Следственият комитет на Русия заведе дело срещу обвинителите на Путин от трибунала в Хага

Наказателно производство е образувано срещу прокурора Карим Хан, както и срещу съдиите от МНС

Обратно в новината

Коментари - Следственият комитет на Русия заведе дело срещу обвинителите на Путин от трибунала в Хага | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А може би докато свърши войната, разумната част от тези 130 държави ще се оттеглят от това споразумение! Ще останат Западните евродебили, които ще бъдат изолирани от нормалният свят! И тогава тези съдии ще ги приемат в Моска, да обяснят как ставаха "престъпните" им решения!

Чула жабата за коня и тя дигнала крак!

_stankow

Едни хора от Хага, ама холадци ли са, какви са, не знам. Ама настъпаха мотиката :)

Русия евакуира по спешност децата и жените от пограничните области за да не бъдат използвани като жив щит от укрите, които както виждаме добре са усвоили уроците на обучаващите ги западни "хуманисти", които системно използваха тези методи в Алепо и навсякъде където налагаха демокрацията си! Колко пъти укрите разполагаха и криеха военната си техника в населените места излагайки на сигурна смърт цивилното население? Откога спасяването на жени и деца се смята за отвличане и тероризъм? Още един път се вижда, че западните ценности са обърнати с главата надолу и че тези които ги управляват са с болни и увредени мозъци!

Хахаха - значи Путкин ще го еб...т в повече от 130 държави ако им падне???? Халката на този педофил-фашист ще стане като виенското колело в Масква....

Явно няма да има скоро мир в Европа докато не бъдат отстранени лакеите от престъпния елит заграбил управлението на ЕС и самите те не седнат на подсъдимата скамейка за нанесените значителни щети на съюза.

https://t.me/uniannet/93032 А сега ги съди:))) Важното е, че му е известно къде е тоалетната в Хага и няма да има проблем с настаняването си там до края на живота си:)

САЩ не признават този съд, ама сега им харесва! :-) А това военнопръстъпление е толкова абсурдно, че все едно да съдят България, че е "изгонила" своите евреи, а не ги е пратила в "хубавите" немски концлагери!

Армения също се кани да се присъедини към решението на съда в Хага!

За разлика от Рашата, която решава проблемите си винаги с военна заплаха и насилие, американският държавен секретар Антъни Блинкен предложи САЩ да помогнат на Армения за провеждането на дискусии за мир с Азербайджан. Блинкен е разговарял по телефона с арменския премиер Никол Пашинян, след като преди около две седмици избухна престрелката между азербайджански войски и етнически арменци в Нагорни Карабах, при която загинаха най-малко петима души. Блинкен е "потвърдил подкрепата на САЩ за преки разговори и дипломатически усилия за траен и устойчив мир в Южен Кавказ, подчертавайки, че няма военно решение", се казва в изявлението на Държавния департамент. Президентът на Азербайджан Илхам Алиев и Пашинян се срещнаха няколко пъти в опит да разрешат конфликта, но периодичните прояви на насилие пречат на мирния процес, отбелязва "Ройтерс". Нагорни Карабах е бил в центъра на две войни между Армения и Азербайджан през изминалите повече от 30 години, откакто двете бивши съветски републики получиха независимост. Русия и Армения официално са съюзници по силата на договор в сферата на отбраната, но Москва също така се стреми да поддържа добри отношения и с Азербайджан. Регионът Нагорни Карабах е международно признат за част от Азербайджан, но населението му се състои предимно от етнически арменци. През декември миналата година азербайджанци, представящи се за екоактивисти, започнаха блокада на Лачинския коридор - единственият път, който свързва Армения с Нагорни Карабах. Армения твърди, че блокадата е довела до недостиг в доставките на храни и лекарства, както и че протестиращите са подкрепяни от азербайджанското правителство агитатори. Азербайджан отрича тези твърдения, с аргумента че протестиращите провеждат кампания срещу нелегалния арменски миннодобив.

Където бръкнат щатите, война се появява, не примирие! Онази Пелоси ходи до там и започнаха отново военните действия.

Френският историк Франсоа-Огюст Мине казва: „Истинският виновник за войната, не е този който я обявява, а този който я прави необходима!“ А Монтескьо казва: „Има само два вида справедливи войни: едната, която се води, за да бъде отблъснат враг, който напада; другата, за да се помогне на съюзник, който е нападнат“ /В тубата има достатъчно клипове на западни журналисти как руски жени и деца в Донбас се крият в скривалища от украинските бомбардировки в периода 2014-2021 гг/. Философът също пише, че „между обществата правото на естествена защита понякога води до необходимостта от нападение, когато един народ вижда, че един по-дълъг мир би поставил друг в позиция да го унищожи и че нападението в този момент е единственото средства за предотвратяване на това унищожение“. /Ако Русия не беше започнала война украинците щяха да нахлуят масово и да избият всички руснаци в Донбас./ И повод за един много интересен паралел, който по-умните могат да направят, ни дават следните думи на Франсоа-Огюст Мине: „Наполеон… не беше агресор; напротив, той постоянно беше принуден да отблъсква коалициите на Европа.“

Държавните глави посещават чужда държава единствено по покана на държавен глава от другата държава. Това е гарантиран имунитет. С този заповед за арест бетонираха Путин на власт до края на живота му.

Много ми е интересно какво следва, ако някоя от страните членки не арестува Путин ?! Иначе, вече сме свикнали с двойните стандарти на запада.

Реално никой няма юридическо право да го арестува. Това не пречи на западните фашисти, но много добре ги обрисува. Съдът в Хага отдавна е извън всякакви закони. Странно ми е, никой ли не го контролира? Няма ли отговорни при една продажна безнаказаност, каквато наблюдаваме?

От безпомощност Путлер се чуди каква простотия да измисли. И Милошевич си мислеше,че ще му се размине, но уви.

Имената на съдиите и прокурора от МНС ми звучат като на хора родени в топли южни страни! Няма да издържат и няколко месеца в наказателна колония в Сибир. Очаквам отводи...

Дебилите и некачествения човешки материал в България почивен ден нямат.

Какво да кажа! Каквото повикало такова се обадило!

" Съгласно Конвенцията за предотвратяване и наказване на престъпленията срещу лица, ползващи се с международна закрила, от 14 декември 1973 г. държавните глави се ползват с абсолютен имунитет срещу юрисдикцията на чужди държави. " Демек - тия от МНС трябва да си изгорят дипломите. Ако имат таква. По-интересното е, че служителите на МНС издали заповедта за арест на Руския президент, попадат и под ударите на Руското законодателство. Съветът ми към служителите на МНС е - Винаги носете със си дебели дрехи.

Милошевич беше арестуван и съден. Беше и осъден. Тоест, никой няма причина да си гори дипломата. Даже и ти, неграмотнико. Щото просто няма какво да гориш. Путьо и путьовците около него ще бъдат съдени като военнопрестъпници на основата на процеса в Нюрнберг. Иначе ще трябва да оправдаят нацистите.

а стига с Милшович. Убиха го в ареста /освен ако не вярваш, че сам си вкарал хапчета/. И беше частично оневинен. А Карла, ех аре да не коментираме тая женска. Щото се сещам за една с "Пфайзер". А и румънка дето нищо не направи.

Да им сложат охрана.

От една страна, подобна заповед за задържане вече е била игнорирана от ЮАР във връзка с бившия президент на Судан - Омар Хасан ал Башир. От друга страна, всеки опит за упражняване на тази заповед е еквивалентен на обявяване на война на Русия. Аз, честно, много съм любопитен това да се случи - някоя държава да се опита да задържи Путин! Тогава със сигурност ще разберем, дали бавният напредък в Украйна е поради некадърност на руската армия, както твърдят козяците, или е защото се опитват да пазят живота на мирното население, както твърдят самите руснаци.

И Хитлер така си е мислил, и неговите хора - другите фашисти! И много други диктатори - Садам Хюсеин, Кадафи, Чаушеско, Милошевич, Караджич,…, Тодор Живков

Арест и в Сибир за 10 години при Навални

Интересно, че през 2018-та година същият този съд искаше да разследва краварски военни престъпления в Афганистан. Тогава всичките краварски дебили се наежиха и дори въведоха санкции срещу членовете на тоя съд. Естествено, цървуланите в Хага се отказаха. Е, санкциите срещу тях бяха свалени 3 години по-късно. Айде, козяците да решите 'еднаж за винаги - ша ли разследва и преследва тоя съд всички военни престъпления, или само някои може? :D

Прокурорът на този Цирк в Хага има известен брат! Брата е до неотдавна Депутат от консерваторите в Англия!! Брата Имран Асад Хан е известен като първият британски политик Мюсюлманин Открит гей! Беше Осъден и вкаран в затвора за множество Изнасилвания на Непълнолетни Момчета! Прокурорът от "Международния съд в Хага" е брат на този.

Колко и милиарди да ми дават не бих направил това което е направил Хан. да скачаш срещу руски лидери е малко глупаво и самоубийствено. Искам да попитам г-н Хан, знае ли да лети или да издържа на БОВ и радиация. Ако не, да знае, че няма да му стигнат всички прераждания на тази земя

Ало, аз, троле руски, До такива работи с БОВ и радиация заради накърнено его достигахме някъде около втори клас. Хубавото е че нямахме власт, а сега хубавото е, че надрсанахме въпросната възраст. Но все пак е хубаво, че ти си останал без власт, иначе за едното его щеше да затриеш цяла планета. Дано поне Путин е различен.

"...заповедта за арест е доживотна и ще остане валидна и след края на войната в Украйна..." През остатъка от живота си Володя Курников няма да може да влезе в "бяла" държава!!! Е, все пак пред него са "просторите" на Китай и Северна Корея, както и "изкушенията" на "черна" Африка, мечтани дестинации и за родните копейкофили...

Ами то къде ги видя тия бели държави

Те ,,белите" държави станаха черни

Ще влезе боцмане,с ТУ 160.

Байдън кви ги говори за СА след едно убийство, пък после какво прави за принца на СА? А като МНС пита за американците и Афганистан. САЩ демонократично им обясниха какво ще правят със съдиите и прокурорите. Ония пасуваха с насрани гаи. Толкоз за тоя съд. Безвкусна шега с МНС е ако Пригожин каже, че неговите хора ще вземат мерки. Шаш, паника, охрана ще настанат. Праворерната чалма /Хан/ ще стане православен. И много смях в Кремъл.

Бог прощава, Новичока не

По-вероятно е Руският следствен комитет да арестува т.н. съдии в Хага, за нарушаване на общоприети международни закони и правила. Ще имат достатъчно време да се коригират в Белия лебед, или Черния делфин. По-безопасно за съдиите е да си отменят заповедтта, докато не е станало късно

Предполагам, че към момента, това е чисто символичен жест от страна на Русия. Ако пипнат по грубо колониалистите от запад, може да стане много лошо за тях. Няма да се учудя ако изведнъж се намерят в съд в Москва. Те не пропускат, както показва практиката. Чеченските уахабити и след 20+ години ги намериха и хванаха. За издевателства с руски пленници доста укри изгърмяха. Намериха ги по фронта, едни ликвидирани на място, другите доставени за съд. И това се случва без особен шум и реклама. Но с потресаваща ефективност. И проблема няма да е на поръчителите САЩ, а на конкретните пионки. Които ще се окажат стандартно употребени и захвърлени.

Ало, даа, тролице руска и нагла, Пак ли ти бе? До там си изпаднала, че сравняваш членове на европейски съд с чеченци. Такава потресаваща ефективност имат руските служби, че на Лубянка утрепаха 20 чеченски терориста и 200 от своите граждани. При това не на място, ами в болницата, след отказ да дадат на лекарите информация с какво точно са ги отровили. Баш с особен шум и реклама се изложиха с гръм и трясък. Хайде сега, кажи колко съм тъп или от сорта, пак ти остана единствен тролски похват, с който да се "спасиш"! Трол!

Днес е 20-та годишнина от варварската американска инвазия в Ирак! На 20 март 2003 г. САЩ започнаха военна операция срещу Ирак. Повод за нахлуването стана информацията на американските разузнавателни служби за открити свидетелства за разработване на оръжия за масово унищожение в Ирак. Най-забележителното е, че с течение на времето не бяха открити никакви твърди доказателства. Припомнете си, че в резултат на американската инвазия: 1. Според СЗО, от 150 000 до 223 000 иракчани са станали жертва на войната само между 2003 и 2006 г.; 2.Според независими организации жертви на войната иракчани през същия период са станали между 946 000 и 1 120 000 души; 3.Броят на иракските деца с вродени дефекти се е умножил; 4.Поне три големи града в Ирак са напълно заличени от лицето на Земята (Фалуджа, Мосул, Рамади); 5.Домовете на повече от 9 милиона души са напълно разрушени. 6.Коалиционните сили извършват многобройни военни престъпления, ето само няколко: Убийството в Махмудия е престъпление, извършено от петима американски войници на 12 март 2006 г. в село близо до иракския град Ал-Махмудия. 14-годишно момиче е групово изнасилено, тя и семейството й (майка, баща и петгодишната й сестра) са застреляни от войниците, а след това телата на жертвите са запалени; Клането в Мукарадиб е убийството на повече от 40 души от американските военни в иракското село Мукарадиб близо до иракско-сирийската граница на 19 май 2004 г. Сред убитите има 13 деца; Клането в Хадита - убийството от американски морски пехотинци на 24 иракски цивилни в град Хадита. Нищо не е забравено! Никой не е забравен!

Това оправдава убийството на стотици хиляди в Украйха. Защо не питаш семействата на убитите деца, да видим и тяхната гледна точка?

Убитите от нацистите в източна Украйна защо не се броят? Западът застана зад нацизма и силово го налага!

Тези руснаци вместо да завеждат смехотворни дела срещу трибунала в Хага ,по- добре да решат : ще предадат ли Путин в Хага или сами ще го утрепят ??!!! Това е въпросът ,а другото е ала- бала !!! Но това ще стане ,когато гладът е по- силен от правото ,а затова трябва още малко време !!!

Трай бе, компир недоносен! Кога ще дойде глада в Русия, която е световен лидер в производството на земеделска продукция? Ти ако не са лидл и кауфлана да те хранят с лайна колко ще си жив, тъпоъгълник?

ако искаш статията на един втрещен английски журналист, отишъл в русия да види как гладът мори руснаците и как икономиката им се разпада. И установил, че руснаците са доста по-задоволени със стоки и то на много по-достъпни цени, сравнено с настъпващата мизерия и ограничение в Англия. Неговият въпрос беше, кой кого всъщност санкционира. А за глада, Русия повече от 10 години е износител н апшеница номер 1 в света. Западна Европа вкарва от Украйна и сега едва измолиха да пуснат зърнения коридор за бедните държави. Но вместо за бедните, отиват за европейските. А и е от най-големите износители на торове, каквито също се оказа, че няма в Европа. Аи се оказа, че американската атомна енергетика ползва само и единствено руско ядрено гориво. Но са зле.

Доколкото си спомням Международният съд в Хага е признат от 123 страни, сред които е и България, но други страни като САЩ и Русия не са сред тях… Това като уточнение.

И Китай

“ Стъпката, предприета от руския Следствен комитет, е СИМВОЛИЧЕН ЖЕСТ на противопоставяне в отговор на издадената миналия петък от МНС заповед за ареста на Путин, в която той и неговият комисар по въпросите на децата са обвинени във военното престъпление "депортиране на деца от Украйна в Русия", посочва Ройтерс.” Доколкото престъпления - с избиването на десетки хиляди НЕВИННИ ХОРА и СТОТИЦИ ХИЛЯДИ репресирани НЕНИННИ човешки съдби са безспорен ФАКТ, на “ОБИКНОВЕНИ” КАТЕГОРИЧНО НЕВИННИ ХОРА, то без дори да коментирам ЧИЯ Е ВИНАТА, искам да подчертая най-важното - че тези хора ТЕ СА ВИНОВНИ! Или най-виновни - ако щете! Не те подпалиха и инициираха войната! И мисля, че с този извод всеки ще се съгласи - независимо дали подкрепя или не Путин! Тогава да продължим нататък - решенията и на Международният съд в Хага, и на Следственият комитет на Руската федерация се квалифицират от визираните съответно обвинени (а и от голяма част от хората) за СИМВОЛИЧНО обвинени! Тоест - “другата страна” не приема и категорично отхвърля ЛЕГИТИМНОСТТА на другия орган и институция, въпреки че тези органи и институции не са създадени вчера или онзи ден! А още преди много години! И за толкова много време, за десетилетия ПОРИТИЦИ И УПРАВНИЦИ не са могли да уеднаквят и приемат ОБЩИ ПРИНЦИПИ И ПРАВИРА, НОРМИ за … ЕДНИ И СЪЩИ ФАКТИ!!! От което обаче страдат … ХОРАТА! Отново - дори и не взимам страна!!! Моето мнение по въпроса - никой не трябва да е над закона! Включително дори бивши и действащи държавни глави - особено при най-тежки престъпления, като геноцида например! Същото важи и за прокурори и съдии! Вкл. които съдействат и подкрепят подобни престъпления и отговорните - вкл. с действия и бездействие, при положение, че точно това им е работата!!! А че тези обвинения не са само символични - дори и да не могат да се приложат ефективно наказанията, поне към момента - е друг въпрос.

ама съвсем наистина не вземаш страна и си много неутрален. И съвсем случайно забравяш делата на Зеленски. А тези на Русия пак без да вземаш страна ги изкривяваш и фалшифициращ Стандартен трол, дето уж представя таргета на Неутралните. Демек, вижте ги, дори Неутралните разбраха. Като цяло, плосък номер :)))

Остави ме мен - 123 страни признават този съд и решенията му! (И да, естествено, че имам позиция, и тя е ясна, но говоря принципно, тъпанар!) И още едно уточнение - пред съда играят ФАКТИТЕ и ДОКАЗАТЕЛСТВАТА! Аз не знам Путин и Русия да са предявили обвинение пред съда с доказателства срещу Зеленски за конкретно негово престъпление! И имам предвид не по медии и пропагандни канали, а официално, и то за толкова години…! Но като става въпрос за Москва и престъпления аз се питам защо и България не е предявила обвинения в съда за геноцида над българската интелигенция сред 9 септември 1944 година.

Освен инфо има и факти. Факт е че срещу съдът създаден от 130 държави стои страна в която беше променена конституцията и сума други закони за да се утвърди безграничната еднолична и доживотна власт на един човек. Дори критиката срещу него е наказуема в тази страна. Логично е да се приеме, че институциите в тази страна не са обективни, особено когато става дума за обвинения точно към този човек.

С такива препоръки може да си ЕПМ адвокат Джофри, както и разбира се другите около него джофри!

Продължават да ни хранят с глупости... ще се наложи да влизаме в войната - няма как.. трябва някои да арестува Путин...... но ще ми ядът ку-ра!

И ква стана сега, чичо Сам не е вече едновластен господар на света

Провераваш ли редовно в гардероба дали някой чичо Сам не е дошъл да го управлява?

по точно?

Комунизма == Фашизма в Кремъл си отива, свиквайте с това.

Чекай, чекай, чекай... Да не вземе да ти фалира първо грантаджийската банка, че както е тръгнало, няма откъде да си вземеш шумата!

Пригожин попросил у Шойгу помощи в боях за Бахмут Как заявил основатель ЧВК Вагнера, его отряды контролируют 70% города и продолжают наступление. При этом у него есть информация, что в конце марта — начале апреля украинская сторона «планирует начать широкомасштабное наступление и нанести фланговые рассекающие удары» с целью отрезать отряды ЧВК от основной группировки российских войск. «Прошу вас принять все необходимые меры для предотвращения отсечения ЧВК Вагнера от основных сил ВС РФ, что приведет к негативным последствиям для СВО», — написал Пригожин в обращении к Шойгу.

Първо се перчиш и налиташ на бой, после се молиш и ревеш някой батка да помага, накрая ти разбиват цифката

Случаят с Путин е същия, но мащаба е друг. Сега се моли на Сида помага

По международни закони за водене на военни действия Воюващите страни са длъжни максимално бързо да изведат по възможност всички цивилни лица от зоната на военните действия. Руснаците изведоха десетки хиляди от Мариупол, Бахмут и от много други места. Извеждането беше организирано с транспорт, настаняване в жилища, осигуряване на храна и т.н. Бяха изведени и деца сираци, без родители. Може би от съда в Хага смятат, че е било по-добре тия деца да останат в месомелачката на войната и да бъдат убити ?

Ако, Коко, троле руски, Приказваш така, "Руснаците изведоха... Бяха изведени..." сякаш си бил там и си ви дял с очите си. Или приказваш така както е видял вашият помещаващ се в Кремъл главен мозък, който със сигурност не споменава нищио и за хилядите избити. Трол!

Ах зевзеко, троле американски, видял съм, защото гледам новини от САЩ, Русия, Германия, Украйна, Британия. И не само официалните.

За коридорите за цивилни да напуснат зоните за боеве даже по нашата "филтрирана" телевизия показваха. Но често изпускаха да покажат, че украинските нацисти съботираха тези коридори, блокираха ги и връщаха цивилните! Те са военнопрестъпниците!

Казва народа - Хем насран, хем голям. А руснаците начело с диктатора са царе в тази работа. Този случай е пореден пример.

Мнохо интересно как ще се сручи ареста

Последните американски президенти/ с изключение на Тръмп/ колко народ изтрепаха, колко държави разсипаха, ама за тях съд няма, така ли? Само да сте споменали повече за този международен съд, мамицата ви краварска продажна!!!

Било в духа на демократичните ценности, ся като не разбирате-сте комунисти и фашисти!

Върнете ДЕЦАТА В РОДИНАТА ИМ УКРАЙНА....п.а се съдете за каквото си искате!!!

Хагско право за продан? Нормално е да има наказания в този случай. И помежду другото, СК на Русия може и да успее да арестува виновните, давност предполагам няма.

А ДЕЦАТА за какво ги използват??? Това не е ЧОВЕШКО!!!!

и мутутутките от Хага бяха насметени..

Добре са ги насрали мръсните калинки! То международното право стана вече като в краварника - всеки съди всеки за всичко, и който повече плати - той печели... Време е да се сложи край на тия беобразия!

Без закони е джунгла. И особено по-малките, като нас например би било сташно както през турско например.

Сега РФ трябва да пуснат лицата от т.н. съд за международно издирване с червена бюлетина, за да бъде шоуто пълно. Пс. Да видим дали ще смеят да откажат. Следствието е заведено по криминален текст.

цел усложняване на международните отношения,

Ако вземат твоите ДЕЦА,тогава каква ще е целта?

Стига с тъпни, писанията са ти отвратителни и изопачаващи! На други места изчезват деца, ама няма кой да ги търси!!! Всеизвестно е за какъв бизнес става въпрос! И този бизнес е към Европа!

bTV ще излъчи в петък, 24 март, от 20 ч. отличения с „Оскар“ документален филм „Навални“, направен по разследване на българския разследващ журналист Христо Грозев.

Какъв бил Грозев?

"Невинното лице" Путин - на екскурзия! Свобода за Русия!

Бившият съветник по националната сигурност на САЩ Джон Болтън казва, че: "Международният наказателен съд е фундаментално нелегитимен...

Едните ще има да вземат

ВЪРНЕТЕ ДЕЦАТА НА УКРАЙНА....ако не сте престъпници!!!

Добре би било и украинците да върнат на Русия децата от "Алеята на ангелите", ама няма как да стане...