След валежите Дунав се превърна в "бариера" пред евентуално замърсяване на Черно море

Актуализираната прогноза на експертите на ВВМУ след разрушаването на стената на язовир "Нова Каховка" е благоприятна

Обратно в новината

Коментари - След валежите Дунав се превърна в "бариера" пред евентуално замърсяване на Черно море | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Предлагам да отбият Дунав, нали са умни! Пишат някви несериозни неща! И все едно казват да не се ходи на море! Професора каза, че няма кво да стане! Никаква холера и т. н. Не може да има! Само всяват паника сред населението! Само и само да пишат няква статия! Безхаберници!

Нерде Ямбол, нерде Стамбул!:)

Прогнозата на ВВМУ е заплатена от грабители собственици на курорти и арендатори на плажове. Никой българин няма да им повярва. Пък и къпането в мръсна вода не е толкова опасно, макар и водата от този язовир и Азовско море да е много мръсна. В нея има отпадъци и от Чернобилската авария. Комарите така ще мутират, че маларията няма да може да се лекува. Също така ще забравим вкуса на попчетата , цацата , черноморския сафрид и др.

Цялата работа с туй изтичане на вода от язовира и постоянното тръбене, че няма замърсяване е да оставят "клетите" укробежанци на спокойствие в хотелите по морето с цел да не ги местят като миналата година. И така те да си изкарат спокойно лятото, а по този начин и хотелиерите ни по морето ще са по доволни от сигурните приходи от държавата. А клетия български народец, както се изрази Кокорчи от трибуната на народното събрание "Да го духааа".

от Флота и за мините дето Украйна наръси покрай Одеса ни убеждаваха че няма да стигнат до нас... ама стигнаха и до българския бряг;)

До 26 юни?! Значи след това може?!

Искам всеки, който твърди, че Черно море НЕ Е замърсено, да прави тези изявления потопен до шията в морето. Всеки ден така до 15–ти септември поне. За да се убедим, че наистина няма риск.

Ние всеки ден се къпем в морето

Абе той и Господ забавя, но не забравя - и при нас ще дойде !!!

Бравос за статийката а сега, нека резервациите от 120лв на ден да започнат СЕГА!!

Обемът на язовир Новая каховка е 18 куб. км. Обемът на Черно море е 555 000 куб. км. Това е 0.003%. Иязоввирът не е изтекъл целият .А оттокът на Дунав е 6500 куб. м/сек. Какви са по-натам сметките и заключенита - не знам.

Представи си Химкомбината от Димитров град да бъде отмит в морето

Що слсгате минуси, бе негрсмотници? Това са реални данни, а не вашите опорки, тролове гладни

Верваме ви. Но ако почна да хващам риби мутанти кво праиме????

Аз предпочитам да съм предпазлив. Чудя се сега между Гърция, Албания и Италия -коя да избера за почивка...

И още нещо - ако президентът, премиерът, Дебелян, Кирчо,,Кокорчо,Сопола и подобна местна флора и фауна да започват да ги снимат на плажа у нас, заедно с цялата рода и после как хапват черноморска цаца. Дерзайте!!

Земи ср гръмни

Добре, че все още имаме такива хора, които могат нещо. Защото масата са неграмотни, мързеливи, безполезни, но много добри в коментарите за другите. Трябва да се отделят средства за наука, за такива училища, а не за лепачи на стиропор по фасадите.

В Одеса са забранили влизането в морето. Тая кочина ще дойде и до нас и ще провалят сезона.

Да, и се пречиства само нали, а и един украински умрял мармот, докато плува, завива шоколад.

Не знам ,но морската риба изчезна .Даже и цаца няма .След толкова сладка вода ,ще ловим шарани и някой кефал.

Глупости. Дунав ,,долива,, по 0.5 куб км сладка вода на ден и за милиони години не е направил морето сладководно. Целия язовир КХовка Дунав го вкарва за около месец.

Интересно за кого са тези лъжи, ами Дунава не можа да спре, дори да отклони умрелите (удавени) крави! И как по -точно ще отклонява замърсяването?! Смешки за глупаци!

Почна се с поръчковите материали

Направо засмуква токсините от Нова Каховка и ги кара срещу течението към Шварцвалд….. А шех да забравя също така и марципаните от бетономорието ….

Както и да е....по добре да не се рискува и да не се планират ваканции по Черноморието.Ние вече отменихме нашата.

От Дунав идва само кладенчова вода...

А къде е стадото мармоти дето завиват в станиол?

Друн дрън глупости! До онзи ден ни говореха , че замърсяване няма, вече ни говорят че река Дунав ни предпзвала от замърсяване. Пълни глупости. Една малла подробнист: в Одеса държавните институции са забранили плажуването и къпането в Черно море. Препоръчват да няма плажни разходки и са забранили хапването на черноморска риба и морски дарове. Живи и здрави не възбамерявам да стъпвам този сезон на Черно море.

Замърсяване нямаше,а сега благодарение на мощноото течение от Дунав навътре в морето отклонява морското течение, което идва от север. Така вероятността за пристигане на замърсяване намалява.

И това доживях, Дунава да спира замърсяване.

Как да го схванеш?

И тия са руски шпийони-хибридчици!