Коментари - След убийството на Кирил Русев: Бизнес дама твърди, че е изнудвана от сем. Александрови | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кой е този ресторант за 1 млн.? Кажете го, да го посетим

И нито дума, върнала ли е парите? Чиста кражда, само че в особено големи размери, е да вземеш кредит и да не го върнеш. И като ти вземат обезпечението да ревеш, че са те ограбили. Типично по нашенски - взимаш чужди пари, връщаш свои, по точно не връщаш. Интересното е, че нито дамата, нито журналистите се интересуват от въпроса - върнати ли са парите? Правилно, законно и морално ли е да вземеш голям кредит и да не го върнеш? А морално ли е след това да оревеш СМИ, е вярно че по поръчка, и да се правиш на жертва?

Беше кандидат кмет на София, дето щеше да се бори с коруцията.

Тези бизнесмени и бизнес дами да си върнат завлеченото и тогава да се правят на бизнесмени. Да не си мислят, че им дават кредити защото са красиви. А и след като не вземат от банки защото не могат да ги връщат, какво очакват от лихвари?

Граничните полицаи колко парички са прибрали?? Не са се отчели нагоре.

а таз "бизнесдама" що не си е земала заем от банка?? ми тогаз да не риве че са я прекарали... то тва за идиоти е направено да се фащат и да ги шибат

Не това е за такива дето вземат, харчат и си мислят, че ще измислят как да ги върнат, а не става. И вече затова ги шибат и утрепват.

Всеки е тарикат до доказване на истината! Пирамиди, фараони и балъци за милиони.

Тази мошеничка твърдеше, че била голема работа, построила десетли луксозни сгради в центъра на София?! Но и трябвали пари да купи ,, луксозен,, парцел да строи. Е та не печели ли този български бизнес, имат 200 -300 % печалба, защо тогава се натиска да строи пак

ама тя не за себе си, а за децата си, после малко и за внуците

И все пак не разбирам бизнеса в БГ. Имат имущество за милиони, но вземат заробващи, неизгодни заеми от някакви нелегални лихвари.

много е лесно за разбиране, вземат защото считат даващия за балък и изобщо не възнамеряват да му върнат нещо. После като се окаже, че връзките му със съд и ЧСИ са дебели, изведнъж почват да са жертви

пари от лихвари. Има си банки.

Как така имаш имот, който струва милион евро, но вместо да отидеш в банката и да го ипотекираш срещу 2-3 процента лихва, вземаш кредит от лихвар срещу 11%? Бизнесдамата май не е съвсем читава. Лихварте няма какво да ги коментирам ... за мен техните услуги се ползват или от хора, които не могат да си правят сметката, а искат да живеят над възможностите си, или хора, изправени пред сериозни проблеми, но поради разни причини без възможност да ползват банков кредит (лоша история, много кредити, ниски доходи ...).

Ресторант за 1млн Евро( един милион Евро)!? Бе те те, тия милиони за нищо ги нямат бе!

Изгубили са представа за десетичен знак.

Откъдето дошли, там отишли. За подобни "бизнесдами" няма жал.

да се появят и да покажат какво им се случва, защото с бъзливци няма да излезе истината. Очевидно е ,че на умрелия министър синчето от години заедно с татко си ограбва хора. Вече е ясно ,че и убива/ поръчва да бъдат убити. Хайде поне една отрепка да иде в затвора наистина! Да не говорим, че ако това синче някой го накара да работи наистина то само ще си умре, защото мързела ще го убие. Едно е да работиш, за да си изкараш парите, друго е да биеш за да вземеш чужди пари. Сбърка ни се генетиката на българите нещо! Зли, зловредни, алчни и мързеливи. Гьонсурат!

Какво е очаквала г-жата, след като сама се е набутала в ръцете на безмилостни лихвари!? Не всеки с болни амбиции и всякакви неосъществими, без наличието на финанси, идеи може и трябва да прави "бизнес". Лоша преценка на възможностите.

Се развихри през последните години!! Питайте например преизбрания кмет Петко Горанов за имотната мафия в Студ.град и Малинова долина- строи се БЕЗРАЗБОРНО И НЕЗАКОННО!! Кметът е с вързани ръце...А прочутата ПИРАМИДА- бл.23 на ЖСЪНАУЧНИ РАБОТНИЦИ-1 ВЕЧЕ 35 Г. НЯМА АКТ 16, НО СЕ НАСЕЛЯВА ОТ НАД 200 обитатели съвсем НЕЗАКОННО И НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА!!! ДЪРЖАВА В ДЪРЖАВАТА! Замесени в мафията са и адвокати, и нотариуси, и имотни агенции, и хора от ДНСК....... М А Ф И Я ...

Б А Р О К О всички са чували за нея! Строи безразборно в целия Студ.град, говори се, че е на Маджо( или лица свързани с него)... искат да строят НЕБОСТЪРГАЧ след УНСС по бул.8- ми декември! Вече 10 г.стои ИЗКОПА+ НЕЗАКОННЕН, и е пълен с ...вода!? Отклонено е движението по булеварда...Всички са го виждали...помнете ми думата- Още поне 10 години ще стои така....

Тази "бизнес дама" като няма налични пари, няма да купува парцел. Нахакала се и с двата крака при лихварите, а сега реве. Да реве, човешката алчност е безкрайна. А ония лихварите, че са боклуци, боклуци са, трепането им е малко...

а ЛЮБОВ. Както в любовта, всичко се крепи на взаимни лъжи.

Не я познавам тази жена и познанията и биографията й (и честно казано не държа да ги знам), но не е зле ти да знаеш, че много предприемачи и бизнеси (огромното мнозинство) осъществяват проектите си със заемни пари. Включително и големи и дори най-големите фирми! И от хора и семейства (например за коли, жилище, потребителски нужди,…) та до цели държави! Всъщност почти всички от най-ботатите хора и в света са започнали и направили състоянието си със заемен капитал, какво остава за малкия и среден бизнес (и start up компаниите) Това - само за сведение . Ще се учудиш какъв е делът на обригационнште и дълговите инструменти в световните финанси и икономики.

Не ми казвай какво знам и какво не знам, аматьор. Или аутсайдер е по-добре? Не ми казвай и на какво да се чудя, че такива като теб накрая обикновено остават най-учудените на този свят. Аман от дървени философи :)) Злото никога не идва само, та така и при тази "бизнес дама".

Ами добре, професионалисте, няма:)

Добре де, другарю икономист и играч на борсата - Мъск за да обнови и разшири Тесла , пари е взел от кредитни институции с име и залози към банки, или е отишъл в Малкият китай при руската мафия и е искал от Игор няколко милиона срещу 25% лихва!?!?!? Тази "бизнес" дама, най-вероятно е криела и крие данъци. За това не може да декрарира чист доход и минало, според който доста банки биха отпуснали кредит без да пращат мутри през пет минути. При оперативен кредит плюз залог на тоя ресторант и каквото там е решила, вероятно не би имала проблем. Когато декларираш обаче че си почти на ръба на фалита пък искаш да олихвиш апетитно порцелче, няма току така без връзки легален кредитор да ти пусне. А като гледам що олигофрени се набълбукали с бързи кредити за да паза.уват глупости, ясно е защо тоя вид "бизнес" с лихварство и побой ще просперира дълго!

А да ти минава през малкия мозък защо тези успели са вземали заеми, от кого, при какви условия, в какви държави, за да ги ползват за какво? Ама трябва да изкараш днес за баничка. И

В България няма ли банки, които да дадат ипотечни кредити?

Тези два отпадъка,Пешката и приятелчето му,трябва задължително да бъдат изпратени на гости на Стоянчо-друго не заслужават !

Само искам да изтъкна - разбирате ли, че ако този Стоян Арександров, с положението и позициите и постовете, които е заемал (друг е въпросът кок и защо ги е заемал, тоест защо СА НИ ГО НАТРЕСЛИ!!!) .. Е МОЖЕЛ ДА НАПРАВИ СЪЩИТЕ И СОРИ МНОГО ПОВЕЧЕ ПАРИ - десетки милиони да кажем!!!, АКО ТОЙ НАИСТИНА БЕ ДОРИ НЕ ОНЗИ “ГОЛЯМ ФИНАНСИСТ” КАКТО НА ГО ПРЕДСТАВЯХА, А ПРОСТО ДОБЪР ФИНАНСИСТ?!?!! И казвам това като потвърждение на една моя много стара теза и впечатления от и за България, защото това с пробутването на ФАРШИВИ ГЕРОИ и дори откровени негодници, мошеници (зависими) бандити и простаци - но с амбиции и без скрупули в управлението Е ПРАВИЛО за България от много десетилетия! И примерите са толкова много - съжалявам че щя нараня чувството и илюзиите на някои - като Тодор Вълчев, Емил Хърсев, Иван Искров, Венцеслав Йорданов, Стоян Мавродиев, няколко собственици на банки - вкл. бивши сервитьори и сервитьорки, всички ги знаем, Иван Миронов, Емил Кюлев, , , Асен Мичковски, Орешарски, Христо Бисеров, Йордан Цонев, Славчо Сикаджията, Маджо, Тадаръков,…, Доган! И много други! ФАЛШИВИ ГЕРОИ назначени (банкери и бизнесмени)! И затова сме на това депедже - просто парите и активите на Бъргария се разграбиха и попаднаха в грешните ръце. ПО СПИСЪК!!!

А защо нещо ми се струва ,че тате Стоянчо може и зда не е умрял , а по същата схема да е кремиран в празен ковчег и сега да се припича на Сайшелите и да е наредил на синчето да си поиска парите ,щото на Сайшелшти не е много евтино и паричките бързо свършват.

Виждам (и разбирам), че някои коментиращи тук не знаят и не разбират какво точно означава кредитен рейтинг и кредитна история (на човек), тоест нямат финансова и инвестиционна култура. В белия свят банките оценяват кредитоискателя точно по този показател и по гаранциите и активите ((и бизнес плана). - дали да отпусне кредит и при какви условия (лихва, гаранция,…) На лица с нисък и много нисък кредитен рейтинг банката не отпуска кредит! Дори и да разполага с големи активи и средства! Аз знам случаи, когато голяма банка отказва да открие допи разплащателна сметка!!! checking account) на човек с доста сериозни суми в наличност, но с много нисък кредитен рейтинг - говоря разбира се за банки и хора извън България! И аз се учудих - писаха го по вестниците като пример… От разказа на жената - всеки сериозен инвеститор си прави бизнес план и план на финансовите потоци, за месеци и години напред. Доколкото разбирам тази жена е имала своите такива и се е нуждаела спешно от финансиране, започнала е проекта си, изплащала е редовно всеки месец вноските, и след мисля 9 месеца когато ОПГ-то (Стоян Александров) е видял, че тази въпреки всимко (високата лихва и пр.) си изплаща заема и той нява да може да прилапа активите и бизнеса й, той ВНЕЗАПНО променя условията на договора (щом жената е била неприятно изненадана) И ПРАВИ ЦЯЛАТА СУМА ИЗИСКУЕМА!!! Това Е НАРУШЕНИЕ (престъпления)! Използвайки положението и позициите си във властта, както и че има(л) НАКАЗАТЕЛНА БРИГАДА!! Както мутрите в “доброто старо време” - ВИС, СИС,… Освен - тук има една уловка - ако старата обиграно лисица, обръгнал от далавери (и то за много, много по-големи, стократно по-големи) суми, Стоян Арександров не е “вмъкнал” някъде “незабележимо” в текста на договора клауза, която му дава възможност “легално” да й врътне този номер и да му послужи като привидно законно основание пред съда да се изплъзне от отговорност зъ тази измама! Много, до болка познато схема на измамниците и мафията!

Живея в чужбина и имам перфектна лична кредитна история и много добра на бизнеса. Но не си вдигам жабешкия крак да го подковават! Всяка седмица получавам "невероятни предложения" за финансиране. И веднага политат в кошчето за боклук....след като видя лихвите.

Отново - не я знам и познавам жената, биографията и уменията й, и честно казано не горя от особено желание да ги знам! НО … познавам отлично (и лично) “другите”! И как действат!

И ако мога любезно да те попитам - коя точно а КОНКРЕТНО е щуротията в написаното от мен? За да се науча и коригирам.

Това дето го плещиш е вероятно за америка.. И там, както и тук важи едно правило - на кой си човек. Видяхме какво стана с имотният балон, Леймън брадърс и последната банка която просто изгърмя преди година а уж чисти кредити, добро уплавление и бла бла бла пълнеж... Това с кредитните щуротии и рейтинги важи за средностатистическия реднек или някой с оборот до 1-2 милиона годишно. Солкото до тоя лихварски паразит , за какви точно "договори" пишеш? Ти ако седнеш с путрата в селото да му искаш кредит, мислиш ли че ще подпишеш заверени документи с валидност плед арбитражен съд или финансово министерство, че да се оплачеш?

Да обърна внимание на МВР и прокуратурата ПАК, че и в това престъпление всъщност става дума за ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНОСТ! За ОПГ, оперирала години, за която прави всъщност самопризнания и майката но синковеца и съпруга на боклука Стоян Александров, която също трябва да бъде подведена под отговорност - за заплахи, тоест УЧАСТИЕ в тази ОПГ, създава се като подразделение, като следствие на МАФИЯТА, в която е битувал и е бил неин член много дълги години Стоян Арександров

Сметнете какви са Свиленски, Симов, Курвеля, Мая Курвата...Безскрупулни изроди. Настимир педофила? Копейката, Цончо, има една грозна курва от В Гъзраждане. Уроди. А вие ги избрахте. Същите уроди сте като тях.

Че тоя комуняга малката секира и отрочето му са престъпници е ясно ама тая чий го дири с лихвари ? Банки няма ли? Или да набере инвеститори... Толкова мирише тука, че няма на къде повече. И аз имам бизнеси и дори и не помислям да развивам нещо с такива лихвари. Много гнило е.

Каза, че не е можела да вземе кредит от банка, защото е имала лош кредит (кредитна история, кредитна досие). И става жертва на т.н. predatory lending, тоест на организираната престъпност, която таргетира жертви с точно този профил!

Всъщност когато престъпниците дават такива заеми те таргетират точно такива профили - на хора с активи и бизнеси, които да ипотекират, за да могат после да им ги вземат. И престъпниците не се интересуват толкова и само от парите, но от активите (а всъщност взимат и двете) Затова забележи - жената е изпращала редовно заема си и в един момент те внезапно го правят изцяло изискуем - не знам кокъв договор са й пробутали, но това НЕ е коректно и легално в нормалното кредитиране!… Друг е въпросът защо изобщо тръгва някой да се занимава с такива боклуци и отрепки, с престъпници и рецидивисти!

И един мърмот…. Сега очаквам изсъхналото бабче да си измисли и как са и скъсали бикините и са я изнасилили на масата за да подпише договора. То много лесно да обвиниш починал човек, който не може да се защити. И как тъй днес се сеща, а не преди 5 години???

цццц аз на беров комунист лихвар не вярвам нещадтник

Безсрамници... И такава измет преподава на децата ни в университети и има наглостта да ги къса на изпити... кой дава това морално право на подобни изверги?!?... малки секири, големи секири и секви други градски и селски легинди... де, пуста тояга, де...

Големи, малки секири... рано или късно кармата ги застига. Тоз Пешо Александров лихвар, че и комаржия искал да става с отнетата зала за хазарт. Тези неща винаги водят до лоши последствия.

Не само това - този и такива ти натрисаха да управляват финансите на държавата, да отговорят за данъците, за бюджета,…, за живота ни! Прави светка тези, които ги подбират и ни ги пробутват такива що за хора и българи са и колко всъщност им пука за България и за българите! Докато … разпределят порциите на държаната с кръговете и обръчите си! Държавна Сигурност работела за България и за хората и за (комунистическото) светло бъдеще за народа, били големи патриоти, “да всички” и против гнилия и алчен експлоататорски Запад (с банките и лихвите и капиталистите…) - пълни лъжи и простотии!

Това е просто чудо, след като прочистих тялото си, се отървах от наднорменото тегло, вечната умора, хроничната кашлица, като цяло се върнах към живота. Това лекарство премахва всички боклyци от тялoто: пapaзити, токcини, отпадъци и възстановява тялото. Съветвам всички да преминат курса, няма да съжалявате. това е лекарството--- https://e.vg/clean

"Аз съм обект на 4 години тормоз, от 2019 г. тормоз, за да открадне имотите ми, да открадне труда ми", казва жената. Какъв е този честен труд, че да не може зае от банка да вземеш ( при това с много по-ниска лихва) , а трябва от бандити да го взимаш ?

Хората да почнат да излизат и да казват повече за тия лихвари мутри!!! Пълно е с такива случаи у нас!

Стоян Александров Владко Горанов Милен Велчев Все финансови министри и все хубави хора,бе!

Типична мошеническа схема, през банката трябва да докажеш легални печалби ( респективно платена данъци).., затова като чок отворени през задната врата право на вълка в устата... Български бизнес бате, аз лъжа теб, ти мене, в редки случаи двамата останалите.... Честито на печелившите!

жената има голям ресторант и го е ипотекирала. Има и друг имот, на който този боклук е посегнал. Жената няма свободни пари. Вложила ги е в имущество. Защо й завиждате, а не я похвалите, че си е изкарвала парите с най-тежкия труд - домакинският, с готвене, пазаруване, чистене. Нали вече неразведени не останаха. Насирате се като набъбне семейството и се карате кой ще готви, пазарува, търка, мие, чисти... Това е много тежък бизнес. Освен това е под постоянен контрол от ХЕИ, ДВСК, Данъчни - следят се касовите апарати. защо винаги сме готови да оплюем всеки българин. Имам познати с ресторант , имам и с кафенета - мира нямат ни в делник, ни на празник.

Горката ... жива да я ожалиш с тия скромни "имотчета" ... А и домакинстването из тоя апартамент ( или къща ), от където дава интервюто, като гледам, е бая зор - особено ако нямаш една-две икономки...

След намесата на СДВР е наложена възбрана върху имота.

Kalin

ИСкала блок да строи и взела лихва при условия дето......Ми алчна и с право си е загубила квото е заложила

Абе направила си е сметката - парцела й струва 5-6 апартамента, строи около 20-30 апартамента, строежа го избива с 10 апартамента и слага в джоба далаверата от останалите 5-15 апартамента+ паркоместата, които са мега далаверата на строителството... Ама пусто - попаднала на дебил, дето си мисли че тате като го знае работите и той ги знае... То ако ставаше с гледане - всички да са като Де Ниро...

Много яка комбинация,банкер и гробар!

Да бе . Те ходели по улиците да ,,таргетират,, и да дават пари на меспособн да ги върнат

Парите показват какъв е човека ! Баща му в Ада гори .

Какъв Шенген за една млпогънала в криминални капитали държава?Защо управляващите в България се правят на глухи и слепи пред света и народа си????

Какви са тези хора дето ипотекират имот срещу огромна лихва ??

Хора, които никога не са купували имот. Дошлото даром не се цени.

или са го краднали например от държавата

С избухването на демокрацията избуяха разни гадинки като сем. Александрови.

Искаш да кажеш, че под зоркото око на КГБ слугите им за една нощ станаха червени бизнесмени. Не знам какво ти пречи демокрацията. Сърди се на московските господари на тази измет. Дори и схемите за крадене им дадоха наготово.

Време е държавните органи да започнат истински проверки и ревизия на прогнилата бивша комунистическа държава България

кой Сарафов ли?

Браво. Стоян Александров - потвърждение за честните комунисти

Сега и данъчна ревизия и на тази бизнес дама!

Завистта с неграмотността са страшна комбинация, властвала вече 80 години . Е, затова соцът не успя. Селяци, некадърници и неграмотници, убиващи всяка инициатива, и честна, убиваща можещия. Всеки тръгнал към Европа да помни, че там пред можещия се покланят. Не го плюят. Затова те си изградиха свят, за който ви текат лигите и си бутате натам и най-скъпото - децата. Тук не включвам можещите измамници, крадци, мошеници, престъпници.

Ти не си в ред бе. Иди в една Германия да те питам какъв бизнес ще направиш. Ще работиш за някой друг като изоглавен от сутрин до вечер. Виждал ли си им наемите? 1000 евро за гарсониера в малък град. Европа, можещите, завиждащите, мечтаещите, ай бегай оттука трол.

ИНЖЕНЕРКОНСУЛТ ООД Статус Активен ЕИК/ПИК 121325959 Регистрация по ЗДДС Да - BG121325959 от 1998-04-01 на основание чл. 96 от ЗДДС (Задължителна регистрация) Дата на регистрация 1997 година Наименование ИНЖЕНЕРКОНСУЛТ Транслитерация INJENERCONSULT Правна форма Дружество с ограничена отговорност (ООД) Седалище адрес БЪЛГАРИЯ, гр. София, р-н Лозенец, Н.Й.ВАПЦАРОВ, 25А Има 2 фирми на този адрес виж фирмите Код на икономическа дейност 5530 - РЕСТОРАНТ Предмет на дейност ПPOИЗBOДCTBO, BЪTPEШHA И BЪHШHA TЪPГOBИЯ И УCЛУГИ B CФEPATA HA БИTA, TPAHCПOPTA, ИHTEЛEKTУAЛHATA COБCTBEHOCT, ГPAЖДAHCKOTO CTPOИTEЛCTBO И BCЯKA ДPУГA ДEЙHOCT, ЗA KOЯTO HЯMA ИЗP... прочети още Управители/Съдружници Управител: ТЕМЕНУГА ЙОНЧЕВА СТОЙЧЕВА (свързан с 4 фирми) Съдружник: ВЛАДИМИР ДИКОВ СТОЙЧЕВ 2,500.00 лв - 50.00% дял (свързан с 6 фирми) Съдружник: ТЕМЕНУГА ЙОНЧЕВА СТОЙЧЕВА 2,500.00 лв - 50.00% дял (свързан с 4 фирми) Капитал размер 5,000 лева (5,000 лева внесен)

По-скоро Бизнес Годзила :)

Страшно е у нас със строителните фирми.Явно е ,че всичко е било правено с лъжливи кредити и пари на заем от мафиоти.

Като не се е оплакала и за пи---та, пак добре

И на тази не и е чиста съвестта, кой може да има ресторант за почти 1 млн.евро, всичките са навързани като свински черва, крадци, това са крадците, които ограбиха България и продължават, докато не се избият помежду си, вандали.

Андрешко! Когато се занимаваш с инвестиции, 1 млн евро са малко пари!

НРБ, няма да се оправи с такива корумпирани политици, ФАКТ!

Ако беше НРБ тази пасмина отдавна щеше да чука камъни на ,,слънчев бряг Ловеч,, :)))))))))))))))))

Ха хса. НРБ ги създаде и подготви елита на мафията и в същото време приспа осъамашото население. После водяха че демокрацията им върши по-добра работа и айде. Това не стана само в България. То си беше "Интернационал"-но

Дъртата баба добре си измисля. Иска с някой имот да се облажи. Бай дъ уей къде и аз да се запиша, че този ми е взел три апартамента в центъра на София?

ДЕМОКРАЦИЯ СЪРР,ДЕМОКРАЦИЯЯ.