Смогът отново тегне над София

От Столична община призовават гражданите да не използват личните си автомобили

Обратно в новината

Коментари - Смогът отново тегне над София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

кофата на Европа https://m.facebook.com/thesofiatimes/videos/867525053694638/

Който му е мръсен въздуха в София да дойде на село - чист въздух, природа, тишина и спокойствие. За фитнес има специални уреди лопати и мотики за всички ентусиасти. Ама някои си обичат да са в гьола София друго е да се побуташ и ежиш на другите хора....

От понеделник се мятам отново на дизеляка (този, който ползвам за работа; за извън града имам друга кола; за планината като ходя на лов - трета) и газ към работа. В тая смрад и гняс, погрешно наречена при нас градски транспорт няма да се кача пак при никакво положение.

Какво ме интересува София! Стойте си на село и няма ни прахови частици, ни тем подобни. Ние си имаме и едене и пиене! Елате на село. Тук има много свободни мотики и че копаме. Ха хаздраве, че се увлекох и изоставам от компанията.

Обширни области и исторически градове на България са изоставени, за да се "създаде" тази креатура София …. София засмука 1/3 от населението на държавата България и разсипа исторически селища като Видин(някогашна българска столица), Плевен, Ловеч, Силистра(седалище на древна епископия), Шумен(събрал наследството на Плиска и Велики Преслав), Добрич (наследил историята на Карвунското княжество) … И днес София била ….. опушена …. ами все още имаме територия от 111 хил. кв. км.

Ама вие нормални ли сте или се правите на приятно разсеяни? 90% от мръсният въздух се дължи на Катуните в София и обитателите им ....!!!!

Трафика на 03.01.2020 беше толкова рехав, че нямаше никъде задръстване по обичайния ми маршрут. Тея от обшината пак разказват приказки за наивници.

Абе ей наглост, въпреки явното неодобрение на вдигането на таксите на автомобилите (имайте предвид обществено допитване) пак ни го натрапва, та чак и он-лайн калкулатор е пуснат. Или с парите от повишените данъци ще купи филтри за циганските комини - т.е. с нашите пари за циганите уют. А пък те не след дълго те ще ги свалят и ще ги предадат като вторични суровини за някое шише ракия.

Не са циганите, а са ТЕЦ-овете, които горят неразградим отпадък. При такива големи диапазони в стойностите на въздуха, няма как замърсяването изведнъж да идва от комините на циганите. Броят на колите в София и циганските комини не са се увеличи драстично за дни, че да изстрелват стойностите на ФПЧ нагоре за толкова кратко време. Просто България вече е бунището на Европа. Да живее бъдещата иновативна боклучава RDF технология!

Експериментът е прост - забранява се движението на леки коли за три дена и се вижда дали ще се отрази на чистотата на въздуха. ;)

Ами то долу-горе така се случи покрай празниците- - трафикът е минимален, но замърсяването си е налице.

Селяните да си седят на село и София ще е чиста.

По празниците, когато в София беше като в детските ми години,спокойно без коли и с празен градски транспорт със сигурност и въздухът е бил много по чист. Върнаха се пришълците и яхнаха колите ,щото на село им е омръзнало да ходят пеша и ето резултата смог и мръсен въздух. Така,че май по големият замърсител са колите ,а не печките ,които със сигурност са по -малко от колите.

"Смогът отново тегне над София" Важното е парите от данъци да не спират. Ще духне вятър, ще изчисти София!

Ми някак си се набива един извод - щом по празниците въздухът бил по-чист, когато голяма част от софиянци са били по родните си места и Малдивите и автомобилите сътоветно са били по-малко и по-неподвижни, значи не е битовото отопление виновно за мръсния въздух.

Абе тъпанар, нали като ги няма въпросните хора, няма и кой да се топли на дърва и въглища. Само малоумници останахте в тази държава!!!

Бе тъпанар, ти да си чувал понятието "ирония" ? А, и още нещо - баща ти р тъпанар, щото те е направил...

Абе , умник, тези дето се греят с дърва гуми и боклуци ,едва ли могат да стигнат до Малдивите.....Те и по празниците си бяха тук,ама въздухът беше по чист.

В кой Ви каза, че въздухът е бил по-чист????? Може би Вождът.....Те казаха и много други глупости

Софиянци нема се косите, тъкмо когато дишате и ядете безплатно.

че слезнем от колата кога видим всичкото общинар да се реди на спирката преди мене... аре сиктир с призивите...

не разбирате ли, че цялата фалшива истерия с мръсния въздух се раздува единствено за да се вдигат данъците. Първо, че източниците на замърсяване не са точно тези, които ни обявяват и могат да решат много елегантно да се елиминират без допълнителни разходи. Второ ектра данъците, с които започват да ни товарят от тази година съвсем сигурно няма да отидат по направление екология и по-чист въздух, а ще потънат в двете бездънни и неизчерпаеми направления на управляващите: направление едно са безмислени но пък тройно завишени инфраструктурни инвестиции и направление две - субсидиране на електоралната маса от чиновници и цигани от гетата.....но нищо, ние ще продължаваме да се караме кой е от село и кой от града и кой цапа повече от другия докато парите ни заминават за техните джобове и каси....

Просто Фънда и компания се възполза от ситуацията. Така постига две неща - вдига данъци под предлог, че са еко такси и прехвърля отговорността върху колите и кюмура, докато гори боклука на Европа (гуми, пластмаси и тонове друг неразградим отпадък). Данните от измервателните станции не лъжат. София е най-мръсният град в ЕВропа и постоянно в топ 10, че последния ден и в топ 3 на най-мръсните градове в света. Ето това е истинското простъпление - над милион хора в София са изложени на риск от заболявания и влошаване на здравето им.

Сутринта в София нямаше кьорава кола. Кви коли, кви 5лв.? Селяните още са на Боровец и задръстват кръчмите.

Не са колите, а ТЕЦ-овете, които горят боклука на другите държави!

Твърде неполиткоректно е изказването Ви. ББ нали рече, че това с горенето на боклука не било точно така? Трябва да му вярваме!

Направо дишах с пълни гърди и усещах кристално чистия въздух.Глупостииииииии Тия от ЕС да си карат колите, а ние на каруците ....да им бера лайката

София на трето място в света по мръсен въздух към 3 януари, 11;52 ч. (еървижуал.ком). Нов рекорд!

И като се събудих се оказа, че краката са ми събути, отвити и на бая проветриво

Право на избор. Зелен билет или зелена карта. Ти избираш.

Абе къв ще да е, ама да е за самолет...еднопосочен.

На Боровец е прекрасно. Условията за ски превъзходни.

Е ти ски с компютър на шията ли караш бе.

Не, с телефон в джоба. А на Маркуджиците има прекрасна кръчма над пропастта.

Темата е важна, две мнения по-този въпрос няма! Въпросът е, че прекалено се истеризира по нея, което навежда на мисълта, че се пропуска разговора по-нещо друго и може би по - важно. Например: какво означава да си почтен гражданин на София, на България? Според мен, а и според много приятели и просто познати да си почтен гражданин е: 1. Да имаш доблестта да кажеш моят град, моята държава, защото използването на израза "тая, такава" държава е показател за личното отношение и личната отговорност към ставащото на говорещия. 2. Спазваш ли законите, или те не важат за теб, а само за другите. 3. Изпълняваш ли ангажиментите си на гражданин или искаш само другите да ги изпълняват - спазване на обществения ред, почистил ли си поне веднъж пред дома си, как си хвърляш боклука - през прозореца или на определеното място, ако ядеш по пътя остатъците право на пътя ли ги хвърляш или както трябва в кошчето и куп други такива неща. Например ако вали силен дъжд и видиш запушена шахта ще се опиташ ли да я отпушиш, или просто ще подминеш и т.н. 4. Плащаш ли си данъците? Обявяваш ли си истинските доходи? Помисли какво си направил ти , освен да говориш и после говори.

Към казаното не мога да добавя и дума.Поздравления.

За обществения транспорт спешно ще трябва да се назначат и тъпкачи, щото и в момента е голяма ръганица.

Когато няма поминък никъде другаде и всичко е в ръцете на крадците необразовани така ще е .София е най гадният град ,но само там има работа и всеки за това е там.30г.пълно безхаберие,имаше преди години едно предложение за министерствата да се пръснат и в другите областни градове,но крадлив ганю станал министър си иска София.Това е.

До ?..Всеки мръсен селянин мрази София..Убитаци селски..

Зелен билет нещо?

Какви коли - няма никой по улиците. Свободно е движението и от младост до Люлин тия дни се стига за под 30 Мин. Фактът , че и сега има смог означава само , че не е от автомобилите. Всичко идва от тецовете, да не се правят на луди! А залетият билет - никой не го купува - защото е с карта! Дори зелен - билета е почти колкото масовият, който е 1.20 при 10 пътувания! Освен това не съм видял опашки за купуване ... хората си минават както останалите дни! Всичко е само реклама и пропаганда! Не си вършат работата по ГТП пунктовете, не ограничават генерирането на отпадъци, после бягат след дъжд качулка и пак за пари говорят! Един закон за промяна в опаковането на продуктите и до 1г всичко ще си е на мястото! Не само найлон в найлона на найлоновата торбичка.... или найлон в картон в найлон в торбичка! Ако всичко това се понамали или премахне - ще генерираме 5 пъти по-малко отпадъци, Които трябва да се изгарят след това!

ТЕЦ-овете са на газ! Печките на твърдо гориво са основния замърсител! Излез на Цариградско и виж какво бълват комините на гражданите от Горубляне например... Особено привечер, когато ги палят...

Стига плач! Стига рев! Нали всички реват колко беден е българина? Обаче кола до кола, коя от коя по хубава, вътре по един човек! Какво излиза, че тези които реват са с неоправдано високи доходи. Крайно време е да влязат в затвора хора с нерагламентирани доходи, тези - получаващи социални помощи неправомерно! Обявил си минимален доход, получаваш социална помощ, караш мерцедес, живееш в лукс - при данъчните незабавно, ако харчовете надвишават разходите понасяш си последствията - солени глоби, ако трябва и затвор. Всичко друго е за сметка на обществото, на всички нас, пряко се отразява на начина ни на живот.

на запад се пребориха със спиране на изгарянето на дърва и въглища, забраната в градовете на всякакви камини, забрана на коли до Евро4, редовно чистене на улиците, големи заплати и като следствие поддържани коли и т.н. Изоставането в България е вече непреодолимо.

Ще бъде трудно да се върне софийско жителство. Много бизнеси в столицата ще изгубят служителите си.

Те хората от хубаво идват в тази кочина. Благодарете ... знаете на кого че съсипа всички други градове

А малоумната организация на движението в София и не само кога ще оправите!?!

Ако за това са виновни хората от провинцията, да въведем софийско жителство?

Стига с този "смог"в София.Не смогът ,а смъртта тегне над България с тези крадци наричащи се "управляващи"Въобще не виждам нещо да са направили за да подобрят живота на българите.За тях все има повече и повече,за народа среден пръст.

Алчните софиянци ще се задушат и удавят в мръсотията и боклуците,които бълват.Там е събрана всичката измет на България.

Имаш предвид алчните селяндури, нали!?! Продали дедовите си ниви за ново строителство по ливадите и БМВ ноф фнос!

До bgh..мръсен селяк

В София зимно време винаги има мъгла. Преди време беше предимно към района на гара Искър, но сега поради натовареността на околовръстното шосе се разпростря и в южните квартали. Това са факти още от средата на миналия век/ХХ-ти/.

Точно така - в района на гара Искър. По същото това време т.н. южни квартали не бяха застроени за разлика от сега и се отоплявахме на ток. Бояна, Симеоново, Драгалрвци си бяха малки села. Сега са съединени. Сичкото селянин, продало нивите се засели там и се чуди що мазето му е пълно с вода и гори всичко. Манастирските ливади си бяха просто ливади, боянските ливади също. Павлово някога с кристален планински въздух сега сега смърди на екарисаж и конкурира Пекин. Отврат.

Еех, де да можеха да върнат провинциалистите по родните им места....

Няма достатъчно работна ръка в София.

Обаче софиянци да нямат право да излизат извън околовръстното.

"Провинциалистите" живеят в панелките, топлят се с парно и не замърсяват въздуха. Иди виж кореняк "софиянците" от Горубляне, напримнер. Техните комини какво бълват.

На газени лампи ще минем и цървули ще обуем с тези видими резултати!

Дишайте пез носа, космите вътре ще филтрират праха

То за това космите ми по нусо станаха повече отклокто по главата ми..

Селчовците се прибраха и вмирисаха столицата отново

Бойко е виновен, уууууу! Оставка!

И кво да ползват гражданите - градски транспорт през 30 мин автобуса?

И кой па точно автобус е през 30 мин? Метрото е през 3. Айде па вси1ките в колите сте за тия автобуси, дето ги няма!

Е па години наред гласувате за тоя Рай!

Чакам Сирни Заговезни!

В София смог, по прованса само смок.

Едноок.

Заради лошото качество на най-необходимото до там ще ни докарат, че да живееш в София ще значи, че много си я окъсал и повече няма накъде. Кой постигнал нещо в живота се иска да е сред този живарник от мръсотия и миризми?! Сещам се за китайските коптори. Милиони като добитък, скупчени на едно място, тънат в собствен сос и никой нормален не иска да ги наближава.

Ми връщай се на село.

На село работа колкото щеш, тъкмо за твоята квалификация.

НА 3 превозни средства по 1,60 отиване и 3 на връщане по ми е изгодно с колата.Освем това комшии пътували с него се оплакаха от бълхи плъзнали в автобусите .Я ПО ДОБРЕ С КОЛАТА .

А левче на ден с карта? Или не ти подхожда на соя?

глупости! И е освеННННННННННННН!

Зелен билет няма да има. Не се надявайте. Метрото още не е построено, трябват пари за него.

Аз живея в чужбина, сега съм си за месец в София и ми прави силно впечатление мръсотията по градинки и тротоари, а въздухът смърди просто ужасно :( Много ми е странно, че при тази кочина всички ползват колите си, невероятно е.

Ми така ми аресва, да живеем сред буклуци, по-уютно е

А бе тюфлек...От четири години по 5 месеца съм в Англия...Децата ми живеят в Гдермания. Па не сме забелязали някой да си е слязъл от колата, А за мърсотията да не споменавам Лондон, Бирмингам,Манхайм,Хамбург.. Айде стига пропаганда...нека немецът да слезе от колата си , тогава и аз.

Prizoвавам Столична община да ми купи един електрически автомобил. И те така.

София беше хубав, чист и приятен град.. добре, че от много години не ми се налага да съм в сегашната кочинка. Жалко ,че всичко съсипаха

Праховите частици се носят от Перник, щото никой и нищо не се мие там. Просто НЯМА ВОДА!

защо не оправят градския транспорт - да е удобен, няма достатъчно спирки, да е чист и редовен. пък после да призовават защото никой който има удобен транспорт не кара автомобил по задръстванията

ДИЗЕЛОВИТЕ, нов Фнос! Щото другите, на дърва и кюмура не са спирали по празниците. Не е нужно да си Еркюл Поаро за да вденеш.