Лидия Руменова: Искат да подчинят Сметната палата

"Подготвеният от управляващите нов закон за Сметната палата е опит за политическо овладяване и административен натиск върху дейността на институцията."

Обратно в новината

Коментари - Лидия Руменова: Искат да подчинят Сметната палата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аааа а беше гот когато намериха място на още 6 хрантутник от предишните управляващи, сега ще вият до последно че редовите кадри и целият им антураж останат без вакантно място. Айде, годината мина, хапнахте, пинахте и замазахте дупките в партийната каса, сега бегом да търсите частна реализация.

Аман от независими органи в България. Независим съд - хубаво го виждаме Независима прокуратура - . . . Независима БНБ - к'во да си говорим . . . Всеки шеф на агенцийка се изживява като господ - разпорежда се с бюджета както сметне за добре. Иска всяка година повече пари и най-важното - не отговаря пред НИКОЙ и НИКОЙ не може да го мръдне от там!

опа!отнемане на независимоста със закон!вървим към диктатура през нащата измъчена псевдо демокрация!какво друго може да се очаква от силоваци,боядисани демократи!дори не четат директивите,не са удобни!а те не са ги "разбрали",трябват им немски съветници!ако нямате нищо за криене,защо си криете сметките,бе!

Т.е, според теб, Руменова като политическо назначение на БСП и ДПС е независима? Та макар и закона да е бил преправен от БСП и ДПС, за да може да я сложат за шеф?!?!?!?? Интересно!

защо говориш персонално,а не по съдържанието на закона.дали председателя е от бсп или geрб няма значение,защото с този закон орган проверяващ мс,министерства,общини,партии, става законодателно подчинен на министъра на финансите,а това е недопустимо!

а така!почна се!вървим към еднолична власт на боко тиквата!всички далавери на скрито покрито!бюджета на сметната палата ще се контролира от дянков 2,така че,я сте се задълбочили в проверките, ви резнем кранчето!никаква независимост!цяла бг ще се одитира от трима души "факири",за да гледат повърхностно и незадълбочено! да пропуснат това което не е за гледане! много важно за проверяващите!особено европроектите,там само с едно око,другото затворено!закона е за европейоския съд!

Да ама не съвсем: - промениха закона за шеф на Сметната само и само да махнат стария директор и да сложат госпожата; - гласуваха и много по-голям мандат от предишния в закона - назначиха и сумата подчинени които по никакъв начин не отговаряха за критериите заложени в закона до тогава, явно само и само да намерят вакантни места на партийните кадри. И сега се опитват да ни убедят че това е било само в интерес на държавата... Айде моля ти се, същото се опитаха и с Пеевски да направят, промениха закона за да може да заеме точно той мястото на шеф на ДАНС и пак в името на общото благо.

проверяващ орган е независима институция с отделна сметка,а не на министерството на финансите!как по този начин ще проверява това министерство ,как ще проверява еврофондовете,ако е с ограничени права само до счетоводството?насоката е към изолация и еднолична власт без контрол,съвсем ясно се вижда,да не си сляп!това червени,пембени е ала бала,за оправдание,а смисъла е ясен и законодателно недемократичен!

Е има си хас да я оставят сметната палата в ръцете на тази комунистическа маша Руменова...?!? Всички такива "кадри" на БСП и ДПС трябва да бъдат тотално изметени от всички управленски нива на държавата - те са метастазите на корупцията у нас...!!!!!!

Кандидатурата на бившата съветничка на Станишев - Лидия Руменова, е внесена в края на м. април 2014 г. Това се прави от тогавашния председател на бюджетната комисия в парламента Йордан Цонев от ДПС и депутатите от БСП Петър Кънев, Корнелия Нинова и Жельо Бойчев. За да заеме поста на Валери Димитров - като шеф на Сметната палата, беше променен закона.По-точно, институцията да се управлява от колективен орган от 9 члена, със 7 годишен мандат.Текстовете с поправките в законодателството, които касаят Сметната палата и целят подчиняването и - на БСП и ДПС, са изготвени от Лидия Руменова.

Много ясно,че искат да я подчинят,все пак от ръководството на ГРОБ са сатанисти.

Не са само Сатанисти, а и Соросисти и интернет- лумпени, а и са чели книжки от Карл Май - учил ги на честност, човечност и мъжество - мекерето му с мекере, дребно буржоазно! Що не се научиха от "Защото сме социалисти" на гъвкавост, хомолюбов и солидарност с мафиотския капитал!

Господа, тази госпожа се оплаква от... Диктатура? Политическа? Над Сметната палата? Политическата диктатура ще пречи на Сметната палата да устройва нови КТБ-та? Добре! Тъй да е! Както трябва да бъде.

Патка нагла и устата кряка чак до небесата...

Много нагла тая баба бре, като че ли тя не беше марионетка на Станишко!

Съветничката на Станишев, назначена на този пост след брутална промяна на закона, целяща да сменят Валери Димитров и да сложат нея на този пост, се оплаква от политическо овладяване" на Сметната палата. Марш оттук, комунистическа наглеса такава! Заедно със Сабрие Сапунджиева (която не иска да напусне луксозното си държавано жилище) отивайте да се оплачете да Доганя.

марш. га яде кифтаците не квича. аиде марш при орешарски.

Назначена по политическа линия, квичи че ще я сменят по политическа линия.Тя какво е очаквала. Да не си е мислила, че ще се пенсионира по партийна линия.

Вторият риск, който поражда законът, е, че той изважда общините с бюджет до 10 млн. лева от обсега на Сметната палата, тоест тя няма да ги одитира. Eto za6to reve! Za6toto iska da kradne 4ast ot tezi 10 milliona

Руменова говори за някаква дейност на Сметната палата, само дето дейност няма. Журналиси откриват кражби на държавни и общински пари, но огромния състав на тази палата не открива нищо. Руменова по-скоро трябва да върне заплатите, които е взела без да работи.

Това че се откриват кражби е похвално!Но когато се изпращат документи за проверка и е отчетено че всичко е о кей,явно на място са прикрити далаверите,но от алчност са прекарили и ако е имало ревизия в един момент са ги спипали!

Е х,ама гербесрските тролчета доста са се развилняли из нета.Сигурно добре им плащат.Но ще ви кажа едно,досега България добро не е видяла при дясно упрвление.Грабеж ,лъжи и шмекерлъци.

"Нагъл", Какво му е дясното на това управление в сравнение с "лявото" на БСП? Ето част от видяното в България добро от "лявото" управление на соцпартийната номенклатура чрез "левите" й милиардери и милионери: - няколко държавни фалита; - присъди от Европейския съюз за престъпления, та и за заразяване на хиляди либийски граждани чрез кръвопреливане с кръв, доставена от държавна фирма. България плати за всичко това ляво "добро"; - цар, министър-председател в република- невиждан в света идиотизъм! и после друг - ляв хомосексуалист; - зам-председател на Народното събрание - международен трафикант на какво ли не; - узаконено ограбване на държавни и общински фирми; - обезценяване на спестяванията на гражданите. Ако това е "доброто" на "лявото" Ви управление, не го щем. Да, доброто, невидяно в България от "дясното" управление е, че не е вкарало ни един ляв нагъл "добряк" милиардер зад решетките. Това добро трябва да види България!

И не само Сметната палата ами цялата държава , защото на мутрите дето усвояват отворените еврофондове прозрачност не им трябва а цензура, както през 2009-2013.

Тази как попадна в Сметната палата? Направиха сто гимнастики, за да прогонт Професора и да я сложат нея, за да послушна при осъществяването на подготвените кражби. Просто мандатът на Оречо не им стигна. Но и така "свършиха" много от планираното...

А,извадиха им далаверите на гербавите и сега не им стиска,та промянят закона да не им пречи Сметната палата!А що!уж "честно и демократично"правителствено гербовлачене!

Taka e

Да се внушава : " Кънев и Борисов искат да крадат от държавата, но бдителната Руменова е на щрек - тя няма да им позволи"! Тролчета изроди мои, толкова комбинации направих, Сидеров специално го поканих да влезе и да гласува, сега тези искат да ми развалят работата!

Централата на сметната палата е в Люксембург. Жалвайте се там. Четете си Европейските документи и ги спазвайте, ако не следват глоби които ги плащат гражданите.

Централата на Сметната палата си е у нас, до бившата Баня, а в преносен смисъл е в ДПС и БСП.

Зависи колко от високо гледаш. На времето са мислели замята за плоска ама като се качили на високо видeли кръглия хоризонт.

КОГАТО ДАВАТ МНЕНИЯ ТАКИВА ДРУГАРКИ КАТО РУМЕНОВО, ИЗУЧЕНИ ОТ ПАРТИЯТА ЗАТРИЛА ДЪРЖАВАТА, ПРОСТО ЗВУЧИ ПОЗНАТО ДО БОЛКА НЕВЕЖЕСТВО!!

Въпроси: - тебе, Каката, КОЙ и КАК те "тури" там? - ти, "сметната" Кака на държавата, какво направи и какво "сметна"? - като го сметна "това, което си сметнала", колко пари си взела, за да си ги сметнеш?! Паричките си, нямам друго предвид. Другото ще го смята друг. Ако въобще го сметне.

Тази много е загрижена за сметната палата.

Да се закрият тези тонеядци! Сметна палата...шменти капели!

Бре да му се не види, колко милата е загрижена за тримата управляващи палатата които ще се натоварят да приемат одитите, а сега вие девет души какво правите, като то изобщо няма одити, за какво взимате тлъстичките заплати и премиики

Айде бе, тя пък досега беше много "независима"!

Раздали си едни големи заплатки и какво по хубаво от това да си независим...без контрол!

Сакън, др. Руменова, как така ще ви издухат от тази хубава заплата? И изобщо как се сетиха, че има Сметна палата, след като така хубаво я приспивахте до сега, та никой да не я научи. За това бързо лежешком пред Сараите, а ако не стане - в Брюксел при Гей Станишев.

Да ги закрият ! Стига са раздавали скъпи индулгенции на тоя и оня!Друго не знам да са свършили

Напълно съм съгласен с другарката Руменова. До този момент Сметната палата беше напълно независима, защото нищо не зависеше от нея.

Лелеее , УЖАС!!!! Отнеха сметната палата от ДПС и БСП!!! Ами сега??

Искат Сметната палата да не е на подчинение на БСП, ужас, как така?

Цитат" Любимката на Сергей Станишев - Лидия Руменова дала 5 бона на журналист, за да я учи как да се държи пред камерата" ДРУГАРКАТА ЛИДИЯ НЕ Е НАЗНАЧЕНА ПО ПАРТИИНОМУУУУУУУУУУУУУУУУ!

седим отново и гледаме сеир. (той бил на наш гръб, ама кой ли да ни каже....)

Лидке, га заверихте недоносения бюджет на олигофрена (сега вече от ДПС), Ореха и Гея, проблеми нямаше, нали? Нищо, че бюджета се разпадна още септември... квичи на умряло, щото знае, че и нейното време идва... следващият, който очаквам да завие е главсека, поредното бетониране от страна на дпсбсп...

Тя сега е зависима от Станишев.

Ние в Пресцентъра на БСП искаме да подчертаем, че сметната палата не зависи от Станишев, а от изцяло безпартийни членове на Партията. С това принципът за безпартийност е спазен.

като имаше сметна палата как източиха КТБ.Сега са се прицелили в пенсионните фондове доколкпто разбирам по червеният вой.Да видим може ли да се противопостави на източването им

Този червен крокодил за какво реве, че ще изгуби заплатата ли? Не помни ли как я назначиха, е сега шут в гъза и хайде на борсата за безработни. За друго не става.

Тая,дето държи тая дебела книга-да знаете...Всички крадци и мошеници са описани до 9-то коляно в нея..Спете спокойно здрав сън и не бойте се за утрешният ден

Сметната палата няма никакво значение за обикновените драскачи.Тя е важна за хората във властта и евентуалното прикриване на техни действия и бездействия.За добилия печална слава правителствен самолет ,използван за нерегламентирани полети, бившия шеф проф.Димитров каза :НЯМА НАРУШЕНИЕ.ЕТО ЗАТОВА СТАВА ДУМА.

Айде марш навън...!!!

Щом квичат гербаците значи г-жа Руменова е на прав път.

В смисъл, че тя преди година и половина овладя политически Сметната палата и сега не иска да я даден на никой друг!. Така се прави с кокала.

Тая червена крадлива комисарка е избрана благодарение на златния сфинктер-престъпника долен пидеров и бандитската му рубладжийска шайка!

Тази я назначи предишната гнойна коалиция бсп/дпс/атака. Щом реве, значи новият закон е добър.

Тази кифла по добре да каже, тази сметна палата изкара ли някоя далавера на яве, вкара ли поне един престъпник в затвора. На година харчат дестки милиони от бюджета а ползата е една голяма 0. Да връщат дебелите заплати и да се махат. Измет.

мдам , скоро барна кокала и хич не и се изпуска

Ако знаете за някакви останали обществени фондове, обадете се на ОПГ-ГЕРБ. Те знаят какво и как.

долна работа, това комунистите бе ейййй

За Бойко ли говориш брейййййййййй