Бебе почина ден, след като бе изписано от болница

7-месечно бебе почина само ден, след като бе изписано по желание на родителите след лечение в Инфекциозна болница в София, съобщиха БНР и bTV.

Обратно в новината

Коментари - Бебе почина ден, след като бе изписано от болница | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

д-р Мангъров два пъти сбърка диагнозата на моето дете, единият път можеше да е фатално-беше енцефалит.

д-р Мангъров два пъти сбърка диагнозата на моето дете, единият път можеше да е фатално-беше енцефалит.

Аман от простотия и некадърност!Поредното българско дете, което не опазихме, а иначе ще го лепнат в статистиката и какво от това?!!! Народ, който не си пази децата не става за нищо!

Преди години лежах със синаси,тогава на 2 години,в инфекциозна болница,поради диаричен синдром на детето.Процеса беше овладян на втория-третия ден от престоя ни в болницата,когато се появи усложнение от вътре-болнична инфекция.Не искам да ви описвам как се въртяха и сукаха около детето ми лекари и сестри,не знаещи какво да правят.Накрая го увиваха в мокри чаршафи, за да спадне високата 40 градуса температура.Само Господ ми помогна да преживеем този кошмар..Опитаха се да ме обвинят,че съм давала непозволени храни на детето,докато сме били в отделението.,което не беше вярно.И накрая една позната мед.сестра ми спомена под сурдинка,че в отделението има вътре-болнична инфекция и всяко второ дете ,попаднало там ,се заразява при престоя си.Да описвам ли средствата за почистване и дезинфекция в отделението - парцали,напоени със съмнителен разтвор на белина,променили цвета си до черно-кафяво...

6о % от българите имат ограничена здравна грамотност,аз бих казал 90%.толкова са елементарни и прости,но с големи претенции

Вчера казах, че герберастите така са се осра*и в момента, че 100% сигурно отнякъде ще измислят някое починало детенце!!! ДА, АМА РЕДАКТОРИТРЕ МЕ ИЗТРИХА! ПРАВ ЛИ БЯХ??? прав бях!!! Помислете, проверете - когато в герберастките редици се разсмърди - вадят я деца в кофи, я лекари-убийци!!!

А някъде давят бебетата в кофи!

А може да е погледнало и кам сланцето...кой знае...

Кой знае какво означава това отказали да постъпи в болница на първия ден. Сигурно докторът е казал, "ами може да го приемем, ама може и да си го вземете и да му давате тези лекарства. Кажете какво мислите да правите, как да го запиша тук, ако стане по-зле веднага ще ми се обадите." Това го пиша, защото лично съм чувала тези увъртания. Детето ми тогава се оправи в домашни условия, но докторът не даде твърда позиция какво трябва да се направи. Така че всички, които плюете по родителите се замислете, че те са искали най-доброто за своето дете и спрямо собствените си знания са взели решение, особено ако док им е увъртал така. А и също тяхното решение тогава очевидно не е било фатално за бебето, защото в болницата са го стабилизирали. Проблемът е дошъл веднага след изписването му... Хайде, плюйте, така организмът се чисти по-бързо от бактериите.

Това е инфикциозно МА!

Абсолютно права си и аз го разбрах от личен опит. Само,че аз съжалявам, че изобщо влязох в болницата а не отказах. Вкараха ми детето в 3та гр. б-ца за едно повръщане от запушен нос. Имаше само хрема. А "доктор" Радичкова ме вкара в болницата с думите: -"то ще вдигне температура, ще направи диярия, няма да спре да повръща ще се обезводни и до два дни ще ви остане в ръцете"Само да я видя някъде .... Накрая се оказа, че вкарват здрави деца в болницата само за парите по клиничните пътеки. Реално дадоха на детето само тай лол за температура, КОЯТО НЯМАШЕ и три пъти на картона беше драскана поредната измислена диагноза и писана нова.Абсолютно никакво друго изследване не му беше направено, чакаха да минат дните по клинична пътека и да си вземат парите БЕЗ ДА ПРАВЯТ АБСОЛЮТНО НИЩО

Вие,госпожо майко,знаете ли усложненията на една инфекция,които понякога са мълниеносни-за 3-4 ч. и ....край.И се започва един спор-кой е виновен.Преди 20 г.по онова "хубава "време имаше заповед на всички директори на болници и детски поликлинични отделения-"Деца да една годишна възраст,дори с хрема-приемане в детско отделение за наблюдение!!!!И майките постъпваха,не се деряха като Вас,защото нямате понятие от поствирусни усложнения!А сега-лечение в къщи и ....неприятни последствия!Съвземете се от негативизма си и се вслушвайте в думите на по-компетентните от Вас!

и сега пак ли някои ще вземе бонус че здравната реформа е добра ?????? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

нашето дете беше сус сущия симптом, не знаеха дали е салмонела, дали дезинтерия. точно се постабилизира и си го взехме и след 2ч часа се започна още по-тежко разстроиство и температура и се оказа, че "наи-вероятно" е хванало ротавирус в самото отделение. през тези 1-2 седмици в болницата никои не правеше нищо освен сестрите да записват какви са ижожданията на бебето (които бяха по 8-12 на ден). изследванията не показаха нищо за салмонела, но според сущия този доктор това не значило че няма. мангуров не изглежда лош човек, ама за него всичко е салмонела/дезинтерия и постоянно казва на родителите, че детето ще се оправи само и т.н. често да ви кая, бях свидетел на това преди 6 месеца но за щастие детенцето ми се оправи. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

И какво искаш да кажеш.Щом детето се е оправило или доктора го е излекувал или правилно ти е казал че ще се оправи само

Щом не можеш да обясниш биохимичните процеси тогава с какво право коментираш тук? Имаш ли право да обвиняваш? Лекарите това - лекарите онова! Я си гледай сапунката и не знай много! Имаш ли изобщо предства какви родители са тези? Знаеш ли с колко такива се сблъскват леакри, социални и полицаи всеки ден. А броя на експертите от форума "БГ МАМА" знаеш ли колко са? Има лекари и лекари, както и родители и родители! Не поставяй всички под общ знаменател!

вМЕСТО ДА СТРОЯТ затвори и да правят предавания за тях и да ги ожалят престъпниците да вземат да построят нови болници и училища детски градини

Затова получават бонуси!

Скъпи Журналисти, Ако искате и другите професии да се държат професионално, моля дръжте се и вие така. При положение че сте написали : "Точните причини за смъртта все още не са ясни." Защо заглавието ви внушава вина в болницата още преди да е ясно ? Забележката важи и за останалите сайтове.

На Запад, ако бебе в тежко състояние не постъпи в болницата заради отказ от страна на родителите, тогава лекарите звънят веднага на социалните и полицията. Родител, който откаже лечение на детето си на практика застрашава живота му.

+1!!!

разстрелят родителите! Ти ли ще го направиш или някой друг!

Който иска, толкова некадърни и безотговорни родители има,че ума ми не може да го побере.

знам толкова некадърни и безотговорни лекари, че ума ми не може да го побере!

престанете! никой от вас, дето изразявате тези мнения, не е чул нито е разговарял с родителите, а аз бях там в момента, в който им съобщиха, че няма връщане назад... бях там и когато ги разпитваха следователите...

не съм медицинско лице, но след седмица престой в болница изказването на доктора е "било е със салмонела или дезинтерия"?!? Тоест седмица са го "лекували" без да знаят и без да установят от какво?????? Искрено недоумявам!

посевките в инфекц.отделения не стават за 1 час,а поне за 3-4 дни...и през това време лечението започва до пристигане на резултата

Всичко е цигания. Бонуси трябват! Родителите са си виновни , че отглеждат детето си в България. Лекарите са виновни ,че крепят лекарския съюз и здравната каса!Затова ще ги бият и кълнат, а други "изпотени" от работа ще си раздават бонуси!

За цяла седмица престой в болницата би трябвало да знаят ТОЧНО от какво е било болно. Изказването е просто смешно от устата на лекар. По-точно подигравателно, защото изследвания за здравна книжка точно за салмонела и т.н. излизат след 3 дни най-много.

салмонела или дизентерия????????

"а може и да се е задавило"???????!!!

Със сигурност не се е задавило

Чудя се защо никога никоя политическа партия не е предлагала някакви мерки за контрол на раждаемостта. Тези които нестават за родители, не умеят да се грижат и възпитават правилно децата си то найстина да им се забранява да се размножават.

Защото ще останат без избиратели, сети се кого ще засегне най-много такава реформа, макар че аз лично я подкрепям.

Няма как да обясниш, защото е пълна глупост. Да васкините имат странични ефекти. Някои от тях много тежки, при определени индивиди. Но, замисляш ли се от какви болести ни пазят като общество. Всъщност не, защото от 2 поколения живеем без тях. Антивакс движението се крепи на това, че живее в имунизирано общество, което автоматично ограничава разпространнението на заразите и липсата на имунитет в примерно 1/10 от хората не е достатъчно за епидемия. Ако процената на много запознати от популярни статии в интернет родители се покачи, ще цъфнем от букет болести със смъртност по няколко процента, а не в милионни части. Но пък да умреш си е съвсем естествено.

Искам само да споделя, че имах щастието да попадна на д-р Мангъров когато детето ми беше болно и доста лекари не успяха да сложат точна диагноза. Д-р Мангъров е отличен специалист и не ми харесва начинът по който се поднася информацията за този трагичен случай. Моите най-искренни съболезнования на родителите, но не бива веднага да обвиняваме - "невинен" до доказване на противното"!!!

Плачи народе за децата си! Пари за лечението им няма, защото трябват за бонуси!!!

А да отказват приемане в болница могат!!!!!!

Ти знаеш ли как изглежда тази болница? По-голяма мизерия е само при циганите. Дано й направят ремонт скоро.

На някои хора трябва да им бъде забранено със закон да стават родители.

Към дежурните комунисти и хейтъри, плюещи наред... Моля, прочетете - родителите и 2-та пъти са отказвали лечение и са си взели детето вкъщи. Не виждам какво са виновни лекарите. В случая родителите са виновни и са за съд... освен ако не са от един определен етнос, за който обикновенно се предполага че такива неща са си в реда на нещата.

епикризата става готова след седмица от исписването

и доктора от Бърза помощ не знае това, така ли?

Аз бях там в последните минути от живота на детето. Бърза помощ пристигна в рамките на нормалното време за реакция, дори по-бързо предвид тежките зимни условия - за около 10 мин. Няма да се включвам в хора на обвинителите или в този на защитниците на докторите, докато не се изяснят повече факти, но НЕ МОГА ДА ПРЕМЪЛЧА ЕДИН ФАКТ: доктора-реаниматор от Бърза помощ се заинтересува от епикризата, с която е изписано детето и се оказа, че родителите такава нямат...

Което си написал ти и което прочетох в статията само ми подсказва,че светла му памет, детето е имало изключително мърляви и безотговорни родители.Отказали болнично лечение за бебе, после си тръгнали без да дочакат и да вземат епикризата.....после кой е виновен? Някой друг ест!

Бебенцето е лежало 1 седмица в болниця между 13ти и 19ти февруари. Изписано в "добро здравословно състояние" и без епикриза, даже не е остановената точната причина за диарията. Резултатът е че на 20ти по-малко от 24 часа след 1седмичен престой в болница детето е починало. Не вярвам грешката в случая да е на родителите. Мисля че някой доктор пак си е свършил работата през пръсти (както е обичайно за БГ). Съвсем не ми се мисли, ако е добавена някоя вътрешноболнична инфекция от перфектния персонал... Бог да прости детето, и да пази нас от болниците...

не намерих никъде текста, в който в статията да пише, че не им е дадена епикриза. Поправете ме, ако греша.

уточни- не им е дадена, или им е дадена, пък нещо се е сучило с нея, та затова я нямат?! Много е двусмислено и позволява тълкувания. И в качеството на какъв го казваш това? Ако си от екипа на бърза помощ, не трябва ли да не разгласяваш подробности за пациенти? Ако си бил сеирджия, не знам какво си разбрал, а ако си близък, то имаш интерес да представяш нещата по определен начин. това е логиката, използвана срещу съсловието. Хубавка е, нали?

Очакваната новина се появи. След като се разсмърдя за организацията на здравеопазването и механизмите за /недо/финансиране, време беше да се върне темата в обичайното русло- некадърните убийци и пр. и пр. Дръжте ги, разпнете ги! Манипулация на обществено мнение му викат.

Много си прав!

Полицаите от 7 РПУ сигурно са ги изпратили като охрана на лекарския екип. Ясно е, че като ти умре току що "излекувано" дете ще искаш да потърсиш сметка на някого.

ЯСНО ДЕТЕТО НЕ Е БИЛО ДОИЗЛЕКУВАНО . БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ ПЛАЩА ОТ НЕКОМПЕТЕНТНОТО ОБРАЗОВАНИЕ КОЕТО ПОЛУЧАВАТ БЪДЕЩИТЕ МЕДИЦИ КАКВОТО СМЕ ПОСЯЛИ ТОВА ЩЕ ЖЪНЕМ.ЖАЛКО ЗА МЪНИЧЕТО И ТОКУ ЩО РОДЕНИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ НА ДЪРЖАВАТА.

Отново докторите-убийци са на линия. Нямат спирка тия хора - трепят наред. не подбират - от новородени, през бебенца, малки деца, млади майки, млади мъже, хора в средна възраст, та до хора в края на жизнения си път. Няма прошка - според статистиката над 1000 души годишно се прощават с живота си в резултат на лекарски грешки. Повече отколкото при катастрофи. Даже и пичндурници като Максим Стависки не могат да засенчат славата на докторите-убийци. И това е по официалната статистика. А осъдени все така продължава да няма..... Или ако има някой, то е по случайност.

Чети, внимателно, другарю.Бебето 2 пъти е било приемано и 2 пъти родителите са си го вземали и са отказвали лечение.Лекарите не отговарят за тези,които напускат болницата по тяхно желание.На такива и епикриза не се дава, защото няма какво да се опише в нея.

Ти чети внимателно, не са отказали да влязат в болница два пъти, а веднъж. Втория път детето е прието и стои в болница ЦЯЛА СЕДМИЦА с тези симптоми и никой не си дава труд да разбере за това време какво му е . При положение, че въпросните изследвания излизат за 2-3 дни са имали време дори повторни да пуснат за времето в което детето е било в болницата.НЕ СА СИ СВЪРШИЛИ РАБОТАТА КАКТО ВИНАГИ. "ДОКТОРИТЕ" СА С НАГЛАСАТА, ЧЕ ТЯХНАТА РАБОТА Е ДА РЕВАТ ЗА ПАРИ А НЕ ДА РАЗБЕРАТ КАКВО ТИ Е И ДА ТЕ ИЗЛЕКУВАТ

наричате лекарите убиизи преди да се е доказала някаква вина.като много сте компетентен станете вие лекар и не допускаите никакви грешки.не можете и да си представите колко безотговорно се отнасят много от родителите кам своите деза и после като е касно почват да обвиняват този и онзи.погледнете в другите даряви.и там има такива случаи ,но никои не си позволява да пише такива статии и да сипе обвиненя.на вас явно не ви е ясно,че в определени моменти и лекарите няма какво да направят.те все пак са хора ,а не богове. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

да си го лекуват родителите,като отказват лекарска помощ!