Служителите на СОД няма да бъдат съкратени

Служителите на СОД, охранителната структура към МВР, няма да бъдат освободени, а ще бъдат пренасочени към други функции.

Обратно в новината

Коментари - Служителите на СОД няма да бъдат съкратени | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДОСЕГА С Е САМОИЗДЪРЖАХМЕ А СЕГА ЩЕ НИ ХРАНЯТ С ОГРАБВАНИ ПАРИ О Т НАРОДА ДЕТО ГИ НЯМА

63 000 - МВР - Полицаи 34, 000 - Военни БГ - Армия Ба'х ма'му - полицейска държава 100 говеда - един полицай!

Господа от министерството но МВР. Съкратете администрацията в това министерство. Във всяка областна дирекция администрацията е по голяма от редовите полицай и служителите със полицейски правомощия. Администрацията в МВР е в пъти по голяма от служителите с полицейски правомощия.

Закриването на СОД е в полза на няколко частни фирми и крадците!СОД винаги е бил на печалба, винаги е осигурявал по добра охрана от тази на 60-70 год. старци и инвалидизирани работещи за по 350 лв. ЯСНО?

Върхушката си има частни фирми които искат да си поделят клиентите на СОД. 30 млн. са приходите от тази дейност годишно, всичко друго е лъжа, представете си тези суми разделени между няколко частни СОТ-а на "Наши" хора, примерно само в София, ами в страната ? Трябва да се лапа спешно и колкото може повече, защото явно не се знае до кога ще я карат така. В държавата просто не е останало друго за ограбване, за това се хвърля прах в очите на хората като с тези глупости. Лошо хора, много лошо.

Не е врат ами шия, или пременил се Илия пак в тия. Преливаме от пусто в празно, но другарите са специалисти по нищоправене. Каква е целта - неясна, но в "наша" полза зер и ние имаме роднини и приятели- тъй де!

Тези, които плачат за държавния СОД да помислят дали да не върнем и "Нармаг", "Хоремаг" и др. соц "придобивки". В Европа няма държавен СОД.

Не е врат ами шия, или пременил се Илия пак в тия. Преливаме от пусто в празна, но другарите са специалисти по нищоправене.Каква е целна - неясна, но в "наша" полза зер и ние имаме роднини и приятели- тъй де!

Тук "частник" е мръсна дума, не очаквай да те разберат, 99% от коментарите са на служители от същия СОД, на които им се разклатиха краката.. И пренасочването никак не им помага, ако от този "айляк", вземат, че се озоват в някое полицейско звено, където наистина се работи, кошмарът им ще е тотален.

Е и като няма да бъдат съкратени,защо се прави цялата тази работа от пусто в празно.Едва ли има другаде толкова много полицаи които нищо да не вършат.

Ако знаеш с какава сила важи това, точно за тази службица, а в други на някой от полицаите наистина им се съдира една част от анатомията.

Закриването на СОД към МВР е СТРАТЕГИЧЕСКА грешка на БСП!!! Гафа е от ранга на Пеевски! Явно те сами искат да си направят харакири и при следващи избори, те просто няма да съществуват. ОПОМНЕТЕ СЕ И ЖАЛКО! Частните сотове пак няма да са доволни от клиентите на СОД към МВР И ПАК НЯМА ДА ИМ Е ДОСТАТЪЧНО! НЕ РАЗРУШАВАЙТЕ РАБОТЕЩА И ПЕЧЕЛИВША СТРУКТУРА СЪЗДАДЕНА ОЩЕ ПРЕЗ 1970 Г.

Тези, които плачат за държавния СОД да помислят дали да не върнем и "Нармаг", "Хоремаг" и др. соц "придобивки". В Европа няма държавен СОД.

У нас имам СОД, в офиса е СОТ. СОД са по-добрите!!! И са бързи и са отговорни - аз поне мога да направя съпоставка, не е до частното и до държавното, а до способности и начин на работа.

СОД e стратегическо звено в системата на МВР и не бива да се бута.. Според мене, министъра лобира в интерес на частните охранителни фирми, който като лешояди са се скупчили около трупа на тая вече мъртва държава....

Сериозно се съмнявам че полицеиският СОД работи на загуба , защото е бил винаги предпочитан пред другите поради по широките правомощия които имат . Но от друга страна всичко в тази държава е ликвидирано и охрана та на празните дюкяни наистина е излишна а колкото до обикновените хора които оцеляват ден за ден и са се лишили от елементарни усигоровки , застрахоки и елементарни битови улеснения една табелка СОД на входната врата би уморила от смях и най-дребният крадец

Дир.бг, какво според вас означава СОД? Правилното е СОТ,т.е."Сигнално -охранителна техника"....

Сигнално Охранителна Дейност. Други въпроси?

А фирмите на МО, пълни с пенсионирани въздесъщи и всезнаещи полковници.

И тук има и още идват всякакви хора с езици и образование и добри професии, непрекъснато . Полицаи и военни включително.

ОТ ЗАКРИВАНЕТО НА СОТ ЩЕ СЕ ОБЛАЖАТ САМО И ЕДИНСТВЕНО МУТРИТЕ КОИТО СА В МВР И ДРУГИТЕ МУТРИ КОИТО СА ИЗВЪН НЕГО .... СЛУЖИТЕЛИТЕ ДА ГО ДУХАТ ... ДА ЖИВЕЙ ИПОН, АПОЛО И БАЛКАН, 777, ВИС И СИК ОЖРАНИТЕЛИТЕ !!!!

СЛЕД 24 ГОДИНИ "МУТРОКРАЦИЯ" В БЪЛГАРИЯ АЗ ИМАМ ПОВЕЧЕ ДОВЕРИЕ НА МУТРИТЕ ОТ ИПОН, ВИС , СИК И ПРОЧИЕ ДА МИ ПАЗЯТ БИЗНЕСА, КОЛИТЕ И ИМОТИТЕ , ОТКОЛКОТО НА МВР ! НАПРАВО СЕ ПИТАМ ЗАЩО ВЪОБЩЕ ИМА МВР - АМИ ПРИВАТИЗИРАЙТЕ ДЕЙНОСТТА - ТО ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ СИ Е ЧАСТНА ФИРМА ...

МИЛИЦИОНЕРСКИ, КЪДЕ СА 250 000 -ТЕ РАБОТНИ МЕСТА ДЕТО ОБЕЩАВАХТЕ!? безпомощни мафиоти скапани!

Нали няма да има съкращения а откриване нови работни места-не Ви ли омръзна да лъжете този народ,засрамете се хора от БСП-спинозни. След СОД съкратете и пожарната,и тя Ви е виновна .

Напротив има полиции та даже и офицери напуснали страната и то от БСП са били и прецаканинот себеподобните си така че нищо ново просто да си стягат куфарите и след като складовете са по важни от хората да. Върви по дясолите това правителстсо!!!

Кой каза че не е печеливщо?!!! Как го каза без одит? Кой ще се облагодетелства от освободената пазарна ниша? Кой ще понесе отговорността,когато кирливите ризи излязат все някога?

Аз познавам две ченгета, които за 6-7 години спечелиха зелени карти, хвърлиха пищовите и отпрашиха за САЩ. Така, че има емигрирали полицаи !!!

От България си замина много народ. Всякакви. Обикновени трудоваци, занаятчии, хора на изкуството, професори, научни работници, инженери, доктори..... и нито един полицай.

Аз пък познавам такъв дето заряза всичко и се занимава с катамарани, а зимата се придвижва с колело. Един от най-готините хора дето познавам.

Частният СОД (или СОТ, както му викат) е на печалба, държавният - не. Защо? Защото го управлява БСП и ДПС. Извод - не могат. Много е просто.

СКОРПИО

Пишете каква ще е съдбата на абонираните граждани! Ще се гарантира ли опазването на имотите им без СОД? И това няма ли да вдигне престъпността, която и без това не е малка!

Има и други охранителни фирми. Или ти си милиционер и плачеш, защото вече трябва да си плащаш за услугата.

Аз си плащам на СОД и дори съм много доволна за услугата. Сега ще ме прехвърлят на някой частен СОТ, дето изобщо не са наясно за какво са станали сутринта... :(

Семейството ми и много мои познати ползваме услугите на СОД и не съм съгласна някой да ни лишава от това без да ни пита !!!

"да изпълняват функции по договори с частни фирми..."

Напират ми няколко въпроса: - Как другите охранители печелят, а МВР губи - вероятен отговор - калпав мениджмънт! Кой ще вземе абонатите на МВР СОТа? Кой е пазил до сега МВР имотите, та толкова много служители ще се включат в охраната чак сега? Всъщност МВР има много работа с престъпността, селата изобщо нямат полицаи, в градовете са явно малко!

Основният въпрос е след като няма да ги съкратят, дали загубите за бюджета няма да са много по-големи.

Личи си, че държавата се управлява от "социалисти"!!! Продайте и приватизирайте всичко, даже най-добре отдайте МВР на КОНЦЕСИЯ на частна фирма!!! Боклуци нещастни...................

Това добавка към новите работни места ли ще е?

Ами това е "плана орешарски". Служителите на СОД няма да се уволнят. Обектите им ще минат към други охранителни фирми, които ще наемат нови служители.

Само дето няма да наемат никой. Просто ще бачкат повече.

Да го направят акционерно дружество! Ако не е печелившо, как са го разбрали за 2 месеца? Ако не е печелившо защо цените са едни от най високите за тази услуга и ти трябват връзки за да се включиш?

аззз

цените им са много сходни с тези на частните фирми, аз бях на полицейския СОД повече от пет години и съм много доволен, отзовават се винаги на време и идва полицейска кола с въоръжени полицаи, а не палячовци на по 20-25 годинки, които като видят зора и се омитат. Не знам за какви връзки говориш, но аз не съм забелязал това да става. Напротив отиваш и се включващ, никой няма да ти върне паричките. Освен това само при този сот не те спират ако забавиш един или повече месеци. Като са на загуба да види кой са крадливите псета и да се освободи от тях, а не да предприема такива драстични мерки. Поредната супер простотия на комунистите. А ти недей да плямпаш на изуст, а проучи нещата преди това, интернет лумпен такъв...

След като цените са им сходни как би си обяснил следното: Изграждането на охранителна система и охраната, имат себестойност. В частния сектор тази себестойност се плаща от съответната фирма, а в държавния СОТ от бюджета, защото са бюджетна организация. Бюджета се захранва от всички данъкоплатци. Излиза че частните фирми в сектора въпреки че са в конкурентни отношения със държавния СОТ , плащат част от разходите му.

аззз

хахах осигуряване на нови работни места по социалистически.....