Служебното управление обезсили идеята "Президентска република"

Евелина Славкова, социолог от изследователски център "Тренд" пред политическия подкаст "Директно в новините"

Обратно в новината

Коментари - Служебното управление обезсили идеята "Президентска република" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

е РР и като такъв узорпира властта и се превърна в диктатор който краде и граби през Копринков като за последно. Тъпата нация която го избра два мандата е прецакана барабар с всички партии и тия които го подкрепиха и тези които не.

Какво по-ясно доказателство е необходимо от това, при което дефакто се разбра какво управление ни трябва. Нека един поеме цялата управленска власт и същия да носи отговорност. Сега са 240 плюс правителство и не знам си какви още длъжници, на които не можеш да им хванеш края, особено когато започнат да си прехвърлят топката на отговорността. А сега Ивелинче ме разбери правилно, искам да е само един, на който да му викам "Осанна", а когато не си върши работата или работи срещу нашите интереси - да го разпнем, само да го знаем кой е.

партиите в Народното събрание не могат да се разберат за редовен кабинет, но за това бил виновен ... Радев! Сякаш той ходи на срещите на партиите и им пречи да се договорят. Пълни глупости. Пропагандата удари дъното и копае надолу.

Всъщност Президента доказа точно обратната теза - за България е добре да бъде президентска република.

Я по-просто. Конституционният съд да провери за законност всички решения на предишния парламент и правителство, че съвсем го удариха през просото нашите управляващи! Как ще променят Конституцията хора, които нито са я чели, нито осмислили?

цоциолог Евелина Славкова от коя циганска маала е?

от мааалата на Сорос сигурност!

Това за президентска република не е идея, а глупост. И то голяма!

така е - САЩ , Франция и Русия са глупави държави!

Страшни професии се извъдиха-соцоолзи, социални антрополози и други на хранилка на разни НПО.

През ноември 1989 КГБ назначи за наови управляващи тука местния си клон. Така че ние живеем в Сарайска република, а всички други са само пионки!

Тая социоложка още не е залебила достатъчно. Сийка от прокуратурата залеби добре и махна брадавиците веднага...и сега даже изглежда секция. Ама това моме с азиатски черти...

...изглежда секси исках да кажа

Лелче, да се беше изкъпала преди да те снимат с мазната коса. Президентска република няма нищо общо със служебно правителство, назначено от президента. Решението следва стъпките: 1. Референдум за свикване на Велико народно събрание 2. ВНС определа какъв вид президентска република бихме избрали. 3. ВНС гласува и избира вида на президентската република 4. Провеждат се избори за президент по избрани от ВНС правила и представители в НС (обикновено) 5. Президента избира МС, а НС гласува закони. Дълго и протяжно е, но това е единствения начин за смяна в момент, в който парламентарната република е зациклила с едни и същи партии и депутати, които нямат един работен ден извън парламента. И ако не са там, ще умрат от глад. Затова квичат толкова силно. Защото за тях е въпрос на живот и смърт, а за народ и държава изобщо не ги е еня.

И кой те накара да си мислиш, че референдум за свикване на велико народно събрание означава че великото народно събрание е длъжно да промени конституцията и да направи България президентска република? Хайде първо да си съберете подписчетата на референдума.

Ице, спокойно бе мацко, имаш достатъчно време до тогава да си уредиш някаква синекурна нищоправеща длъжност като посланик в Нубия.

Още една подлога

ЕДНОТО НЕ ПРЕЧИ НА ДРУГОТО

Слогана на Борисов и герб за тази предизборна кампания е: "Дайте ми властта, парите сам ще открадна!"

Кой какво краде в последните две години. Ват не можаха да намерят нито едно доказателство за кражбите на герб. За сметка на това-парите изчезнаха.

Не искаха за това не намериха доказателства за кражбите на ГЕРБ и ПП.

Мунчо Злобният юмрук да си ни управлява, нали това искахте

Сладурана

И за това не става....

Пърдялника и е голям кът диференцияла на Камаз

Голям майстор на голям тезгях работи.

Не само обезмислиха идеята за президентска република, но и институцията президент! Идеята за президента като обединител на нацията бе обезличена и съкрушена и вече позицията на фигуранта все повече става ненужна и излишна с конфронтацията,която създава!

Съжалявам Евелинче ама точно служебните правителства назначени от президента са работещ МС от месеци на сам, това е президентската република, останалото са боричкания за власт и домогване до баницата с късмети, ай много ти здраве от бат ти Румен.

Кво време им даде Мундйо? Да нагласуват квот им наложиха отвън. Как пък един няма дет му пука за държсвата. Изроди долни

Друго си е ако другаря Борисов дет си призна , че е прост беше президент. подвластната на госпожа Бъчварова дет без грам език и опит отиде посланик в Израел именно по разпореждане на простака друго и не може да напише.

Президентска държава и тва е! За тези, които се притесняват от Радев, той няма да е повече президент. Положителното е, че ще знаем на кого да търсим сметка, докато сега всичко се размива сред тия 240, които съвсем не са избрани от нас, а са креатури на Мустафа или Митрофанова.

Сигурно искаш някой като Слави или Тошко Йорданов да ти стане президент и да не можеш да го сменяш. Защо тогава да не направим монархия, че властта да се предавапо наследство и изобщо да не се занимаваме с избиране на разни шушумиги?

И ако е някой шизофреничем диктатор кво праим?

Нали ние ще сме си го избрали! Надявам се при номинации и избор да се прецени кой какъв е, а има и импийчмънт, никой не се е венчал за тая власт, докато на 240 дебила трябва да им траеш свинщините 4 години.

Глупости...

Утка с Патка

От какво/кого зависят "независимите" ?

Това понятие президентска република е разтегливо понятие. Слави Трифунеско не е дал да се разбере какво разбират неговите съветници. То първо следва да сме република, за да може да има смисъл, ала ние сме фирмена монархия. И то такава, при която президентът ни като главкомандващ армията допуска отлъчената от държавата църква да освещава бойните знамена. Първият в света президент е нямал тези невидими пълномощия , няма ги и в днешно време. Изключение има само при РПЦ където…абе какво да ви кажа. Там РПЦ е били и си остана - благодарение на сталин - ръководната сила в социума им. Казваме, че президентът бил държавен глава, а защо не казваме, че е републиканска глава? У нас до 7-мо ВНС реален външен министър беше митрополит Панкратий, упълномощен от Свети Синод с такива права; по линия на ДС му възлагаха най-важните операции навън докато другите ни играчи на вън бяха по-скоро само туристи. Така си обяснявам факта, че беше избран за народен представител в това отроче 7-мо ВНС. А там го натовариха вече официално с права да се произнася неговата комисия за проверка на изборите. Казва да на изборите и край: автоматически става единствения говорител на РБ по въпроса за „опита“ за убийство на папа Йоан-Павел втори. По-късно Красимир Иванджийски се опита да разбуни мистериите като се акцентира върху обстоятелствата около смърта на Йоан-Павел първи. Беше на мнението, че там се крие истината. За втория. Ама пита се, защо иванджийски не задълбочи анализа си та чак до Павел Шести, който бил починал на преклонна възраст според италианските власти. Вероятно Красимир е абсолютно сигурен, че Ернст Телман е убит от фашагите още през 1919 г. като съучредител с Хитлер на новата германска компартия от 30.12.198 г. а пък според Википедията починал на 18 Август 1944 г. в Западна Германия когато въобще е нямало нито източна нито западна Германии през 1944 г. награден с Железния Кръст, даван обикновено на видни противници на Наполеон - Железният кръст (на немски: Eisernes Kreuz, ЕК) е орден, учреден на 10 март 1813 г. от пруския крал Фридрих Вилхелм III (1770 – 1840) за особени заслуги в борбата срещу войските на френския император Наполеон I. Значи напълно удобен човек за руснацигте. У нас 27 военни са били награждавани с този Железен Кръст. На първи Февруари само на тях 27-имата се е полагал дървен кръст и толкова.

Служебните недоразумения на Радев са основната МУ идея за пРезидентска република. Били се възприемали като редовно правителство- по-голяма глупост не бях чувал. Радева република е кауза пердута. Република на Джемкорп и Нексо е кауза пердута. Агитпропа на ДИР и Дневник е кауза пердута.

Въобще не съм съгласен с тенденциозното "мнение" на тази госпожа. Идеята за полупрезиденска република, въобще не е изчезнала. Напротив, гледайки неадекватните редовни правителства, които само задълбочават проблемите а не ги решават, а служебните правителства, колкото и дейни да са , те не са перспективни в дългосрочен план. Затова по никакъв начин идеята не изчезва а се задълбочава и дава въпросителни за едни по смислени и рационални промени в Българското управление. Но в крайна сметка, не политиците решават дали ще има промени!

Евето бузки е направила

Евелинче, ставаш душко, ама за друго..за независим анализатор бръщолевиш глупости

Едното няма общо с другото. Пореден опит, да ни зомбират. Този "експерт" не прави елементарната разлика, че при Премиерска Република, както е сега Президента назначава служ. правителство, но то не е пълноценно, защото няма Парламент , зад него, сиреч е скопено. В момента в Б-я няма реално разделение на властите затова и демокрацията ни е непълноценна. Защо ако всичко е толкова хубаво сме на последното място?

Мнозинството в парламента избира правителство пак няма разделение на властите. Трябва тези които не минат 4% да правят правителството, а не тези които са най-големи, иначе къде е разделението между законодателна и изпълнителна? Много по-разделено е президент с церемониални функции да прави правителство и законодателя да е отделен

Как може да сложите в едно изречение Президент, Република и тоя узурпатор Радев.... Истината е, че имаме една окупирана държава от един кръг олигарси, които захвърлиха държавата на боклука на външните сили, а те седят и обират комисионните, кой откъдето каквото подхвърли... Ние не сме народ, а....

Следващото стабилно дългосрочно правителство ще е наше. Каквото и да се случва вече, ГЕРБ или ДБ/ПП никога не могат да съберат мнозинство, БСП изобщо не ги броим

Вие водещите руска пропаганда ваксинирани антивакса от възраждане от твърдите още от миналата година. Пък гледам брой на гласувалите за вас нещо не ще да се увеличава.

Задължителни регерендуми за еврото и президенска република!След това да събираме подписи и за излизане от ЕС и Нато !

такава республика нещем

Сме в президентска република.При това Радев е и президент ,и премиер. 2в1, неочаквано лоша комбинация.

Към "Съосновател на изследователски център "Тренд", една от водещите НЕЗАВИСИМИ социологически агенции У НАС", в СВ-то трябва да се ДОБАВИ „ТРЕНД“ е основана е през 2016 г. и е ЧЛЕН на ЕВРОПЕЙСКАТА асоциация за социални и маркетингови проучвания (ESOMAR). "

"Колкото по-дълго Румен Радев е в ситуация да назначава служебни кабинети, толкова повече идеята за референдум за президентска република ще губи смисъл", заключава Славкова. И КАК го ЗАКЛЮЧИ Славкова?! Ако ИДЕЯТА за ПРЕЗИДЕНТСКА република се ОБЕЗСИЛВА, това ще рече, че ДОВЕРИЕТО в партиите СЕ ЗАСИЛВА. Дали?!