София не получава одобрението за домакин на EMA

София е оценена най-ниско сред всички 19 кандидатури за домакин на Европейската агенция по лекарствата.

Обратно в новината

Коментари - София не получава одобрението за домакин на EMA | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това с англ. превод не звучи сериозно. А МВнР пак имат топката в своето поле. Впрочем като се има предвид обявяването на спирките на англ. в метрото, човек с чуди не можаха ли от Общината да намерят някое профи лице да им направи този запис, така че човек да не се чувства неудобно заради самите тях. Вярно е, че София не отговаря на изискванията на тези лигльовци от здравния бизнес, но тази им реакция всъщност ги изобличава, и по индиректен път и между редовете подсказва защо се случва това муслим нашествие (ака "бежанска криза") в З. Европа най-вече. Ето тема за изявени полит-антрополози. София има едно голямо и безусловно предимство (освен разположението си и свързаните с това безспорни отличаващи я дадености), но за да го оцени и да може да му се наслаждава, човек трябва да е правилно "конструиран", т.е. да бъде направен от добър материал. И това предимство се изразява в това, че София като ев. столица и град все още е съхранила "живеца" на живота, онова, което прави нещата вълнуващи и интересни, т.е. автентичният живот, а това е най-важното. А всички тези удобства и пр. глезотии, които са посочени в статията, много скоро започват да нагарчат и човек започва да се чувства празен, защото му липсва най-важното. Защо никой нормален човек не издържа живота в Скандинавията, Дания (на първо място в Европа по приемане на антидепресанти); защо преди години младежта в Швейцария се вдигна на бунтове с//у прекалената уреденост и установености в държавата?! и пр. Та, мисълта ни е, че никой н може да излъже душата по отношение на онова, от което тя наистина има нужда и жадува, и онова в живота, на което човек в крайна с/каа трябва да държи и цени, за да не си пропилява живота, който му е даден най-вече като възможност за израстване, а не за празни удоволствия, удобство и безметежно спокойствие, от които не остава нищо.

Погледнах документа ни и след това видях тези на другите градове. Нашият няма структура, мисъл, формат. Прилича на шестокласнишко домашно по английски на тема "Моят град", само дето е с по-лош английски. И нашите данъци са платили на този "екип" да се събере и да копира информация от Уикипедия и туристически блог за София...

Се налага изводът, че нашият неуспех е бил предизвестен и поради това е това циркаджийско участие в надпреварата. Но все пак в България има много добри преводачи и е трябвало поне документите да бъдат образцово изготвени, дори само от себеуважение, което явно липсва, като най-голям наш недостатък. А който не уважава себе си, не може да иска и да очаква уважение от другите.

Какво искате от град столица на най-бедната държава?????!!!И тази бедност и мизерия се дължи на това че столичаните ст уж "УМНИ'Какво е дала София на народа????Имате ли що годе писател ,поет или друга личност ???НЕ НЯМАТАТЕ И НЯМА И ДА ИМАТЕ!!!!Добре че бяха братята Христо и Евлоги Гйоргиеви от Карлово да направят университет за да не си останете с килийно образование!!!!!!!!!!! ПО КРОТКО СЪС САМОЧУВСТВИЕТО ВИ НА СТОЛИЧАНИ!!!!!!!!!!!!!!!

Ти май и килийно образОвание нямаш. Жив си за окайване. Дори и да пишеш тези глупости от лоши чувства, пак не си извинен. Впрочем от кои си?!

Да си представим/ДЖОН ЛЕНЪН/......че хората ТРЯБВА И ДА РАБОТЯТ!!!!!Не само кеф , дрога,обири,суджук и баджанаци и ГЕЙТ след гейт!!!!!

ХАхаха,и тия знаят , че ГЕРБ е качил баджанаците на кораба,маат суджук и лук/може и пръжки/ и ПЛАВАТ КЪМ ОБЕТОВАНИТЕ БРЕГОВЕ НА ЕВРОПА......Знаят хората!!!

Абе не ни искат за нищо ние си мислим че сме нещо. С тази корупция, бадженачество и айдуклък.

Според мен мястото на тази агенция е в Барселона. По разбираеми причини пръво , че е една от трите най-добри дестинации от кандидатурите, заедно с Виена и Амстердам и второ - малко моркови за каталунците. София трябва да направи от Витоша сериозна и модерна дестинация за спорт, включително разбира се и ски спорт, трябва да развие ресурса от минерална вода , който притежава , да рекламира близостта с Егейско море - само 4 часа и си на море. Един вид да стане атрактивна за европейци като град , които да дойдат ПОЖЕЛАНИЕ и чак тогава да кандидатстваме за агенция. В момента единствения ни коз е - "ама ние си нямаме агенция". Това е същото като някой каже - и аз искам пари като Пешо, ама се оказва, че не може да работи работата на въпросния Пешо, а ги иска само защото не е четно да има разлика.

ДА ИДАТ В БАРСЕЛОНА! АКО СА КЪСОПАМЕТНИ И СА ЗАБРАВИЛИ ПОРЕДНИЯТ АТЕНТАТ,ДА ИДАТ,ДА ЖИВЕЯТ ЩАСТЛИВО И СИГУРНО!ПРАВ ИМ ПЪТ!

Какъв спорт какви 5 лева на Витоша. Това да не са ти Алпите че да градиш километри писти. Дори и Иван Славков на времето беше на ясно че зимна олимпиада ще е предимно на Боровец

НИВО-ЕВРОПЕЙСКО!ПРОСТО СА ДАДЕНИ ЕДНИ ПАРИ НА ЕДНИ ХОРА ДА ИЗБЕРАТ"ПРАВИЛНИТЕ КАНДИДАТУРИ"!ДВОЙНИТЕ СТАНДАРТИ СА НАЛИЦЕ! КОЙ ЩЕ МЕ УБЕДИ,ЧЕ ЕЖЕДНЕВНИТЕ АТЕНТАТИ,ПОЛИЦАИТЕ С АВТОМАТИ ВЪВ ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙСКИ СТОЛИЦИ,СА СОМВОЛ НА ДОБЪР ЖИВОТ,РЕД И СИГУРНОСТ?! ЧЕРНИЛКИТЕ ПО ГРАДИНКИ И ГАРИ,И ТЕ ЛИ СА СИМВОЛ НА СИГУРНОСТ И ПРОСПЕРИТЕТ?!ЗАБРАВИХТЕ ЛИ ВЕЧЕ НАПАДЕНИЯТА,ИЗНАСИЛВАНИЯТА?ГЛУПОСТИ!

Ами ти си задай въпроса защо българите не се връщат , въпреки атентатите и чернилките. И може да разбереш къде точно се намира България в оценката на БЪЛГАРИТЕ, а след това да търсиш някакви конспиративни теории за това , че София си е най-супер столицата в Европа, ама някой е решил ад ни прецака.

А КОИТО НЕ СЕ ВРЪЩАТ,ИМАТ МНОГО РАЗЛИЧНИ ПРИЧИНИ!ТЕМАТА Е ОБШИРНА! ЕВРОПА Е КЛОАКА,КАЗВАМ ГО ОТ ЛИЧЕН ОПИТ,ВСЯКА ГОДИНА ПРАВЯ ПО ЕДНА ГОЛЯМА ЕКСКУРЗИЯ,ОБИКОЛИЛА СЪМ Я!

Стандартна работа на български чиновници.

Това безспорно е много добра новина. Все пак, да не забравяме, че говорим за клон на фармацевтичната мафия. Която е заета да трови и изнудва хората с химически препарати. За да измъкват компаниите колкото се може повече пари. Защо ни е нужно седалище на тази мафия. Виж, ако е структура за туризъм, за някакво производство, вече би било друго.

БХК ви натопи , писа отвратителни писма до ЕМА и отврати управляващите на ЕМА ! Преди време Евгени Михайлов , написа писма против Елена Бокова и ги прати на 50 Посланика да не гласуват за Бокова кандидатка за Генерален Секретар на ООН и се получи , не бе избрана ! Борисов да не остане назад и той се отрече от нея и прати умишлено Сталинка Георгиева да я конкорира ! Видяха Евро- управляващите какъв безмозъчен е ББ и се отказаха в клоака София да пратят ЕМА !

Оня тъпак крадлив тиквата кво мълчи като че е изял лайна? Я да излезе и да обясни защо началниците му му духнаха под опашката?

Фандъкова ОСТАВКА , Борисов ОСТАВКА ! Вие и за швейцари не ставате , марш на Боклука на Историята ! Видяха че сте едни кухи балони с фекалии ! Само за кражби и присвояване мислите и то да облагодеталствате вашите крадливи родове ! Краставите магарета от 10 баира се събират ! Оставка !!!

За пореден път на последно място. За съжаление за толкова стига капацитета на управляващите ни.

Колко струва " презентацията" и кой взе парите?

Това е най-важният въпрос, но ще остане без отговор.

София се управлява от много години от ГЕРБ! България се управлява от много години от ГЕРБ! Борисов е премиер трети мандат! Кънгреджулйшънси!

НЕ САМО НАГЛА, НО И ОТКРОВЕНО ПРОСТАШКА !!! КАТО ЧЕ ИСКАШЕ ДА ОТБЛЪСНЕ НАРОЧНО ЕМА ! НО ПАРИЧКИТЕ НАЛИ СА ПЛАТЕНИ ЗА "РЕКЛАМНОТО" ЧУДО!

Нали плевньо направи тех.-парк- световен център на акълите!Що не го харесват?

звучен шамар в лицето на самоковската учителка и наглите общинари. А къде е Борисов, специалистът самохвалко

Той е над тези неща, Не го занимавайте с ниски топки!!! Фрау Меркел, Ципрас...

Да пратят становището на фандъчката! Не само да ми се хвали, колко прекрасен е града, а да види реалната оценка на хората, че софия е една клоака с високи данъци и скъп градски транспорт в плачевно състояние! За пътищата и тротоарите да не говорим, защото те са направо ужасяващи за всеки нормален европеец!

Трябвало е да се постараят за добра презентация-все пак бюджета е 600 млн евро, а работните места- 900.Щеше да е по добре и с лекарствата.Меркел и Макрон можеше да ударят по едно рамо- ние сме единствените без евроагенция.Но,какво да се прави- това е нивото ни-държава слънце!

не ставай наивен! меркел и макрон да ни ударят едно рамо!!!!?!? те мислят единствено и само за своя собствен интерес, какво ги интересува някаква си забутана, нещасттна държавица!?

И хората от тези 900 работни места като как ще се придвижват, като в момента улиците са ПРЕТЪПКАНИ от коли и няма къде игла да падне? Градът няма условия да поеме повече автомобили, не се диша от мръзни газове и прахоляк.

ПО-ДАЛЕЧЕ ОТ ПЕРНИК! ВЪВ ВСИЧКИ ГОЛЕМИ ГРАДОВЕ Е ТАКА,ВЪВ ВСИЧКИ! СВАЛЕТЕ РОЗОВИТЕ ОЧИЛА НАЙ-СЕТНЕ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ЕВРОПА!ТАМ СЕ РАЗХОЖДАТ ПОЛИЦАИ С АВТОМАТИ И ЧЕРНИЛКИ,А МЕТРАТА ИМ ,КОИТА СА ПО-СТАРИ ОТ НАШИТЕ,СА ПЪЛНА КЛОАКА!

обективна оценка

нищо, де, важното е простият и неграмотен фандък да "изгражда" велоалеи, като боядисва булевардите директно върху крайните десни ленти, като така стеснява габарита, предизвиква задръствания, създава рискови ситуации за потенциалните велосипедисти и като цяло става ТХ - добрич или транспортен хаос. и да не забравите, простия материал издиславци и яки дупари, чалгаризирани скотове и малоумни олигофрени, пак да гласувате за мутрата проста, неграмотна, тлъста и нагла. зер, смешният и плашлив чичка от банкя има още как да краде и ебе електората. приятен ден.

Това с велоалеите ни беше много смешно като си дойдохме това лято в София! Никъде не съм виждал такава простотия! На практика неизползваемо боядисано парче асфалт! И 1 метър велоалея няма изградена в София! От Княжево до Руски паметник си я имаше още от моето детство...Боко само я боядиса!

Приятелите на Богу в ЕС му имат пълно доверие. И в Шенген ще го пуснат

Проблемът на тая страна не е Боко (това искаше да напишеш, предполагам?) проблемът са българите - мизерен дребнав и завистлив народ който още подсмърча по комунистическата мизерия.

ЕТо ДА ПРОЧЕТЕШ, какво искам да кажа: Корупция, лошо управление, изтичане на мозъци, най-бедната страна тези определения обикновено се чуват, когато стане дума за България. Сега обаче пред страната се открива голям шанс да промени това положение: с председателството на Европейския съвет. Шанс, който сякаш ще бъде пропуснат. България поема председателството за пръв път, подготовката обаче видимо изостава, и то много. По този начин политиката и администрацията само затвърждават лошото мнение, което гражданите имат за тях. Това се казва в анализа на програмния директор за Югоизточна Европа на Фондация за свободата Фридрих Науман" Даниел Кадик, който Агенция БГНЕС публикува без съкращения.

Нормално. Много българи не искат да живеят в България, камо ли чужденци. Като дойдат тук то банките ли са наред, здравеопазването ли ние наред, спазването на законите по пътищата и въобще, отношението между хората ли (виж последният случай на бензиностанцията), разбитите улици, бюрокрацията и др. За седмица две може да дойдат, но за постоянно не.

Ами бездомните куче(нали и англичанка загина от тях), поставянето на кучетата над човека, мръсотията, да не можеш да си пуснеш детето само на улицата и на училище.

Моля да бъде съобщено името, на чиновника подготвил нашата презентация. Всичко тук се прави така, че нещата да не се случват. Да бяха се постарали поне с достойнство да не ни изберат, а не заради слаба презентация.

То чиновникът е най-малкото болтче в системата. Въпросната презентация е съгласувана на най-високо ниво и отговорност носят всички началници и министри по веригата. Чиновникът просто е свършил това, което му е било наредено.

Някак си, много работеща и координирана си я представяш държавната администрация. 100% документчето е направено от някоя лелка с ограничен интелект и познания (все пак е държавен служител). Например, 100% бием 90% от кандидатите в ИТ категорията. Но когато за това пише човек който ползва компютърът само за ФБ то нещата са с предизвестена съдба.

Напротив, чиновника или чиновниците , изготвили презентацията, са постъпили много професионално - казали са истината. София не става за такава кандидатура, защото няма годна инфраструктура дори за собствените си граждани.

И какво се оказа, явно развъждаме орки....

...можем да започнем да развъждаме орки.

И такива като Вигенин веднага почват да злорадстват, сякаш те не са българи....или може би са само с бълг.паспорт??/

Аришина не е двоен,ние сме втора категория хора.Кой друг по света би търпял 27г.да го крадат ,да съсипват всичко,да няма сигурност в нищо,да живее с максимум 300евро?Това заслужаваме щом сме търпеливи.

Това е безумие!!!! Абсолютно безумие и не знам кой е отговорен за това - ние и нашата презентация или "90% от персонала предпочитат да са в Амстерам" и някой си нагажда поръчката... Критериите по-които ни "отписват" са безумни..... Какво означава "безжичен Интернет в сградата" Първото нещо..... тази агенция ще използва свободен такъв интернет ли? БЕЗУМНО Е , агенция, която изисква киберсигурност на високо ниво, да използва обществени връзки за комуникация..... Какво означава "ненадежден транспорт от летището"???? Ще от летището до Тех парка им ДИРЕКТНА автобусна линия, а пътя между двете места са високоскоростни (за градски условия) трасета. Тъпото в случая е, че ни подреждат на оследно място... значи.... навсякъде всичко това е по-добре от колкото при нас..... Ще ме прощавате ама това е безумно..... Факта, че някакви си евробюрократи, искат да се забият в Амстердам (всички знаем с какво изобилства този град и защо се ходи там) не означава, че трябва да ни се присмиват в очите и то точно в сферите, в които сме по-добре от тях (ГРАНЦИЯ давам че интернета, безжичните мрежи, и киберсигурността, за транспорта не мога да говоря, нез нам коя сграда сграда са предложили от Амстердам), са в пъти по-добре развити и конкурентни, не само на Европейско, но и на Светоно ниво!!!

Каква гаранция даваш, бе и кой ти я иска? Не им харесва София и това е. А ние си джафкаме пост фактум.

Че не им харесва и, че искат вместо да работят да се отдадат на разврат, това е ясно.... Но да не го правят по такъв начин.... Грозно е , цинично е, некоректно е, неподхожда на такава организация!!!

може би са прегледали българските новините от последните няколко дни и са се усетили че тук не е за бели хора. корупция сред полиция и медици, некомпетентност на всяко ниво, агресивни и алкохолизирани шофиори, скъпа и некачествена храна, да продълявам ли да изброявам? ако ще перфектна да беше сградата пак щяха да откаят и не ги обвинявам.

Аз нямам нищо против това да си имат предпочитания и да кажат, "не искаме в София". Самият факт, че служителите не искат, може да се използва като повод и то официален.... а не да си измислят неща!!!!

В денонощието има 24 часа. Работи се 8-9 в зависимост колко ти е дълга обедната почивка. Остават 15-16 часа. Та, точно заади тези 15-16 часа тези хора не изкат и със самолет да минат над България, камо-ли да се преместят със семействата си. Clear?

"90% от персонала ще напусне, ако агенцията е в София"- е как няма да напусне?!!! Само българин може да се съгласи (от немай къде) да работи като го правят на маймуна, да не му подсигуряват елементарни условия за работа, да има фиктивни медицински прегледи, да не се спазва продължителност на работното време и куп такива елементарни права, които в България са само на документи.

Говориш за две различни неща... Тук не става дума за това Българска фирма да наема рабоници от Англия.... Тук става дума за миграция на офисни сгради.. Работодателя си е все същия, условията на труд са си все същите, отпуски, заплати, началници... няма разлика..... Просто фирмата ти решава да се премести в друга сграда.... Не изпадайте в типичния български негативизъм... Само за инфо, много големи корпорации са с изнесени офиси в България... Шер сървиса на Кока-Кола за Източна и Централна Европа е в България ( и не само на Кока-Кола, но давам тях за пример). Съпорт центровете на HP и IBM са в България. Недейте така моля Ви...

Знам,че работодателят е един и същ и е факт,че иманно работодателят е преценил,че условията, които трябва да бъдат предложени за да функционари правилно работният процес на неговите служители не е на ниво. За това говоря. Защото в България критериите по отношение на персонала от страна на работодателите са изключително занижени.

различно е, конкретно тези, които изброи са се преместили защото им е по-евтино тук. сега се замисли защо им е по-евтино. няма как парите и условията на труд да са същите, то в такъв случаи защо да се местят.

Понеже си направих труда да ги разгледам, трябва да ви кажа, че презентацията на България е направена вероятно от сина на някоя чиновичка в 3ти клас - само сух текст в 4 страници. Може би един петокласник щеше да направи по-прилична power point презентация. РАзликата между офертите е от небето до земята. Срам! ДИр да ги публикува и да каже кой я е одобрил!

ЕС за пореден път показва двоен аршин и смята изтока за втора категория хора. Изискванията се правят такива, че да не отговаряме за нищо и шенген включително. БГИЗХОД е спасението. Британците не са глупави и трябва да вземем пример от тях, а не от брюксел да ни налагат санкции постоянно. На последно место, парите. ЕС не подарява пари, а отпуска заеми и така ни вкарва в зависимост към тях.

не, не е двоен аршин. Презентацията наистина е за 2 на фона на останалите, направи си труд да я прочетеш. голям срам!

Напротив, показват ни истини, които на нас не ни изнасят. Поживей малко в Швейцария, например и ела в София да разбереш за какво иде реч.

каква изненада...

Почвам да си мисля, че нарочно презентацията ни е направена слаба. Просто няма как да пропуснат безжичния интернет и обществения транспорт. Пак сме взели рушветче от някоя по-силна кандидатура, като същевременно приспахме общността у нас - постарахме се, ама язък, не стана.

А е време да си свалиш розовите очила, вместо да се опитваш да разсъждаваш. Язък, не ти се получава.

Държавната администрация пак не си е свършила работата.

Кой по-точно?

Че, то държавната и общинските администрации работят по схемата "кум гейт" и затова няма нищо учудващо.

Този срамен за България и ГЕРБ резултат беше известе още в самото начало.Всичко,което сме предлагали като условия за членство са долни лъжи.

Истината лъсна,когато тези които постоянно ни хвалят трябва реално да дойдат да живеят туук. Иначе тупане по рамото и хвалби,колко много сме направили и как тук е най-хубаво и разбире се управляващите как брилянтно управляват и колко хубав е живота у нас. Баща ми казваше-Хвали селото и живей в града. България била Швейцария,ама жалко че Женева е толкова далеч.

Ти си в някаква грешка - никой не ни хвали на запад, освен ако трябва да оперем пешкира (например да вземем повече бежанци или да орежем 13-та заплата). А това, че мутрьо всеки ден се бие като горила в гърдите какво бил казал тоя или оня си е негов проблем.

То си беше ясно от самото начало. Участието беше само заради олимпийския принцип.

Това е един звучен шамар по Борисов и Управляващата върхушка ! Той се прегръщаше с всички големи и се целуваше , а те го оцениха като един непосредствен престъпен бананов Генерал ! В която глава или(тиква ) има само схеми и игри за източване на Държавната хазна и Евро- фондове ! Време в Герб да разберат че е време да си ходят и то завинаги !

Абе, я някой по-запознат да каже какво стана със скандала покрай ремонта на НДК? Там Боршош-Моршош уж злоупотреби, кражби, пък накрая нищо?

ШШШШттт, тихо сега, нидей тъй, ти пък....

Уж столица, пък се оказа нежелан прованс.

какъв срам, само!!;) ужас....

Ами да Дойдат ли веднага ще ритна някой евро агент в главата и после отивам в съда да ме глобят 4500 лева

... ако ги имаш & са ти излишни... по-добре ги даи, за да не се ритат децата в домовете за сираци...

Е ТОЗИ ЛУД ДА ПРЕДПОЧЕТЕ КОМУНОИДНАТА СГАН В БЪЛГАРИЯ ПРЕД ЦИВИЛИЗОВАНИЯ СЕЯТ. СЪЩИТЕ СМЕ КАТО СЕВЕРНА КОРЕЯ ПО ТЪРТИЕВ КОМУНОИДЕН МАНТАЛИТЕТ.

Вие от БХК като пишете с големи букви смятате да ни обърнете резбата ли бе разпран?

Не могат да си представят какви поршета биха карали от съвсем малко странична дейност,да проверят как е в иал-)))

Важното е че имаме: - най-големия масов гроб на балканите - софийското метро - 2 милиона утепани от европата - 2 милиона отвлечени от европата - чужди агенти за управници - македонци на главите - австрийски господари за меринджеи - осакатен език и осакатена азбука ....

Ъ-ъ-ъ, такова, ти май днес пропусна хапчетата ?

Разбира се специалистите, или техните шефове, имат вина за офертата. Но и без това, само ако ЕС провежда целенасочена политика за ускоряване развитието на периферията, София може да бъде избрана. Но засега с неизброимите други проблеми, Европа все още се стреми да оцелее от сепаратизм, мюсюлмани и недалновидни политици.

ха ха ха! ами турете ги у метрото бе! ха ха ха! София - заплаха за планетата! ха ха ха!

За България.

Тук не иде реч само за условията, които предлага София. Че не са на ниво, не са, но това е поправимо за не кой знае колко дълго време. Самият факт, че 90% от служителите там са заявили, че напускат, ако агенцията се премести в София, вече говори сам по себе си какъв авторитет има страната ни пред еврочиновниците, а той клони към нулата...Така е, като Европа е залята от нашенски, че и румънски, "граждани", които си "изкарват хляба" по не съвсем почтен начин или висят на социални помощи...Та така...

Кое в условията на София не е на ниво? 90% от служителите на агенцията са гейве и се опасяват, че тук няма да имат подходящи условия да демонстрират педерастията си. И са прави донякъде. По всяка вероятност скиновете щяха да опердашат някой педал и да се вдигне олелия до Бога. По добре, че отхвърлиха кандидатурата ни. Педали в София си има достатъчно и предостатъчно.

Споко, драги, имаме си гейове в излишък дори, даже и разни "прайдове" си правят, така че не това ги притеснява! Притесняват ги глупаци като теб, дето по-далеч от носа си не виждат...А колкото до "скиновете", ами по-големи страхливци от тях не виждам, щото като са група стават са нещо, но по отделно реват и пищят като бебета...

Колкото има комунисти, толкова и скинове! Някакви палячовци с остригани кратуни, които се правят на бабаити пред хлапетата, ама ако им шибнат един шамар или палка се наси*ат.

Ото ти влизал ли си в София връщайки се от Западна Европа? Е, харесва ли ти?

Забрави какъв "премиер" ни представлява пред света - Бай Ганю в действие!

няма един тротоар, по който да не се пребиеш като вървиш, всичко е изпотрошено и на дупки. Каква хай-тек столица, тротоарите не стават за придвижване по тях.