Махат ореолите на Кирил и Методий от евро монети

Словакия, която е член на еврозоната, ще трябва да се откаже от ореолите върху новите монети от две евро, върху които са изобразени светците-закрилници на страната Кирил и Методий. Това става след оплаквания от някои държави-членки на ЕС, предаде АФП

Обратно в новината

Коментари - Махат ореолите на Кирил и Методий от евро монети | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЕК няма права да одобрява дизайна на националната стран на Евромонетите.

Не се допуска обявените за светци да се изобразяват без ореол. ЕК май се напълни с мюсюлмани! Това е поредният тежък удар на исляма срещу Християнството. С тази европейска толерантност и човешки права ислямистите ни се качиха на главите и почнаха да тропат!

според мен повечето политизи са си пални атеисти и не обичат нито христянството, нито ислама нито юдаизма *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

сега ЕС копира тоталитарния режим отлично - само като си помисля как разведоха посмъртно Йорданка Чанкова и я направиха Йорданка Николова! уж в името на някякви възвишени принципи - ха, не нам другари от ЕС - вече сме гледали този филм! Братята са светци и без монетата на ЕС. За неандерталците - и латиница не знаят, та как да се справят с нещо по-висше като святата кирилица!

Ако те беше правил поне един от тези, които изброявш щеше да си човек, а сега си урод!

Междумародната здравна организация предупреждава: "Европейския съюз е опасен за Вашето здраве"

До примати като Ivanov! Направо се чудя, че мошеж да си включиш компютъра. Мозъкът ти е май сама да пазиш равновесие! :)

Ако написаното е вярно, това е още един удар по християнството и по конкретно християнските ценности, обявената основа на обединена Европа. Ако бъде допуснато написаното, Господ да ни пази от нас самите.

С ореоли или без ореоли, падам си по старите десетолевки ;-)

Що не си онанираш индивидуално, ами ни занимаваш с твоите отклонения?

Сравнете гръцката и българската азбука и сами ще разберете каква вреда са ни нанесли Кирил и Методи. Променени са няколко знака.Турците премионаха на латиница преди 100 г.а аз псувам всеки път когато превключвам на кирилица на компа.Все някога ще прием латиницата, но се иска дух.

Да разбирмие ли, че не знаеш къде на клавиатурата ти е комбинацията "Alt+Shift"? Иначе пак си псувай, пък и ние ще те препсуваме ;-)

Иванов, Иванов, покръсти се на Ivanov, като те кефи. Това с "компа" си е твой личен проблем, що ни занимаваш тук?!?

1chovek

Да, иска се дух - ама лукав. Ти луд ли си да плямпаш такива откачени неща? Нали знаеш кои дървета са най-слаби? Тези с много плитък корен...

вредата е в главата ти. Защо трябва да се мъчим как да напишем ъ,ш,щ,ю,я на латиница като има готови символи на кирилицата? По скоро тъпите франсета и някои други трябва да видят колко е по добър езика ни от техния. Лудост е да пишеш един звук с комбинация от 3 или 4 символа.

Май не си Иванов, Безродов

ами то тогава направо да закрием балгария, да спрем да говорим на балгарски, да направим англиискя офицялен език и т.н. не си прав според мен, кирилицата си е хубава азбука *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да сложат масонския знак, като на едно доларовата банкнота. Между другото, какъв е символът на сградата на ГАЗПРОМ. Да не говорим за изцяло масонската архитектура на казахстанската столица Астана.

В този ред на мисли може да се види летището в Детройт и при желание да се сравни с палатката на Соломон на Централна гара

Къде са българските евродепутати, които първи ведно с министъра на външните работи, президента и премиера на Република България да защитят нашите достойни символи, хайде и за това да има референдум, че да се видим колко евра струваме...

обрАщение ?!? Да, грамотно написано...

За гърците не съм се и съмнявал, ама римляните ,че ги боли още за буквите не го вярвах.

Братята Кирил и Методий НИКОГА не са ходили в земите на днешни Чехия и Словакия! Тия държавици,понеже нямат история,си присвояват чужда - българска. Кирил и Методий имат мисия в Българска Морава,а не в оная Морава много по на север!Кой ли не е крал българска история,че и тия също!...

popov

Кане канкане, ако ще и Иисуса да го изкараш българин, келфайда като бог ни е келепира. А иначе истината е, че св. св Кирил и Методий издалеко са заобикаляли поганските земи на север от Византия ... и на път за херсонската мисия, и на път за панонско-моравската. И що за брътвежи ръсиш? Защо ще ходят при папата, да им разрешава да мисионерстват в българските зами? Защо нямаме глаголически паметници, като тук са творили? Защо в Словакия се споменават в конституцията, а в България няма нито едно място където да се знае, че е служил епископ Методий? Защо вицепрезидентката ни се пъчеше в Микулчице, на границата между Словакия и Чехия, а не празнува празника на светите братя да речем на Бузлуджа? Имам още много и много защо, за твоята самонадеяност, че някой ни крал историята.

Виж какво,Стара калимявке, на всички тия въпроси ти отговаря един от най-големите българисти в Европа унгарецът Петер Юхас в книгата си "Кирил и Методий в Морава" (изд-во "Огледало", Сф, 2000г). Тая книга има много трудна история и не е издадена още при соца преди 1989г,защото преобръща всички грешни представи, противоречи на панславизма и наистина оставя Чехия и Словакия без история,което е вече ПОЛИТИКА! Сега ясен ли съм? Става дума за политика,а не за наука!Но и на това ще му дойде времето! И запомни - когато аз казвам или пиша нещо като коментар,това ВИНАГИ е проверено,а не е самонадеяност,нито е изсмукано от пръстите! Казах!!!

Българската глупост както и македонската са наистина безгранични. Добре би било да знаеш неграмотнико, че книгите донесени в България от учениците на Кирил и Методий съдържат не малък брой думи така наречени "моравизми" то ест писани са по начина по който са се изговаряли а и до днес се изговарят именно там в областа Моравия която днес е в Чехия и Словакия а не както са били изговаряни на старобългарски. Ако познаваше поне малко историята на езика български не би писал подобни превелики глупости.

Неграмотник завършен си ти - то ти личи и по правописа!Хайде доста от войнстващо невежество!Пфу!

похвално грамотно написаба статя...харесва ми..за пурви пут виждам медяда отразява истината защо е суздадена писменността.. браво

и неграмотно написан коментар - написаНа статИя; пЪрви пЪт; медИя да; сЪздадена...

през телефона няма кирилица!!!

има ама иска акъл да я инсталираш

Някои хора нямат представа какво се получава когато системата транслитерира латиницата и правят глупави забележки . А иначе, можете да си свалите апликация с кирилица ако сте със смартфон с Андроид. В момента пиша точно от такъв (въпреки че не съм в България). Влезте в "маркета" и потърсете Bulgarian Keyboard, има два варианта . Няма значение кой ще изберете .

Има значение!

popov

Ами да им сложат бомбета на тогава, все пак са някогашни целебности. Интересното е, че в Словакия нищо подобно не се е чуло. А иначе само като за протокола, говорителка на Словашката централна банка е Петра Пауерова, . . . но какво тук значи някаква си личност.

С ореоли или без ореоли двамата братя Кирил и Методий са ярките светилници на Християнството, наред с десетките си ученици чието дело не умира! Но сатана е яростен и духът на Антихриста вилнее, защото знае, че му остава много малко време:))) Благодарение на тях в милиони домове има Библии и Божието слово се чете от милиони хора! Благодарение на тях милиони души са спасени! :))))

Ти нещо не си добре.

Напротив, поразрови се кой е най-големият принос на Кирил. Не е някаква си синтезирана писменост, която в наши дни не съществува. Има нещо свързано с езика, на който "комуникираш" с бог...

Така наречените богове като Ицо, Мюмюн, Будала и прочие, са най-голямата грешка в историята на човечеството! Бог не съществува, но пък е пълно с промити мозъци като теб и заради психясали твари по света от векове се водят воини. Изкопай си дупка по размер и лягай да се заривам, че такива като теб промиват мозъците и на децата ни.

Абдула

хаха, точно!!