123 депутати отхвърлиха ветото за Сметната палата

С гласовете на 123-ма депутати парламентът отхвърли ветото на президента върху Закона за Сметната палата.

Обратно в новината

Коментари - 123 депутати отхвърлиха ветото за Сметната палата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По-добре да я закрият полза никаква .Назначения с връзки големи заплати и бонуси,командировки в чужбина нон стоп ,пари за дрехи,служебни коли и карти,семинари и т .н.Докладите на одиторите прахолясват на никого не нужни Депутат или длъжностно лице не подало декларация пред СП глоба 1000 лв.бълха ги ухапала.По-добре без декларация отколкото с невярна такава.След 4-ри години спане в парламента излизат със милиончета.Сметната палта и без това не може да налага никакви санкции така, че ако я няма ще спестим пари на данъкоплътеца.

ВЕТО ДО ДУПКА!!! ДОКАТО ТОЗИ ПРОДАЖЕН ПАРЛАМЕН ОТ ПУТКОДАВЦИ СЪЩЕСТВУВА!!! ВЕТО И САМО ВЕТО!!! НА ВСЕКИ ЗАКОН!!!

Плевнелиев налага вето постоянно и безпринципно, така че след това да мине закон е нещо нормално и правилно.

Вето се налага с мотиви, a когато такива няма, така се получава.

Това вето на Закона за Сметната палата беше наложено, за да запази шефа на палатата, а не защото е лошо предложението за новия закон.

Когато е наложено безпринципно вето, най-естествено е да бъде отхвърлено.

Логично решение на Народното събрание.

Така се получава, когато работиш напук и служиш само на собствените си партийни интереси.

Като не иска да си подава оставката Плевнелиев, поне да не пречи на работата на парламента, видя се, че от него нищо не става.

България никога не имала в своята история такъв псевдодъжавник , който да е работил и работи така антиконституционно , във вътрешен и вънен план , примерите са бол .За него и такива като него , а ние ги знаем кои са , няма място в историята

Така се получава, когато работиш напук и служиш само на собствените си партийни интереси.

Добре бяха записали - с изборите за Европарламент и избори за президент.

Закономерен завършек на безсмисленото упражнение на Плевнелиев.

Не изпълняваше ли в последните години Сметната палата партийните поръчки на ГЕРБ?

Като президентът наложи ветото само заради симпатичните му хора естествено, че ще бъде отхвърлено.

И Плевнелиев и Борисов, като потомствени и ортодоксални комунисти, в безсилието си и интелектуалната си недостатъчност, искат да се покажат значими и важни. Чрез безмислени вотове на недоверие и още по-безмислени вета. Но, срещу себе си имат още по-умни комуняги, които за разлика от тях са по-интелигентни и по-добре познават законите.

Бравооо! Това е една хубава победа! Мотивите на Плевнелиев не бяха състоятелни, така че много се радвам, че не стана така, както искаха ГЕРБ!

Плевнелиев е вредно недоразумение, Оставка.

Разкарайте го тоя идиот Плевнелиев, стига с тия циркове с ветата. Тоя човек не знае на кой свят се намира. Импийчмънт един път за винаги.

Първо трябва да направим "импийчмънт" на партията на която служи и на боклука Боко тиквата! Това е начина! Борбата с вирусите, не е за един ден!

не беше за теб!

Законът, даващ възможност за партийни и непрофесионални назначения в Сметната палата, беше изрично посочен като проблем, когато Европейският парламент препоръча да се спрат фондовете за България. Ветото даваше възможност все пак за кумова срама да покажем, че се има някакво желание за оправяне. Тц. Не ме дразни толкова това правителство, че краде - те всички досега крадат - а че краде некадърно и нагло. НАГЛО и НЕКАДЪРНО. И ще докара наистина голяма беля.

Браво на депутатите от АТАКА, за пореден път се представят много добре в парламента и на място. Нещо, с което другите партии не могат да се похвалят.

Питам тогава защо КФН е еднолична собственост на Мавродиев и само преди няколко месеца демонстративно го оставиха да си развява коня в тази "независима" комисия? Не е ли същият принципът, който трябва да се следва и ако се наложи в една държавна агенция, комисия, надзорна организация да се прилага за всички? Мерим пак по два, три аршина, както ни е удобно и няма по-измамни и лъжливи от комбинацията БСП&ДПС и вече подлизурковците Атака. Анатема, Анатема, Анатема! В дън земя да потънете дано и да горят душите и телата Ви в Ада!

Отче! Забърши си устата, че потече лига!

единомислие между Президент и Партийна централа! Да беше един-два пъти, може да се приеме,че е случайно, но налагането на вето винаги, когато и ГЕРБ е против, вече намирисва на пълна пристрастност (или послушание) от страна на Плевньолиев!

Виждаш ли защо не трябва да им се позволи повече власт на геРЪБ? Защото всичко после ще стане удивително! А на това му се казва - диктатура! И как ще се търпи от хората с ум, да бъдат мачкани от Тикви като Боко и от партийни фанатични окултисти като Цвъки? Представяш ли си такава "демокрация"?

14 Ами да Атакистите са го подкрепили, защото явно с нещо е по-добър от престъпният закон приет по управлението на Боко Мутрата! А и щом е отхвърлен от подобието на президент то значи е бил с нещо угоден на народа и неугоден за олигархията, аз до колкото знам Роско освен за олигарси и мутро-мафиоти за други не работи, така че!!!

Започва началото на края на това бандитско управление. този закон ще бъде поводът за тоталното спиране на евро фондовете за България... Ако и тогава не ги свалим, наистина ще влезем в книгата на рекордите! С рекорд по глупост, безхаберие и преклонение пред господарите, КРАДЦИТЕ НА СЪВРЕМЕННА България! А накрай - 40-50 млрд. нови КРЕДИТИ, които ще връщат децата ни...

Бандитите от БСП, ДПС и Атака показаха единство против демокрацията.

Демокрация = мафия има в латинска Америка! Но той Боко тиквата не прави разлика....както Ханой и Китай! Важното е "белото" да върви! Ти на какво си бе деде на "енфие4 ли?

Простотията, наглостта, безочието претворени от А.Константинов в "Бай Ганьо" представете си колко са колко са били актуални и по негово време и после по Бай Тошово време и накрая по опита да стане Бай Боково! Какъв народ сме, щом не сме прочели А.Константинов не сме се поучили и продължаваме да си сътворяваме байовци? Хайде да се събудим, нали имаме ден на будителите?

Плевнокио само се прави на интеерсен

и затова няма акъл Офшорката! прави каквото му нареди Тиквата! нали се сещаш - "Тефал" мисли вместо тях!

Комунисти да са направили нещо хубаво за България и лошо за СССР ? Та те са интернационалисти-безродници .

Намали "белото" и живота ще ти хареса ... пак, може би....

Едно не може да не им се признае на геРЪБ! Трудно се разделят с властта! Но така е с всяка организация, която не е партия, а е основана на принципа на абсолютизма! Умира нейния вожд - умира и тя! Само че така е обречена и то с отхвърляне в исторически план - завинаги!

"Росен Плевнелиев заподозря възможност за политическо вмешателство в институцията." Абе Офшоралиев всички българи те подозират, даже не ами вярват, че ти "надпартийния" "обединителя на нацията" изпълняваш твоето "политическо вмешателство" заповядано ти от Боко тиквата, на когото си марионетка! ОСТАВКА ЖАЛКА ГЕЙБЕРАСТКА ПРЕЗИДИНТША!!!

Троле, ти даже и не прочиташ за какво става дума и пишеш, ли пишеш. От такива като тебе безмозъчни твари сме на това дередже и само такива ще останат да бъдат управлявани от дву-триличниците от Червено-Турската коалиция (и да не забравяме и циганите).

Млъкни ти бе боклук ГЕЙберастки! Не можеш да накараш хората да мълчат! Не и от Май миналата година - кажи го и на Боко тиквата? Пикай си на обувките твоята газ! Народа веднъж ви изгони и то е завинаги! Тикво ГЕЙберастка!

" Със стари проститутки НОВ публичен дом НЕ СЕ прави"!!!!

Защо, питам аз?! 25 години го правим в България - защо сега да е различно?

Питай майка си ...Ако ти кажат коя е точно ...

Кога да очакваме партията да си върне и името? Преди, или след като ни навре евразийския съюз на путкин.

Парламент - менте

Що бе, ние от ДПС БСП АТАКА си го харесваме. Нас ни избра суверена да мачкаме герберунгелите без оглед на колатералните щети.

Ако не внимавате накрая и вие самите ще бъдете щета като гледам

Най интересното е, че румен гечев-примата дава мнения. ТОЙ НАПРАВИ ДОЛАРА 3000 ЛЕВА ПО ВРЕМЕТО НА ЖАН ВИДЕНОВ, И КОМУНОХИЕНИТЕ ЗАБОГАТЯХА НЕИМОВЕРНО, ЗАЩОТО С ПО 1000 ДОЛАРА СИ ВЪРНАХА ЗАЕМИТЕ ОТ 3 МИЛИОНА С КОИТО ПАРИ ПРИВАТИЗИРАХА ЦЯЛАТА ИНДУСТРИЯ!!

Гумен Речев - експерта от нафталина на Катастрофата 1997

Ама и доста народ си изкупи ведомствените апартаменти за по една-две заплати, нали наборе! Или помниш избирателно? Е, на 73 години се разрешава!

легализация на ограбването на бг-това му казвам аз на днешното гласуване! без депутатски имунитет в следващото народно събрание,иначе тия хайдуци няма да се научат!!! а за онзи национално-болния-е ми ... вече и лошите думи са малко!

Не е имунитета им проблема, а силното срастване на трите власти с партиите. Дори и да нямат имунитет, след като съдебната власт им е подчинена, съда ги оправдава и даже подсилва легитимността на действията им.

СКОРО НАРОДА ЩЕ ОТХВЪРЛИ И БСП,ДПС И АТАКА

Вече веднъж ги отхвърли през 2009-та, но бързо забравя.

Правилно но и няма да избере и другото зло ГЕРБ

Значи пак ще сме ние муа-ха-ха

E що е срещу ГЕРБ са се събрали наи добре

Хайде сега някой атакистки трол да седне да ни убеждава, че Сидеров не подкрепя турското правителство на България.

Е на това се вика мъж. И като се срещнете какво? Най-много да отбиеш с таралясника, за да мине Плевела със служебната си Е-класа.

Това да си го чете дрислюту през два коментара надолу.

Данчо ментата пребори професор Димитров - егати парламента, мента, мента.

Какъв е тоя професор, дето като каруцар най-интелигентно врещя от трибуната на парламента "Пука ми дали ще съм председател". Така се доказа новият български научен принос: "Как да превърнем професорите в тикви!" Честито!!!

Тоя измислен професор беше един лумпен дето живееше в Студентския град и ходеше мръсен и мърляв като клощар. Като станаха промените се лепна за СДС и от там тръгна просперитета му. Даже си мисля, че е станал професор в някой от измислените университети, защото не съм чул за някаква негова научна продукция.

Сега вече палатата ще се използва по предназначение: За смет!:)))

ще се срещнем някой светъл ден-бъди сигурен,ще те положа както трябва!!! Заклевам се!!!

скъпо платени чиновници - хрантутници червени!

параеуементарни хорица, на параеуементарно заседание, гуасуваха параеуементарно решение за параеуементарният си пробуем. е сега вече може да се започне с параеуементарното раздухване на суедващата параеуементарна тъпня

За Кунева ли гласува? Всеки е по-добре от Бойко ли? Айде сега, умни ми народе, обърни се и на партер.

Сметната палата трябва да бъде овладяна, защото може да бъде източник на много неприятности при одитите на Министерствата. Да си Експерт не значи просто да правиш социална политика с пари на заем, а да знаеш и как да си замиташ следите. Че никога да няма виновни. За нищо. Помните ли как приехме закона за освобождаване от отговорност на висши държавни служители?

Помним. Законът всъщност третира дребни престъпници. Ние минахме покрай тях. Не разбрах само, защо се разбучаха медиите. Нищо нередно не сме свършили...

Е, че ако погледнем реално - 4-5 милиарда евро, потънали в гьола Белене да не би да са сериозно престъпление..? Или един ТЕЦ, подарен на офшорка срещу собствената му държавна гаранция..?

Къде останаха 10-те точки,бе атакаджии продажни!! Лапкане и скандалчета - номера безкрайни!

Този Парламент е менте Като БСП - менте лява ДПС - менте етническа АТАКА - менте националисти