След три месеца протести: Иран премахна нравствената полиция

Новината бе обявена след решение на иранските власти вчера да ревизират закон от 1983 г. относно задължителното забулване, наложено в страната четири години след Ислямската революция през 1979 г.

Обратно в новината

Коментари - След три месеца протести: Иран премахна нравствената полиция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами знае се кой организира протести и съсипва чужди държави ( за да ги окраде),които не му вървят по гайдата.Иран сигурно също знае и трябва да вземе мерки.

Русифилистиците реват...пак греда..запада си ги клати навсякъде...

Сорос, ротшилд, илюминати, масони, рептили? Една групичка опикани дядовци правят смелите многополюсници на полюция от прасе...

Децата, жените и интелектуалците са най-податливи на соросоидните капани, затова трябва да се шамарят редовно

Че си селянин.

Аз съм модерна жена , определено смятам за себе си че съм интелигентна , но имам и втори дан по бойни изкуства освен всичките си образования - Ела МОЛЯ ти се да ме " оашамариш " , за да се успокоиш !

Ще те ошамаря с една ръка вързана зад гърба, бъди сигурна. Разликата между "бойни изкуства" и реалне бой е като между вдигане на щанги и качване на гардероб по стълбите.

Айде и тази страна я съсипаха. Днес моралната полиция си отива, утре идва гейпарада, а в други ден почва гражданска война.

В Швеция почнаха да се забулват, в Иран да се откриват, след 10 години може да се разминат по пътя.

Като започнат да им спират социалните и да им вдигат данъците за чувалите, вместо директно да им ги забраняват, ще стане по-лесно.

Иранките ще си извоюват свободата. Руснаците - никога.

изобщо се дава толкова свобоно време на жените, че им остава да пишат тук? Вие кухни нямате ли си, че кесите в дира?

Според теб стоенето в кухнята е най-времеемкото нещо на света ли? Най-важното нещо и незаменимо свойство на жената е да бъде майка! Дали ще е в твойта кухня, в някой ресторант или ще е в ракета все тая! Инкубаторите за деца не решават проблеми а създават още по-големи! Ако ИСКА западната цивилизация с част от изтока да оцелее и трябват МАЙКИ! С готвачки, кранистки, войнички и космонавтки сме за никъде!

.

Моята, влезе ли в кухнята, генерира по-голям трафик, отколкото аз, през работния ден. Ако не си виждал мацка, която докато вари в тенджерата и разбурква тигана, си чати с приятелки и едновременно гледа в тубата клип с рецептата която ще готи после, значи си намерил неправилна жена.

Не вярвах, че някой ще коментира тъпотията която написах. Не говори добре за вас. А иначе ми е скучно и се чудя ква глупос да кажа.

БРАВО! Иранските жени са по-смели от руските мъже! ФАКТ!

Иранската ислямска демократична революция нанесе удадар с нож в сърцето на краварския тиранин. Лека, но вярна перифраза на Бенковски.

Баси простия селянин. Ами що не се преместиш в Иран или при алкохолиците?

Ще се превестя където си искам, за разлика от теб платена соросоидна курво.

Ха на бас, че не можеш да се преместиш никъде, защото си зависим от на мама пенсията пияндур!

И защото Иран е люлката на цивилизацията, отново показа, че може да отстъпи когато е сгрешила. Да вземе пример....!?

Ти ако смяташ над 300 убити и хиляди в затворите за отстъпка, значи нещо ти хлопа. Те не са отстъпили. Хванало ги е шубето. Дано иранците издържат и прогонят тези боклуци.

До тези, които са с мляко по устните и не знаят какво представляваше Иран преди 1979 г . Най-богатата държава в персийския залив . Техеран беше град мечта пред него Риад изглеждаше като гето. Светска държава с богато и щастливо население . Ислямистите я върнаха хиляда години назад.

Винаги е имало социални и клерикални противоречия в обществото на Иран. Всъщност Иран имаше шанс да стане нормална държава, ако краварите не бяха свалили и убили Мосадък през 50-те.

Това не е вярно.

И защо така мисли тийн мозъка ти ?

Краварските номера няма да минат в Иран. Между другото понеже някои платени тролове спекулират, че Иран е мюсюлманска държава и т.н., Иран е единствената държава която директно защитава християнска Армения срещу Турско-азерската ос. Русия играе малко к..нски като балансьор, но не и защитник на християнска Армения.

турците са сунити, а иранците шиити а тези се мразят по между си повече отколкото мразят гяурите. Като католици и протестанти са по време на 30-годишната война в Европа

Не е точно така. Все пак са вюсюлмани и винаги биха се обединили срещу християните.

Защитавали Армения срещу Турците,много им пука за Армения .Турците и Иранците имат различия и не си обичат .Турция се води светската дьржава докато Иран е още в средновекие.

Принципно нравствена полиция не трябва да има изобщо ама оставени сами на себе си жените мислят само за разврат, лукс, пари, имане, как да си изчеткат егото и забравят за биологичната си роля на майка, съпруга и член на семейството. Не че същото не се наблюдава и при мъжете ама поради особеностите на по-малкото женски мозък жените са по-емоционални, тоест по-първосигнални и праволинейни

Не че нещо, ама за да развратничи една жена е нужен и мъж, развратник... за тях бой ще има ли или те невинни? Боклук.

Мъжът с малко повече настойчивост в най-лошия случай винаги може да бъде убеден за разлика от жената. Не че няма изключения. В това е разликата, дето се вика мъж се изпитва с жена, жената със злато ...

Разсъждения на смачкания глупак който ще си иде от тоя свят без да разбере защо всички жени го правят на маймуна. Не в жените е причината пиле.

Време е и тукашната "нравствена полиция" да и бием шута - малоумните общаци и наакани дедовци на които само гей-ове и ЛГБТ им е на устата

Ти да видиш, ЛГБТ-тата щели "да бият шута" на общаците и чичаците хахаха. Днес е особено забавно тук!

Най-накрая успешна операция на ЦРУ. Браво! Нямаше да се стига до тук ако преди 40 години ЦРУ не бяха свалили светската власт за да докарат талибаните Честито им джендърство, догодина ще имат месец на педерунгелите

неземно тъп , просто нереално...... 1/ Ислямската революция от 1979 год. свали шаха , който беше подкрепян от САЩ , малоумнико. Премахна се монархията и дойдоха брадатите аятоласи ( теокрация) 2/ махат "нравствената полиция" , която си е жива форма на легитимен терор и на глупака вече му се привижда инвазия на джендъри при условие , че дискриминацията е към жените 3/ да позная ли че си русороб-путинист ? П.П ЦРУ има пръст през 50-те години , наритат съветското прокси Мосадек

Сащ го бутна шаха като им стана неудобен

Че жените трябва да бъдат забулени и всяка свобода отнета... боже прибери си версиите

Тези "някои" са толкова православни, колкото и путинистите са религиозни.

Кои православни са казвали, че жените трябва да са забулени платен и тъп соросоиден трол?

На Иран и персите! Нашите братя по произход.

Ние, българските православни християни, не одобряваме това, понеже в 21-ви век всеки порив за свобода е платен от САЩ. Е те за това САЩ са фактор номер едно... началото и края.

Кравария е алфата и омегата на всичко.

Всеки порив за свобода?

един ден Америка да ги освободи и да са демократична държава

Това е мечтата на соросоидната платена сган.

Бе клоун

Една ходеща мумия

Да бе, точно за това тайно си мечтаят - да им изсипят 1 милион тона бомби и ракети на главите.

Както либийците искаха и сега 100 години не могат да се оправят

Че проблеми си създават и след това уж ги разрешават откачените мюсюлмани. Тази ретроградна религия, наречена ислям трябва да се забрани във всички нормални светски държави. А отвратителният набор от правила, наречен шериат трябва да бъде осъден от прогресивното човечество. Ислямът не е мръднал в развитието си от 8 век до сега. А държавите с откачени ислямски правителства, като това на дивите талибани в Афганистан трябва тотално да се изолират.

Защо? Аз съм православен християнин Знам Стария и Новия Завет. Спазвам всички християнски ритуали. Но. Считам, че мюсюлманите се справят по-добре със семейните ценности, раждаемостта и ликвидирането на всякакви уродливи джендърски и сатаниски прояви. Зотова мюсюлманските държави се увеличават в пъти, докато християнските намаляват.

забулена ли е ?

А в Саудитска Арабия, все приятели на САЩ?

да скара партиите и да ги вкара във войни е на път да се провали

Я се съвземете и наложете цензура на психично болните в тоя форум . Буквално проповядват да се слагат забрадки !?!

Ще наложат цензура на майка ти в путката тъпанар.

Напълно те подкрепям колега

Между другото, кой не е ебал иранка, нищо не е разбрал. Затова ги ограничават, иначе ще настане масова оргия.

сащ слагат ръка на световните ресурси - това е единствената политика на сащ, дали с войни, бази, със санкции и "партньори" целта на сащ е една единствена - завладяване на всички ресурси по света. Вижте им историята от създаването за някакви си 200-300г и ще се убедите. Вижте и България и е ясно - махнаха руските бизнеси и сега държат те цялата ни икономика - от водата, до енергията и медиите ни, ние сме една колония. Помним при соца с руснаците само се строеше - цели градове, квартали, язовири, болници, тежка индустрия, а сега се граби само, но щом такава е волята на народа, нека е... Сега в Иран тези протести нямат нищо общо с кюрдката, на сащ не им пука за нея, искат просто да сложат ръка на независим Иран, това са протестите, само използват кюрдите, жените, всичко, което помага за главната им цел.

Ето това е борба за права и еманципация не като нашите фашистки еманципистки които са просто мъжемразки

.

Марш от интелектуалните теми

Точно кюрдка, които са с гръб от сащ,точно сега, когато Иран е с Русия, много интересно, а толкова години не се сещат да протестират и няма други арестувани, осъдени, убити преди, нали. Но е важно точно в този момент в Иран да има протести, да целия свят трябва да е в краката на сащ, които използват жените добре. Ако има някой да се връзва на американската "загриженост" за жените, то да го духа, както казваме. Недейте да сте толкова наивни.

Някои неща стават като им дойде времето бе, не винаги е конспирация! Глей Путлер как нападна точно когато излизахме от Ковида. Дали американците са го подкупили?

Конспирации има само в кухата ти тиква, а написаното е вярно, протестите се ръчкат от сащ, просто използват кюрдите, финансират ги, обучават ги във военно дело, въоръжават ги и прочие, ако им слушате приказките за "демокрация" са само фрази, за простите овце.

Американците винаги се възползват от реални настроения като ги подклаждат и ескалират с цел да свалят неудобен за тях режим

Крвета трябва там да ги пратим

И ще си се оправяте един друг - като джагалите!

Много хубаво, само да гледат "между другото" случайно да не пуснат американците.

Там където има петрол има и англосаксонци желаещи да го "демократизират". :-)

Другите диваци, дано се очовечат!

мястото е в кухнята да готви

А твоето, в средновековието.

Добрата новина днес. Дани ситуацията се успокои и хората почувстват малко сигурност в това място, разкъсвано измежду щенията на твърдата вътрешна власт и изтока и запада, които имат свои интереси там. Поне имат собствено мнение, за разлика от нашите продажници...

Браво!!!

Предлагам убиване на момиченцата още при раждане. Жената не е човек! Да оставят 1 на 10 за разплодна крава и да мие чиниите на 10-те си мъже и толкова. Аман от християнски западни ценности а-ла "Жената също е човешко същество".

Два диазепама и си лягаш !

Знаеш ли изобщо, какво си написал?

Ти не знаеш, щото си прост. Човека просто иронизира.

Тази простотия как успя да я измислиш?!? Не мога да разбера, дали е сарказъм или говориш сериозно, но и в двата случая е уникално глупаво!

До всички неразбрали - това се нарича ИРОНИЯ и ОСМИВАНЕ!