В София купувачите луднаха по тристайни жилища

Сделките с тристайни жилища в София растат и вече достигат и дори надхвърлят дела на покупките на двустайни апартаменти.

Обратно в новината

Коментари - В София купувачите луднаха по тристайни жилища | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гладни брокери апартаменти сънуват!

погледнете цените в Испания, та те са по-ниски от България, значи балона скоро ще се спука, банките няма как да не качат лихвените проценти, да видим тогава кой ще купува...

Поредния балон, може ли жилище с две спални , дневна и баня с тоалетна, да струва токова скъпо, очаквайте срив и нова криза, след всеки подем следва криза, независимо какъв строй си социализъм, капитализъм и т.н, цикличността съществува съща като при климата , така и в икономиката.

идеално,най-сетне столичаните в повече ще си останат по селцата....там където къщите са по 5000 ойро...

А банките тихо потриват ръце ...

Май в България вече всички сме милионери а? Майтап бе!Някой пак се изрепчи! Ако е така значи доходите ни са едни от най-добрите в света или всички сме служители на "бизнесмена' чийто служители с най-ниската заплата са 2500 лева

Балонът се надува, надува, надува..."БУМ"!Гладни брокери просо сънуват! 150 - 350000 евро ами вие не сте добре бе?! Колко са с такива доходи и могат да си го позволят?!В Берлин същите жилиша са на цени около 150-200000 евро при много по-добро качество и инфраструктура. Аз ще викажа истината близо 35% от жилищата в София са празни, а от останалите 45% се обитават от много възрастни хора т.е. скоро ще са празни...Изводите за вас!

Доста се посмях на този пикантен текст: 140 хил. € за 3-стаен апартамент в София БЕЗ елементарна инфраструктура наоколо, в кал , прах, и в мръсен квартал : НИКОГА!! Даже и 40 хил.€ са много. Благодаря за този виц! ;-)

Каква платена статия само!Ще кажеш, че сме по-добре от Швейцария, Норвегия и не знам кой още накуп!И после се събуждаш и си отново тук, и всички знаем и ни знаят, как сме с парите!

Няма ткава манипулация, кое нормално семейство в България може да си позволи да плаща 1000 евро вноска по кредит и още 300 - 400 евро разход по жилище??? А за храна, разходи по деца, автомобил? Това значи минимум 6К месечен доход.

Средният бюджет, който отделят клиентите за тристаен апартамент, е около 140 000 евро !!! И отде толкоз пари на куп!? Явно заемче с ипотека, автоматично ставаш зависим от работодателч, после ти вдигат лихвата и вече си роб. Оптимистично правете деца!

И в Германия малко хора могат да изкарат 140 000 в кеш. В по-голямата част от света е така. И за това са банките, взимаш заем, купувашш си що годе нормално жилище и докато се пенсионираш го изплащаш. Но всичко това е доброволно. Ако не искаш да го правиш твоя воля, живей както намеруиш за добре. Какъв ти е проблема ?

Докато се пенсионираш го изплащаш? Това не беше ли нещо като крепостничество?

Кви са тия цени. Чудя се как има навитаци. Аз ако трябва бих емигрирал на момента!

...луднаха... - наистина са полудели, ако е истина.

а зема пенциата а си купих два три

С тея брюкселски цени и български заплати ще имат да чакат..

Шефката на КФН не взима такава заплата, а това е основната й заплата върху която се начисляват още около45%.Отделно има законно определени бонуси,които надвишават основната заплата.Така,че нея не я мислете, тя не е корумпирана.

"Средни цени от 150 до 350 хиляди евро." Това са едни напълно разумни и нормални цени за държава като България, където средната заплата е 500 евро, а минималната 220 евро. Средната в най-високоплатения бранш е едва 1000 евро. А средната месечна вноска за 20-годишен кредит (при невероятно много добри условия) ще бъде от 870 до 2030 евро! И тук трябва да споменем, че средните наеми са около 1000 лв! Да, тези цени ми изглеждат напълно разумни за най-бедната и корумпирана страна в ЕС, където населението намалява, населените места се обезлюдяват. "Шефът на КФН взима заплата от 13 000 лева" Явно само подобни служители могат да си позволят този лукс.

купиш тристаен в хубав германски град и то в престижен район. Проверете в риъл истейт джермани, за да се убедите.

Извинявай, ама България е доста по-престижна от една селска Германия! Затова немците емигрират в България, а не обратното! Затова западняците си пращат децата да учат в престижните български университети, а не обратното!

Наистина си в грешка! Затова селска Германия ни храни - виж вноса на храни. А ние , понеже сме висша класа купуваме, плюскаме, та и за жилища ни остават. Да сме благодарни на предните поколения, че са оставили нещо за продан, че иначе нови жилища - през крив макарон. Колко са младите предприемачи в България? Взимат заеми, а после сме на първо място по необслужени кредити. След някоя и друга година ще се чудим защо държавата ни е на това дередже- 80% с мислене на дебили.

! За 350 хиляди може и на Малдивите да си купиш сигурно, ама нали трябва и да се яде. Щото това което предлагаш е емиграция, жилище, език, работа, децата почват там училище и т.н. Въпроса е защо упорито се продължава с тази концентрация на власт и пари в едно гето каквото стана София.

Мда... разумни цени 300к ама за друг път! Това е цената мечта за псевдо строителните предприемачи, никой разумен българин няма да се загроби с новият имотен балон!

Загробват се и то яко, даже за вмирисана панела за основен ремонт дават по 200к лв!

Платена статийка на имотека! Аз пък имам две познати там и реват, че пада работата. Всички лади купуват по 150к евро и всички млади у нас са на поне 4к чисти лв заплата, скоро и нагоре. Купувайте бързо, че ще станат по 200к евро кутийките с кодове име маломерен тристаен!

4к, друг път.

чудя се кои купува толкова скапо жилище, след като 80% от балгарите получават заплата под 1000 лева.

хеех :) луднаха ли? за 2 бедрум апартмент, който незнайно защо в бг наричате тристаен ?! няма по глупаво място на плнетата където някой да лудне да купува... всъщност.. ако си албанец, македонец, африканец, сириец, може и да луднеш. Панелка в софия ехеее къде къде по-добре от сирия или африка. Но.. до тук.

Точно пък в тези "престижни" квартали, дето няма улици, гаражи и градски транспорт са се избили да пазаруват.... Къща, близо до София, е на половин цена.

Е те на тва му се вика платена публикация!

Избора се очертава - вила в Испания за 200к или панелка в бг за 350k Lol, lol lol

хм дъвчете китайски боклуци и ги броите за телефони, па панелките по 350к. Lol lol lol

С две думи - тази статия е абсолютен и типичен фейк нюз! Или ако все пак се базира на действителни тенденции на пазара, то е повече от ясно и къде, освен при притежателите на много скъпи автомобили, трябва да се концентрира пролуратурата! И да провери какви са тези субекти (българчета), които си купуват с София жилища за по 300,000 - 350,000 евро със ... средни за столицата заплати! И ще ми е много интересно да ми обяснят как става този номер (без да вадят спестени пари, и то от порядъка на стотина и повече хиляди евро!)

Друга сметка - при цена на жилище от 300,000 - 350,000 евро или 600,000 - 700,000 лева за срок на изплащане от 20 години това прави вноски САМО ПО ГЛАВНИЦАТА (тоест без лихвите) по 30,000 до 35,000 лева на година, или по 2,500 до 2,916 лева на месец, за семейство при което ако двамата работят и получават средната заплата по 1,500 лева това прави 3,000! С две думи, след изплащане на месечната вноска по заема за жилището на семейството му остават по около 84 до 500 лева на месец за всички други разноски, вкл. храна и разходи по жилището! А като вземем предвид, че освен главница се начислява на лихва, и излиза, че семейство със средни доходи и двама работещи НЕ МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИ СЪС ДОХОДИТЕ СИ ДА ИЗПЛАТИ САМО ВНОСКАТА ЗА ЗАЕМА, И ТО ВСЕКИ МЕСЕЦ! Тоест, както и да го смята човек ТОВА СА ГЛУПОСТИ ИЛИ ПРАНЕ НА ПАРИ, АКО Е НАИСТИНА В ТАКИВА ГОЛЕМИ МАЩАБИ, КАКТО ПИШЕ В СТАТИЯТА! А всъщност правилото (и то спазвано много стриктно от банките, говоря по белия свят) е по жилището да отиват около 30 % от семейните доходи (по-точно 28%) С две думи, при 3,000 лева месечен доход на семейството то би трябвало да ПЛАЩА ПО ЖИЛИЩЕТО СИ НЕ ПОВЕЧЕ ОТ ПО 900 ЛЕВА НА МЕСЕЦ!И И това е МАКСИМУМЪТ! ПРИ ТЕЗИ СЪОТНОШЕНИЯ СЕ ПРИЕМА, ЧЕ РИСКЪТ ОТ ЖИЛИЩНИЯ ЗАЕМ В ДЪЛГОСРОЧЕН АСПЕКТ (жилището се изплаща две десетилетия!) Е ПРИЕМЛИВ И ДОПУСТИМ!

С две думи, по най-груби сметки българско семейство със средни доходи и двама работещи не само че не може да си позволи тристайно жилище за 300,000 - 350,000 евро (600,000 - 700,000 лева), НО И ТРИ ПЪТИ ПО-ЕВТИНО, тоест 100,000 евро или 200,000 лева, защото и теи цени са много над възможностите му, АКО НЯМА НЕЗАКОННИ ДОХОДИ, СПЕСТЕНИ ПАРИ ИЛИ ЖИЛИЩЕ ЗА ПРОДАВАНЕ, ЗА ДА ПОКРИЕ ПОНЕ ПОЛОВИНАТА ОТ ЦЕНАТА! Или с други думи, да се изразя възпитано, някои пак много са се увлекли и са се заср.ли с цифрите нагоре!

Аз пак ще напомня две железни правила, които важат за пазарите на недвижими имоти в нормалните държави, и всъщност за всички икономили, КОИТО НЕ СА КРИМИНАЛНИ В ПО-ДЪЛЪГ ПЕРИОД, какъвто се предполага при покупка на недвижим имот, ако не е закупен за флипване, тоест за спекулация! 1) Цената на жилището не трябва да надхвърля ГОДИШНИЯ СЕМЕЕН ДОХОД ЗА ДВЕ, ДВЕ И ПОЛОВИНА ДО ТРИ ГОДИНИ!!! Ако тръгнем отзад напред, тоест за да може да си позволи семейство покупката на жилище от цена 300,000 - 350,000 евро, то това означава, че това семейство трябва да има среден годишен доход от 200,000-240,000 лева (при цена 300,000 евро, тоест 600,000 лева), или от 16.666 до 20,000 лева НА МЕСЕЦ!!!, до 233,000 - 280,000 лева среден годишен доход на семейството (при цена от 350,000 евро или 700,000 лева), или от по около 19,500 до 23,333 ЛЕВА НА МЕСЕЦ!!! И тук веднага въпросът е КОЛКО СА СЕМЕЙСТВАТА В София, които имат месечен доход от по 16,000 - 23,000 лева НА МЕСЕЦ!?! Да направим сега сметката отпред назад - при 1,500 лева на месец средна заплата и при двама работещи в семейстово доходите му за по 3,000 лева на месец или по 36,000 лева на година! Следва, че това семейство може да си позволи да си закупи жилище (по стандартите) на цена от 90,000 лева до 108,000 лева! Да приемем, че можа и да е малко по-скъпо, да кажем с 5 или с 10 %, да отиде на 120,000 - 130,000 - но цени от по 300,000 - 350,000 евро ЗА АБСОЛЮТНО НЕПОСТИЖИМИ И НЕМИСЛИМИ! (като не се включват готови спестени пари, или продажба на друго жилище за да се закупи новото, разбира се)! Другият критерии е - наемът на това жилище за десетина години да изплати цената на жилището! Тоест, наемът на жилище на цена 300,000 евро трябва да е около 30,000 евро на година или по около 2,500 евро на месец!!!

Не знам и познавам добре пазара в София, и особено наемите, но някои сигурно знаят колко са тристайните жилища, които са отдадени под наем за - по 2,000 - 2,500 евро на месец и какво е търсенето им! Но от това, което знам и чета излиза, че тази статия е някаква пожелателна приказка, и не е сериозна!

абе не ви ща 3-стайните! искам 6 - стайни за поне 800000е! ама и отстъпка за количество да има :)

Малко ми се виждат 350 000 за тристаен в европейското сити София..сигурно има неква уловка, минимум 500 000 трбе да търсят инвиститурити

А стига платени статии ,хората да не са ненормални да купуват на такива цени кочини в кочината София. Аман от тъпи номера !

Днешните ипотекари - бъдещите бели роби на мафията скрита за банките.

И една заплата пари не стига за месечните сметки на теково жилище. Основно правило при инвестиции и купуване на недвижим имот - требе да имаш стабилни доходи в дългосрочна перспектива - иле капитал- който да покрива консумативите и поддържаката на имота, също в дългосрочен план. Изхвърлет се со спермата и не сметат, че после има поддръжка, сметки, ремонти, подобрения, и секви непредвидени разходи от сорта на застрахователни събития също. Но не, важнот ое да се набалбукаш со кредити и моргиджи. Това е въдица за будали, за хора с раzдуто его и нереални очеквания и размечтали се, на фона на балхар мизерията и немотията.

От кога апартаментите в София станаха по скъпи от тези в ГармишПартенкирхен? Причината е ясна, в Софето въздухът е по чист напоследък. Мда ..

С тия пари ше си купим къща с парцел земя в покрайнините на Лондон. В най-лошия случай, в Уелс една каменна старинна и поддържана къща може да се купи с неколко акра земя за тези пари. Не знам кой раздува цените в София, но ви казвам, че това са нереални цени. Никъде по света нема текиви цени, за нема и 100 мизерни квадрата в на кучето гЗа. За Лондон ако говориме за текиви цени, това е друго. За париж, за Масква. За Ню Йорк. Но за кАлен и мизерен квартал в софето, ФнакучетоГза, тия пари, да си ги заврът в задното черво, банкнота по банкнота.

мани го ландън, с всичките си чернилки, пакита, индуси и индуски, покупка в София е 100 пъти по добре !

Е ноо ясно че ще си заслужвате стотинките за платената публикация в полза на изпраните откраднати парици.

В София 25% от жилищата са необитаеми и саморазрушаващи се! Вижте колко сгради по М ЛУиза стоят необитаеми!

Ами не сте ли още разбрале, че нема хора в страната ,които да копуват и да живеат в тези жилища! Не стели разбрале, че теоретично страната има под 7 мелиона барабар с мъртвите души по избори, циганите и турците с балхар пасспорти, и останалите малцинства. Не сте останале и 5 мелиона, с доказано 3 мелиона пенсионери. Кой от останалите, би извадил пари, пък и би живел. Балона се спука и хората емигрираха, това е еиднствнения спукан балон, който се опитват пак да надуят, ама не им се получева на куманягите.

точно па ти ша кажеш, я бегай оттук !

Като гръмне балона... жилищата се сриват 20%, в по-тежки случаи 30. Това за около година-две до следващото надуване, защото нещата са циклични. Като гръмне банката, нещата вече са доста по-различни. Затова жилището си остава най-сигурната инвестиция за хората с пари, особено при сегашните нулеви и даже отрицателни лихви.

Появят ли се статии, че купувачите са луднали, цените скоро ще слизат.

Кой казва че сме на последно място в ЕС и не се доближаваме по доходи на глава от населението с първенците в ЕС, щом като преди време най-купуваният апартамент бяха гарсонерите а сега са изместени от тристайните.

Ако имаш наистина толкова пари, можеш да си закупиш нормално жилище в нормален европейски град, при това с нормални хора и чист въздух за дишане. А тук само изтръпнали моменти, простотия, нелепици, стрес, неграмотност. Не си струва и половината от написаната цена! Казах.

Верно са луднали ако дават 140000 евро за апартамент, който не струва повече от 70000. Ама живи и здрави банките ще гушкат след някоя година и ще реват че имало "лоши кредити". Че от това по-добро няма бе ахмаци плащате яко лихви 5 години на големите стойности и ви ги взимат!

и аз полудях и искам да си купя пет шест от по 350 000 евро ама нямам желание

На кого да звъна за да си запазя 7-8 апартамента от тези по 350 000 евро. Не знам как ще заспя от страх да не свършат.

По-полека със спекулативните статии. Ще вземат някои хора от провинцията да си помислят, че в София живеят само милионери бе !

150 000, 300 000, 350 000 евро ... голямо надуване на цените сте направили. Не знам дали писането на цифри в медиите успява "да надува балона"! Хората вече преживяха едно спукване пред 2009 , така че не знам дали може пак да ги излъжете!

ДИР все повече се излагате като сайт с тези платени публикации. До кога ще надувате този балон с цените на имотите, ставате все по смешни. Какъв доход трябва да има човек за да закупи жилище от вида които Вие казвате, че хората са луднали 350 000 евро. Чудя се дали има още шарани да се хванат на тази въдица и да изгорят.

Глупости на търкалета.Някоя фирмичка наема журналя да им вдигне цените?