Служебното правителство предлага 770 лв. минимална заплата от догодина

От синдикатите скочиха срещу начина на формирането и настояха МРЗ да стане над 800 лева

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

то хубаво ама откъде пари за заплати след като махнаха Спецов?

трябва депутатите да са вързани за минималната работна заплата не за средната....Тогава МРЗ ще расте в пъти..ха.ха

То до тогава може да няма и живи българи

Служебното правителство не беше ли за да организира честни избори??!! Не да оправя заплати, пенсии, иконономика, цени и прочие. Президента чрез служебното правителство нещо се улиса в управлението ???

какво се предлага за пенсиите

Ръбове, това не е ваша работа. Съсредоточете се върху организацията и провеждането на изборите! Тъпаци!

Служебното правителство няма ли за задача, само да подготви предстоящите избори?

По-принцип Да, но не им пречи да внасят предложения които постоянното правителство да гласува. Друг е въпроса че предложенията на служ. кабинет по отначало са безмислени след това е отвъд задълженията им. Ама от миналата година показаха как може и началници на държавните предприятия да се сменят и да се правят промени отвъд правомощията им без никой да се възпротиви против това!

"без никой да се възпротиви против това!" и за това "сме на това дередже" братле и като държава и като хора.

Това е основна задача, но няма никакви ограничения на дейността му. Добра практика е да работи само оперативно и краткосрочно, без да подготвя дългосрочни промени и/или договори в каквото и да е, но не е забранено. Едно служебно правителство дори взе решение да влезем в НАТО - нещо, за което в някои държави правят референдуми.

ПРАВЕТЕ ПИАР НА радефф , А КОЙ ЩЕ ПОЕМА РАЗХОДИТЕ ЗА ТОВА - СЛЕДВАЩОТО ПРАВИТЕЛСТВО ! ВМЕСТО ДА ЗАПОЧНЕТЕ ДА ОПРАВЯТЕ ИКОНОМИКАТА / т.е. БАКИИТЕ НА крушовица / !

Хората на радев нещо май забравиха защо и за колко време са там. Започнаха да определят външна политика, сега са дискутирали МРЗ, утре може и нов главен прокурор да изберат.

правителство смята да стои до догодина.

На кой го предлага? Няма в момента НС, не се подготвя бюджет. Или те смятат да формират и предлагат бюджета за следващата година?

Преходния период ще е до юни догодина, а дотогава инфлацията за бедняците ще е 100%р тя ще компенсира 2-та лева на ден.

Аллоу, гълъбчета. Организирайте изборите и чао! Ще ви дам едни увеличения отново….

Само с пипане на МРЗ нищо не правят. Трябва да преразгледат модела на заплатите, като първо трябва да махнат процента за професионален опит. Тогава могат да вдигнат МРЗ и повече. Пък и други неща си има за оправяне. Почасово заплащане, облекчаване на режима за работа в определени дни, договаряне на нетна заплата (защото то така или иначе се прави) и какво ли още не. 70% за първите 3 дни от работодател, дето уж беше временно, си остана постоянно, а и то е една тъпотия.

Всеки който е учил прохресии по математика ще разбере абсурда няколко променливи величини как влияят взаимно вдна друга на себе си. Само да припомня че на Гршев заплатата също е обвързана със средната и като се вдигне се вдига пак стедната и така до незкрай. Данъкоплатецът да му мисли

770 лв. ама само при курс лев = 4 евро. Иначе спираме тока на Гърция. 340 евро МРЗ е европейска гавра! на фона на това, че храним европа със суровини, храни, енергия и човешки капитал. ГАВРА!

Куцо кьораво и сакато щом дойде на власт и започва да предлага тъпотии

Имам чувството , че по-скоро ще се наложи необходимостта от поне такава мин заплата , като гледам все повече увеличаващата се инфлация .

Шилo

Аз предлагам 10 000 минимална заплата. От ГЕРП съм, ако има значение...

1000 трябва да е....

Още малко и ще догонят Виденов: "01.10.1994 - 31.12.1994 2 143.00 12.58 ПМС № 268/16.11.1994 г. 01.07.1994 - 30.09.1994 1 814.00 10.65 ПМС № 146/01.08.1994 г. 01.01.1994 - 30.06.1994 1 565.00 9.18 ПМС № 27/07.02.1994 г." Из https://kik-info.com/spravochnik/mrz.php

като вдигнеш минималната, искаш или не вдигаш също средната, което от своя страна означава, че пак трябва да се вдигне минималната. Харесва ми

Абе тия радеви тъпанари нормални ли са! Имат 2 месеца власт и задача да организират избори! Явно т.н.президент съвсем е изперкал от жажда за власт!!!

То може да предложи 1 700 МРЗ какво му пречи .Срам нямат, подиграват ни се .До година до амина Вас няма да ви има .

Най-малко 800!!! Средната заплата за миналата година няма нищо общо с тая година, а още повече със следващата! Инфлацията е толкова голяма, особено при храните - че и тия пари вече са нищо!

Инфлация на кое? Храните са по-ефтини от преди? Бензина е със 0.5 ст. по-скъп... Искат да форсират ТОК, ВОДА и ПАРНО ама ако не ги ползваме какво????

ЩЕ ВДИГАТЕ МИНИМАЛНАТА АКО И ДРУГИТЕ ЗАПЛАТИ ВДИГАТЕ СЪС СЪЩИЯ ПРОЦЕНТ!? ИМА ХОРА ПЛАЩАТ ИЗДРЪЖКА ЗА ДЕЦА И СИ ГИ ГЛЕДАТ ПОЛОВИНАТА ОТ МЕСЕЦА но С ТОВА УВЕЛИЧЕНИЕ НА МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА ПО 2-3 ПЪТИ ГОДИШНО А ДРУГИТЕ НЕ ГИ ИЗПРАВЯ ПРЕД ЗВЕРСКИ ГЕНОЦИД КЪМ ТЯХ И КЪМ ДЕЦАТА ИМ!? КВО СТАВА ?????

Лазаре,предлагам ти на теб 770лв.заплата,карай една година с нея и ще видим дали няма да умреш от глад със семейството ти.Долни олигофрени сте.С тези цени МРЗ под 1000лв. не е заплата.

Питай го за вилата ли беше хотела ли беше във Велинград.

Гради ли Гълъб килия ? Перо по перо ?

Вие не трябваше ли да се занимавате с подготовка на изборите, боклуци гнустни и червени.

Служебното кабинет че е доста жалко.