След урагана: Все още има селища без ток и вода, затворен е пътят Варна-Добрич заради закъсали камиони

Източна България се възстановява след силния вятър, в морската столица учениците учат онлайн

Обратно в новината

Коментари - След урагана: Все още има селища без ток и вода, затворен е пътят Варна-Добрич заради закъсали камиони | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"... Има клони, които са били покосени от бурята, но все още стоят висящи в короните на дърветата, което е изключително опасно..." Мда, и понеже е изключително опасно, затова вчера цял следобед, след като спря вятъра никой не тръгна по улиците да оглежда и да чисти. Изчакаха си, като пичове, да дойде понеделник 08.30 сутринта

По време на бедствие единственната ви връзка са радиостанциите Баофенг-честотат която сте си избрали е вашия "телефонен номер" .Такава радиостанция може да ви осигури връзка на на повече от 10 км.Ако живеете във висока жилища сграда може да ви свърже и на по далечно разстояние.Честотата на която сте е вашия номер изсписвате го с големи цифри на прозореца си ако някои иска да се свърже с вас.В града в които живеете си намирате място на което да залепвате обяви(форум)-кой от какво има нужда и какво предлага-като си оставяте под обявата номера-честота за връзка с вас! Задължително трябва да имате и соларен panel-за да си зареждате радиостанцията.По време на сериозно бедствие първо прекъсва електричеството и комуникациите.

Нищо не се съвзема, 80 % от автомобилите са с поражения от счупени клони. Трите телевизии заранта темите в предаванията им абсурдни и безхаберни.

Ъхъм

Зимата и тази година ни изненада...

Снегорини????Къде ? Сняг няма,абе тоя не е добре.Паралелна реалност.

Аверче от Варна ми казва тази сутрин как градинката пред гарата е била в погром от паднали дървта и счупени клони. Еко защитниците да обяснят когато се режат 100 годишни дървета. Но пък и протестират за паднали дървета и счупени клони. и още нещо, а защо не протестират когато фирмите дето оправят бордюри и тротоари режат корените, за да подравнят, за да сложат плочки и оставят по малко от квадратен метър. Гледам по ТВ репортаж как обезопасяват дърветта. Бяла топола с изсъхнали или счупени клони в долната част. И бачкаджиите ги изрязват близо до ствола. Дали са чували какво казва дядо Архимед за лоста и опорната точка.; а при тополите опорната точка е много малко за до удължават лоста. във Варна имаше един техникум който изучаваше дърветата и озеленяването. Беше единствен в България. И в същото време дърветата във варна са още от преди народната власт и много преди откриването на това училище (беше някъде до Катедралата -кореняците варналии знаят за какво говоря)

кмет доста по-умен от безмозъчния портних, надявам се да краде умерено и да направи нещо и за варна

И по какво позна че е по -умен. Нали и за "академика" сипехте суперлативи. Е, И !?

Хайде да видим кога можете да свалите тази статия? След година, мандат, десетилетие или повече? В реалният свят - радваме се, че не падна моста. Както всеки друг Божи ден. Мръсно е, но с това се свиква. Ремонтираме в период.

Значи Путин не само пусна вятър, ами и сняг! Не го е срам!

Да как си прав.. Абе дир...значи моя коемнтар го изтрихте заради името... Но човека над мен е със същото име просто е заменено Сорос с Русия... Хммм... Направо си мисля, че имате някакъв афинитет към Русия и техните тролове :)

Виновни пак са ЕС,Сащ, Русия, кметове, политици, Тикви, Мунчовци че е имало ураган в България....

Ъхъм

Ами виновни са кметовете... Не е като да не знаеха, че идва буря

Те наблюдавали. Ами да действат. по улиците листа и съчки, не е голяма работа за почистване, но някой да се хване, къде ли са теи митични екипи.

така. Поредната новина която ще бъде раздухана като БЕДСТВИЕ! От как се помня винаги зимата в източна България започва по този начин. Ама сигурно глобалното затопляне е виновно.....

Тази година ще ходя на ски във Варна, не в Банско!!!

Шило

Чак пък толкова...Като падне сняг, ако падне, трябва да обвяват извънредно положение. Не е толкова страшно. Не е и първата такава буря. До, за съжаление има жертва, ама там трябва да бъдат дърпани ушите на общински служители, че с години стои открит въпроса със сечта на изсъхнали или потенциално опасни дървета.