Коментари - Сметоизвозващата фирма ще покрие част от щетите за автомобилите, блъснати от камиона за боклук | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво правят колите на тротоара? И лев не трябва да получат собствениците. Трябва да си платят глоба за неправилно паркиране.

Тази кола е била по рано катастрофирала,без номера е и се вижда че на предния капак има вдлъбнатина,тази вдлъбнатина камиона неможе да направи,това е поредния случай на диви селяни дето пред тях събират коли и ги разфасоват.

4те автомобила на собственичката освен че са без каско - така че няма какво да търси повече - са дори паркирани на тротоара. От къде накъде тя търси някакви права и щети?

СОБСТВЕНИЧКАТА НА ВЪПРОСНИТЕ 4 АВТОМОБИЛА КАКВО ГИ ПРАВИ? КАРА ГИ СПОРЕД ЦВЕТА НА ДРЕХИТЕ, С КОИТО Е ОБЛЕЧЕНА ЛИ? ОСВЕН ТОВА ГИ ЗАРЯЗАЛА НА УЛИЦАТА, НЕ ИМ ПЛАТИЛА КАСКО... АМИ, МИЛИ СЪНАРОДНИЦИ, ДОКАТО НЕ СЕ ОТТЪРВЕМ ОТ АНДРЕШКОВСКИЯ МАНТАЛИТЕТ НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ. ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО!!!

Нейни са, ще ги прави каквото си иска!!!

но не им плаща Каско, гъзарка, хахаха

Каското не е задължително.

marketor

СУПЕР се е получило - Положението е ЯСНО - селянката е наредила 4 трошки на улицата и най-вероятно ги държи пред имота на съседите, а не пред нейния и сега реве. НИЩО ДА НЕ И ПЛАТЯТ на тоя боклук - да е за урок на всички БЕЗОТГОВОРНИ , НАГЛИ селяци като нея

Не се пише оТТървем, а оТървем, умнико!

Че кой плаща Каско в днешно време и защо?! Гражданската е задължителна и достатъчна!

4-три автомобила!!!??? И после искайте да има паркоместа!!!!!

Какво значи част от щетите. На пръв поглед е видима щета ТОТАЛ Друг е въпросът оценката на застрахователя в който еи полицата на сметосъбиращата компания. На пръв оглед оценката на мойта кола беше 450 лева. Протестирах стана 1300 лева сума непокриваща само труда за реставрация. Сервизни слуители казват -Щетата е "тотал!" -касае усукване и промяна геометрията дясна страна по -къса с 15 сантиметра, дясна задна част по -ниска 20 см. "легена" за гувата е станал като детско корито. Задната дясна врата е неотваряема, а отвора на предната е с 9 см по -тесен от вратата. И решението слагаш парите в джоа, и връщаш регистрационните номера. Та за какво частично обезЧестение говорят от боклукчийската фирма

Означава че разходите по оправяне на колата надминават сумата за закупуване на идентичен автомобил на същата възраст и пробен като преди събитието. Тотал за нова кола може да е много, тотал за таралясник на 20 години ноже да е един град.

Ми същата кола на моите години, с приблизителен пробег, мощност цвят и прочие се движеше на стойност 10 -11 хиляди до 5 000 в няко автокъщи с двойно по малък пробег. За това има един алманах за каруците който бе трябвало да важи при щетите, а не при застраховките

После се чудете що в България се карат само таралясници...някой те изхака, платят ти половината сума и после другата ти си я доплащаш...и 5 цифрена сума може да отиде за тоя дето духа.

Ами. Направи си каско,..

Че при Каското схемите да не са по-различни? Стига с това Каско, има си закони, да ти намерят същата кола, в същото техническо състояние и външен вид на същите или по-малко километри и да ти я подарят. Това е решението! Отваря мобиле-то и ти дава обявата.

Като гледам снимката и колата е без номера се съмнявам че има ГО!

Не означава че не е движимо имущество обаче

Кола извън движение (без номера), няма нужда от ГО.

Има ли право да стои на улицата? Мисля трябва да е в частен парцел?

ㅤ

Колко голяма "част" и защо само "част"? Имат ГО - плащат си за дебилизма Нямат ГО - съдят ги и пак си плащат, но много повече. Все в гъз и все в техния.

Трябва данъчните да я проверят за нелегална автокъща. Защо един (1) човек ще притежава 4 (четири) коли за лична употреба?

2/ Колите имат гражданска!

Няма ограничение за броя автомобили, които притежаваш. Имам 3 и си плащам данъци и застраховки. Друг е въпросът къде ги държиш, имам двор и обикновено 2 са вътре.

Или да. Каско е за повреди. За щети претърпени при инцидент е гражданската на виновния. Няма за какво да подава иск - взима номера на полицата и името на затпрахователя на камиона и им праща сметката - толков.

Ако си паркирал неправилно може да пиеш студена вода.

Дори и да си паркирал неправилно можеш да заявиш унищожаване на имущество. Малко по-различно е, но може да се направи.

Българското население исторически е със корени и жилки от Индия,затова е такова и движението и паркирането на автомобили!Кръвта вода не става!

Не всички са мангали като теб.

Ама и не всички германци и швейцарци са като теб!

Не е лошо Индия е велика държава и има какво хубаво да се поучим и да видим!така,че българите да не се срамуваме от индийските си корени и жилки,затова и България е такава със хубавата природа климат!Както индиецът си кара колата така и българинът прилкиката е едно към едно!

Истински борец срещу наглте ганчовци паркиращи пръдливите си таралясници по тротоарите! 100% тези коли са му пречили да си свърши работата по прибиране на боклуците на същите тези ганчовци. Живея на централна улица в платена зона и до гаража ми има спирка. Никога не успявам да вляза или изляза без да издирвам някой ганчо спрял на габаритки да прескочи до хоремага, до съседката или просто да изпуши един фас в съседното кафе.

Чети бе! На теб какво ти пречи да прочетеш после да пишеш глуппсти? То си пише какво е станало!

може да имаш 5 коли и да ги паркираш отпред на тротоара. само в булгаристан може и затраховки да не плащаш

По себе си ли съдиш бе, мангал.

Не ве съдя по майка ти. Дет те е снесла ,чудейки се кво ли е яла за туй рядко щастие.

Айде бягай в Индия и пиши там при своя етнос. Явно баша ти е синьо черна маймуна, дето не е знаела пикае ли й се или и се е*е.

Маймуната притежателка на 4 от 5те коли. И нито една няма застраховка. Защо да има? Я проверете сега дали плаща и данъци на тези коли. В българистан може да прутежаваш 10 коли и да плащаш колкото за една в западна европа.

Маймуната си ти, тъп мангал.

Който спира на тротоар ,глоба или такса паркинг,да слагат автомат за паркиране и полцаи както е във цивилизованите държави!

Правиш ли разлика между спиране и паркиране. В някои случаи паркиране на тротоар е разрешено.

Абе що не съм видял във Германия,Чехия,Полша,Испания и другаде паркирани коли,на тротоар,даже и една качена гума на колата не може да качиш,веднага,ще ти лепнат глоба !Може би само във Индия да е като във Бъгария!

Щото си беден мангал, нямаш автомобил и никога не си чувал за Правилник за движение по пътищата.

Собствениците на ударените коли ще заведът иск за щета и ще им изплатят някаква сума по ГО, ако нямат каско. Ако не са доволни, могат да съдят собственика на камиона да заплати останалите пари, които са похарчили за ремонт на автомобила. ЗК, ако установи, че камионът е каран в нарушение на закона, ще заведе иск, за да си вземе тези пари от собственика на автомобила. В края на краищата за това е ГО. Това, че фирмата щяла нещо да изплати... мижи да те лъжем - никой не плаща ГО, за да плаща после от джоба си!

Ами бай ганьовците на Булгаристан като паркират нахално и безогледно ветите си брички смърдялници на тротоар,кред къщата,на пешеходна пътека,на завой,така става,може и човекът на камиона да не може са си свърши работата заради такива досано паркирани коли!Е като не искаш да разбереш ,трябва поне да почувстваш дда се бръкнеш във джоба и да си оправш ламарините!Ако са извън България дали паркират така колите си,преминават през тротоар,и избирателно по желание спират на пешеходна пътека!

Чети статията бе, бедняк ходещ между автомобили, какъвто няма и да имаш.

Разбрали са се първо да видят колко ще вземат от застрахователя на камиона, и после фирмата ще добави до реалната пазарна стойнст. Ако е така, няма лошо.

Нищо няма да вземат от застрахователя на камиона. Застрахователят ще каже, че шофьорът неправомерно е оставил превозното средство без надзор и управление, с работещ двигател. И в случая ще е прав. Да не говорим че явно има и свидетели.

Е да де нали при всяко ПТП има 'виновен водач", който плаща на другия. В случая е водачът на камиона, това е смисъла на ГО, защо да не плати?

Гражданската отговорност на шофьора ли е или на автомобила? Ако се беше самозапалил камиона и унищожил 10 коли, пак ли нямаше да се плати защото не е имало шофьор?

То няма значение какво ще каже застрахователя. В закона е написано ясно при какви случаи може да се откаже изплащане на обещетение и този случай не е такъв.

На шофьора е естествено. На шофьора, управляващ съответното превозно средство. Каското е на автомобила. Или твърдиш, че автомобила е ГРАЖДАНИН?

Взехме решение да покрием разходите на част кафетата,които монтьорите ще изпият докато поправят 5-те коли.

Таа па само 4 автомобила, без коментар.

Камиона трябва да има Гражданска отговорност. И ако тази застраховка я има, защо фирмата ще плаща щетите? Нали точно за това е. В България може би друго означава. Тъпо. Няма скоро народа да се върне

Защото гражданската няма да покрие исковете , ще доплатят разликата .

Гражданската има лимит

Тия коли са по 3-4хил трошки. ГО е поне 50хил

... и притежателка на 4 от петте коли ... ами защо си ги държи на едно място??? и еййй, какви са тия бедни жители на владая, само по 4 коли имат значи!

как така част от щетите хахаххаха ?

Как така фирмата ще плати щети...камиона няма ли Гражданска отговорност?

Ще плати частта която застраховката не покрива на база исковете .

Ами застраховката не покрива ли всичко?

Не , покрива до определена сума при един автомобил а тук имаме четири .

Българска му работа.

Пафка, зачетох се, никъде не намирам това, че само на един автомобил се поемат част от щетите. То вече има автомобили по 1млн, ако хакнеш едно ферари, кво прайм?

Мен ме удариха отзад докато изчаквах спрял на пешеходна пътека. Гражданската на виновния шофьор от задния автомобил изплати 660 лв за ремонта, на толкова го оцениха и казаха да си търсим сервиз. америх сервиз и те ми взеха 1730лв за ремонта. Разликата от над 1000лв. останаха за сметка на моята фирма без ние да имаме абсолютно никаква вина. Шефката се отказа да се разправя, не знам кой би трябвало да съди при това положение - виновния шофьор или ГО застрахователната компания. Но е огроммна несправедливост - без да си виновен ходиша да се разправяш, като вадиш пълномощно за да представляваш фирмата пред застрахователя, ходиш на оглед, търсиш сервиз, уговаряш се за след 1 месец да я вземат, караш смечкана отзад кола, чакаш 1 месец да я направят, и накрая фирмата ти губи 1100лв. А виновния водач му нямаше нищо на буса, освен това му се размина и акта, закото минахме само с двустр. протокол. С две думи никакви проблеми за него. Ей това е несправедливост.

Има и нива на застраховка но всички площат най-ниското .