точно означава "Авариен камион"

Обикновено са камионите, с които се придвижват хората от поддръжката на релсите и контактната мрежа на трамваите и тролеите. Липсва на снимката, защото явно е офейкал.

17 години ГЕРП са на власт в София и 17 години градът е перманентно разкопан ! Защо ни събират данъци в София, като ние не можем да имам нормални улици и град. Боце и ГЕРП крадат като разпрани и копят като изоглавени. През петте кьошета (злополучното кръстовище) е пренасочен почти целия градски транспорт с направление север-юг и много от автомобилния такъв. как да не стават нещастия. В допълнение, на крастовището никога няма кьораво ченге/катаджия -всичко е изоставено на самотек. За пореден път БГ полицията ще преброи труповете ....

Щото ако бяха комунистите сигурно още щеше да зее дупката по улицата срещу партийния дом а по околомръсно сигурно щяха да висят по клоните на дърветата неиздържалите шофери в задръста и лунния пейзаж, решили да сложат край на мъките и да се обесят. То бива мурзилажна простотия и наглост ама това вашето е вече за бой!!!!

За гадните комунисти си прав, те са най - лошото нещо в Българската история .... ама много се лъжеш ако си мислиш, че комунистите са си отишли от властта..

Научи се да пишеш, пък тогава коментирай! "крАстовище" не произлиза на дЕдо ти от краставиците, а от крЪст. А преди 17 год. ГЕРБ дали е съществувала?

Страшно и нетърпимо е вече.Егати живота.

Изчезни безкрайно.

Има в Чик на няколко места пресичане на 3 улици в една точка. Пример: Харлем?Милуокои/Ървин парк. Нарича се Сикс корнерс /6 ъгъла/ Има само 1 забранен завой наляво, само на 1-на улица. Светоф си работят нормално и няма никакви проблеми по преминаване на трафика. А в София много нещо е направено, но и много има да се прави. Тези които правят улиците и поставят знаците и маркировката не са достатъчно образовани в тази дейност. Дълго е за обяснение. Но поне сложете една АРКА с табела Аерогара, 500 метра преди изхода на Юж дъга посока Изток след Икея, за да не се бъркат водачите. И 1 катастрофа да се спести пак си заслужава. 20-30- 40 табели има преди лет Кенеди, Ла Гуа. Ню Ар , О'Хера и Мидуей. И най големия тъпак да си, пак не можеш да сбъркаш. Принципът трябва да е "И за пръв път да минаваш да знеш така , като че си минал вече 100 пъти." Преминаването през Пресичащи се ленти е опасна дейност. Това се прави още при проектирането. Кръговите кръстовища в САЩ не са на почит и не се строят за разлика от Агл и Фра. Рампи/ няколко нива/ и 2.светофари. Никакви кръгови.

Изобщо прочете ли за какво става въпрос в статията ?

"Шофьорът на камиона най-вероятно не е видял пенсионерката, която е пресичала булеварда." Така де, ако беше около 25-30 , леко разгологърдена ,щеше да я види.

Това вече започва да прилича на касапница .Няма закони 26години вече . Хората започнаха да се хвърлят от терасите , грабят ги , убиват ги , на улицата ги газят като кучета(и забележете бягат след това) и няма нито един влязъл в затвора . Лъжат хората , че няма пари за увеличаване на пенсии и заплати , а дават 2милиарда за саниране(това е повече от скандално) . Моля не гласувайте за нито един от тях защото след това ще се срамувате .

Дискретно : - В Двустъпковата, респ. Работните-Ни Групи - Задължително И Хора в Златна възраст.

Никакво не, Колега/и ! - Задължително И Хора в Златна възраст !

ти на колко ракии си в момента , та толкова е гладка и ясна мисълта ти ?

...отн. Убиеца - Ясно. ....а ЗА кръстовището : - Тотално ДългоТрайно оправяне на настилката ! ...+ Синхронизация светфарите ?...както Там така И с тези на Руски Паметник и на Солни пазар ? ...Комплексен подлез маймай Е пресложно...ами - автоматизирана система за Инверсно задействане на Прегради (към/за пешеходците) и малкиКолони (преграждащи пътя на Возилата) ? ...т.е. Съобразно светофара + Дали има трамвай/тролей - било Се задействат Преградите, било - малкитеКолони (Имаше такива по Графа, амааа...)

"И НИЕ БЯХМЕ КАТО ВАС И ВИЕ ЩЕ ДОЙДЕТЕ ПРИ НАС".АКО МАГИСТРАТИТЕ КОИТО НАСКОРО СЪС СВОЕТО ТЪЛКОВАНИЕ НА ЗАКОНА ОКУРАЖИХА НЯКОИ НЕМИСЛЕЩИ ШОФЬОРИ БАБАИТСТВАЩИ НА ПЕШЕХОДНИТЕ ПЪТЕКИ УМЕЯТ ДА ЧЕТАТ ЛОЗУНГА Е НА ВХОДА НА ГРОБИЩАТА!

Напълно Ви подкрепям отн. Тъпотевицата на 'наште' 'магистрати', Колега ! ...и очаквам че : - Христо (Иванов) - Следва да Изправи И-това !, наред с Многото други Неща в Правото/Юриспруденцията - с Изправянето на Съзнанието на Хората - ще Е най-Трудно.

Мир на праха на жената! В тая статия, освен сензация нищо друго няма. Например къде е пресичала жената, на позволено или не. Как се е движил камиона, нарушил ли е нещо или не. Изобщо сензацийка да гоним и туй то!

Нарушил е, че не е наблюдавал непрекъснато пътя зад камиона, или не е осигурил човек, който да наблюдава пътя отзад. Авариен камион не съществува.

Кой го знае некролога как е ходил без да гледа. Преди години на това същото кръстовище бабичка и дядка присичат на червено. Спирам да не ги ударя, свиря им. Дъртия кат навири бастуня - ще ме бие що съм му свирнал. Изобщо пенсиите са едно племе ходят като изоглавени хич им не дреме и после некой друг им е крив.

Жив и здрав и ти да доклатиш дотам, да те псуват как размахваш бастуна.

Силно се нядявам да не изкукуригам толкова. Ама знае ли човек... :(

Дискретно : - докъм 52% (Петдесет и Два.) от населението-Ни - СА Хора в Златна възраст.

Абе мани... Такъв цирк беше. Оня налита на бой, бабичката го дърпа и му вика недей, аз се чудя от къде да ги заобиколя така, че да не ми закачи колата с бастуна... От тогава като видя такива да минават на червено си спирам кротко изчаквам ги да се махат накъдето са тръгнали и продължавам. То е видно, че с такива не можеш да спориш, а да ги биеш е срамота... По добре да си ходят където са решили и толкова. :)

Ако и Фандъкова го пресича като пешеходец,няма гаранция,че няма да я сгазят.Не се намери някой управник,който да го направи по свестно кръстовището.Но кой ли го интересува,че се сгазват обиктовени граждани?То да не е на жълтите павета?

Мрънкалник. Направи проект и дай идея пък може и да го направят. Това кръстовище е така от преди 100 години. Събери пет пътя в едно кръстовище вместо да мрънкаш по форумите де???

Аз съм доктор и дано не се налага повече сгазени да идват и при мен.Всеки си разбира от занаята и това трябва да работи.А за проекта,нали един куп проектански пътищарски фирми има,с което си изкарват хляба.

Като гледам снимките, аварийния най-вероятно е карал по трамвайните линии..

Съболезнования на семейството и близките на Убитата ! ----- ...Цял час-и-нещо мина. Още НЕ е хванат Убиеца ?! ...Цели Пет Години прашасва папка с Конкретно Взискване ЗА Тотална Реорганизация на това кръстовище при г-ца Фандъкова. Още ли НЕ е Дори отворена ?!

Съд за Фандъкова! Едно преустройство не можа да направи на това кръстовище за временната реорганизация. Иначе и аз съм се бъркал там защото половината от тротоара са го вкарали в пътното платно.

Този пък избягал. Това е авариен камион бе, да не е опел кадет със закаляни номера!? И да не искат, ще разберат кой е и ще го намерят.

Доста хора имат проблем с осмислянето на прочетеното! "Тежкотоварният автомобил е бутнал жената и не е спрял" Това не означава, че е избягал!

А какво означава? След като блъснеш човек и не спреш, значи си избягал. Иначе аварийният щеше да е спрял и да го има по снимките.

Въпросът е къде сме дремали ние, а не сме написали сигнал на общината?!? За мен си знам, че от позицията от колата нещата изглеждат малко по-различни, на все пак изпитвам угризения, че не съм пуснал сигнал.

"Бутнал" а и не спрял??? А дали не e минал през нея, по-точно!

Да не говорим, че разни изнервени джигити нарочно минават на една боя от хората, да ги събудят.

боклук.не спрял! бог да прости жената! съж.

Едно време когато карах шофьорските курсове моят инструктор казваше: "Дори когато пешеходците нямат право да пресичат или да застават на платното, това не значи, че ние ЩЕ ГИ ГАЗИМ" Очевидно сега никой не уведомява шофьорите да ВНИМАВАТ!!! А дори тези недораслите от съдебната система измислиха, че пешеходците са виновни, когато ги премажат или убият!

България се е превърнала в анархия. Вече никой не спазва никакви правила. Съгласен съм че пешеходците трябва да се пазят, но когато те нямат и най-елементарна култура понякога е невъзможно.

Приятел, твоето твърдение е записано като правило в Правилника за движение в Ню Йорк и Чик. "Независимо дали светоф е станал зелен, ако кола или пешеходец не са излезли от платното, Вие нямате право да преминете!" И ако го направите -сте виновен- Проста работа за спазване от нормални хора

ТАМ ПРЕСИЧАТ И МНОГО МАЛКИ ДЕЦА УЧЕНИЦИ ОТ БЛИЗКОТО УЧИЛИЩЕ !!

Много добре, но защо го казахте? Връзка с темата? Или просто го знаете и намерихте подходящ момент да споделите? ;)

защото днес с баба, а утре с дете може да се случи същото,не мислиш ли?

На Петте кьошета има едно разширение на пътното платно към островчето на трамвайната спирка, което не е съвсем ясно за пешеходците, че не е тротоар, и редовно има неразбирателство между пешеходци, които чакат на светофара и шофьори, които карат в дясното платно в посока към тунела.

Така е.. пешеходците стъпват 1-2 крачки навътре в платното, понеже се лъжат по старите очертания на тротоара.. общината пак не си е свършила работата като хората. Толкова ли беше трудно да се дръпне една дебела обозначителна линия, или да се начертае една свястна зебра, или да се вдигне един бордюр?!

Абе направо снайперисти да слагат, какво ще се лигавят с бордюри. Като застрелят двама-трима другите ще се сетят, че е опасно да се застава там.

Те боя сложиха, ама там се изри за 1 месец. А тва да преместиш бордюра на новото място - голяма работа, голям разход, много сложно! По- лесно е да се остави така, пък ако някой го блъснат - негов си проблем!