Лекар получи 2 г. условно за смъртта на 4-годишната Гери

Столичният лекар Михаил Маджунов беше осъден на 2 години условно заради смъртта на 4-годишната Гергана Илиева, която преди 8 г. почина след вадене на сливици.

Обратно в новината

Коментари - Лекар получи 2 г. условно за смъртта на 4-годишната Гери | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Спомням си случая - шаманът беше направил операцията с двете ръце, завряни в г..а и детето почина от кръвоизлив. Сега, когато вече е ясно, че копелето се оттърва, е време бащата да вземе нещата в свои ръце. Ако е мъж, ще знае как.

В Бг не практикуват шамани,а дипломирани лекари,но както е тръгнало,скоро ще опознаете и работата на шаманите.

Вселената рано или късно отсява излишното - в случая имам предвид, че ще затрие теб, дето се имаш за многознайко на бъдещето. Няма да ти пожелавам некадърен лекар да затрие децата ти, защото без съмнение ти деца нямаш. Така или иначе - помни, че за безсърдечието винаги се плаща - не веднага, но се плаща.

След 25 години реална практика в медицината в България и чужбина, мога с ръка на сърцето да ти кажа, че в България 99% от практикуващите са пълни шамани, двойкаджии и шарлатани! Дипломи се купуват и това е редовна практика от десетилетия. Вероятно си от едната страна на медицината - лекар може би, но и твоят ред ще дойде да застанеш от другата страна - да станеш пациент, та да видиш тогава как лекар рекетира колега! Не ти го пожелавам!

Дано поне сливиците са били за вадене,че както сега се плаща за свършена работа...не ми се мисли даже.

Забележете - 2010 година!!! 8 години са минали до тая условна присъда!

От всички замесени лекари този има най-малко вина. Той е направил нещо, което хиляди лекари правят всеки ден - не е приел безплатно пациент, за когото зравната каса не плаща. Ако този го съдим за убийство, то няколко хиляди трябва да застанат пред съда за опит за убийство.

Най-лошото на съвременият свят е, че невинни дечица умират от ръцете на безподобни мърлячи, а студенокръвни душевно мръсни изроди като теб мислещи само в пари, продължават да живеят необезпокоявани, най-вероятно защото и дяволът не ги иска при себе си!

Аз коментирам. Не убивайте вестоносеца. Последно с тези хилади лекари, които не лекуват с пари от собствени си джоб какво правим?

Мамицата му на подкупния съд, на некадърните доктори, на мижавите присъди. Жалко за детето и мъката на родителите. Само от упор 9Х19 в челото е справедливо наказание за тези и превенция други да не постъпват като тях.

Мамицата ви политици безродни ,истамбулска конвенция ще ми приемате ,а всъщност убивате децат България с безхаберието си и лъжи!Ако работехте ,както трябва друго щеше да е.Е как следващия лекар да си гледа работата съвестно ,след като за убийство на дете -нищо?Да не говорим ,че ако има замесени повече от един човек се счита за банда!

бащата да го утрепе тоя изверг.

Майката и бащата също имат вина и е трябвало да бъдат съдени, но прокурорът е бил снизходителен пред скръбта им. Те са затаили информацията, че братчето и е болно.

Пълни глупости! ПЪЛНИ! Какво значение има дали братчето е болно, дали съседчето е болно, когато хирургът нарани голям кръвоносен съд и не види грешката си да го зашие. За две седмици са последвали поредица от контролни прегледи включително при същия лекар, който е оперирал и въпреки влошаващите се показатели, никой не е предприел реоперация и кръвопреливане. Вие, г-н икономисте, наясно ли сте, че това дете е починало от кръвозагуба в 21 век?! В Европейски съюз?! Как не ви е срам поне да пишете такива глупости! Бай си да не те стига каквото тези родители, които осъждаш, мърляч!

Помня този случай! Точно тук лекарската грешка е 100000000000000%. Не мога да повярвам, че след подобна немърливост и непрофесионализъм, довели до смъртта на дете, присъдите са условни.

Не мога да мисля какво е преживяла майката на това детенце. Когато се случи трагедията плаках, съчувствайки на страдащите родители. Няма по-страшно от загубата на дете, затова този лекар трябваше изобщо да бъде лишен от правото да лекува. Още едно "справедливо" решение на българския Съд! Но хората ще го осъдят, защото не вярвам някой да му повери грижите за детето си.

Така става,като избирате лекарите след справка в бг.мамата.

Пожелавам на съдийския състав да имат същата участ като родителите на детенцето.

Някога ИСУЛ се славеше с най-добрите специалисти УНГ. Отдавна не е така! Случи ми се да ходя при тях, защото ми препоръчаха млад лекар. Пътувах от провинцията и отидох. Чаках няколко часа, а след като ме прие, въпросният доктор няколко пъти говори по телефона и със свои колеги и всичко, което ми каза беше, че "всичко било разбъзикано". Платих си моите 30 лева на ръка и си тръгнах по живо, по здраво. Повече там няма да стъпя!

А тези съдии замислят ли се че утре този доктор може утре на техните деца и внуци да вади сливиците?

На тези съдии децата не ходят там на лекар, а по частни болници в чужбина.

Честно казано не знам кое е по умопомрачително в случаят?.Немарливата операция,8-те години чакане за присъда,смешните присъди или факта,че въпреки мижавите присъди съдът намалява присъдите без причина?!Макар и да има доказателства че лекарите трябва сериозно да бъдат наказани!!!

Значи отговорността да си гедат детето е на родителите лекарите могат да помогнат ако се налага но те не носят отговорност за детето това са родителите

По твоята логика: Ако стигнеш до болница някой ден, може да се окаже, че си умрял, защото не си бил внимателен към тялото си,.. защото си кекав,... и т.н.

Едно дете го няма, защото: 1. Някой немърливо го е оперирал. 2. Някой не се е сетил да види коя кръвна група е (и то преди операция!!!!) 3. При кръвоизлив някой го е изписал за домашно лечение!!! И за причиняване на смърт по непредпазливост на дете - 2- години условно?!?! Сигурен съм, че ако този лекар беше ветеринарен и беше умъртвил някой пудел, щеше да влезе в затвора ефективно.....Ама нали е умрял човек, не пудел....Няма проблем! Ние сме толерантни! Трима "лекари", извършващи почти рутинна операция са се ос*али до ушите и отговорността им се свежда до условна присъда и "кръвнина"(от която това почернено семейство няма да види и стотинка)?!?!?! Поклон към всички онези лекари, които все още се борят с всички сили и знания за пациентите си! Тези тримата не би трябвало да са в тяхното съсловие и то не за три години, а до живот! Бог да спаси душата на това дете и донесе успокоение на родителите му!

в нормалните държави отнемат лиценза за работа, защото освен дипломата имат и лиценз и всеки се старае, защото няма лиценз - няма право да работи професията, независимо от дипломата, а у нас само дипломата е определяща, нали схващате каква е разликата...жалко за детето

Ето затова, ако съм бащата на това дете....сам ще си раздам правосъдие като в Капитан Петково време. После нека ми дадат 2 г. условно за реакция във време на афект!

Точно натам сме тръгнали, за съжаление! Опасявам се, че точно това биха направили вече много хора. А не би трябвало да е така в една нормална дъжава! Всеки би трябвало да носи отговорност за действията си - както родителите, така и лекарите, така и съдът! Нищо от това не е наред обаче и все повече хора мислят като вас! За съжаление!

Трябва да признаем че системата на здравеопазване е неефективна и нереформирана. Това довежда до тези лоши резултати и трагични.Ами хора нали има политици, които да вземат решение.В лоша среда и отлични лекари да работят ще се провалят.Това ли е? Да се чакат присъди, а не добро здравеопазване?По този начин ще се унищожи цялата медицина.

Прав/а сте! Системата е лоша, нереформирана, неефективна и всичко, за каквото се сетите. В този конкретен случай обаче не става въпрос за проблем на системата, а за лична безотговорност на лекар! Системата не е оперирала детето, а лекарят! Лекарите са хора, като всички останали и правят грешки! За грешка бих простил! Това обаче не е грешка! Това е мърлявщина и безотговорност! Това е нещото, което не може и не трябва да се толерира, не само при лекарите, а при всички професии!

Ако изтървем "някой пудел" няма да го лежим, но може: 1. Да ни лишат от право да практикуваме. 2. Да ни уволнят и сложат в черен списък, тъй че никой вече да не ни иска. 3. Да ни убият или поне пребият (ако стопаните са такива хора). При всички положения е по-зле от нищо незначеща условна присъда.

Най лесно да обвинят лекаря пък детето как са го гледали един господ знае.

Както ти гледаш своето

Браво! Условна присъда! Страхотно наказание., че да бяха го наградили направо.

В затвора ли да го вкарат бе умник, да не е някой рецидивист? Ако утре ти умнико утрепеш някой(недай си боже) по непредпазливост в затвора ли да те вкараме бе! Дайте за всичко да лежим по затворите, ей така за назидание и евентуално превенция!

Има ли досега осъден доктор за смъртта на пациент поради незачитане на живота, изнудване за пари, арогантност, немърливост? И ако да, колко години в затвора? Хич не им дреме на докторите без съвест, морал и страх от Бога. Ама рано или късно все някога ще се изправят пред Него.

скоро ще осъдяТ ЕДИН който уби циганин влязъл в къщата му да пикае

е глупаво да учиш за доктор, по-добре да учиш за гинка