Служители на МВнР хвърляха жълти стотинки в знак на протест

Планират ефективни стачни действия от 2 декември с искане за заплати като на други ведомства, занимаващи се с въпросите на националната сигурност и суверенитет

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този въпрос за решаване още от времето на Екатерина Захариева в качеството си на външен министър, иначе същата говори самоуверено и безхаберно на бързи обороти !!!

Ами то там само боклук бе ....че и недоволни били...малко им било за антибългарската политика,която водят !!! Като дойде "демокрацията" всички от червени веднага смениха боята и станаха върли "ястреби" ! Клоуни и смешници само !!!

Колко много червени изроди храним, а недоволни били. Я марш в Русия да се биете зя комунистическото ви отечество, дето ви измъкна от селата, та ви направи дипломати, мамицата ви да еба изроди да еба.

Тия са най-големите слуги и безродници. Всички - вън.

Толкова ли няма някой чужд вербовчик да им подхвърли някоя рубла или долар, та до стачка опряха.

Колко голяма паплач се е насъбрала

Преди няколко дни...спира БМВ за 200бона чистак бърсак...на ОМВ ...и хоп слиза уноформен тъп старшинка...и отива течко да си купи кафенце за 3,60 и хоп обратно в джипарата...Питам КАК? Или бачка на черно и това е колата на шефа...или е колата на жената....ама дали някой е проверил тази жена изкарала ли ги е тези пари как ги е изкарала колко данък е платила.....проверил нъцки....така че да го духат..имат свестни ма болшинството са корумпирани негодници и трябва да си плащат за да са унифромени а не да искат пари като за 5стинки работа не са свършили за народа....норода само горекетират и бият зад колоните а имат анахлството и да ислат той да им плаща...

Ако спрат парите на съпруги и съпрузи на командировани дългосрочно дипломатически служители зад граница, които са около 500 евро ще има достатъчно пари да се увеличат заплатите на останалите служители в министерството. Акъла ми не го побира как една съпруга получава пари от външно без да работи там. Това не е нормално!

Напускайте,връзкарчета.цял живот цоцате,идвайте в частния сектор да видите какво е,чакаме ви.при нас заплатите са високи,а производителността ниска.заповядайте!

така, че - Закривай! Да Протестират на Нивата и в Обора като почнат на Произвеждат собствената си Храна!!

а за какво ни е външно министерство като си имаме посолство на Козяк? да превежда указанията на туземен език?

Такова министерство съществува ли изобщо? Те са само прокси-та, може и по нет-а да минем,за какво са ни хрантутници

Така са свикнали от както съществуват. Пият си кафето, ходят да клюкарят по стаите, имат евтини почивни станции и още мнооооого облаги. А работа ефективно не повече от 3 часа на ден. Отпуска поне 26-27 дни годишно. И раздут щат още от комунистическо време, който никой началник не иска да съкрати. И само си представете това положение е във ВСЯКО министерство, ВСЯКА Държавна агенция, НАП, НОИ и най-вече в БНБ (те си гласуват сами бюджет). Най-жалкото е, че в тези институции се влиза САМО с връзки (без значение от обявените свободни места). А тези с връзките както знаем НИЩО не работят. Държавата Република България само потъва.

ако нищо не правещите бг-дипломати спрат да работят - дали някой ще забележи промяната! надали

Другарю милиционер, падна Ви петолевката! Аааа не е, моите са от по 20 лв!

По практиката на М. Тачър следва веднага и незабавно да се уволнят всичките тия некадърни дришляци ... Кандидати за техните местадал Господ ...

Прав сте,че за техните места има мнооого кандидати,ама само тези които са с връзки ще се доберат до служба в МВнР.

Вън!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Като не ви харесва заплатата - винаги можете да си смените местоработата и да си договорите друга такава.

могат ама не могат ! повечето са толкова затъпели , че не стават и за касиери/ки на склад . или ще са бавни, или ще плетат интриги, или ще им е студено ... на 2-та седмица са аут

Защо не стачкуват,посланиците. Защото като отидат на мандат,вцичко е им без пари,жилище,ток,газ,коли,гориво,дори и чистачки да им гладят ризите и да им готвят манджи.Нали се сещате за какви спестявания,става дума в валута и бг.заплата.

Уважаеми дипломати! Не се унижавайте, а грабвайте мотиките и се връщайте на село да копаете царемица. Страхотни пари се изкарват, а и въздухът е чист. Оставете го това министерство в София.

Решението е много просто. Намаляват щатните длъжности, като оставят хора да се пенсионират без да наемат нови. Вдигат заплатите на останалите със спестените средства, но и разпределят работата, така че всеки да има 8 часов ефективен работен ден. В момента наистина са мизерни заплатите, но и отговарят на работата за съжаление.

То всички обичаме пари и искаме!От депутата до гробаря!

Хайде,стига !Полицаите съвсем не са закъсали,вдигнали вили със пет метра дувари,басейни,охранителни камери,луксозни джипове със всичките му екстри,и злобно бойно куче!Хвърляли жълти стотинки,обаче който не цени жълтата стотинка не е достоен и за големи пари казват германците!Не съм виждал полицай със бедняшка къща и да кара колело,защото няма пари за бензин,масла,ремонти,данъци и тн!

Кви данъци братче? Ние им плащаме и данъците и осигуровките и пенсиите.

На тези, колкото им е акъла, толкова им са и исканията. С по-високи заплати, дали ще се оправи българската дипломатическа служба?

Ооо, я шута отзад и на дилижанса ! Ще хвърляте пари мамини златни нищоправци, не можете да се заработите само издръжката на работните ви кабинети, места и отопление ! А затова, че сте хвърляли стотинки, заслужавате да чукате камъни в някоя кариера !

Дейтсвайте.

Браво!

Нещо скромно сте пропуснали да кажете какви заплати получават тези видни бюрократи. Ей така да знаем и ние за какво точно протестират и да ги съжалим горките.

Прост много, прост!

колко получават бе калъф ? младши експерт под 1500 няма

Мълчи общак!

кажи колко получават бе калъф ? с добавките бонусите и отпуските, които не са 20 дена ?

почвай да четеш джобса калъф и да си търсиш РЕАЛНА работа !

това не е ли обида към държавата?

Това е нагледна алчност от тези на държавната софра свикнали само да вземат и работа никаква да не вършат...

Кога ще хвърлят центове, евро и долари?

Ненаялите се от държавната софра ламтят за още ама за реална работа защита интересите на България никакъв ищах нямат. За тази ефективна стачка нали няма да има заплащане, за да знаем, че поне малко икономии ще да направят за да имат повече за бонуси в края на годината...

И каква работа свърши МВнР последната година? Скарани сме с половината свят от съюзниците ни в НАТО, като минеш през Турция и стигнеш до Монголия през Китай... При Румен Рублата не е приправал за среща на ниво президент/премиер на държава от не помня кога, нямат го за жив по на запад от Владивосток!

последните 40 години колега ! абсолютни паразити са от едно време още

ами да напускат, като не им харесва, все ще се намери кой да ги смени, ако са като министърката на слави.

че са им ниски заплатите - вярно е . ама не изкарват и 1/10 от това което взимат ! външно министерство по коридорите се обхожда за 1 час и е пълно с паразити . някой да се сеща последните 10 г бъншно да е направило нещо полезно ??

Да кажат какви са им заплатите и с какво си запълват работния ден.Ако не им харесва да си търсят друга работа ,от това министерство файда кой.

а бе и 800 лв да взимат пак им е много

60 хил.парчета на държавна хранилка и повечето от тях на "втора по доходна работа"

Цялата държавна администрация май няма да са 60000 парчета.Май-май ще са над 200000.

Да ходят да стачкуват под прозорците на Путин!

Да дойдат при мен в цеха на студ и прах

Който за кавото учил бе братчет, един за цех, друг за дипломат....., кой е виновен, тия дето не са учили за бачкатори ли?????

След като всички плащаме заплатите на администрацията може да им търсим и сметка.

Ми що не си потърсят друга работа, като не им харесват заплатите?

България си има кой да ѝ води външните работи. Уволнявай ...

Точно така:"България си има кой да ѝ води външните работи. Уволнявай ...!"

не ти разбрах мисълта , ама да не опираш до българско посолство в друга държава че жална ти майка

Посолствата на България е все още рано, да управляват метрополиите. Сега метрополиите управляват България, но това е за бъдещо все по-малко време.