Коментари - Служители на Комисията за защита на потребителите излязоха на протест за по-високи заплати | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези от КЗП ,че са потребители са потребители само не са служители на място и наши защитници.Щом е комисия пиши я умряла работа.До днес няма случай комисия в България да е свършила нещо полезно за държавата и гражданите и.В НС е същия буламач от комисии нищоправещи,подобни на КЗП.

Миличките, не стига, че взимат 1000 лева заплата само, ами сега ги карат и да работят :( Това да не си дръжавен служител в днешно време...

То за нищоправене и тези пари са им много. Нека първо да извадят информация какво са свършили през 2022 година и колко пари са стрували на държавата пък после да искат.

Тези и 1 стотинка заплата не заслужават ! Нека да постачкуват 2-3 месеца, та да се докаже че реално нищо не работят.

Те какво работят, пък и заплати искат? Направиха няколко проверки и се разреваха за пари. Като гледам няма нито един конкурс за назначане, значи никой не напуска и са си добре.

Всъщност аз ще изместя темата, нека си протестират, всички искаме по-високи заплати. Обаче, къде са тъпите синдикати, когато иде реч за частния сектор, защо няма стачки там, а там заплатите изобщо не са много високи. Синдикатите определено и под никаква форма и начин не защитават работниците в частния сектор, което е и причината там да не могат да се организират стачки, защото всички знаят, че ще бъдат уволнени на сек. Именно тук би следвало да са синдикатите, но тях ги няма. Видях с очите си как синдикални членове от работата ми бяха привикани и в крайна сметка принудени да напуснат /о, да с обезщетение, но честно, готови пари бързо свършват, та това мен не ме грее/. Видях и как се назначават /всичко това в голяма и известна, с претенции частна компания в България/ свои хора, без конкурс, без нищо, хора без познания в областта и без образование, поне малко докосващо се до областта. А когато това беше споделено пред въпросния синдикат, отговарящ за сферата на дейност на въпросната фирма, реакцията е била - ама дайте ми доказателства ... как, като ме гонят, имаш сигнал, провери си. Никой нищо не е проверил. Всъщност въпросния синдикат има седалище в централата на въпросната фирма - само това може да ви говори за "независимостта" на въпросния синдикат. А по него мога да съдя и за останалите, по-големи синдикати. Така че, защо протестират основно държавните служители ... Защо ли, много просто: защото тях няма да ги изгони работодателя, а и работодателя им не дава нищо под масата на въпросните синдикати и те по този начин симулират дейност.

За заплатите разбрахме, сега остава да кажат кой потребител защитиха и как.

Тези нищо не правят за защита на потребителите и заплати по-големи искат ? Напускайте , ще дойдат Други по-кадърни от Вас , които ще ни защитават по-достойно !

разбираш. Като дойдат нови чиновници първо повече се туткат, за да разберат коя папка на кого да занесат, коя бланка да ползват и какво да решат. Второ - идват по-гладни с намерение да загладят косъма. И "дрането" е по-крупно. Т.е. още по-лошо.

Заплати за какво точно? Тези нищо не работят. Комисията е само фигуративна. Няколко пъти съм подавал сигнали - нищо

Абе , шибаняци , работите една седмица и пропищяхте ? Върнете заплатите които вземахте 30г да се шматкате и рушветирате , резултатите са видими !

След това ниво на инфлацията, редно беше всички заплати да се вдигнат поне с 20%.

Като гледам коментарите и стигам до извода, че явно на всички е ясно – няма голям келепир от тези т.н. комисии. А това, че повечето от тях взимат пари под масата, не е нужно и да се споменава...

Уволнение на всички и нови.......Нищо не са свършили,само лапат.

Всеки има право на стачка и да натиска работодателя за по-висока заплата. Ама как със задна дата.

Пазарната икономика повелява, щом не си доволен от заплатта си, напускаш и търсиш по-добре платена работа! Тези явно не могат да намерят такава. Със сигурност събира подкупи от търговците, които "разследват", за да се изкажат в тяхна полза. Аз не съм чул за нито един случай на отсъждане в полза на клиента! Няколко пъти съм имал вземане -даване с тях и при очевадни нарушения от страна на търговци, получавам отговор, който почти дословно цитира тяхната версия като вярна! Изобщо да не стачкуват, защото и тези заплати са им много!

казваш да не притесняваме държавата и чорбадижиите-работодатели с искаиня за по-високи заплати. Колкото дадат. Или напваво да ставаме ЕТ и да не тормозим никой.

какво свършиха, че да искат увеличение, само регистрират дейност, както и техните колеги от КЗК !

Никаква работа не правят но пари искат.Които си е имал работа с тях го знае!

да обявят една работна стачка - таман може да паднат цените

Това не може да се коментира

Да направим един бърз анализ на ситуацията: - кадърен човек няма да стои на 900-1200лв. заплата, тези там не могат да виреят на свободния пазар на труда - абсолютни пиявици - абсолютно нищо не е излезнало от КЗП като довършен казус, предприети действия, прокуратура и т.н. - силно потвърждава горното - 900лв. заплата а СВОБОДНИ МЕСТА НЯМА - доказателство, че държавната администрация като цяло е изключително и само за кърлежи, които да си лежат на нашите пари изкарани с работа, която е често от тъмно до тъмно. Та, съвета ми е, трайте си и 900лв. са ви много...

И какво правят за тези заплати?

Държавен служител не е мръсна дума, но държавна калинка е за боклука. А в КЗП насекоми дал господ.

Вместо да стачкуват трябва да се засрамят от това което правят, а именно да преписват становищата на търговците, защитавайки тях, а не потребителите!

Ако не беше трагично, щеше да е смешно, точно тия да искат ИЗОБЩО някакви заплати.

"И ЗА НАС ИМА ИНФЛАЦИЯ" звучи доста комично и иронично в този случай, очаквам полицията да излезе на стачка с подобен лозунг - "И ЗА НАС ИМА ПРЕСТЪПНОСТ"...

като видим цените на ВСИЧКО, май отдавна са в стачка