Супа натрови над 90 деца в Сливен (обновена)

Десетки деца от Сливен и селата бяха приети по спешност в областната болница с хранително отравяне. Информацията бе потвърдена от лекари, съобщи „Труд“.

Обратно в новината

Коментари - Супа натрови над 90 деца в Сливен (обновена) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много са прости тия писачи. Не се научиха да не използват правилните думи за нещата. НАТРОВЕН е пълна глупост! Думата е ОТРОВЕН и се използва тогава когато някой е приел нещо ОТРОВНО. НАТРОВА няма.

без заплати на хората ;оито доставят продукти.които я готвят и които я раздават ... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Pesh0

Що так се излагат в сливен. В София , мишките и хлебарките в супата са стерилни. Казаха от кухнята в която бяха сготвили мишка

И какво е предвидени в закона за подобно престъпление или е нарушение? Вярвам всичко ще приключи най-много с глоба, като резултат от безкрайна проверка. ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ КЛАСИФИЦИРА КАТО ОПИТ ЗА МАСОВО УБИЙСТВО И ЗАМЕСЕНИТЕ ЦЯЛ ЖИВОТ ДА ГЛЕДАТ НЕБЕТО НА КВАДРАТЧЕТА!

Ти допускаш ли варианта, че вина може да има не управляващият фирмата, а някой от подчинените който е искал да направи мръсно и да развали бизнеса на човека?

Значи въпреки всичко е алчен, инак подчинените му щяха да работят честно.

Дечица спокоино те и нас ни тровят целогодишно по малко веки ден просто трябва да си изградим имунитет срещу талибани

Еми Коледа от мина и ние трябва да храниме семеииства

Хайде прокуратурата действайте!

Изкл. неприятно! Със сигурност има виновни, които трябва да бъдат наказани. Иначе малко в страни от темата, ми направи впечатления от репортажа по новините, че всички дечица и семейства бяха цигани. Десетки. Само двама мед. персонал бяха българи. Трябва сериозно да се замислим над стимулирането на разждаемостта при българските семейства, че днес ако това става в големите градове, утре ще е навсякъде.

Едно просто трябва да я ясно:никакви компромиси със здравето на децата ни!Нас и без това ни изтребват ,защо разни оцеляващи изтребват и децата ни?!?!Въздухът е мръсен,храним се с ГМО,стрес,некачествена здравна система,накъде отиваме????

Добре де. От къде педиатри да ги прегледат тези деца? Тези нещо ни лъготат.

Органите за контрол са там но лапат от фирмата и затова пишат че няма нарушения при проверките Това е във всички училища Всички са в кюпа и дори и директорите на училищата Децата се хранят с едно в документите пише друго много по качествено и скъпо и после постояно реват че парите за храна нестигат

Къде са органите за санитарен контрол? Проверяват ли кетъринговите фирми, вкл. транспортирането на храната?

Колкото и жалко да е но скоро имаше случай с мишка в попарата на храна раздавана в болница. Тогава високопоставена личност се изказа положително за мишката. Сега пак с повече протеини ли ще се оправдаете дами и господа ненаяли се?

Кървавите турско-комунистически палачи в безсрамието и наглостта си стигнаха дотам да провеждат геноцид срещу децата на България!

Изядох си супичката, малко ми замириса на аки, ама после повръщах и имах дрисък.

Кетъринговата фирма е забъркала тази боза. Сигурно пак ще излезе някакво заразаване причинено и разнесено от персонала! Колко от работещите в хранителни обекти наистина се изследват за носителство 1 път в годината? Та нали всички заверяват личните си здравни книжки срещу 15-20 лв без да се изследват. А правилата които има да се работи с ръкавици ако има нещо по кожата ? Или правилата за кръстосано замърсяване / чисто- мръсно/? Хабер си нямат от Система за самоконтрол , защото няма и обучение на персонала!Боже, боже! Все едно им говориш за космическа ракета или за висша математика като ги попиташ нещо за правилата! Нито пазят себе си , нито другите!Те нямат елементарна хигиена, а ще приготвят храна за децата! Трябва да се промени наказателния кодекс та дано нещо се пооправи.

Ами така е храната се приготвяше в училищата а сега се носи от къде ли и накъде ли,погледнете хигиената на хората който я разнасят и в какви съдове...жива трагидия

Ами назначете персонал, колкото учителите в училище и ще получите това, което искате. Срещу съответната цена разбира се, от бюджета на общината. А учителите ряпа да ядат. Проблемът е в изборът на фирма, там е шуробаджанащина, голяма. Както във всяка друга дейност разбира се. Гледа се цената на търга, комисионната, а след това качеството.

деер

Ами капитализъм - най-евтино, по-евтино, още по-евтино - лайно в целофан!!

Запомнете, прости хора не трябва да бъдат допускани до храна, защото не искат да чуят или спазят рецепта и допускат компромиси със съставките на храната.Те неглижират качеството и контрола. Погледнете магазините и вижте какви боклуци носят наименование сирене,кашкавал, кисело мляко, салам, колбас, месен продукт, а съдържат отровни и неподходящи компоненти! В това време държавата не иска да е лато булдозер,който да посочва какво е кисело мляко, майонеза, салам, месен продукт. Ако киселото мляко съдържа друго освен мляко и закваска то не може да се нарича кисело мляко и продуктът трябва незабавно да се изземва , а на фирмата да се забранява да работи. Така е със салама- ако има соя- той не е салам, а друг продукт. Производителите на месо страдат от соя , бои и боклуци за сметка на качествената продукция. Повечето храни нямат себестойност и 1 лев, а се продават за по 7 лева за салам!? Така трябва да е и в ресторантите и кетъринг фирмите.

Чуек, щом минералната и изворната вода идва от чешмата... аз съм дигнал ръце от страната