Служителите на Комисията за защита на потребителите излязоха на протест. Те настояват за увеличение на заплатите с 60%.   

 

Източник: Булфото

Недоволството и протестната демонстрация е в цялата страна. От комисията поясняват, че заплащането им варира спрямо длъжностите, но средната брутна заплата е около 1000 лева. Оказва се, че някои от заплатите в дружеството са и под 900 лв. Служителите ги определиха като унизителни за отговорностите, които са големи.

Източник: Булфото

Вижте още снимки тук >>>

В своите мотиви служителите поясняват, че обемът на работата им се е увеличил многократно заради огромната инфлация, спекулата и повишението на цените на всички стоки и услуги.

Източник: Булфото

Синдикатите от КТ "Подкрепа" пък добавят, че заплатите на работещите в Комисията за защита на потребителите не са увеличавани от 2020 г. Недоволните искат промяната да влезе в сила със задна дата - 1-ви януари.

Протестиращите се надяват да бъдат чути, още повече, че дори 60% да им увеличат заплатите, те пак остават под средната заплата за София.

За да бъде изпълнено искането за ръст на възнагражденията, са необходими два милиона и четиристотин хиляди лева допълнително. В системата на Комисията в цялата страна работят 190 души. Според протестиращите щатът трябва да се увеличи с 50 души.