Почина актьорът Георги Черкелов

Големият български актьор Георги Черкелов е починал тази нощ на 81 година, съобщиха близките му.

Обратно в новината

Коментари - Почина актьорът Георги Черкелов | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поклон пред светлата памет на големият актьор и човек Георги Черкелов .Независимо какви са били ролите му , неговото присъствие на сцената и екрана е забележително. По повод политическите оценки - всяка епоха ражда своите таланти. Георги Черкелов е рожба на социалистическата епоха- през нея се роди и израсна като актьор , глупост ще бъде ако някой оспорва това. И още нещо ако сме цивилизовани хора трябва да приемем този исторически период като част от нашата история с хубавите и лошите неща в него. Плюем ли , плюем върху себе си и част от света не ни уважава именно затова , че предаваме собственото си историческо минало .

Неповторим, като артист и човек! Ти си велик и почивай в мир!

Бог да прости Черкелов! Независимо каква политическа окраска е имал, беше голям артист. По онова време можеше ли да влезе във ВИТИЗ, ако не е член на Партията?. В българия не е имало никога фашизъм , фашизъм е имало само в Италия!Четете и анализирайте историята, защото тя ще остане за поколенията след нас!

Браво бе историк. Виж физиономиите на т.н. бивши царе и тогава кажи нямало е .... Ама имало е и още са живи и разплодени са даже ...

Каква серия се е задала само .... от вечни актьори.. Толкоз са ми досадили, че не ми се гледа телевизия и не ми се четат новини ....

Поклон и вечна му памет!

Отиде си още един голям актьор и човек! Гладала съм го в татъра и в киното!Изпълнените от големия Черкелов роли ще ги помня!Вярвам, че идва ново поколение, което ще продължи и доразвие оставената диря !

Бог да го прости!

Невроятен актьор и човек!!! Бог да го прости, светла му памет!!!

почиваи в мир! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Господине,преди да пуснете мнението си в мрежата и преди да упреквате младите,че са неграмотници ,прочетете своето писмо,в което имате 3 грешки.

Типичен представител на новото поколение. Значи ако някой има грешки идеята му не струва? Не знам колко е грамотен Гаврил, но може грешките да са резултат от неправилно натиснати клавиши, а не неграмотност. Все пак това е форум, тук човек може да пише както си иска. Грамотността в използването на компютъра не е сред най-възвишените качества на един човек.

Може и така да е, но написано с правописни грешки, мнението олеква и е много лесно да се пренебрегне.

Ако не беше той и Стефан Данаилов щеше да бледнее в "На всеки километър"! В един филм, колкото и добър актьор да е "добрият", ако "лошият" не е добър - лентата за нищо не става! Поклон!

Към небесния театър се присъедини още един от най-големите български актьори. Ще остане един от вечните. Светла му памет

ИЗВИНЕТЕ МЕ,НО СЕГА Я НЯМА ОНАЗИ ШКОЛА И ПЛЕЯДА ОТ ДОБРИ АРТИСТИ....ОБУЧЕНИЕТО НЕ САМО В НАТФИЗ,А ВЪВ ВСИЧКИ ВУЗОВЕ Е ПАРОДИЯ.НАЛИ ИДМАТ ПРИ НАС МЛАДИ ИКОНОМИСТИ,ИНЖЕНЕРИ И Т.Н.ЗА НИЩО НЕ СТАВАТ.ПЪЛНИ НЕВЕЖИ И НЕГРАМОТНИЦИ,А ДАП НЕ ГОВОРИМ ЗА ОБЩА КУЛТУРА.ВСИЧКИ ,КОЙТО ЗАВЪРШИХА ПРЕДИ 1989 ГОД.СА МНОГО КАЧЕСТВЕНИ И ГРАМОТНИ ....А СЕГА ОПАЗИЛ НИ БОГ.

Велик актьор,дълбок поклон пред паметта му!

Поклон пред паметта на великия Черкелов!Моето уважение към него и всички велики български артисти , но не съм никак съгласна с изразеното крайно мнение,че младите след тях са пълни боклуци.Как може така лесно да лепите такива обидни квалификации при това съвсем неверни.Имаме прекрасни млади артисти,които след време,като нотрупат техния опит и стаж вероятноще бъдат и по-добри.Престанете с тези обиди и с тази злоба.Оставете младите да работят и да се развиват.Гледайте повече българско кино , и ако сте честни ,ще признаете,че расте едно много талантливо поколение!

Не се засягай! Имахме велики артисти. Трудно е да бъдат заместени. Дано си прав и отново имаме такива! Но аз не ги виждам, дано да е моя грешка!

Светла му памет на Големият актьор .Не мога да разбера какво става ,всяка седмица си отива по един от големите ни актьори и режисьори театрите почерняха от некролози като че ли господ наказва народа ни лишавайки го от най-обичаните и талантливи хора.

А, не! От двадесет и две години управляват така наречените демокраДи. И толкова години грабят от съграденото от онези преди 89 година.

Изключителен и като артист и като човек. Поклон пред паметта му.

Дядо, ти си глупак. Няма умен човек, който да позволи всичко в живота му да бъде гледано през призмата на "комунизма".

Бог да го прости! Напусна ни още един от ГОЛЕМИТЕ. Най-искрени съболезнования на близките му.

Велик!

ПОКЛОН! ВЕЛИК АРТИСТ С ВЕЛИКО ИЗЛЪЧВАНЕ!

Един от любимите ми актьори. Прекланям се пред таланта и човека Георги Черкелов. Почивай в мир и вечна ти памет!!!

Жалко! Голям артист и голям човек!Мир на праха му!

по повод репликите за комунисти или демократи.... тук става въпрос за актьор, който наистина беше добър, тогава се снимаха такива филми и той просто е играл в тях, ако имаше екшъни също щеше да се справи не се съмнявам в това, Нека почива в мир!

Велик актьор! Скровен и ерудиран човек ! Поклон пред паметта на големия актьор Черкелов !!!! Почивай в мир не ще те забравим с великите роли, които създаде .

...до този АЗ и други като него,ако на това казваш комунистическо-да се гавриш с таланта на вилики актьори значи замиисле се дали трябва да живееш,а що се отнася до комунистическото време това беше слънцето и щастието да живееш в българия...живей сега в тазифашистка,гладна и тъпа страна и хубаво няма да видиш и вярвай на тези дето ти промиват мозъка,че комунистите са ограбили държавата как стана така не знам,но имаше лезплатно лечение,сложни безплатни операции,при които не умираха хора,ако са крадяли от къде щеше да има тези пари.нищо не са крали хората сега се кради друже,сега ни обраха и НЯМА ЖИВОТ И ЗА ТЕБ НЯМА ДА ИМА ЩЕ ГО РАЗБЕРЕШ АМА КЪСНО.

Вла диславе, нямам нищо против Черкелов. Добър актьор беше . Лека му пръст. Само че това което си писал по-надолу е една воня, една комунистическа помия... Защо като е било толкова хубаво онова време, така безславно рухна??? И по полека със думата фашизъм! Убеден съм че не можеш да ми дадеш дефиниция.

Защото така решиха отгоре, отдолу никой не се противи, по причина , че нямахме представа какво ни чака!Ако знаехме .............

Да ме прощаваш но не на мене тия. АЗ наситина ги плещи не на място, обаче тва за хубавия комунизъм го разправяй на баба си.

Бог да го прости! Поклон!

Бог да го прости! Съболезнования на близките му! Още един безспорен талант си отиде...

Поклон и Бог да те прости. Ще те помним!

Отиде си големият "Велински"! Бог да прости този истински мъдрец, фин познавач на живота, културен титан. За съжаление, вече се броят на пръсти подобни ерудити. Спете спокойно вечния си сън, Маестро! Обичаме Ви!

Руиз

Поклон пред паметта на Георги Черкелов!

Поклон! Велик актьор и изключително мъдър човек с голямо сърце! Почивай в мир! Един по един си отиват актьорите и журналистите, с чийто роли и предавания съм израсъл- Велко Кънев, Коста Цонев, Сашо Авджиев сега и Георги Черкелов. Жалкото е, че нямат достойни заместници. Пародия на актьори и журналисти!!! Ужас- духът на нацията си отива, а никой не прави нищо по въпроса. :(

Е, и той си беше леко комунеещ се, хайде сега да не се прехласваме чак толкова. Отива си едно поколение, но не мислите ли българчета, че идва едно ново и по-добро? Едно ново поколение, което не носи в себе си вкуса на руския комунизъм, а на бъдещето?

Бързо да си пиеш хапчетата. Такива като теб не заслужанат нищо повече от това, което са.

НЕ НЕ МИСЛИМ ТЕЗИ НОВИТЕ НЕ МОГАТ ДА ИГРАЯТ ТЕ ТЕАТРАЛНИЧАТ

Фашизиран простак !

ти си олигофрен !!!

Пълен нещастник си да знаеш човек! Kогато си отидеш никой няма да съжалява за теб!

Виж сега, и аз съм против комунистите обаче да плюеш по един голям български актьор затова че бил комунист... все пак идеята на комунизма не е лоша сама по себе си, лошото е че не може да бъде приложена на практика. А що се отнася до новите поколения то те не могат да стъпят на малкия пръст на старите български артисти. Не искам да обиждам никож, но за голямо съжаление новите поколения са един боклук.

тъпанар си ти

До "аз" - голям простак си,който и да си.Жалко че не сте малко такива простаци в България!

Да. Изглежда само такива новини ни сплотяват.Жалко.

Дори и те не ни сплотяват - достатъчно идиоти не могат да мислят за актьора - те се интересуват само от комунизма.

Нека почива в мир! Губим ценни и талантливи хора, които оставят следи, но с тях си отива Българската интелигенция. Държавата умира бавно но сигурно. Остава една празна и пуста страна без душа и без надежда. Дано тези, които ни напускат да занесат във Вселената нещо добро за България, което да напомни на Бог да не ни забравя.....

Ценни ли? Те вече изживяха времето си и са просто едни паметници! Но мястото на всеки паметник е в миналото, ние сега трябва да гледаме в бъдещето! То не е на комунистите, а на демократите! Разберете хора, аз да ви кажа, няма вече на света червена държава! Само ние останахме! Черкелов нека си ходи, минало му е времето.

Блатото, в което сам си се заврял си го заслужаваш и там ти е мястото!

Ти просто си един ненормалник. И на теб ти е време да си ходиш!!!

Е, точно де, само вие останахте. Тези безнадеждните, с празните души и кухите кратуни. Точно както го е казал човекът, когото си се опитал да репликираш. И по този начин перфектно си потвърдил думите му.

Dobromir Dimitrow

На такива хора никога не им минава времето! За духовността преграда няма! Дано по-скоро вие изчезнете! И недей да използваш този ник - ти си никой!

Вечна памет на големия артист, който никога не изневери на призванието си и не се оплети в политически интриги!

popov

Въпреки абсурдите във филма "На всеки километър" успя да създаде ролята на един истински патриот в свободните години на България. Защо не се роди поне един Гешев в днешните времена? Колко комунисти-агенти убиват горката ни родина!!!

.. не ти ли се струва, че образът на Велински, изпълняван от Черкелов, имаше за цел да покаже коварството на "фашиста" ? Ами по онова време всичко бе подчинено на комунистическата кауза, дори и изучаваната от нас "история". Вярно, Черкелов изпълни ролята много задълбочено и професионално.

Вечна му памет! Отива си едно поколение, един по един и няма кой да ги замести! След тях остава само духовна празнота, дано по-скоро ние да я запълним!

+1

sa6ko82

Както каза Ламбо - "Отива си едно поколение". Много са тъжни тези заглавия в дира. Нещо много често станаха...

Един по един си отива едно поколение артисти с които съм изсрастнал :( Разкошен актьор и ще ни липсва ! Почивай в мир , Велински :(

Последно сбогом на поредния ГОЛЯМ български артист, който си отиде от нас! Мир на праха му!

Соня

Големите си отиват, а кой ще ги замести ?

Голям артист! Ще се помни доста с ролите които е пресъздал...Сбогом Богдане,сбогом Велински