Смъртна присъда увеличи градуса на напрежение между Канада и Китай

Към арестите в двете страни беше добавено и най-тежкото наказание

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не знам, как е в Китай. Но още преди да кацне самолета в Малайзия и в Сингапур предупреждават, че за притежание на наркотици присъдата е смърт. Ако имаш, можеш да ги изхвърлиш преди граничния контрол. Имам познат, чийто син почина от наркотици. Знам и такива, които заради наркотици разориха семействата си. Така, че за разпространителите на дрога въобще не ми е жал. Да им режат главите с ъглошлайф!

Балканските балгарчеа много се кефят на Китай и русия, но га трябва да ходят на гурбет или на екскурзия никто не хочет в Китай или в рассията. Всичко живо балгарче в лошия запад иска. Що така бе миризливци?

Аз работя в Казахстан.

Май всички пропускат важният факт, че този човек вече е осъждн за наркотици в Канада! И изведнъж Канадското правителств се прави на ударено... Явно човека от това се издържа. Чест прави на Китайците, че не се навеждат и раздават правосъдие според законите си...

че 47млрд са продажбите им в Канада.

"обвинен, че планира".... смъртна присъда... браво бе... Хванете го - па тогава му сечете главата. То всеки може да се обвини в нещо си. Стана като СССР 0 донос и в Сибир.

То и аз планирах, планирах... и кацнах в затвора.

Трябва да внесем малко китайски съдии у нас, а нашите тулупи в тоги да изпратим в Китай, където ще ги екзекутират веднага за корупция

Държава се управлява със силна ръка и става още по силна, а държава управлявана от друга държава е смешна! Така че, Канада като втора държава по територия в света, за да не става смешна, да не се държи като послушното кученце на САЩ. САЩ поискват и всички се съгласяват, да ама не, за малко да им дадем и едно наше момче, работещо в кол център, но му се размина. Абсурдната съдебна система в САЩ, може да осъди невинен и в същото време да освободи убиеца О Джей Симпсън.

Когато си плюнка на географската карта всички ти се смеят, не величаят.

джендърина китаята че го опукат публично щот не мое то така васалски да се бъзикат с хуавея джендърчетат на север от кравари я....васалстваш - плащаш

След като в Китай е толкова строго положението и всичко е наред, защо дрогата се прави в Китай и се изнася в Австралия, а не се прави в джендърска Австралия??????????

Щото са прости като краставици... като теб! И една дрога не могат да си забъркат без да се отровят! По същото причина не си правят и телефони... а сега им забраниха да ползват китайски и почнаха да си пишат бележки и да ги пращат по гълъби- :))))))))

Та..откога всички компании трябва да се съобразяват с какво са си гласували САЩ?Америка ако иска да ограничава своите фирми и своите директори да не търгуват с Иран!Останалия свят може да си търгува с когото си иска!А за Канада трябва да е ясно, че докато се държат като щатски пудел -ще ги третират като кучета!Нормално...

и аз това все питам ама грухтящите с една клетка се барат демократи джендъри защитници на прават и прочее и не виждат близката коледа)))))

Айде, по-бързо да я изпълняват, че да слегне напрежението !

Така е... щом пренасят наркотици трябва да си понесат заслуженото. Защо не изнесем нашата съдебна система на аутсорсинг в Китай ? Ще бъде много добре.

След като Канада слугува на Щатите ще си понесе последствията.А на ухиления им премиер ще му изстине усмивката.Китай е велика държава и няма да позволи на някакви ибрици с 2 века история и население колкото един квартал да се бъзикат с него.

Еми то си е казано: "Канадецът, за когото се съобщава, че може би е на 36 г. беше арестуван през 2014 г. и обвинен, че планира да пренесе почти 227 кг метамфетамини от Китай в Австралия. Шеленбърг, който има предишни присъди за наркотици в Канада, отрече обвиненията, като заяви, че е влязъл в Китай като турист и е бил напъхан изкуствено в схемата." Канада трябва да се радва, че се е отървала от такъв, осъждан при тях за наркотици. А за онази от Хювей, Канада тепърва ще си пати, като действа като слуга на САЩ. Всички решения на САЩ важат само на тяхна територия, посолства, води, въздушно пространство и може би кораби и самолети. Никъде другате те не важат. Санкции на САЩ срещу Иран са толкова валидни, колкото санкции на Иран срещу САЩ.

Разбирам, че директивата е да защитавате братския православен китайски народ и изобщо всякакви сатрапски държави като Матушката ви. Само че ние четем и установяваме верността на максимата, че дяволът се крие в подробностите. Осъдили са човека на смърт, защото ПЛАНИРАЛ да изнесе наркотици, а не са го хванали, когато ги ИЗНАСЯ. Това силно ми напомня Оруел и „1984“, където арестуваха и убиваха хората за „престъпна мисъл“. Къде по донос, къде по набеждаване.

Факти: 1. Задържан и обвинен през 2014 година. 2. От 2014 до 2019 се води дело. 3. През това време Канада имаше възможност да докаже многократно невинността на канадеца. 4. Канадецът е обявен за виновен, като сега спорът е за присъдата, а не за вината му. Та! Ако Канада не оспорва вината му за наркотрафик, ти подкрепяш толерирането на наркотрафиканти, така ли?

и обективност?! Не съм смял отдавна така. Осъден за намерения, а стига де!

В статията никъде не се споменава, че Канада оспорва вината на осъдения. Оспорва единствено присъдата. А обективен съд НЯМА никъде по света, ама съвсем никъде.

И относно осъден за намерения. Виж колко осъдени за намерения за терористични атаки има през последната година в Белгия, Франция, Германия, Испания, САЩ, Русия, Швеция, Италия, Нидерландия! НАМЕРЕНИЯ!

Канадецът е обявен за виновен ,че евентуално е щял да пренася дрога. Значи идвам аз сега у вас и те арестувам и осъждам на смърт за нещо което си мислел да направиш(но не си го направил и никой не знае дали си щял да го направиш)

И още нещо - тоя вече е осъждан за наркоразпространение в Канада. Ама иначе е абсолютно невинен, нали!

в страните в част от страните които цитираш(изключвам Русия) там правосъдието е като българското и китайското - тоест няма ПРАВОсъдие

Купил е 200 кила амфетамини, сложил си ги е в куфара, тръгнал е към границата... и китайците са го хванали преди да осъществи НАМЕРЕНИЯТА си да ги отнесе в Австралия-)

Китай е Саудитската Арабия на далечния изток.

Бъркаш. Малайзия е такавата. Там са и мюслита и режат глави и ръце.

Без да имам някакви авторски права, виждам, че достойно ме заместваш, споделям и достоверността на информацията:)

Глупости, Малайзия е страхотна страна, но има смърт за наркотици! Там е супер и изобщо няма общо с Арабия

В Китай се ходи само на екскурзия и легален бизнес. В този случай китайците са изключително любезни и усмихнати. Но да се правиш на отворко в държава, където за наркотици дават смъртно наказание....е диагноза. В Китай не гонят нито християнини, нито мюсулмани, нито хиндуисти....за разлика от спящите с камилите. Восток это дело тонкое.

Сметката за куршума, на Трюдо ли ще я пратят, или ще бъде даром?

Толкова е цената на куршума. При китайците, тази сметка се поднася на роднините на престъпника и се очаква да бъде платена напълно и в определения срок. Не че държавата не може да со позволи да плати. Голяма част от източната философия е символизма, и в случая, държавата ясно заявява, че не би платила и цент за един престъпник. Годишно, в Китай се екзекутират около 2,000 човека. Има 30 специализирани съдилища, които се занимават с това. Често, дейността се извършва дистанционно, с камери и телевизори. Средния срок от започване на делото, до екзекуцията е 4 месеца. Поради горните причини, криминалната престъпност в Китай е близка до нула. Хората имат държава от 7,000 години и имат богат опит в управление на голяма държава. Когато имаш милиард и половина човека население, това е единственият начин. Не би било зле, да приемем и при нас някои от практиките им, не мислите ли?

ЗАпадналите наркомани само наркоманите защитават. Дано комунистите му сложат въжето на тоя наркомански примитив.

BajMihal

Всъщност ги разстрелват, не ги бесят

че Китай скоро ще унищожи Русия - което е добре,защото от Русия сме видяли само лошо,а от Китай все още не сме видяли нито добро,но което е по важно - не сме видяло лошо от тях

Schilo

Така е. Особено през 1878г. Много лошо нещо се е случило. За някои. Ти, май си техен наследник?

случило тогава,освен че Русия е победила Турция и окупирала България. Може би имаш някакъв алтернативен прочит на историята(нещо като алтернативните факти на Кели Ан Конуей)

Това китайския премиер ли ти го каза, кат си пихте чая с него или като се видя с Путин?

Това показва сила. Канадецът вече беше осъден - 15 год. в китайски затвор. Но след ареста на китайски представител в Канада последва смъртна присъда за Шеленберг

Радикалните мерки срещу наркотиците дават резултат. Ако в България се въведе смъртна присъда за русофилите,държавата ни ще се оправи за 4-5 години.

Schilo

Спри дрогата, тогава може и по-рано да се оправиш.

дефакто никога не съм ползвал,което ми дава възможност да разсъждавам трезво,за разлика от проруските продажни калъфи

Schilo

Тц, нищо не си отказал и си личи.

в конкретния случай на този грешен свят има само един човек който може да спаси канадският евреин от въжето и този човек се казва Доналд Тръмп да ходят да го молят ако се съгласи ....жълтите не дават и пет пари за хюмнето соросоид трюдо

Schilo

Едва ли Тръмп ще се трогне за съдбата на наркотрафикант. Ама, знае ли човек? Може да го включи в преговорите с китайците, които водят във връзка с търговията. Макар, че много се съмнявам.

смърт за всички наркотрафиканти!

Schilo

Тоя човек е знаел, какво го очаква, ако направи това, за което са го осъдили. Да е питал канадското правителство, дали да го прави? Не, нали? Ами да си носи последствията.

хахахаха! ВИЕ сте чуждопоклонни боклуци, само че на Азиатски боклуци! А да! И на изродите Саддам и Кадафи! Много сте зле!

Schilo

Като те чета, че някой е зле, зле е....Ама за да разбереш кой е, погледни се в огледалото.

Бабо, харесва ти, да те обслужват напушена

Хайде отивай да се оплакваш в Нато, Вашингтон и Брюксел. То добре, че бяха Кадафи и Саддам, че удържаха пасмината, дето сега твоята приятелка Меркел я покани на гости. Що не си вземеш 10-20 "бежанеца" от Еритрея и Уганда и вазе в панелката?

Не забравяйте една от най-гнусните войни водени от запда срещу Китай опиумните войни. Консумацията на опиум е бил истински бич за Китай преди 170 г е имало около 18 милион активни пушачи на опиум в Китай. Императорът виждаики до каво води това забранява опиума и наказанията са жестоки за търговията . Англия напада Китай с флота си за да разреши търговията на опиум отново.... КОТАЙ НИКОГА НЯМА ДА ЗАБРАВИ ТОВА ЗВЕРСТВО НА АНГЛОСАКСИТЕ Столетието 1850 1950 се води в кита столетието на унижението

Помните толкова стари неща, а не помните превземането на Тибет??? избиването и гаврите с монасите?? Къде живее Далай Лама?? Дори в момента Китай превзема тови територии и загражда международни пътища! Вие сте евтини пропагандатори!

Schilo

Амви да си спомним за индианците, за индийците...Кво ще кажеш?

ти си чуждопоклонен бо*клук

дали мислят за жертвите на търговците на наркотици ?

И понеже Китай били големи, трябва да им позволяват да превземат територии и да шпионират безнаказано? И това го казват същите хора, които обвиняват Запада за всяка дреболия? Май изобщо не сте обективни! Или и Китай са православни славяни?!

стана синоним на думата задник

Благодарение на източната пропаганда и човешката глупост! Мислете и не ставайте зависими от пропагандата! Изтокът е много по-зле!

на 30 годишния ни демократичен опит

Принципно си прав, но голямата и важна подробност е, че Канада изпълняват американска поръчка за задържане, т.е. китайката, дъщеря на основателя на Хуавей и да е правила нещо нередно, то е по стандартите на САЩ, а не на Канада. В случая Канада можеха дипломатично да се направят на разсеяни и да не стават маша на САЩ, пак казвам - когато атовете ритат, магаретата теглят. В случая Канада го играха глупавото магаре и последствията ще бъдат за тяхна сметка...

За сметка на това си имаме умен премиер, дето обича да ходи с шарени чорапки и да се ветрее по гей-парадите с розова ризка. И марихуаната легализира, та всички дружно да дишаме по всяко време смръднята, наречена "трева". Татин сладък той:) Чака и той да кръстят на него някое летище. Засега само Ванчето Тръмп му е оценила невинните сини очички:)

За западните държави е съвсем нормално да разрушават държави и да ги хвърлят в хаос, при което загиват стотици хиляди(Ирак, Либия, Сирия...). Но сега заради един осъден канадец се вдига врява до небесата. Ами това е китайците си имат закони и стриктно ги спазват, там разни НПО-та нямат думата . Затова и държавата им е най-старата на света, която и ще пребъде.

Китай е световна сила и не позволява да се гаврят с най-голямата китайска компютърна фирма. Още двама канадци очакват китайски присъди

Не искам да ме разберете погрешно - не заемам страна в конфликта - просто отбелязвам, че всяка жаба трябва да си знае гьола. Канада надскочи "ценността си" на геополитическата сцена и Китай бързат да ги поставят на място. И друга народна мъдрост - когато атовете ритат, магаретата теглят...

Това не е като да ритат служителите на хотелите у нас за няколко бона глоба.

Китай си има закони и си ги спазва. А в Бг за убийство ти дават 2-3 годинки, при това условно...

наркотици, смъртни присъди, войни, терористични актове...егати назадналото човечество

Schilo

Трюдо да обува чорапките на цветчета и да заминава в Пекин.

Трюдо носи дамски чорапогащи

Не се опитвайте да представяте Китай за някакво идеално общество! Този е правил износ на наркотици, произведени в Китай! Какво за Тибет? Нали обвинявате Запада в империализъм? Защо не обвинявате и Китай за превземането на Тибет? Изобщо не търсите някаква честност и справедливост! Просто сте Азиатски тролове!

колко бази има Китай в България и колко САЩ?

Нито една от двете държави няма военна база в България

А защо Западът с великите му идеали, ни веднъж не се вдигна ефективно да защити Тибет?

Аха.... къде били произведени било важно.....Ама са го хванали и сега ще обере парсата!

тука съм съгласен с комундетата. нарко дилърите са за разстрел

Трагикомично е положението на Канада в цялата тази ситуация. Като пудел, който се чуди защо го подритват като лае, за да защити господаря си... Ами в този живот трябва да знаеш кога може и кога не може да се лае, кого можеш и кого не можеш да хапеш, иначе ще ядеш ритници до откат. На геополитическата карта Канада е с мащабите на Украйна, ами погледнете какво се случва с Украйна и се замислете дали нещо пречи Канада да бъде подритвана по същия начин, сори, Трюдо, ама освен като клоуна с шарените чорапи, светът няма да те запомни с нищо друго...

Гледам някои тук подкрепят наркотрафиканта. Значи подкрепяте мето илиенски и шофьора му, митсо очите, карамански, галеви, маргини, митко гърнето и т.н. Поздравления!

Според мен китайците ще загубят повече в този скандал. Канада действа в синхрон с американците , така че на Китай ще им бъде тежко. Ще обвинят щерката в заговор и какво ли не и ще я осъдят на затвор. А после могат да я разменят срещу пари :)) А китайците понеже са прости побързаха да го осъдят този. Но в никакъв случай не казвам че е невинен. Въпрос на дипломация и пазарлъци.

Че няма да го менкат срещу щерката? Май подценяваш китайците. Китаецът, просто напомня на краварския говнар да си мери пишката някъде другаде, където няма да му я изравнят с по късата.

Китайска измет

Преди две-три години китайците осъдиха на смърт производител на сухо мляко за бебета, че в една партида попаднал някакъв замърсител, та ще се церемонят за 200кг. дрога при допустими 50гр. А и тепърва ще се обжалва и в крайна сметка ще го изтъргуват с канадците.

Не само сляпа, а и тъпа. Къде ги тези 200 кг. Бил замислил да ИЗНЕСЕ амфетамини от Китай. Не са го хванали с хапчетата, а без нищо и са го обвинили в намерение

Schilo

Къде е разликата?

Абе тоя пич не можа ли някой да му каже да дойде в БГ да си прави бизнеса нито ще го съдят нито ще му пречат. Тука е страната на неограничените и безнаказани възможности! Трафиканти и шмекери от всички страни заповядайте в цървуландия :)

САЩ и Канада все още са шокирани, че Китай има собствена политика и опитите да му се повлие срещат твърд среден пръст без право на обжалване. Веднага ще ме контрирате с мерките на Тръмп, но пък и аз ще се защитя, че откакто САЩ наложиха мита на Китай, износът му се вдигна със 12% на годишна база, въпреки новите мита. По-голяма услуга Тръмп не можеше да им направи.

ха - ха - ха 1200 000 000 китайци срещу 37 000 000 я да видими кои първо ще свършат.

Не сме 15-ти век, че само бройката войници да решава всеки спор. Търговията е по-силно оръжие от армията, макар че най-добрата комбинация е и двете.

Твоят анализ какво казва? Относно търговските, техническите, отбранителните (нападателните) показатели, де?

Zakonite se spazvat TOCHKA

Наркомани и пласьори - под ножа!

Икономическото и военно джудже Канада първо голям го извади срещу гиганта Китай с ареста на финансовия шеф на Хуавей, и бързо получи отговор

Браво на Пекин! Така се прави! Бий, за да те уважават!

И какво им пука на канадците за един доказан трафикант на наркотици? Малко жалка история на сметката на Китай...

И защо? Китай има практика да екзекутира за назидание трафиканти на наркотици.

ПРочети статията, бавят го от 2014г., а сега се разбързаха. А и не е смао този канадец.