Ученик почина в Американския колеж (обновена)

14-годишно момче е издъхнало вчера следобед в час по физическо възпитание в Американския колеж в София.

Обратно в новината

Коментари - Ученик почина в Американския колеж (обновена) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами да, като карат децата без да имат физическа подготовка да правят по 100 коремни преси напр. за да им се напишат оценки така става - деца са ми разказвали! Физическото натоварване трябва да става постепенно. Не може да се очаква от човек, който води застоял начин на живот някакво физическо постижение, което да не навреди на организма!

Стига сте говорили за това особено вие медийте хайде спрете се момчето не е било виновно!!!

Ох, моля ви! Просто се спрете! Не му е нито времето, нито мястото! Колежа е страхотно училище, а Дени беше едно чудесно момче! Спрете да хейт-вате колежа и покажете малко уважение към близките му! Поставете се на мястото на родителите му и млъкнете поне за малко, моля ви!!!

Така, аз съм ученичка в Американския колеж и искам да опровергая вашите конспиративни теории, защото в такива моменти хората ще проявят съчувствие или няма да изразяват негативното си мнение а вие правите точно обратното. Второ може само да съжалявате за мнението си свързано с Американския колеж, защото това е едно чудесно училище много по различо от всички други в България и за разлика от всички СОУ-та ОУ-та и тем подобни там учителите са не само наши учители но и най добри приятели така че си спестете негативните коментари относно ръководството на колежа;) И трето как не ви е срам така да петните паметта на Дени???? Просто се осъзнайте и си замълчете защото заради такива като вас ограничени, злобни подтиснати хорица България е на това дередже !! А да и много моля не мразете "богаташчетата" защото в Американския колеж всички сме равни и сме заслужили да бъдем там !!! Отново почивай в мир Дени

Защо говорите за колежа? Толкова пошли хора сте. Ами ще трябва да ви кажа, че не ни дават гмо закуска, хапчета, наркотици и не сме "тъпи богаташчета". R.I.P. Дени

НИКОЙ, КОЙТО КОМЕНТИРА НЕГАТИВНО, НЯМА НИКАКВА ИДЕЯ КАКВО СЕ Е СЛУЧИЛО. УЖАСНОТО Е, ЧЕ ВСИЧКИ ТЕЗИ КОМЕНТАРИ СА НАПИСАНИ ПОД СТАТИЯТА ЗА СМЪРТТА НА 14-ГОДИШНО МОМЧЕ. НИКОЙ ОТ ВАС НЯМА НИКАКВО ПРАВО ДА КАЗВА, ЧЕ ГО Е ЗАСЛУЖАВАЛ ИЛИ ПОДОБНО. R.I.P. Дени :(

СПРЕТЕ СЕ БЕ ХОРА. Повечето от вас нямат и понятие от обучението в Колежа! Покажете уважение към момчето, защото никой не заслужава такава съдба. Толкова обиди на едно място, не ви ли е срам? Светци ли сте, какви сте, че да съдите ей така? Заради такива като човек го е срам че е роден в България! Добре че са училища като Колежа да ни научат да бъдем хора!

Вие, всички, които дори не знаят къде е колежа и не знаят какво всъщност е станало моля да замълчат. Aко не сте били там не знаете изобщо какво е станало. Няма да обяснявам какво точно е станало защото не мисля че ви интересува!!! Само ще кажа че бях там повреме на случката! И вие всички комплексирани хора, чиято работа е само да хейтват по-добре си затворете плювалниците и спрете с глупостите! Продължавайте да вярвате на тъпите клюкарски сайтове-по-лошо за вас!!

А, бе не се спряхте, бе! Само го плюете това училище! То е страхотно! R.I.P, Дени, we all miss you!

ВСИЧКИ УЧИЛИЩА В БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ДЪРЖАВНИ! КОЙТО ИСКА ЕЗИКОВА - В ДЪРЖАВНА ЕЗИКОВА.

познавате детето! Мир на праха му! Противно е да се коментира темата дори, но още по-противни са хора, които плачат на чужди гробища и изказват съболезнования на родители, които едва ли ще стигнат до репликите към статии в дир бг. Иначе- винаги е тъжно, когато някой човек си отива от света.....

към ник- зле сте

До всички опитващи се по някакъв начин да припишат вината на колежа и реагират по недостойни начини от типа на "Колежа трябва да бъде затворен!" или, цитирам, "Американското е вредно за здравето." Така, първо да кажа, че съм възпитничка на колежа, но не познавам починалото момче лично. Случилото се беше и все още е травма за целия колеж, не само за хората които го познаваха. Мисълта, че невинно дете е починало по такъв нелеп начин е повече от смущаваща. Все пак обаче, вярвам че факта, че трагедията се случи в колежа, е просто ужасно лош късмет. Това можеше да се случи в абсолютно ВСЯКО друго училищно заведение. От опит мога да кажа, че часовете по физическо са сравнително, но не прекалено натоварващи, а смъртта на осмокласника няма връзка толкова със самото натоварване колкото със здравословните проблеми които е имал. Да, в колежа ни мотивират, да, натоварват ни, да, стремят се да ни подтикнат да дадем най доброто на което сме способни. Със всичко сме способни да се справим. Опитите да се урони репутацията на това единствено по рода си българско училище от хора, които си нямат ни най малка представа са случая и за цялостната система на колежа, са обречени на провал. Нека загиналият Денислав почива в мир!!! Съболезнования на близките му, които са най пряко засегнати от внезапната му смърт. Вярвам, че той е на място, достойно за възпитаник на колежа. Приятен ден!

Значи, не мога да ви се начудя. Да затворят колежа!? Вие нормални ли сте!?! Айде имайте малко уважение! Дени беше страхотен човек и въпреки, че се запознахме само преди 3 седмици смятам, че винаги носеше радост около себе си. И колежа е едно от най-добрите училища в България! Тук няма никакви корупции и такива глупости. Прекалено се филмирате!Имайте малко срам! А също и по-добри учители не бихте намерили. Когато ни съобщиха новината ни съчувстваха повече дори и от семействата ни. Също така преподават много добре и по такъв начин, че да не ти доскучае. Почивай в мир, Дени! Всички те обичаме и ни липсваш!

Часовете по физическо са пълна пародия.Не се провеждат почти никъде по изискваниата.Да сте видели ученици по екип да тренират в часовете!? Подобно е положението и па музика,рисуване и домашен бит и...Няма база ,няма условия,сбъркани програми и още по-сбъркани учители и директори и МОМН и техните гестаповски РИО-та. Радикална промяна в интерес на здравето и способностите на децата! Но кой да я направи?Тези сбъркани чиновници в МОМН ли!?

Детето ми завърши Американския колеж.Четейки мненията във форума останах с впечатлението, че това е нещо между нацистки концлагер и шпионска школа! Моля, не коментирайте работи, които не разбирате или за които нямате информация!Ежегодно от училището деца биват приети в Оксфорд, Кеймбридж, Станфорд, Харвард и др. университети, даващи най-доброто образование в света!На който не му харесва да си дава детето там, но това, че нямате възможност да се изучавате там не трябва да ви изпълва със злоба!Не използвайте трагедията на близките и родителите на това дете да се упражнявате във форумите в словоблудство!

Вече посягат на децата ни!???! Ще става критично за Американската дипломация в София. Дали не е по-добре да си събират багажа заедно с Плевнелиев и критичният център на Нато. Имам сериозни притеснения за убииците на малкия.

Сега това-опит за майтап ли е??? Защото,ако е сериозно,значи си много сериозно..........

'Вече посягат на децата ни'...?! Когато не не си наясно с НИЩО от случващото се, просто ЗАМЪЛЧИ.

НЯМА ДА СИ ПУСНА ДЕТЕТО ТАМ! ИЛИ ЩЕ ГО УБИЯТ ФИЗИЧЕСКИ ИЛИ ДУШАТА МУ ЩЕ СТАНЕ КУРБАН НА ПРОСТАЦИТЕ АМЕРИКАНЦИ. В ЩАТИТЕ ВСЯКА СЕДМИЦА ИМА СТРЕЛБИ В УЧИЛИЩАТА С ДОСТА СМЪРТ. АКО ТОВА ИСКАТ ДА СТАНЕ И ТУК - НЕ СА ПОЗНАЛИ. ГОСПОД ДА ГО ГОРИ ТОВА "УЧИЛИЩЕ" И ВСИЧКИ ФЪФЛЕЩИ КРЕТЕНИ В НЕГО.

Весна, детето е починало, не са го застреляли, клали или нещо подобно!!! От дир-а няма ли да махнете малоумните коментари на някои психопати!Помислете за близките на детето!

А къде са лекарските кабинети по училищата? А къде са родолюбивите програми в училищата? А къде е загрижеността на учителите към децата? Докога ще стават място за бизнес тези заведения? Отговори ми на тези въпроси. Следващите може да са нашите деца.

как не ви е срам да кълнете стотиците български деца, които учат там?! Това минава всички граници!!!

Тези деца трябва да бъдат спасени. Там не са препадаватели загрижени за децата ни. Там не се интересуват от проблемите на децата ни. Там са хора търгаши. Как никой не е забелязал физическите проблеми и вероятните симптоми на вялост и умора толкова време. Не става това училище и това е. Липса на професионализъм и най-вече човечност от страна на управата. Оставки не- съд!

Твоят проблем е, че не са го приели, а са приели детето на комшията. Не е необходимо да пишеш с главни букви, имаме очила.

Ти изобщо била ли си в Американсия Колеж?. Питам те, защото неможеш да се изказваш така без да си била там. Сега ще ти кажа нещо, първо не можеш да кажеш ей така "фъфлещи кретени" без дори да си вядала учениците и да си ги опознала, второ детето ти да не мислиш, че ще го приемат ей така, ще го приемат езинствено и само ако го ПРИЕМАТ, с мен ли с, следиш ли ме, само ако го ПРИЕМАТ, а не е толкова лесно колкото мислиш (особенно имайки предвид как говори майка му), трето това е изолиран случай, да не чуваш всяка седмица по новините, как там умират деца, а?! Четвърто усещам, че мразиш мюсюлманите (''ДУШАТА МУ ЩЕ СТАНЕ КУРБАН..."), това е нелепо и те прави да изглеждаш още по-зле, какво да не би защото си христянка да прави мюсюлманите зли?! Пето, "ПРОСТАЦИТЕ АМЕРИКАНЦИ", ти сручайно да си чела статистиката на университетите последните две-три години, винаги MIT (Масачузетския технологичен институт) е на първо място, а той е в Америка (САЩ), истината е, че Американците имат къде, къде по-добро висше образование от нас. Шесто, няма сяка седмица стрелби в училищата двапати-трипати се е случило и хоп, става всеки ден, добра логика имаш. Седмо, това става навсякъде по света, доколкото си спамням имаш някой, който беше разтрелял сумати деца на някакъв остров, и не беше в Америка, още тещо в България могат да не се стрелят по училищата, но имаше двама, които стреляха, през прозорците си, съседите си, и единия даже, доколкото си спомням рани доста тежко полицай. Осмо, Господ не съществува преодолей го, а дори да съществуваше нямаше да го "ГОРИ", защото той не обича насилието, така че и това преодолей. Девето, с риск да се повторя не си виждала учениците и неможеш да кажеш, че са "ФЪФЛЕЩИ КРЕТЕНИ".

Мисля, че трябва този американски колеж да се затвори. Нямаме нужда от колежи за родоотстъпници и предатели.

Не само. Трябва да се разследва случая и да има реални присъди за престъпно убииство на Българско дете. Освен това да се направи проверка на учебният материал. Джихадисти от Американски произход не ни трябват в България.

А на лекар ходили ли сте да се проверите? То бива бива неадекватност, ама чак пък толкова. Повечето тук май сте на кафяво..Наблюдението ми е от неутрална гледна точка.

добре щом си толкова БЪЛГАРКА защо не оценяваш че в колежа е пълно с много умни българчета които ще получат отлично образование и ще реализират мечтите си а така ще сподпомогнат за развитието на нашата забутана ,заради хора като теб и другите негативни хора тук, страна!!! Преди да коментираш се поинтересувай но явно за съжеление нямаш възможността да контактуваш с интелигентни хора които ще ти кажат че мнението ти е напълно грешно и ставаш много жалка с тези определения за джихагисти и други конспирации !!

123

Бог да прости детето ! Нека почива в мир.

бог да го прости, ама че трагедия... на всякъде по света се случват такива нещастни случаи, даже и спортисти падат и умират, не нападайте училището.. съболезнования

Момчето е починало о т миокардит, вследствие на вирусна пневмония. Имайте малко святост в такива моменти. Съболезнования за родителите.

Сбогом Дени, не мога да спра да плача. За всички, които не го познаваха, ще кажа, че беше блестящ. Такива деца рядко се раждат - умен, изключително красив, възпитан, отличник, спортист, китарист и много, много обичан от всички. Спи спокоен сън, детенце.

Първо искам да изкажа съболезнования на семейството на това дете и после да споделя мнението си за тъй нар. нормативи по физическо. Не знам как е сега, но преди 15 години тия нормативи бяха моят кошмар. Защо? Ами защото в моето училище нормални условия за спорт нямаше и съответно цял срок почти не спортувахме и изведнъж от нас се очакваше да покрием определен норматив. В резултат никой не успяваше и имахме 3 и 4, които ни смъкваха успеха. А за мускулните болки в следствие на прекомерното усилие да не говорим! Та кажете ми, кой човек без подготовка ще направи 80 или 100 коремни преси? А от нас се очакваше да ги направим. Е, направих ги, в резултат дни наред изпитвах болка. И за какво? За да имам 6 по физическо и да не си разваля дипломата. Е, това ако не е безумие! За останалите нормативи не ми се и мисли. Тях така и не ги покрих и за това никога нямах 6 по физическо, но мускулна треска и болки-най-редовно. Просто цялата система е сбъркана и часовете по физическо вместо в приятно разтоварване се превръщат в губене на време през срока и в съсипващи в дните когато се покриват нормативи. Ако учиш в спортно училище е разбираемо да имаш нормативи, но останалите? Защо трябваше да ни наказват с ниски оценки при положение, че просто физически нямахме възможност да покрием нормативите?

знам как са сега даскалите по физическо, но и по мое време бяха страшно зли. Аз нямах никакъв тренинг като дете, понеже баба ми ми забраняваше да тичам, за да не се потя и настивам. Учителят пък ни беше маниак и ни караше да обикаляме с патешко ходене три пъти училището. Не дай си боже да не издържиш и да седнеш на земята, той идваше, хващаше те над лакътя с железни като клещи ръце и те разтърсваше почти докато ти изтръгне мускула от костта. Едва в гимназията попаднах на свестен учител и се рахатясах. Добре е да имат спортни занимания всеки ден съвременните деца, но умерено и чести прегледи на общото състояние, сърце и др.

Tibhar3

А може ли да не коментирате с компетентните си идеи, А?! Един мой съученик е починал при фатален случай, а вие говорите абсолютни глупости! Съчувствайте му, а не обиждайте училището, при положение, че не знаете какво се е случило! По този случай Вие НЕ СТЕ КОМПЕТЕНТЕН и не мисля, че трябва да обвинявате училището, само защото е Американско! Политиката е друга, и то смея да твърдя, че е много по-добра от нормалните училища в България! Това е най-доброто училище в България в момента. Навсякъде, по всяко време, и на всекиго може да се случи такова нещо! Вие не сте този, който ще съди предприетите мерки на Администрацията, ясно ли е? Кое ви дава това право?

Прав си, Ники, но не виждаш ли, че народът е прост и озлобен и това, че някои хора не могат да си позволят да учат в такова училище за тях означава, че то е лошо! Детето ми учи там и за колежа мога да говоря само суперлативи!Де да бяха и другите училища като него!

Няма ли кой да затвори този престъпен и убииствен колеж. Лицето Пол Джонсън е за Български затвор. Мам..... му мр.......а!

е то троловете на Атака не се отказват да леят глупости

Такова лицемерие, злоба и безчувствие не бях виждала. Президентът на Колежа е цивилизован, амбициозен и интелигентен човек, който е превърнал училището в прекрасно място да изпратиш детето си... Имам честта да уча в Колежа и Колежа има честта да има такъв президент. Жалко за теб, жалко за липсващите ти маниери и смелостта да обидиш човек, който е постигнал толкова повече от теб! "Престъпен и убийствен колеж ?!" Ами айде ела в този тоолкова престъпен колеж. Сигурна съм, че за един ден ще научиш много повече там отколкото си научил през целия си живот, а ти изглежда не си научил нищо! Срам за България, че е отгледала хора като теб!

Това не е първият случай в подобни дупки. Там цари расизъм както по документалните филми. Славянин/Българин - значи отрепка и никой не ти обръща внимание. И така до края на живота на детето.

тъп....анарко, там учат 90% българчета, а чужденците са много малко.

Явно никога не си учил в такива училища. Самите преподаватели и управата са съдисти.

Вие определено имате нижда от психиатър.....Едно дете си е отишло, няма никакво значение в кое училище се е случила тази трагедия.

Ваня, кой ти го разказа това или пак си смесила питиета със сънотворни?

Децата масово злоупотребяват с кока-кола - пият по 2л. на ден, бузите им се зачервяват и не спират да приказват и да се въртят - трябва да се забрани колата в училище, това е страшно вредна напитка. В последните години пада възрастта на много заболявания, вече много млади хора си отиват от инфаркти и инсулти, много внимателно трябва да се подхожда със спортните занимания даже.

Хайде де! Не е от кока- колата и никотина! Бас:)

другарке, едно време в Работническо дело имаше статии за това как американски войници се напивали с кока-кола и изнасилвали. И ти май си със същия акъл.

Кока колата е вредна, най-вече, защото е газирана, а не защото има захар и кофеин! И другите газирани напитки - да се забранят:)

Това е трагедия. Жалко за Българското дете. Мисля, че трябва да бъдат забранени не-държавните учебни заведения. Младежите са на Българската държава и за тях трябва да се полагат активни грижи.

Дете почива от миокардит в училище - да затворим училището! Гениално, Виктор!Ти всъщност посещавал ли си училище?!

Можа ли да спрем да си мерим... Да! Тихо. Маалко тихо за едно дете, предоверило се на някой! Трябва ли да се търсят виновни? ДА! Има ли по-малко и повече виновни? Сигурно!

исках да кажа... може ли да замълчим и да помислим? Помислете! Моля! Вие сте родители и нечии деца, за бога! Бих убила този "учител", позволил и/или препоръчал на детето ми да взема такива... "лекарства". Или примирил се с тях... Лично ще го убия!

Как изглеждат децата !? Обърнали ли сте внимание!? Дали ако поне намалят бирата в голямото и цигарите, и остане само лека дрога, може да не се умира поне от просто клякане!? Плаша се какво е в училище вече! Улицата и домът... не ги коментирам..

Това става когато в училищата се интересуват от създаване на зомбита в услуга на други държави. Едно време нямаше такива престъпни заведения. Навсякъде във всички Български училища имаше доктор и медицинска сестра - целодневно. Също и зъболекър.

А, имаше ли учители по български езика? зъболекЪр.

Ами виж сега...може да си запазиш ценното мнение и да не го изказваш точно в този момент, защото явно нищо не знаеш...може би си прав за повечето деца, да, но не си познавал точно него и ако знаеше повече никога не би казал тия глупости.... не е правил нито едно от нещата, които изброи и има хора, които са наистина натъжени, затова недей точно тук и сега да говориш, без да знаеш....и вместо да обръщате тая дискусия на женски пазар, вземете да отдадете памет на Дени!

УБИИЦИ! ТОВА Е ИМЕТО И ИСТИНСКОТО ЛИЦЕ НА АМЕРИКАНСКАТА МИЛИТАРИСТИЧНА АДМИНИСТРАЦИЯ. УБИЛИ СА ДЕТЕТО СЛЕД КАТО ТО НЕ СЕ Е СЪГЛАСИЛО С АНТИ БЪЛГАРСКОТО ОБУЧЕНИЕ НА НЕПЪЛНОЛЕТНИ.

Съгласен съм с теб! На това 25 годишно безобразие трябва да се сложи край. Аман от фондации с неясни или по-точно ясни цели / който не е с нас е против нас /

Давайте кураж на почернените родители, никой не е виновен за тази трагедия.Не трябва да се търсят виновни, само съчувствие към близките на детето.

Трябва да се затворят подобни "концлагери" преди да са загинали още деца на България. А, може и нашите да са следващите....... Помощ срещу Американските планове за затриване на Българските деца!!!!!!!!

Подкрепям поста ви. Мнозинството от коментарите нападат и училището и учителя, но истината е, че детенцето най - вероятно е имало сериозен здравословен проблем, за който явно не са подозирали нито учители, нито родители... Нападат учителя по физическо възпитание, но истината е, че това нещастие е можело и в час по биология да се случи.. по история, по български, какъвто и да е ДРУГ час, кой щеше да е виновен тогава !?

Децата се изтрепаха в тия часове по физическо. Учители комплексари ги гонят за нормативи и други подобни. Това си е едновременно физическио и психическо натоварване. Крайно време е физическото дасе извади от учебната програма и да не е учебен предмет, а във всяко училище да има моделрна спортна база, плувни басейни, стадион и т.н., където децата да упражняват срободно спорт когато пожелаят. Може да има възпитател, който да ги наглежда, но без нормативи часове, нормативи за покриване, и т.н. простотии.

Прочетох абсолютно всички коментари и мога да кажа, че вие сте прости хора, които само са прочели заглавието и започват да коментират. И ще кажа, че колежа е едно наистина прекрасно училище. Натоварването е колкото в университет от висша класа. Също така учителите по фвс са много добри. Ако не успееш с ученето просто се местиш. И също така още в първата седмица на 8ми клас имаш нещо като лекции в които те учат как да си планираш времето и др неща. Така че, моля ви се четете преди да коментирате, защото половината коментара са на прости хора тук. Почетете паметта на Денислав и запазете мълчание!

П.П.: В няколко статии прочетох, че момчето се казва Денислав Тодоров. Нека почива в мир и нека ние запазим мълчание и покажем уважение към приятелите, роднините и всички, които са го познавали. Нека го запомним с добро!

От простите хора ли искаш това УМНИКО! По скоро да беше помолил дира да няма коментари, без да обиждаш!

Ти сега ли разбра, че сложните хора не пишат във форумите? Ако се излъже някой умен случайно да напише нещо, то веднага бива изяден....

Мир на праха му. Ама ти ми се видиш нещо свързан с колежа май? Обръщаш се с малко име. После гузен, гузен "уточняваш" от къде знаеш името на момчето.

Бог да го прости детето!Стига сте правили свободни съчинения по темата, като без да знаете давате характеристика какво е можело или не можело да стане! За съжаление при много хора, включително и при деца има и вродени аномалии ( аневризми напр., сърдечни пороци и т.н.), които и при минимално натоварване могат да доведат до фатален изход!Така че оставете родителите и близките на детето в скръбта им и престанете с нелепите коментари!

забранете най- накрая тези безсмислени нормативи!!! И това безумие физическо в учебно време. Мъкни освенраницата и тежка торба с дрехи и платненки или пък играй и се поти със същите дрехи, с които след 45 минути ще влезеш в час по математика цели зачервен и вмирисан на пот! Много полезно, няма що!!!!!!! И накрая нищо не научено. Разбирам да е последен час или два пъти в седмицата следобяд и да включва елементарни упражнения по възможностите на всеки и спорт по избор, че поне нещо да се научи! А то само часове за учители и безумни натоварвания за учениците!!!!

Съжалявам за грешките, но бях много ядосана!

Като идеш на работа - подписваш се за инструктаж по безопасност. Като идеш в някоя лаборатория в университета - също. Помни ли някой да се подписвал за инструктаж по безопасност в училище?

ДА

Навремето преди 45год в началото на годината всички по слаби и болнави ходиха на пълни прегледи и иследвания. От всички училища в града

Ние пък в едно нормално и небогопомазано училище, играехме физическо с обувки с токчета и къси поли. Никой не ни караше да бягаме и скачаме и там никой не умираше.

Ако колежът не беше американски,това нямаше,да се случи,нали другари?!

ИСТИНАТА Е,ЧЕ ДЕЦАТА НЕ ИГРАЯТ НАВЪН КОКТО ПРЕДИ ГОДИНИ БЕШЕ-СТОЯТ ПРЕД КОМПЮТРИТЕ И БЛЪСКАТ ДА УЧАТ ЕЗИЦИ,А ДВИЖЕНИЕТО И КАЛЯВАНЕТО НА СЪРЦАТА ИЗОСТАВИХА.АМБИЦИОЗНИ РОДИТЕЛИ,КОИТО НЕ МИСЛЯТ ЗА ДЕЦАТА СИ.ПО-ВАЖНО Е ДЕТЕТО ТИ ДА Е ЖВО И ЗДРАВО,ОТКОЛКОТО ДА СЕ БЛЪСКА И ДОКАЗВА КОЛКО МОЖЕ-ДВИЖЕНИЕ ПЕША ХОРА И МНОГО ИГРИ,А ЗА ТОВА ЧЕ АМЕРИКАНЦИТЕ НИ УНИЩОЖАВАТ Е ВЯРНО.ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ-ЗАЩО ИМ ДАДОХА КОРИДОРИ-ПРЪСКАТ ЗАРАЗИ ИБОЛЕСТИ ТЕЗИ БЕЗДАРНИЦИ МРЪСНИ.

Диди, къде да играят децата навън? Например нашият кватрал от едноетажни къщи се превърна в кооперацийки от по 5-6-7 етажа, а колите са наспряли и връз тротоарите. Градинки - няма, спортни съоръжения няма, че дори и тротоари няма. Едно време децата в квартала са имали дворове, сега кооперацийките дори и тераси нямат.

Аз съм бивш спортист, ако мога така да го нарека... Трянирах 7 години спортни танци, точно в ученическа възраст. Това е спорт (да, спорт е !) , който натоварва абсолютно всяка мускулна група в човешкото тяло, колкото и не "спортно" да изглежда от страни. Искам да ви кажа, че ВЪПРЕКИ ежедневните си тренировки от по 3 часа, имаше нормативи по физическо, които не можех да покрия... например бягане на 50 метра за време.. Така че, по моето скромно мнение, не винаги физическата потготовка е водеща... Не смятам, че учителят е виновен, най - вероятно и той самият е в шок. Лека му пръст на детенцето ! :(

Извинявам се за правописните грешки :/ о поДготовка и трЕнирах

С тези нормативи в училище вече е смешно!През годината нищо не се прави и изведнъж едно натоварване!Условията не са много добри за един нормален учебен час-повечето все на пейките!Също така им липсва хъс да играят физическо!

За всичко е виновен Обама!

Изключително некадърен превод от английски на думите на президента на Амер.колеж!

А не ти ли минава през ума, че човекът просто се е изказал на български.

Съболезнования на родителите и близките! Как го събрахте в една новина ?!? : "Веднага е извикана линейка, която е транспортирала осмокласника до близката клиника "Грийнберг"" "Учителят по физическо възпитание, лекарят и медицинската сестра на колежа веднага са оказали първа помощ, а служител на колежа го е транспортирал до клиниката."

Народе! Правете си редовно изследвания, не оставяйте нещата в последния момент!

А пари от къде бе Пенчо, все няма направления и трябва да си ги плащаш. Ако ти си връзкар и се уреждаш, моята лична лекарка никога няма направления.

Аз не съм с връзки. Като няма за месеца направления ми дават час за следващият месец.

Какви нормативи трябва да покриват децата в американския колеж и другите чилища?Нормативи според мен трябва да има за спортните училища,защото там и контрола на здравето предполагам.

Нормативите са същите, от 40г.Само дето децата сега са тюфлеци, тъпчещи чипсове и кроасани!

че в "Грийнберг" имат условия за такава спешна реанимация. Кой е закарал детето там, с какво - с линейка или с лека кола?

имах предвид линейка с реанимационен екип, защото в противен случай е като лека кола.