17-11-2017 20-11-2018

Коментари

JUDES

Хм, когато кажеш професор, звучи тежко, авторитетно. Когато кажеш директор на Института за държавата и правото /ИДП/ при БАН,тежестта и авторитета растът неимоверно много, понеже сме свикнали да мислим, че в науката няма нищо субективно и конюнктурно, свикнали сме да мислим, че научните изследвания не се влияят от политиката и политическата конюнтура. Тъкмо поради тази причина подскочих, когато един титулован и високопоставен научен експерт започне да говори с езика на политиците. Какво имам в предвид ли? Ами това, че не е нужно да имаш научна степен и директорски пост за да знаеш, че тъй нареченият „език или словото на омразата“ не са причина а са следствие на някаква омраза или неприязън. А причините защо съществуват те по принцип и конкретно за всеки отделен случаи е друг въпрос, въпрос с който изглежда никой няма интерес да се занимава. Явно госпожата иска да разпореди със закон да не се (да не ги) мразим. Но нещо много по-страшно в случая е да се узакони институционалното преследване на ВЪЗМУЩЕНИЕТО, преследване и наказуемост на негодуванието, крминализиране на нечие недоволство от нещо или от някого. Защото недоволството и негодуванието не се свързват с изблици на любов а подтискането им неминуемо води и до споменатото чувство на омраза. Но на тоз въпрос професорката явно има друго мнение подплатено от някаква политическа воля. Същевременно огромно ми е учудването и недоумението от твърдението на професорката, че жените в Демократична Република България и то 30 години след комунистическия партиен авторитаризъм са дискриминирани по някакъв параграф. Явно намеква, че заплатата й не й стига и след като по друг начин не може да си поиска повече пари в пуска ход аргумента за дискриминацията на жените, понеже той не е доказуем, но и никога не може и да се отхвърли. Касае се за политическа воля за заплащане срещу политическа лоялност.

Що не дадете снамка на тази "професорка"? Мое да неква убавица ...

езикът на омразата е езикът на истината-никой не може да го забрани„Пътят на демокрацията минава през дулото на пистолета

А може би е време да се прекрати финансирането на тези лица и да им се отнеме възможността да се изказват по медиите.

Циганите в България са 3% от населението, но извършват 60% от престъпленията. И сега тая голяма бяла птица, възпитаничка на еврея, който на 14 годишна възраст по време на войната издирваше евреи за изпращане в Освиенцим, за да им обере след това квартирите, ще иска да ме съди заради написаното. Явно трябва да се извиня на големите бели птици заради сравнението.

Ако словото на омразата се криминализира то Бойко,Цецо ,Т.Биков , Антон Тодоров и други знайни Гербисти трябва да са при прокурора,после съд и в затвора.Може и на свободен режим с обществено полезен труд при ремонта на новите магистрали.

цял свят знае, че ако няма свирка да излиза парата- тенджерата гръмва. но- както предпочитате. обаче, първо действията на омразата трябва да се прекратят, за думите е лесно- не слагайте каруцата пред коня- няма да върви. приятен ден

Като е ,,професор по право към Бан,,ЗАЩО НЕ НАПРАВИ ЗАКОНИТЕ ТАКА,ЧЕ ДА СЕ ПРИЛАГАТ АДЕКВАТНО.А НЕ ЕДИН ,,АДВОКАТ МАСТИТ,,С ЛЕКОТА ТИ СМАЧКА И ЗАКОНИ И ПРВСТЪПНИКА ,,ВИНАГИ ПЕЧЕЛИ ДЕЛАТА,ИЛИ ПАРАЛИЯТА,,

Няма да говоря с омраза а с благи думи. Позволете на една прослойка от обществото /не я визирам за да не бъда съден/ да се засели в Белене например. Ще им дадем много ядене и пиене на корем с най добри чувства. Да ги храним и поим една седмица и на осмия ден да им дадем оръжия. Те сами ще се избият помежду си.

Криминализират се действията а не словото, чувствата, мнението или мисълта! Робството и контрола на чувствата пораждат насилие.

Schilo

" Словото на омразата трябва да се криминализира". А как ще се определи дали е на омраза или си е просто мнение? Ако кажа, че определена прослойка паразитира, това омраза ли е, или факт? Ако кажа, че определени хора са на чужда хранилка, това какво е? Ако кажа, че някой си е тъп, щото върши глупости, дори това да е само според моите виждания, пак омраза ли е? Ако кажа, че мигрантите са напъплили като скакалци, какво е? Омраза, или сравнение?

Питам я тая нещо като професор,,казва пе трябва закрила на всякаки там чужди хора,АМА Е ЗАБРАВИЛА ДА КАЖЕ ЗА БЪЛ.ГРАЖДАНИ,,ЗАЩО НЕ СЕ КРИМИЛИЗИРА КОГАТО НЯКОЙ БЪДЕ ОГРАБЕН ДО 400ЛВ,НЕЗАВИСИМО ДАЛИ Е ПАРИ ИЛИ ХРАНА.ДАЖЕ И УМИШЛЕНО УБИЙСТВО НЕ Е КРЕМИНАЛНО ДЕЯНИЕ.ЗАПЛАТА ПОЛУЧАВАШ ОТ ДАНЪЦИТЕ НА ТЕЗИ ОБРУЛЕНИ ХОРА,А ТЯХ НЕ ЗАЩУТАВАШ.КАК ИСКАШ ЕДИН ПЕНСИОНЕР ПОЛУЧАВА 209ЛЕВА ПЕНСИЯ ЗА 40СТАЖ,А ЕДИН АРАБИН ИЛИ АФРИКАНЕЦ ПОЛУЧАВА 700ЛВ. КАТО ВСИЧКО МУ Е ПОДСИГОРЕНО.,А ПЪК И ДА ГО ,,ОБИЧАМ,,ЗАЩО НИТО ЕС,НИТО НАШИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ,,КАК ОЦЕЛЯВАМЕ,,????ЖЕСТОКИ СТЕ ВСИЧКИ С НАС БЕДНИТЕ БЪЛГАРИ.А ИСКАТЕ ДА СИ ОБИЧАМЕ ,,ПАЛАЧИТЕ,,

Аз мразя изкукали професори - идиоти. Криминално е да подтикваш към насилствени действия - например да призоваваш да се избиват имигрантите. Но това дали мразиш или не имигрантите си е абсолютно лична работа.

На това му се вика да сложиш каруцата тред магарето. Има толкова много криминални престъпници спокойно разхождащи се а дай сега да подгоним всеки който не пише и не говори по нашите стандарти. Тази ако не е от сороска организация ще си направя публично себеобезглавяване.

Съгласен но първо да криминализираме получаване на финансови стимули от чуждестранни организации.

""Колкото по-примитивен е един ум, толкова повече си мисли, че изразявайки омразата си, казва истината!" Ами дай тогава примитивните умове да ги пратим в Освиенцим.

"Колкото по-примитивен е един ум, толкова повече си мисли, че изразявайки омразата си, казва истината!" Проф.Георги Лозанов

Аз пък предлагам ТИ да определяш какво е истина и какво не е след като си "по-умен" от другите, но гледай да не се появи някой още по-умен, че тогава ще станеш враг на народа!

НЕ, професорке! Трябва да се криминализира кражбата на кола, неспазване на Конституцията и законите на страната нипримерно. Вероятно сте чували за свобода на словото и печата. Ако сте чували, значи трябва да си подадете молба за напускане и да не сте повече на държавна хранилка. Аман от толерастия!

Свобода на словото и печата не означава сЛободия, както е у нас!В повечето случаи дебилите знаят,че са дебили, но въпреки това се изказват,но има и такива като драскачите тук,които не знаят,че са дебили,те знаят изрази като"соросоиди","държавна хранилка","грантове" и това им е достатъчно да се чувстват значими и да почват да се заканват,да изливат омразата си и т.н.

Както ТИ можеш да мразиш тези "дебили", така и те могат да мразят ... и никой НЕ МОЖЕ да им ЗАБРАНИ ДА МРАЗЯТ или да МИСЛЯТ или да ГОВОРЯТ. Може да им се забрани да ДЕЙСТВАТ, но не и да МИСЛЯТ!

Ти ли определяш кои са дебили и кои не? Хайде не се изживявайте като богове моля ви се. Това че ти ме определяш като дебил не означава, че съм такъв. За мен например ти също си дебил. Коя е границата между свобода и слободия, ти ли я определяш. Значи всеки, който използва изразите соросоиди, държавна хранилка, грантове използва "езика на омразата" и извършва престъпление. Цинизмът ще ви изяде главите да знаеш.

Лъхаш омраза с писането ти.Трябва ли да обичаме,,Цв.Василев,че заради него платихме милиярди,а той си живее охолно в комшийте.Циганите бият доктори,ограбват масово народа,бият и изнасилват стари немощни хорица,не работят,не учат.А разни НПО получават пари за да ги интегрират,а само ги насърчават да са агресивни към всички.Е ТРЯБВА ДА ИМ СЕ РАДВАМЕ ,ЧЕ СА ТАКИВА ЗЛОДЕЙ.

С това криминализиране и контролиране на мнение и мисъл, демокрацията надмина в пъти контрола при комунизма, а хората се превръщат в още по-големи роби и от средновековието.

Искат да внесем десетки хиляди пакистанци и иракчани.Да подобрят етноса.

Госпожичката да прибере няколко арабски главореза вкъщи.След като изнасилят семейството й няма да слово на омразата.

Професорке, а вас трябва да ви заставят да прочетете всичките повече от сто коментара по-надолу, пък после ви пожелавам да ви се услади хлябът, който ще си купите с паричките от вашата статия!

Тая женица....божеее прибери си абортите на природата,като тази фашистка.Може и газови камери да предложи,за непослушните....

ирена илиева проумява ли, че ако това се приеме, всичкото бсп , фот курнелия, до баба гицка трябва да не излизат от затвора?

до тези по-долу: как смеете да говорите против фюрерката на Европа, всичките ще ви затворим в новите лагери от затворен тип, вие да не мислите, че за нашите любимци бежанците ги строим. Строим ги за да всички противници на партийната линия ги затворим там за винаги!!

Жалко и много, много тъжно. Псевдодемокрацията вече настигна и задминава социализЪма и комунизЪма. Прочетете историята и ще видите: - криминализирането на словота на несъгласието и омразата по отношение действията и идеологията на практика означава криминализиране на мисълта и мнението - когато не съвпадат с "общоприетото" - ами 6-то на 6-то кога ще го официализираме? - тълпите хунвейбини, размахващи червените книжици, които пребиваха инакомислещите - по нещо да ви напомнят за финансираните и толерираните от правителствата организации на ANTIFA в Западна Европа и САЩ? - дискриминирането на мъжете - преди седмица, точно в този сайт цитираха изявлението на една от партийните групи в ЕВропарламанета - "мъжете са носители на домашното насилие". Ми хайде да криминализираме мъжете тогава, щом са източник на такова насилие?! И да не сте посмели да питате, кой ги ражда и възпитава основно тези мъже насилници - мама и баба или тате и дядо, които се скапват от бачкане и умират доста по-рано от мама и баба! Това би било слово на омразата... До къде ще стигнем? През изминалата седмица в Германия избухна скандал, който незабавно беше цензуриран и съответно - не е отразяван от "правилните" медии - на годишна конференция, говорителката на унверситета във Вюрцбург Мириам Хайне заяви "Според последните изследвания, педофилията е непроменима сексуална ориентация. Също както е хетеросексуалността например." То да беше само тя - с мед да я намажеш! При дискусия в парламента на Канада по поправка в НК с която бяха минимализирани наказанията за сексуални престъпления срещу деца, професор (ха - професорка тук, професор - там?!) Хуберт ван Гийзегхем от унивеситета в Монреал пък заяви, че "Трябва да симпатизираме на педофилите... Те не трябва да бъдат разглеждани като престъпници. Те са хора, които се нуждаят от помощ."... До там ли ще стигнем в "равноправието" и "сексуалната ориентация"? А утре, ако нарека Владо Кузов педофил, в затвора ли ще ме вкарат - за реч на омразата? Щото, нали това е "само една нормална сексуална ориентация" - същата, като хетеросексуалността - тази, която е в основата оцеляването на Човешкия род! Не преувеличавам! Погледнете пак в историята - педерастията е била криминализирана, после е обявена за заболяване, а сега вече и това не е. Сега от новия Справочник на болестите на СЗО (излиза през 2022 г.) ще отпаднат поредната партида "сексуални отклонения" - те вече няма да са заболявания, а "естествена сексуална ориентация". Накрая, искрено пожелавам на г-жа професорката, на управляващите в ЕС либерали и техните последователи у нас: Дано никога децата и внуците ви да не се сблъскат в детската си възраст с някой представител "естествената сексуална ориентация" педофил! правя го по чисто егоистични причини. Защото тогава "ще обърнете страницата", но пак ще изкарате виновни нас - които сега не сме съгласни с вашето извратено мислене и идеология.

ако бежанец изнасили и убие детето ви го пускат на свобода защото имал "сексуална спешност", ако вие кажете нещо против този бежанец влизате за години в затвора, защото видиш ли сте си помислили нещо лошо за този насилник и убиец. Това е истинска история от Западна Европа... не бих иначе могъл дори да си я измисля, защото подобно нещо бие всякакъв здрав разум. Тази професорка също няма грам разум!!

През седмицата осъдиха на два и половина месеца затвор мигрант, пуснат предсрочно условно от затвора, където излежавал присъда за изнасилването на 92 годишна жена в дома й. Пуснали го, а той на третия ден си показал оная работа пред две хлапета (момиченца) на по 13 години на един от площадите посред бял ден. После се опитал да изнасили жена в инвалидна количка...

няма такова нещо като реч на омразата, речта си е реч и е свободното изказване на различно мнение е дефинирано като свобода на словото и е защитено по конституция! тази професорка има поне 1 мозъчна клетка и цела ли е конституцията на Републиката?!

Това е пряко посегателство срещу едно от конституционните ни права - Правото на свободно изразяване. За съжаление мисленето на тази "професорка" е типично за тоталитарна държава, но не и за демокрация. Звучи ми като мисъл на путин или ердоган. Знаем, че на политическия елит по цял свят не му се слушат критики и се страхуват от свободата на словото, но ако това се отнеме автоматично минаваме в диктатура и полицейщина.

И аз искам да съм в Рая с моето ангелско воинство, но за съжление съм в задръстения клозет България, обречен на бавно и мъчително съжителство с човешки изпражнения..

Ми измитай се бе! Какво още чакаш,един фес по-малко.

Има човек има проблем, няма го - няма проблем!

Джордж Оруел, нали знаете "мисловно престъпление", ако си помислиш нещо извън партийната линия и така - искам да мислиш да бъде равно на криминален акт!

Днес ти казват какво да говориш, утре какво да мислиш и правиш. Абе тия марксисти дето се правят на либерали превзеха системата.

криминализиране на различното мнение, премахване на свободата на словодо, явно вървим към светли времена на враг на народа и ГУЛАГ за който е в страни от партийната линия!

и тази е професор по право към БАН?! боже опази ни!!

Това понятие "слово на омразата" не виждам как може да има правна стойност. Словото си е слово и уж беше свободно. Свободно но не съвсем явно.

Професор Илиева, защо не си е.... м....? Такива п.... ки продажни като вас са ни втръснали! Новите хитлеровци. То и той е бил маскиран като социалдемократ. По- зле сте и то много дори от комунистите, те поне с всичката си идиотщина до 80 години съграждаха, за да може после борци с езика на омразата като вас да крадат. А за това не се притесмявайте, в България ще играе езикът на сопата скоро, неизбежно е , защото такива продажници като вас са ни затиснали съвсем до стената. Или вие ,или ние...

Ако ни натрисате ниско образовани орангутани и искате от нас да си даваме жилищата и да им плащаме издръжка...... дали няма да ги мразим, а? Значи 30 години живеем ние в най-бедната държава в ЕС. Мъчим се, опитваме се да променим нещатата.... успяваме до някъде и накрая ще ни натресете афрекански и азиатски маймуни и ще ни забраните да ги мразим и да ви казваме колко много ги мразим...... Няма да свърши добре тази работа! Ако превзмете мрежата... ще си направим паралелна и пак ще е свободна ;) поздрави от Програмиста

А какво стана със свободата на словото? Или така наречената демокрация не се различава от комунизма където ако говориш против партията ставаш обществен враг номер едно?

При комунизма е забранено да се говори само против партията, а сега списъкът със забрани ще е доста по-дълъг, да не кажа направо безкраен! Идеята май е направо да не се говори и мисли!

Първо ще ни се забранява да говорим "неправилно и нетолерантно", а после направо ще ни е забранено и да мислим, чувстваме! Докога, бре тикви прости, докато съвсем заприличаме на стадо ли???

Англичаните такива или онакива, но в английски форуми подобни на тукашния езикът е съвсем, съвсем различен. Хора, което имат различни гледни точки, но са толерантни един към друг. Възпитанието си личи. Рядко се използва жаргон, пише се на литературен език, в учтива форма. Ако попрочетете малко мнения в такива форуми - нямате си представа каква огромна разлика има да се върнете в нашата родна реалност. Каквато е разликата в техните и нашите градове, такава е разликата и в езика на коментарите. Въпросът е откъде се пръкват такива типове у нас, защо никой не ги е възпитал поне малко и защо манталитетът ни е такъв просташки. Повтарям - това което е в главите ни и на езиците ни се отразява и как живеем, колко чисто, спретнато и подредено. Тези които пишат за алкаши, ватенки и Путя вероятно живеят в миризливи и мухлясали кочини, а самите те вонят нечистоплътно. Няма как да бъде иначе.

Защо коментираш ,,Боката,, и &...???

Също така вероятно им вече им идва в повече сладко приказване,забаламосване,откровенно лъгане,и явно несъответсвие между идеи и приказки и дела.А такива като вас ,написали по-горното ,според мен ,са нагласили се по някакъв начин като кучка в каручка ,живуркащи в измислен и далеч от реалността свят,чистички и подредени.Животът е коварен и никой ,дори и вие, не сте зашитени от срививе и вулкани .Тогава ще разберете тези ,които обвинявате сега и когато станете като тях ,мислете си за "кочините"които толкова мразите.ИДЕЯ:Не е ли -добре дружно да изринем кочините ,за да не живее никой в тях!?Но първо трябва да си коригирате вие вашата глава и да премахнете езика на омразата,злобата,и назидателния тон.Големеенето също.

Защо четеш бъл.форуми.Лично аз си живея супер,ям истинска храна,мога да си позволя.Ходя в чу жбина на почивка.НО ИМА МНОГО БЪЛГАРИ КОИТО ДОРИ И НЕ МОГЪТ ДА СЕ ИЗХРАНВАТ,ЗАТОВА МЕ БОЛИ И ПИША МНОГО ИСТИНИ,НЕ СЪМ ТРОЛ.ПОМАГАМ С ДЕЛА И СРЕДСТВА НА МОЙ БЛИЗКИ.Та западната,,ехидна усмивка изкуствена,,не ме впечатлява.

Когато спреш да ,,мразиш,, , ще ти нареждат какво и кого да ,,обичаш,,...!!!

език на омразата? това е право! да обичаш или да мразиш. криминализират се действия а не чувства мисли..и прочее тая иска тотален контрол над стадото.

поредната соросоидна тъпа пача! тая е точно толкова професор, колкото тиквата е космонавт!

Досега като християни ни учеха да подлагаме и другата буза за поредния плесник , сега като европейци да ги отваряме...???

"Илиева смята, че българките все още не са достатъчно защитени и са дискриминирани като заплащане в сравнение с мъжете." Како ако ме засечеш някъде на пътя с кола мое ли да сляза да ти отвъртя 2-3 шамара или по-скоро тупаници щото...то такова нали да сте равни с мъжете или вие го мислите като ромеите - рави права ама равни задължения....иок?

Предлагам да се създадат следните министерства: - Министерство на ИСТИНАТА. - Министерство на ДОБРИТЕ ДЕЛА. - Министерство за ХИГИЕНА НА МИСЪЛТА. ...

Да точно :) и най-лошото е, че законите за контрол над речта и добрите дела ще ги пишат хората, които са най-малко доброжелателни и способни за това, хората , от които ние най-малко искаме те да се намесват в това кое е правилна и неправилна реч.

И всички тайни организации подкрепящи делото на Луцифер да се разкрият веднага със закон!Всичките нейни членове да докажат доходите си-откъде и как са се облажили ! Всичкото масонство трепещо унижаващо българина вън от България!

ОЩЕ СИ МИСЛИ ЧИЙ НА ПРАЙДА!!!!!!!!!!!!!

Ако това стане, то тогава Бай Хой и Кауня не трябва да излидат от панделата!

не(уважаемата) проф-ка да отиде за живее при циганите и там да разсъждава!!!

И такива хора откъснати от българската реална действителност и трудно ежедневие за оцеляване създават законите на тази територия? Беж българино ,изнасяй се до последният човек! Остави ги сами с техните закони в блиндираните им чугунени кратуни!

Де да се изнасяме??? У г-ейропата ли? То и там е същото, че и по зле.

Аз пък викам да посея езика на омразата още сега и да "почистим България" от професорки-соросодки като начало.И тогава ще ми е чисто,защото както казва малкото детенце -Искам да ми е чисто.Но и трябва да си го направим сами - иначе и царят дойде,ама не го направи.А господ ,ако слезе ще стане по малко друг начин!

Тая тъпа ли е? Какво ли?....У нас газят хора, деца на пешеходни пътеки и ги наказват с потупване по рамото тая тъпа патица иска криминализиране на още какво ли не. То цялото правораздаване е фалшиво и гнило, а недомислицата се взряла в неолиберастки въжделения. Идиоти баце....