След срещата при президента: Обмислят такси на зърното от Украйна, протестите продължават

Това е част от мерките, набелязани на "Дондуков" 2 между протестиращите, Румен Радев и ресорните министри

Обратно в новината

Коментари - След срещата при президента: Обмислят такси на зърното от Украйна, протестите продължават | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И ЕС за кого работи ,закопава индустрията на Европа поддържайки войната на САЩ В Украйна !Това става за наша сметка и с наши пари .

Продължавайте до край !

Радиоактивно зърно, хубаво без буболечки, лапай народе, както казахме салатите едно време

Недейте така ще нараните Зеленеца и Памперса.. А в България това е престъпление.

Ако от Украйна можем да внасяме достатъчно жито на пъти по-ниски цени, за какво са ни зърнарите? Да се дадат субсидии за плодове и зеленчуци тогава, и за пчеларство. Зърнарите ни станаха милиардери. То бива държавна помощ, ама да не са осиновени нещо?

Алчен по алчен що е то български зърнар

инята Гечев на въжето с главата надолу, крадлива долна мутра.

подариха им златната българска земя, харчат лъвския пай от европейските субсидии и пак правят спекула, като не им изнасят европейските стандарти да заминават за Украйна и там да развиват земеделие, мен някой пита ли ме как с мижавата пенсия от 40 годишен робски труд плащам европейските цени в магазините

Зърнената мафия взимат с торби субсидии и пак са скъпчии. И не само зърно и меса плодове, зеленчуци.

Днес олиото в Лидъл бе на цена 2 лева и 79 стотинки.Миналата година по това време бе 7 лева.Защо ли!!!????

Не ми пука за зърнената мафия, както и на нея не и пука за бедните. Имат активи за стотици милиони и ми реват! Нагли и арогантни вампири!

Изпълняването на безприкословно решенията на ЕС относно Украйна без отчитане на националните интереси ще доведе до унищожаването на това което е останало от нашето земеделие, поради конкуренцията от Украйна и разоряване на българските зърнопроизводители. Повтаря се сценарият със безприкословното затваряне на 1-4 блокове на АЕЦ Козлодуй като условие за приемането ни в ЕС.

Уста Кирил петков и Ася се договориха в Украйна.С разрешение на главния жандар.Нашето зърно стои в складовете да предизвиква недостиг и свръх печалби.И после износ на нашето зърно към ЕС или далечния континет

Президентът Радев го обзе шизофрения. Вчера говореше за борба със спекулата при хранителните стоки, днес защитава едни от най-изпечените спекуланти.

В Полша иска украйнското зърно да минава транзит или да го продават на символичта цена на гладуващи страни. Отказват да приемат и купуват украйнско зърно

Чудя им се на акъла на зърнопроизводителите, защо не блокират цялата държава докатон не излезем от ЕС и НАТО? Ясно е че причината за тази криза е в НАТО и ЕС. Напусне ли България ЕС, никой не може да ни накара да внасяме евтино зърно от Украйна. Тогава нашите зърнопоризводители няма да се тревожат за собствената си продукция, няма да се налага да фалират. Да гласуват масово за Партия Възраждане и ний ще изкараме България от ЕС и НАТО и по този начин ще решим проблемите и на зърнопроизводителите!

Не става.Нашите не реват срещу субсидиите с които си купуват мерцедеси.Няма ЕС-няма субсидии!

вносно радиоктивно ефтино зърно а леба кат у Берлин. Идат носят зърно на обратно тор амониев нитрат за фишеци. Плаща Народа!?

Поляците се отказват от зърното, а ние не! Ебати тъпанарите сме!

Не е истина

Ама не можело да се налага ограничения на вноса на продукти от страни членки на съюза. Е в случая става дума за нация извън съюза която просто има свободен коридор към ЕС и въпреки това всяка нация не може самостоятелно да налага ограничения защото "ами не може да се коментира по тези политически въпроси". Поради което трябва да се чака в ЕП да се реши нещо по темата!?!?? ахаххаха Отделно имаме свръх внос на зърно ама хляба и хлебните изделия на едни от най-високите цени от цяла вечност!? Отделно според големите вериги причината била заради производителите, само дето според един производител на мляко веригите му изкупуват млякото на цени от 40 ст. на литър и за това той си го продава за 2 лв. еднолично. При цени над 3 лв. за литър във веригите. Това така, онова иначе и просто било тъй! Нямало задкулисие при цените. А държавните представители както винаги гледат да стоят на страна от важните дилеми за да не накърнят нечии интереси вместо да си гледат работата.

Когато получават субсидии от ЕС за засетите площи,добре. Когато получават субсидии от ЕС за закупуване на трактори и комбайни,още по-добре. Когато получават субсидии от ЕС за силози, най-добре. Когато миналата година изнесоха цялата продукция, голяма част в ЕС на свръхвисоки цени,бинго. А сега не искаме правила и наредби на ЕС!!!!!

Украйна не е в ЕС, набий си го в раковината.

А който иска да прочете статията: Киев требует от мировых энергетических гигантов делиться прибылью Новото искане на украинските наглеци е: че световните енергийни компании заради войната правели свръх печалби. Сметнали им печалбите на около 200 милиарди. И са решили, че това е несправедливо и че световните енергийни компании трябвало да поделят печалбата си с Украйна. Представете си и нас като ни почнат. Сигурно ще поискат да им плащаме зърното на двойна цена. Както ни рекетират американците с тока.

А защо, молим? За да плащаме по- скъп хляб, а зърнарите да си сменят Майбасите?

са една част от мафията, заради тези цените на хляба и брашното са високи. Тези напомпват инфлацията. Нагли като боса си Борисов. И всички ги активира преди изборите. Да стачкуват, да пращат фалшиви електронни писма. Тотален мерзавец!

Тоест заради печалбата на тези мултимилионери сега хлябът ще поскъпне?

Зърнарите не искат хляб от 80 стотинки, а от лев и шейсет.... Евтиното украинско зърно е кошмарът на зърнената мафия в Бугаристан. Лъжите, че житото от Украйна било отровно, са съчинени от същата тази мафия, поддържаща изкуствено високи цени на зърното и хляба. Има украинско жито- няма Бентлита, Майбаси, разкошни вили с басейни и тенис- кортове...

Е де, то в България цените на всичко скочиха драстично. Е как да седи и зърното на същите цени. Още повече, че това се случва в цяла Европа. И за там ли е виновна българската зърнена мафия? Несериозно звучи. В Украйна няма БДС нито за продукция, нито за пестициди. Използват такива, които не са разрешени в поне в България, което със сигурност знам. Аз държа да знам, дали храна идва от Украйна. Няма да я взема, който иска да купува, проблема си е негов. Евтиното зърно е евродебилизъм. Да ама те НЯМАТ и имат изгода от това. Да, ама ние имаме и за нас е много зле. Хайде всеки да си гледа него си. Отделно, евротарикатските държави скрито дотират своето селско стопанство, а на нас се прави това като проблем. В резултат, нашата селскостопанска продукция става неконкурентна. Живеем в джунгла и трябва да се спасяваме сами и нашите производители. Както правят навсякъде по света. За това има протекционистки мита. В случая неприложими. Но въвеждането на всякакви видове такси, не е забранено. Както и бюрократични въведения, скъпи и с дълги срокове.

ако искаш пак в Дир е статията - това е цитат: Министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки каза, че страната планира да въведе регулации, ограничаващи вноса на украинско зърно, предаде полската новинарска агенция ПАП. "Дадох инструкции (на заместник министър-председателя и министър на селското стопанство Хенрик Ковалчик, бел. ред.) да въведе подходящи правила по най-бързия начин..., за да ни позволи да се освободим от част от зърното, внесено в Полша, например да го продадем на Република Южна Африка, Близкия Изток... но също така... да ограничим въздействието на украинското зърно в Полша", каза Моравецки. "Сега това зърно дестабилизира нашия пазар", добави той. Така че това не е зърнарски проблем. Проблемът в България не са високата цена на разходите. А ниската цена на труда. Селското стопанство е сред най-онеправданите и рискови браншове. За това на селскостопански пазар никога не се пазаря за цена. Колкото и пари да искат, все ще е малко за труда, който влагат. Който е работил, знае добре. Жалко че не производителите, а посредниците надуват цените. Селското стопанство в България разбито и в голяма степен е унищожено. За да сме потребители, а не конкурентни производители.

Щеси продават говната тука, ебах ги в насраните украинци.

точно това се случва

кво ми се изказваш като агент "кой ми пръдна в шапката". Кво се правиш на хитър бе теле.

Народът ще яде хляб по 3лв. ако трябва. за да могат да продължават мултимилионерите да си купуват всяка година новия модел ,,пикъп'' за 300 000 лв

Мутро-зърнените босове-латифунджии в БГ,с огромни средства от фондовете от ЕС благодарение на мутрата от Банкя. Хубаво е да им се направи пълна данъчна проверка...карат MAIBACH или други последни модели Mercedes,etc. Що не са го изнесли зърното,нали е глобална криза?Нали сме пазарна икономика,какво им пречи вносът на тия шибани долни БГ боклуци?!

Няма смисъл от такси. Таксите няма да вдигнат качеството.

Нали това зърно беше за износ в Африка, евроатлантиците пищяха че африка умирали от глад без него??? А сега нискокачественото зърно се пласира в България и Полша така ли? Благодарим ви "партньори"...

То тия неща се мислят предварително, след сериозно мислене. Ама то кой да мисли....

Добре де, защо ние трябва да плащаме за спекулативните игри на зърнарите. Ако заложа на фондовата борса и цената на акциите , които съм купил паднат , трябва ли да рева и блокирам пътищата. Още по-лошо. Тия спекулират с храната, при условие че 2022г. се очертаваше глобална продоволствена криза.

не се връзвайте на приказките на Радев , ако има редовно правителство , товя няма да стане . Гъбарка ви заради изборите. Мислете си за кого да гласувате .

Зърнената мафия се оплаши, че ще и подбият цените. А може и фондовете да намалеят.

Няма ли НАТОвски войски в България. Тези проруски гадове зърнарите трябва да се разстрелват на място.

хората си пазят бизнеса бе, тъпак. ти що си тук, а не на фронта, като си толкова укро загрижен?

Червените проруски авери на Путин ли наричаш бизнес. Дето довчера клечаха по руското посолство. Смях

Да де ама са на държавната хранилка а би трябвало да са най накрая на опашката. Примерно изкупна цена на млякото по лев на ден е издевателство - кво яде тази крава?

Защо ни е зърно от Украйна??? КОЙ проверява дали украинското зърно е безопасно и поне дали не е пръскано с раундъп, дали не е негодно поради лоши условия на съхранение и транспорт и дали не свети в тъмното??? Пак някой тарикат иска да направи дебела печалба ли, защото крайния потребител по традиция нама да усети разлика???

Ама големи глупаци сте от руското посолство - естествено, че е пръскано с раундъп - как мислите се поддържа чисто поле и стерилна среда без хербециди? Раундъп е продукт на Монсанто, които са водеща американска фирма и са вложили последните постижения на медицинската, химическа и агрономическа наука, неща които във вашето село даже не можете да си представите, че съществуват. Що се касае до урана - уран, вече ви се обясни, има навсякъде и вие така или иначе приемате, локалните замърсявания не влияят съществено на този фон. Оня ден излезе статията по въпроса. Зърно като зърно

Аз за себс си съм решила айца и хляб да не ям!! Внасяме тонове нискокачествена продукция от украйна и цените пак са същите! Няма да стане! Българи, не купувайте!

и вода може да спреш да пиеш майка ти деба тъпа тия с бентлитата бълха ги охапала, че мара нема да яде леб и уй

Простако тъп, да спреш да купуваш от дадена надценена стока, е инатиинфлационна мярка, ама повечето са дебили като теб и няма да се сетят, разбра ли

арендовай земя, произвеждай зърно, взимай субсидии и карай бентли и ти бе, завистник неден. аман от диванни философи, които нищо не са направили през живота си освен да завиждат и критикуват. тези зърнари дават работа на българи и внасят пари в българския бюджет.

След като искаш Бентлей ще си намериш пазар за скътаното зърно от миналата година.

Радев не е икономист,да дойде редовното правителство и да се постави въпроса.Но се присъединявам мъм мнениията че задържане на суровините по складовете би довело до увеличение на цените.Просто да предоставят и те конкурентни цени,както пазара казва , и да се реши въпроса. Не може пак да е на гурба на българина.

Дори с украинското зърно хлябът гони 3 лева. А ако го няма? Или нашенските зърнари искат 5 лева да стане? Пука им на тях за бедните - важно е бентлита да има.

О искат, важна е парата, но нали трябва да се пускат популизми от Дондуков 2.

колко бентлита видя в България? И всички ли /ако си видял/ са на "зърнари"?

Газта, нафтата, тока и торовете паднаха, ами сега и цената на зърното(респективно хляба) да вземе падне.

ако падне цената на хляба , ще се съгласиш ли да ти намалят заплатата ?

Искат да ни клатят нас, обикновенните хора. Картелите тук са навсякъдеи сега се надигнаха.

Алчен гъз, кръв сере. Най-грамогласни са копейкаджиите. Не стига че са най-големите лузъри и реват колко им е скъпо и в същият момент подкрепят спекулата на зърнароте. Това си е шизофрения.

Вчера гледам струпани на едно място трактори за около 100 000 000 лева. Протестират. После се върнаха в базите си които струват много пъти по 100 милиона. Ако сметнем и земите които имат то положението става страшно. Безсрамници долни.

Българските зърнопроизводители да пуснат зърното на по ниска цена от украинското и проблемът им е решен. Ама ще има по малко пари за Бентлита и Майбаси. И ще трябва да дават обяснения,как така украинското зърно(което няма субсидий) е в пъти по евтино от българското

Като отпаднат изискванията към тях, които ЕК налага при отглеждането на земеделски култури - всякакви правила за добри практики, ротация на култури, изисквания към слоеве, покривни култури и прочие, тогава и нашето зърно ще поевтинее. Ненормално е, укро зърното, което е по-евтино, защото в Украйна такива изисквания няма - не е член на ЕК, да залее пазара ни. Не се радвайте, заради общата селскостопанска политика на ЕК и солидарността ни земеделието ни умира. И този бранш като фалира, кой ще пълни хазната? УКрите ли?

обмислят такси, значи??? с президента???? комунделите нямат ни срам, ни кантар! а нещо като намаляне на цената на зърното не обмислят ли с фатмака?? щото като измислят такси, търговците ще внасят от другаде, от рассия да речем! тогава ще обмислят ли такси, или няма да обмислят?

Всичко което се внася извън ЕС подлежи на такси ве каун

аман от безродници с мисъл къса, като оная им работа. що се радвате, като нашите фермери са зле? те дават работа на българи и внасят пари в нашия бюджет. утре укрите ли ще ви хранят?

И кво стана-льотчика клекна на зърнените милионери.

ми те си са всите комундели бе! и фатмака и житарите са от едно коляно

Много ми е интересно как украинското зърно без земеделски субсидии е по-евтино от българското. Май нашите производители свикнаха много на миналогодишните високи цени.

Спрете да изнасяте качествено българско зърно през порт Варна и спрете да внасяте украински боклуци!!!

Качествената пшеница винаги се е изнасяла за Западна Европа, а в България хляб масово се прави от фуражни сортове с ниско съдържание на глутен.

Днес с пестециди и гъгрици утре и с радиация, честита ни най-екологичната европейска храна, произведена в духа на най-демократичните и щадящи европейският потребител правила, строго следени от стотиците хиляди брюкселски чиновници неплащащи даници и с по 8к евра заплата.

...като дойде евтино зърно цената на хляба и брашното паднаха ли? За един приятел питам!

Значи лошия Путин убиец на деца и жени е пуснал добрите украинци да си изнасят зърното.

Как може да им попречи?