След учения и дипломат падна жертва на руския космически шпионаж в Германия

Берлин изгони служител на Службата за външно разузнаване на Русия, досега на работа в консулството в Мюнхен - действал като свръзка на разкрития по същата афера учен

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Време е да се изгонят всички с руски паспорти от Европа и България. Може да звучи невероятно ватенките в гр Смоленск ми пробутаха за руско ястие нашия таратор... Даже и рецепти за национални ястия вече крадат..алкохолизилани некадърници.

Много изпаднал тоз шпионин бе! Да си рискува живота за 2500 евро?

Руснаците до средата на 60-те бяха в час с техниката , само защото бяха изнесли след войната от Германия всички немски заводи и разработки , заедно с инженерите. Другият им източник на развитие беше тук-там някои авангарден евреин , шпионаж или продал се западен комунист, но така по- скоро се опитваха да догонват. После зациклиха в 70-те години и досега не са мръднали. Помня пловдивския панаир от 70/80- те години , разликата между показаното в немската и руската палата беше космическа , не в полза на руснаците, неслучайно Пловдив беше център на синята идея след 10 ноември , на панаира пловдивчани виждаха разликата и изоставането на соца и съюза на живо всяка година . Сега са напълно спряли, покзват само рисунки , които могат да заинтригуват само дизайнерите и пак са почнали да наобикалят немците да прекопират и порусначат нещо наистина техническо.

Смята се, че той е получил общо 2500 евро за услугите.xa,xa,xa.............

А шпионажа в България от Роскосмос КОГА?

Буре с кисели краставичи за МКС

Навремето на баща ми са му казвали, че западните автомобили нямали парно и заради това ги карали само през лятото. По това време хората вече са имали климатици и автоматични скоростни кутии. Хааайде холан - 2500 евро за да си информатор. Че то това им е минималната заплата, бе! Кой би си рискувал репутацията и бъдещето! Тъжно е, че в лагера, в който сме, започват да прилагат прийоми от предния лагер. Е, знаем как свърши. Ами не ща! Тъкмо нещата се успокоиха, не искам да последваме съдбата на СССР.

Ти па що плямпаш недоносче

руские могат и знаят всичко, лидерът им лети с жерави и се гушка с тигри иииииииии тези маладци ще крадът информация от джендърите на запад НЕВЪЗМОЖНО!!! Тержать товарищи! Венсеремос!

Ужас.За толкова много пари.Айде моля Ви по сериозно с новините.

За толкова са го хванали тоя път майсторе. Какво очакваш, че предателите струват много скъпо ли. Я се виж ти за колко се продаваш като врещиш по цял ден срещу родината си за да се прехранваш.

комедианти. 2500 ОБЩО евро на немски преподавател във ВУЗ :) абе тея да не са ни пуснали новините за Индия?

Руснаците са правили шпионаж как да пратят космонавт до МКС. Ами те от Арияна са качили толкова космонавти/астронавти до нея, че никой не е пращал повече. Как да ни ги шпионираш...

За икономически шпионаж ли става въпрос или за икономически саботаж, и това дали има нещо общо със случая: " Европейската космическа агенция (ЕКА), космическата компания Арианаспейс и френската космическа агенция CNES проявяват интерес към създаването на необходимата инфраструктура за пилотирани полети на космически ракети "Союз 2" от европейския космодрум Куру във Френска Гвиана. Новината бе съобщена от Сергей Савелиев, заместник-главен директор на Роскосмос по въпросите, свързани с международното сътрудничество. Понастоящем са налични площадки за изстрелване на "Союз" на четири космодрума - на Куру, на Плесецк, на Байконур и на Восточний. Но единствено тези на Байконур са пригодени за пилотируеми, а не само за спътникови мисии. От друга страна на космодрума Куру има готова площадка за ракети "Союз", като първият старт на руска ракета от европейска територия и за европейските нужди е проведен през 2011 година. Единственото, което е необходимо, е да се добави инфраструктурата за пилотирани мисии, така че "Союз"-ите могат да се окажат най-бързият начин, по който ЕКА ще се сдобие със способността да ръководи собствена пилотирана космонавтика."

Руснакът имал ли е достъп до класифицирана информация за която се изисква специален пропуск? Защото ако просто е резюмирал свободно достъпни публикации, най-много да му поискат данъка върху тия 2500 евро.

Да заявиш, че персона под прикритие на дипломатическа служба е шпионин е безумие. Абсолютно всеки дипломат е И ШПИОНИН. Дори културното аташе на всяко посолство, заедно с всичките сътрудници на всяка държава са шпиони.Те затова дипломатите се ползват с дипломатически имунитет.

Колко прозорливо. Гонят дипломати-шпиони когато бъдат хванати в шпионска дейност айнщайне, всички постъпват така. Отде ви изравят бе.

Действа се по подозрение и обикновено за нещо, което се прикрива.

> 2022-01-28 18:03:05 >??? (нерегистриран) > >Само американските са винаги - невинни ... на курсове по малоумие ли ходиш ? И марсианските и те, дааа. А бе врякалник ненаврещял се, чети постовете ми по колкото пъти се налага. И преди да триеш постовете си пак чети моите по колкото пъти се налага айнщайне.

Я, пак... 2500 евро... 2400 е минималната в Германия ако имаш дете под 18 г.. Значи някой ще си рискува репутация, работа и свободата за минимална заплата.... Хайде по-сериозно

Те, гладните руснаци за 2000€ майка си ще убият, ако трябва.

американското семейство РОЗЕНБЕРГ безсплатное сделали для СССР.... передача документов как сделать атомной бомбе. Только потом США их расстрелили, но это другой фильм. Ей, Чебурашкин, да не объркаш с Алфред Ернст Розенберг - завършил МГУ в Москве и руководитель внешнего отдела Германской Единной национал- СОЦИАЛИСТИЧЕСКОЙ партии.

Розенберг се оказаха невинни... Всъщност Берия и целия екип "американски" учени съвместно са правили атомната бомба, поне това твърдят по Дискавъри, та и затова Сталин е знаел всичко за проекта "Манхатън" а руснаците бързо сглобяват тяхната бомба.

Хер, ние за 2500 евро зареждаме колата до Шумако. И бакшиша е отделно. Тия ми връзват фльонга на малкия пръст. А шпионин под дипломатическо прикритие ми звучи като "мокра вода". Ай сик тоя нет бе, по-добре да си бачкаме ...

За 2500? Пфффф няма и пръста да си мръдна.

Съвсем ни взеха за канарчета тези немци. Колко германски космически кораба има изстреляни до сега? Къде са руснаците в ракетостроенето на светлинни години пред немците, та баш пък тях ще шпионират. По-скоро е точно обратното. Да не говорим, че всички немски докторанти и учени в областта на космонавтиката и спейс (космическите) технологиите четат от руски източници и знаят доста прилично руски език. Цирковете няма да им омръзнат на западните измекяри.

Schilo

Добре, че е станало това, за да разберем, че имало програма "Ариана". Така де, бирата я знаехме, ама за такова нещо...

Тия и ракети ли почнаха да крадат.Нали имат космически войски.

Какъв шпионаж ще правят рустаците,като Ариана е изцяло руска разработка ! Не случайно и този учен е там .

Те са така или е руска, или македонска

Руснаците миксер не могат да сглобят. Карат на спомени от 80-те в ракетостроенето.

Ти колко миксер сглоби? Една марка български хладилник да ми кажеш? А телевизор? А пералня? Краставо псе малоумно...

яз мога, но ако кажа, ще ме изкарат 'комунист'.