Снайперист на последния етаж на НАП: закачки и нападки в НС за дигиталния пробив

Парламентарната комисия излезе с доклад по случая и препоръки към МФ, НАП и всички държавни институции за избягване изтичането на лични данни

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Български полицаи военни прокурори и съдии покровител-стваха банди които убиваха чужденци и ги ограбваха а митничари даваха информация за валута и товари.

Всички трябва днес да се обединим и да не спим цяла нощ в бдение....Кауна също нямало да спи цяла нощ, докато ЕК не си приеме бюджета. После пак ще се разделим на 2 лагера от лумпенпролетарии.

Стига сте врякали бе! Нали Горанчо Бездомни наказа жестоко НАП миналата година - даде им 30 милиона лева като премии, та сега да умират от страх някой да не ги обере!

След толкова гафове, защо Горанов не е уволнен или арестуван?

Значи Горанов никой не го закача. Всичко около него - гняс, а той чист и невинен като момина сълза. Както и Б.Б.

Нали такъв беше латинският израз ! "Ръководството на НАП предприе навременни и решителни действия, с които да информира българските граждани за теча на информацията и да предотврати всякакви престъпления с личните данни на българските граждани и на бизнеса" Изпълнено от ГЕРБ: Как предотврати изтичането ? Никак ! А след това предприе решителни действия като ги...ИНФОРМИРА !??? Маа' му, за какви ни имат :((((

"Незабавна оставка на всички отговорни за това, че станахме за срам пред цяла Европа", ….

Гледай сега какви тъпи заглавия.Имало снайперист на покрива....Абе ей хора ние вместо да питаме какво се случва с криминалната Н-18,какво ще стане с оставките на кабинета за източените данни на хората,какво се случва с Еврозоната,ние пак се занимаваме и отклоняваме сериозните теми за обществото който са супер ВАЖНИ...Нека се говори за сериозните неща моля.

ГЕРБ: "Ръководството на НАП предприе навременни и решителни действия, с които да информира българските граждани за теча на информацията и да предотврати всякакви престъпления с личните данни на българските граждани и на бизнеса". Божееей, това да не е някаква шега?

Тоя приказва на принципя - власта унищожи бая народ ама въпроса е че им осигури гробните места:((((((

Личните данни на всички българи се реят някъде, закона е погазен, а наказани ефективно НЯМА! Що за държава сме?!?

По старо правило в държавната администрация работи отпадъкът от всички професии.

На Горанов и шефът на НАП е задължителна.

Какви оставки?! Съд, и затвор!

Никой не иска да има система в НАП. Слагат се щурмани в ИТ отделите, вероятно на хранилка по партийна или роднинска линия. Когато има желание се намира начин системите да работят, дори да се краде яко. Иска се много малко. Методите са известни. Трябва само някой да седне и да поработи. Трябва да се спре с комунистическия подход. Крадем, правим търг за откраднатото, следва краш, вдигаме заплатите на админите. Трябва да се почне обратно - намираме кадърен, ама наистина кадърен, който да ни каже какво да правим. Даваме му колкото поиска и следваме неговите насоки. Това което се пънат да правят в народното събрание е смешно. Два милиарда са дадени. Ми да бяха наели десет човека за по милион-два на човек за десет години щяха да са изхарчени 300-400 милиона заедно с кодерите и тестерите и да има всичко. Вярно че според Хегел, количественото натрупване води до качествено изменение, но постоянните проби с хванати от гората да правим държавна администрация като крадем пари доведе до разгром на държавата.

Тука съм принудун да защитя комунистическия подход . Това е подход на новокомунистите - демократи. При комунистите немаше лабаво. Спазваше се абсолютна секретност и до това, което беше обявено за секретно не можеше да се проникне и с цената на любовница на съответния отдел. Тука са назначени неграмотни и калинчести новокомунисти с нулева компетентност в областта, в която работят.

Според някои депутати мурта със средно спортно училище и летец са горе-долу равнозначни професии!

Шефката на НАП (така и не мога да ѝ запомня името) - била е на Мачу Пикчу по време на случката от лятото. Милата - с толкова мъка е взела тежкото решение да не прекъсне отпуската си...

"""Александър Иванов (ГЕРБ) коментира, че не са се осъществили апокалиптичните предсказания на колегите отляво. "??? От такива ''мозъци'' само такива глупости могат да излизат.. Тоя ясновидец ли е какви поражения тепърва могт да се стоварят на хората с изтеклите данни???? От препоръките ви нищо не следва защото общаа ви безотговорност е в основата им.. Във всяка нормална, правова държава шефовете щяха да нося наказателна отговорност вече а не бонуси, почивки и повишени заплати.

Следващата смяна на личните документи трябва да се плати от държавата като компенсация за нападжийския провал..Пък те да търсят кой виновен и кой не си е мърдал пръста-защото винаги има две страни на проблема

Уф... като прочетох "снайперист на последния етаж на НАП" и се зарадвах.... а то било напразно

Някой май фатално ще закъснее с оставката- дали розовите бузки или вожда му?

Хайде едно досъдебно производство за принципала на НАП!

Мръсниците не се ли сещат да крадат и да бягат,ами чакат докато се о;а;к;а;т напълно

За всеки комунидт-путинист, снайперист му е майката. Само така можем да тръгнем напред.

А за Баце?

Той не е изключение.

Избра ли си дистинация шефката.Миналата година "мачу пикчу"Сега къде ще я отвее вятъра,таза вятърничавата.?Даже и не съзнава,колко е навредила на държавата ни ,в каква светлина я представя пред света.Прост да си,от това по голямо предимство няма в ГЕРБ,а ако си и крадлив,направо си вечен.

а едно време е имало инквизиция

Александър иванов - тъпо, дето не умее дори д а чете. За какво говори той? НЯМАЛО АПОКАЛИПСИС СЛЕД КРАЖБАТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ. аМИ ДА ГИ ПУСНАТ ОБВИНЯЕМИТЕ, защо още харчат държавни пари

Ами защото и те знаят че този дето го задържаха не е виновен ама как да вкарат там горановия....

Живее безплатно в на Гела в жилищен комплекс и му опрощава после в замяна 50 милиона задължения от криминално приватизираната му държавна собственост

Време е за метене на Боколуците

Във всяка нормална държава, след подобно осир.не всички си подават оставките, включително портиерите и чистачките, но манталитетът на главанаците е друг! Всички го видяхме вчера във фейсовете на онова нищо от АП и башбаканина!

Политика НАП ще събори Герб на следващите избори.

Вероятно Манев и Иванов незнаят, че: Кралство Белгия е преустановило обмена на ФИНасов Информация с България, ФРГ я ограничило обмена на данъчна информация до минимум с България, Кралство Испания и Италианскат република правят вторична верификация на обмена на данни. Това е позор. Докато тече скандала изп.директор на НАП е на круизен кораб и не му се слиза

защо пък манев? Ти разбра ли за какво става дума

Горанов , Що е то Бушон на шайката или скрита лимонка на МВФ ?

Изтичане на лични данни. + 540 000 000 лева неплатени от Божков. + Милиони неплатени данъци от Лукойл. = Увеличение на заплатат на шефката на НАП ,заради професионализъм .......? Шъ повърна.

Закривайте територията Булгаристан.Последнит да загаси тока.

От тази дата е "пуснат" процес на разграждане на статуквото, до основи. Видимите резултати от хода на процеса след половин година ще станат ясни дори и за половината налични дебили в България. А крайният резултат, ще е необратимо ВТОРО БЪЛГАРСКО ВЪЗРАЖДАНЕ. (2020 - 2030)

Вече веднъж, евреите не са дадени на Хитлер за "употреба" като суровина за сапун, но сега аз лично не мога да им простя за хуманният геноцид който провеждат на спасителите си от Soros György. А Свети Петър и Страшният Му съд, ще оценят приносът на българските изтребители след о9.о9.1944 година. (Примерно, както стана за Андрей Карлович Луканов)

Ти да видиш какви специалисти пазели информационната ни сигурност в НАП;)) „Във втората дирекция - „ Информационни системи и моделиране на бизнес процесите“, са назначени 57 души. От тях 23-ма имат образование в тази област – т.е. под 50%. Другите са с дипломи и професии извън тази сфера. И какви има? Много интересно. Има учители – достойна професия, има пожарникар (висше образование), има топлоядрена енергетика, има аграрикономика-експерт, има химик, има „Технология на хранително-вкусовата промишленост“, има геодезист, има фотограф, има „Опазване на околната среда“. И с'я две интересни професии има в Информатиката на НАП. Щурман-насочвач“, обяви Румен Гечев и предизвика бурен смях в залата: „Да, изглежда при трета световна война той ще заблуди вражеските самолети да не би да ударят сървъра на НАП“.

Гешев?

Не може да има сигурност като се работи с WINDOWS на Microsoft.

Покрай цялата шумотевица изобщо никой не повдигна въпроса за неправомерно събираните от НАП данни с банкови сметки и даже и пароли за вход. Което е в разрез с всякакви закони. Също и много други данни, които не би следвало да са обект на интерес от страна на НАП към хора, кото не са уличени в престъпление. Облечени във власт беззаконие, за които а някой им е потърсил сметка, а Гешев се е самосезирал и публично омаскарил.

От цялата тази афера разбрахме, че информационни системи качват нелегални порно филми в сървърите си, и че хобито на много държавни чиновници е мастурбирането в работно време, гледайки порнофилми. И те за това получават заплати!

Аз, като дребен човечец в системата на НАП и с изтекли данни да попитам докога наистина среднисти ще са ни АйТи-та и защо ползваме в НАП масово пиратски софтуер и актумиватори, нали уж са легални, а все пищят микромеките програми, че са неактивирани, а някой по специализирани софтуери ги лекуват тези АйТи-та като си влачат една флашка, то и аз мога ама .....нейсе

като е толкова просто и можеш - стани и ти ИТ. Таман ще вземаш голяма заплата. Не е чак толкова важно дали си среднист или магистър, важно е какво имаш в "кофата" на раменете си. Щото познавам много среднисти в дадена област дето слагат в малкия си джоб доста висшисти. За уточнение: И аз съм висшист.

Че теб те слагат в малкия си джоб,не важи за всички.

"Обикновените хора" в БГ са забравени... Политиците си играят на снайперисти, тъпите им шеги са от безхаберие...

"Румен Гечев ("БСП за България") коментира, че на нито един човек в Министерството на финансите и в НАП не е потърсена отговорност." === Румене, а какво ще кажеш най-после и на теб да ти потърсят отговорност за бакиите, които забърка през 1996-1997 г.? Още теглим.

НАП трябва да помоли руските хакери да и помогнат. Иначе никога няма да се разбере, кой всъщност е бръкнал в базата данни на НАП.!

Т.н. "доклад" на т.н. " Временна анкетна комисия" е толкова посредствен, че даже не е нужно руските хакери да се намесват и да го манипулират.

До "умния" Горанов седи още по- "умната" шефка на НАП. Удостоила Мачу Пикчу с присъствието си по време на криза. Ненагледни те. С домати ли да ги замеряш, с яйца ли?

"Комисията за защита на личните данни глоби НАП с 5.1 млн. лв." Преливане "от пусто в празно"!

Хакерски кооператив "НАП" дава гаранция! Ако случайно ви откраднем данните, бъдете спокойни, ще ви ги заменим с нови, още по-хубави!

Гати идиотизмите. Закачки и шеги по такъв сериозен повод, след който всички вкупом трябва да се иметат и да бъдат съдени.

Глави тефлонирани, може ли да усетят срам вина и да се покаят. Амииии.... Тестват ги за наглост и гьонсуратлък преди да ги назначат. Щото задължително стават обект на всенародна "любов".

За какво им е на децата ни да се връщат тук? Обратното: идете и вижте колко ежедневно излизат от БГ...

Покварата, падението и разрухата са поради незнание.

Времето си върви, подхвърлят се закачки и откровени тъпотии, а никой не обелва дума за разследването и доказателствата за вината на Тодоров. Очертава се ново дело в Страсбург със солидно обезщетение.

Така направиха и с Иванчева. Съсипват бизнеса и живота. И не ми го хвалете Главния каскет. Ако не е поръчка, то е лична вендета.

Каква наглост, какво очебръкващо дебелоочие! Нямало апокалиптични последствия? Та те тепърва ще се проявяват. Те ти гепили всички данни, а как и кога ще ги използват е въпрос на време. Няма наказани. Няма уволнени. Даже шефката получи един тлъст бонус в края на миналата година - за добре свършенат работа, нали? Долни измекяри! Назначават идиоти, като щурман насочвач, поредната калинка, а го сравняват с Президента, който е пряко избран от суверена. Това са действия на партия, която се е самозабравила, а това е следствие, когато народа спи и се натиска. Страхливци!

"Съдът е единственият, който може да раздава присъди, отбеляза той" - нЕкой си депутат от ГЕРБ, в желанието си да защити щурмана-насочвач от НАП и НАП в цялост. Много интересно... как така съдът ви става много важен и единствен оторизиран да раздава присъди в тези случаи, а в други - не толкова?! Сещам се веднага за министъра на правосъдието...и нетърпението му за едно дисциплинарно уволнение! И все пак да не забравяме, че именно благодарение на безхаберието на НАП се прочухме като "хакнатата държава"!

Горанчо ,време е да си ходиш..