17-11-2017 20-11-2018

Коментари

България ще се оправи, ако ги поканим за подборен отстрел - (тука има и тригърби)

След като управляващата банда ни отне свинското, австралийците да ни подарят месото на нас гладните?

Да се бяха обадили на арабите с нефта, щяха да ги задомят и то хуманно .

А до 2025 ще ги избият окончателно! С това темпо скоро ще останат само двукраки и поради липса на животни ще погнат собствения си вид точно както всички унищожени преди това видове.

Жалки са!

За коалите биберон , за камилките куршум в главата....

животни...

Защо не ги кастрират и да ги пуснат пак на същото място? Трябва да вземат пример от България.

Е що 1$ струва боеприпаса + разхода за вертолетите,бюрократите се интересуват от бързи и евтини методи за решение на проблема а кастрацията явно им се е видяла скъпа и изискваща време.

И къде са сега фондация "Четири лапи" да възпре това престъпление? Или за нея камилите са по-малко хора от кучетата.

Интересно ако извънземните отстрелят 5000000 австралиици няма ли това да се итрази по-добре на водата и околната среда

ИДИОТИ! А, най големият е тъпото модераторче дето трие всичко.

Може да блокираш това айпи. Имам няколко.

То в България за месеци избиха повече от 100 000 прасета, но никой нищо не каза по случая.

Тия камили не стават ли за ядине?Да ги догарат тука да ги изядеме печени...

Без съмнение стават, щом са диви значи са дивеч, един вид биокамили. Обаче за да се възползваш от това месо трябва да направиш много много големи разходи. Австралийският кон с капаци, изпълняващ функцията на държавен служител е много далече от тази мисъл.

били унищожили само малко над 1 000 000 000 (един милиард по европейски, един билион по американски) животни, та властта е решила че огъня не се справя ефикасно и решила да му помогне. Защо не пратиха тия хеликоптери да гасят?

Една българка живееща в Австралия се яви по телевизията на Слави Трифонов да ни агитира, да изпращаме пари, да спасяват животните в Австралия. Може би с парите ще купят патрони.

Сигурен съм, че ако в България се случи някакви бедствие, в Австралия дори няма да си направят труда да проучат къде точно е България.

И после се чудят какво ги сполетява. Престъпление - наказание. Не им идва акъла и пак престъпление. Ами следва пак наказание. Вселената си знае.

Маааалееее колко вратна пържола ,наденица ,бахур на вятъра?

Ние затва си стреляме бракониерство. Военни нямаме, хеле па хеликоптери. Ама някой от вас да е виждал скоро диво животно, освен полска мишка? Всичко е избито до крак. Затва не са ни потънали гимиите, щото ги нямаме....няма кво да потъне

виждам врабче. Дори лятото бях видял лястовица. Опс, тя беше в Гърция.

И на тия да им пратя ли сега 31 долара за пожарите или да си трая

Хм! Чудя се сега дали на българския пазар, вместо местното свинско, ще се появи ендемичното камилско месо? :)

Опаа грешка! Неендемичното! Ще ме прощавате! :)

Там вече са се родили няколко стотин за тези дни. Щом имат един милион диви - в пустинята 5 хиляти е нощо? Там имало някакви псевдо еколози където не дават нощо да се прави в гората-пустинята и за това станали много на брой. Трябвало да има оросеки с огради и да не може ако има пожар - да се простира на друго мяст но те забранява ли.

Селски диваци. как е възможно. нали Австралия принадлижи към западната култура и традиции?! Диващия е ,че автралия праща армията-военни хеликоптери и снайперисти на война с ...камилите. вместо да гасят пожарите, те ходят на войнна с животни.

Това е англо-саксонската култура. Егоизъм до безкрай. Обаче и цялото човечество става все по лицемерно. Имаше кадри на пожарите в Австралия с маймуни и тигри, а там такива животни не живеят. Големи пожари в Австралия има всяка година но тази специално решиха да отделят голямо внимание. Друг е въпроса, че казват пожарите са умишлени. Лицемерно човечество. Ислямска държава разруши културни забалежителности на хидяли години, но ни гък ни стон. Къртеха ги за частни колекции. Пламна Нотърдам орева се целият свят. Но нищо нищо проблемите с водата и въздуха ще се задълбочават да видим къде ще драпаме тогава.

Това действие е нечовешко и жестоко. Трябва да вземат пример от нас. Например биха могли като бездомните кучета да ги кастрират и пуснат отново на свобода.

Да , България е сто пътии по-цивилизована държава. Да оставим автстралия, я си спомни за избиването на животни пред дееца в зоопаркът на коопенхаген. Или за коридата в Испания. Или за избиването на китове-вършено от нидерландците, бивши холандци. А ащко не знаеш във Франция е имало човешки зоопаркове до 50-те години на 20 -ти век. Провери и сам-вече това е публична информация за човешките зоопаркове във Франция.

В беге трепем кучета, влачим ги с коли, диво животно няма да видиш заради бракониери, къде си цивилизациоооооо?

Аз имам една камила вкъщи, но нея я е*а!

Тия спасяват коали и кенгура, рискувайки живота си,а безмилостно избиват 5000 жадни камили

5000 гниещи трупа. Идиоти. Хората са най-големият проблем на планетата. Не камилите, вълците, уличните кучета и т.н.

хайде сега да отидеш да погледнеш едни снимка в африка. търси за "drought africa dead animals" и се забавлявай. Разликата с Австралия е, че тези хора, които са "големия проблем на планетата" според теб са превърнали австралийската пустиня в обработваема плодородна земя. Чрез невъобразими за твоето съзнение напоителни системи докарващи вода на хиляди километри навътре. И не, не са ок някви 5000 камили да изпият тази вода. а в африка? не там съоръжения няма. и животните (дивите) си измират по естествен път. Разлика няма.

Там не гният, а просто изсъхват.

че Перник не е в Австралия? Това е въпрос, който ме замъчи от тази статия. От една страна е гадно да се избиват от хеликоптери едногърби създания, а от друга е правилно и задължително да се прави отстрел щом те "застрашават ценностите и човешки живот, даже" Но има и друго измерение на въпроса: Ако Перник беше в Австралия, колко ли областни, кметски управители, наместници, съветници, чиновници, министри и Министър-председатели щяха да отстрелят австралийците в опит да се справят с кризата? Не зная. Но ми се струва, че е свързан с възможността на хеликоптерите да летят над суши и пожари. И с колко муниции разполагат снайперистите в тях. Според мен- много биха били.

това е жестоко..жал ми е за всяко животинче

откакто се води статистика. Това доведе до големи горски пожари, които все още опустошават някои райони на страната. Toва е поредната лъжа, също като глобалното затопляне. Температурите прерз 1940та са били по-горещи от сегашните. Не давайте на екоджендърите да качат горивото, водата, токът и всичко останало!!!

Неендемични видове и идеи се множат лесно поради отсъствието на естествен конкурент. Отстрел си трябва.

И отново се започна с защита на животните. Защо бе нагаждачи, на които плащат неправителствени организщии за защита н а животните, не разберете,че Хомо Сапиенс не служи на никой род флора и фауна , а те са създадени да служат на него.

И в България има 240 камили... С 3 гърбици и 2 стомаха... Нямат написване и наяждане!

Можеха да стерилизират и склопят камилите... България можеше да вземе 1000 камили...

едното краче да склопиш наляво, другото надясно. до равнината хиххи

Склопяват се очите, а други органи се скопяват.

Котките им пречеха и ги избиваха, сега камилите... Ами пожарите им са наказанието. Вече ми е жал единствено за животните!

Ще може ли да поканим няколко хиляди опитни снайперисти в България да редуцират огромната популация от вида Циганензис мангалус. През последните 30на години, заради благоприятните условия за безгрижен живот и липсата на застрашаващи ги закони, този вид орки са се размножили бързо и се превърнали в заплаха за селата, малките градове, местната инфраструктура и реколта, а вече и за населението като цяло.

За първи път съжалявам, че съм направила дарение.

как да постъпим с недочовеците.

Няма да е лошо да ги изпратим в Австралия. Там имат решение.

и тука има едногърди камили!

Бахти мизерниците лицемерни!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Тези да им изгори целия континент! Толкова ли не можаха да ги изловят със стрелички, да ги качат на кораб и да ги подарят на арабите?! Нали уж зелени, мислещи за природата и околната среда?!! ЛИЦЕМЕРНИ МИЗЕРНИЦИ! Горате в пожарите си!

Защо не обявиха австралийците по-рано че ще има масово обстрелване на камили? Щях да хвана самолета и да отида пуцам яко.

Само да не стане накрая като в лафа: я камилата...я камилара! Да не почнат накрая и камилите да побесняват от глад и бяс, и да почнат да ръфат хората кат няма трева и вода!

Ми,без друго едногърбите камили са произлезли от подивели животни...

Дивите камили или населението?!

Тези австралийци ще се окажат получовеци като едни други в Галиче... Да не си животно в Австралия, както българин в Галиче...

Тука само вегетарианци ли пишат?Не разбрахте ли че камилите са привнесен вид,не са естествен за фауната на Австралия?В диви условия и без естествени врагове те се размножават ,тоест няма естествен цикъл на кръговрата?какво става,камилите изяждат и унищожават храна с която биха могли да се изхранват животни емблематични за континента ,както и да обезводняват малки водни басейни поради своята численост.Австралия ,както и Мадагаскар са острови на които са се съхранили същества неприсъщи за други места,камилите са заплаха.Преди време излезе статия котките какво число животни унищожава в Австралия,направо стряскаща бройка,дивите прасета също са голям бич за фауната там ,за тях също се провеждат такива ,,мероприятия,,

Няма да те разберат :)

как да го обясниш на квази "зелени", с меки китки и с единствен досег до животно - хранене на бездомни песове в кварталната градинка на детската площададка.

По-добре да внесат и лъвове, хем ще се запазят лъвовете. /Надявам се лъвовете да обичат камили/. Знам, че вече правят опити да интродуцират /въведат/ носорози в Австралия, защото в Африка ги унищожават/.

Наредили се жителите на Боколандия да дават акъл на държава в топ 10 по БВП в света. Вие си оправете въздуха, водата, боклука, прасетата, крайбрежните ивици, планините и после се изявявайте като борци за свобода на камилите...

Така както на нас ни пречат животните, така и ние ще попречим на природата и всичко ще приключи.

Мдааа, скоро да очакваме камилско по магазините у нас!:)))

Знае се, че Австралия била заселена от британски престъпници. Просто ги пращали в каторга /като навремето Руската империя пращали престъпниците на каторга в Сибир/. Та, днешните австралийци носят същите гени на престъпници. No wonder.

Ъхъ и за това си направиха държава като слънце , а ние аристокрацията .. нема да продължавам

Четете ли изобщо? Камилите са били 1 милион, останали са 750 хиляди, сега са убили 5 хиляди щото непосредствено застрашеват селищата. диви животни.

Значи няма да им спрат пожарите....

Много тежка и лоша Карма си докарахте, дами и г-да австалийци, много!!!! После недейте да РЕВЕТЕ и да се питате "ама, защо?"

Карма !?!?... я се махай бе еретик :)))