Коментари - Случва ли се да не ползвате предпазния колан в автомобила? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това с колана е навик ! Имаш ли го , винаги караш с него ! Нямаш ли го винаги си намираш начин да не го слагаш !

Ако някой в колата не си е сложил колан, започва едно пиукане, че се увеличава. Тъй, че всички са с колан!

ㅤ

Застрахователна агенция направила опит за уточняване ползите ит коланите. Условието било да засилят два автомобила срещу стена и да наблюдават поведението на пътниците вътре с и без колан. Изводите след опита звучали така: "В Автомобил 1, където пътниците бяха без поставени и закопчани колани, след сблъсък на превозното средство с отвесна стена при скорост от 180 км/ч, всичко беше на кайма и пихтия." "В Автомобил 2, където пътниците бяха със сложени и закопчани колани, след сблъсък на превозното средство с отвесна стена при скорост от 180 км/ч, пасажерите бяха като живи..."

Ти челния удар със 180 го заеби. там с колан, без колан -все тая. да коментираме ситуация, в която кола по някаква причина излиза от пътя и се търкаля през таван или се върти няколко пъти, докато спре в нивата. В тези случаи съвсем не е рядкост, който е без колан да изхвърчи от колата и тя в свободното си движение да го премаже или при падането си на земята да се претрепе.

ㅤ

Въпросът в подвеждащ. Ако само съм влезнал вътре да се топля или да ремонтирам нещо, колан не ми трябва и не слагам.

Да, когато слизам, го махам...

Не, установих, че ми е станало навик вече и като се кача го слагам веднага. Един път реших да преместя колата с два метра на един канал без колан и усетих, че не ми е комфортно, ако не го усещам.

Шофьор съм от 26 години, не помня да съм карал без колан.

Колан не слагам само когато колата не е запалена. Преди да врътна ключа си слагам колана.

Ще споделя... Преди години, на едно от големите кръстовища около Герена беше застанал полицай да регулира движението (чакаха някой...). Вдигна ръка и аз спрях - бях първа кола на светофара. След 1-2 Мин. един бус с двама мангали вътре, с голяма скорост ме блъснаха отзад. В последствие се установи, че карали без спирачки, не им работели. В резултат на сблъсъка, моята кола качи един от високите бордюри и се обърна на една страна. Регулиращия полицай и други хора се стекоха да ми помагат и да ме вадят... Колана ме спаси от инвалидна количка.

Баща ми разказваше, че познавал двама души, единият при катастрофа оцелял благодарение на колана и го целувал всеки път като се качал в колата, а вторият при запалване на колата в движение не успял да се откачи и изгорял жив в колата. Има си своите предимства и недостатъци, но решението е просто. Винаги имайте в жабката нож, за да може да го прережете при нужда и винаги го слагайте, за да сте спокойни!

За ножа си прав. Но мястото му е в джоба на предната лява врата. И в никакъв случай да не е сгъваем.

Илиян Илиев

Ти зададе ли си въпроса какво търси кола на пътя която се самозапалва ! Само кола в окаяно състояние може да се самозапали !

Случвами се. НА последък не ми се налага да карам кола и само я припалвам за по 20 мин. пред блока. Няма смисъл да си слагам колан

Часовете по физика са много важни.

Шофер съм от 1988г. От първия ден в който влезнах в кола ползвам колан. Тогава не бяха задължителни и приятелите ми ме спукваха от бъзик...

Който го е спасявал колан не пропуска. Дори и в града понякога се кара бързо и един удар може да бъде опасен.

Никога не ползвам предпазен колан, ако мога да го пропусна. Първо, че не виждам полза от него, второ- ограничава ми движенията и трето- ограничава ми личната свобода и правото ми на избор. Понякога, на извънградско, го закопчавам, особено по магистрала, но в града е напълно безсмислено...

Пълен идиот!

Може и така да е, но за 45 години зад волана, нямам нито един инцидент на пътя по моя вина. А имам навъртяни доста повече от милион километра. Та, какво за колана?

Пешо! Не дърпай дявола за опашката, че понякога стават едни инциденти, дето не са по твоя вина, ама народ си заминава. Все се сещам за онова семейство, дето един неправилно изпреварващ нещастник ги погуби всичките, а не е единствен случай! Бай бабо да не те среща мечка!

Виждал съм автомобили, сцепени на две след челен удар. И двамата пътници бяха дали фира, въпреки че бяха с колани. По-добре карайте внимателно, а коланите си ги слагайте превантивно, но не очаквайте, че много ще помогнат.

И коя свобода на движение ти ограничава. Тази като караш да си подреждаш багажа на задната седалка ли? Или като решиш да пръднеш, да се понадигнеш?

Какви движения ти ограничава, ти салта ли правиш в колата бе човек???

В София и другите големи градове е напълно излишен при тези задръствания пъплиш с 15 км. в час - от какво да те спасява .

липсата на капацитет в главата ти те прави напълно излишен за обществото!

Седи си на село и не се обаждай бе просто човече.

Всеки ден. Вредата от това приспособление надхвърля ползите (ако въобще има такива). всеки видял на какво прилича торакса на пострадал в птп с поставен колан знае за какво иде реч. Не сме в петдесетте години.

Ако трябва да доразвия твоята "мъдра" мисъл в няколко варианта: -------- Вредата от ползването на автомобила надхвърля ползите (ако въобще има такива). всеки видял на какво прилича тялото на пострадал в птп знае за какво иде реч. Вредата от ползването на кислород надхвърля ползите (ако въобще има такива). всеки видял на какво прилича тялото на 90 години ползващ кислород, знае за какво иде реч. -------- Не на колите, и да спрем да дишаме кислород!

Трябва да си кръгъл идиот за да не го ползваш!

Всеки - е равен на точно един кръгъл идиот!