17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добри или Лоши Конституционните Разпоредби са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ и НЕ Подлежат на каквито и да е Интерпретации а на СТРИКТНО Спазване и ИЗПЪЛНЕНИЕ, а те в случая с Пектов ЯСНО и ТОЧНО РЕГЛАМЕНТИРАТ:: КОНСТИТУЦИЯ на РБ Чл. 110. Членове на Министерския съвет могат да бъдат само български граждани, които отговарят на условията за избиране на народни представители. Чл. 65. (1) За народен представител може да бъде избиран български гражданин, който няма друго гражданство, навършил е 21 години, не е поставен под запрещение и не изтърпява наказание лишаване от свобода. След като Петков при издаване на Заповетта за назначаването му за Министър по Законите на Канада е бил техен Гражданин е ИМАЛ и ЧУЖДО гражданство то има ли НОРМАЛЕН Българин които да Нему е ЯСНО че това назначение е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО и за Какво е този ЖАЛЪК Плач и ВИЕНЕ на Петков и СИЕ??? То бива бива ГЛЪМОТИ но нека да НЕ правят Обществото на Малоумно и Сляпо! Пази БОЖЕ България от Ментори и Ибрикчии!

Е вие как искахте да отсъди КС? За Жорж Ганчев едно, а за тоя ухилен тарикат друго?

Всички зад граница сме за Петков

Доооообре! Елате си го приберете :)

1.Не може да се смята че Кирил Петков има двойно гражданство при назначаването - имаме все пак задвижен поцес на отказ, не е просто така да си идва с двойното гражданство. Тази разлика трябва да се отчита. Не може да се смятат наравно някой с двойно гражданство и друг задвижил вече процеса. 2.До Киро ние нямаме закони или в Конституцията коя дата се взима за валидна и тогава се произнася КС. Ами като всичко в БГ няма изненада че са ни такива законите. 3.КС решава, а не чиновника в Канада кой дата да вземе за валидна. В случая въобще не ни интересува кога чиновниците ще разгледат молбата,кой дата ще пишат, то си е за Канада, а тук в БГ КС трябва сам да реши дали да вземе датата на подаване на молбата от Кирил или друга за валидна. 4. Логично и правилно е да се вземе датата на Киро, нали, човек сам си посочва от коя дата не желае да е гражданин, след всички процедури и колкото време да отиде накрая след "одобрение" следва и в самия документ да се впише за валидна датата която човека е посочил. 5. А сега нека всеки се запита защо мафиотския съд избра другата дата И чии интереси обслужва? 6. Аз лично имах планове да гласувам за друга партия, но сега след като КС показа колко е политически зависим, за Киро ще гласувам. До гуша ми дойде от герберски съд и прокуратура.Но не е БГ модел а е по модел на сащ, там либерастите отдавна превзеха тези институции, ако си бял и мъж и хетеросексуален, няма начин да спечелиш дело.

Абе умник, направи тоя номер с двойното гражданство в Канада и ще разбереш за каво иде реч :)

Хардварският тиракат срещнал се с един зелен чорап. И чорапът незнайно как харесал този тарикат. И министерството му дал а след това министърът ръка подал на зеления чорап и тръгнали на дълъг път властта да си поделят.

Хунтата на Борисов не иска да допусне никой друг до властта и измисля всякакви трикове за да го съботира България Не може Един читав човек да влезе във властта заради злобата и простотията

Да спасим България от Киро, радЮ и радевчетата. Те са като паразитите по нивите и градините...

Кирчо е задвижил отказа както си трябва, навреме и по надлежния ред. Като подпиша в гражданското и се бракувам получавам си документ след време и пише че е издаден тогава от еди кой си чиновник, ИЗДАДЕН, но е ВАЛИДЕН от датата на подписването ми. Това че Киро е получил някога си документа няма значение, трябва да пише че е валиден от датата която той е посочил за отказ. Всички знаеме че това е правилно.Каквото и да проверяват, ровят и прочие накрая след като всичко е наред трябва да пише че е валиден от датата която той е посочил, няма причина някой си чиновник да слага негова измислена дата за валидна, може да влачи молбата и 100г. и какво да важи датата на чиновника ли? Валидна е датат която ти посочваш а кога го е издал чиновника няма значение. За КС няма да говоря , назначен от Боко, стиснат от гешфтурата какво да кажа, БГ досега няма закон който да определи коя дата е отказ от гражданство- на подателя или на чиновника, какво да говорим.Важно е че Киро си е задвижил нещата а кога и как нататък се движат са герберски предизборни пръдни, това е цялата работа, кокал не се изпуска и Боко драпа със зъби и нокти и малоумните му фенове с него, ето кой дърпа БГ назад и все назад.

тия канадски чиновници са големи простаци. Ще провалят бъдещето на държавата със земя като един свит юмрук , пардон една човешка длан ?! Ето за какво става въпрос: ЪЛГАРИЯ Земя като една човешка длан... Но по-голяма ти не си ми нужна, Щастлив съм аз, че твойта кръв е южна, че е от кремък твоят стар Балкан. Какво, че виха вълци и чакали из твоите полета и гори? С онез, които бяха с теб добри, ти бе добра, но злите не пожали. Земя, като една човешка длан... Но счупи се във тази длан сурова стакана с византийската отрова и кървавия турски ятaгян. Търговци на тютюн и кръв човешка продаваха на дребно твойта пръст, но паднаха под теб с пречупен кръст, че беше малка ти, но беше тежка. И стана чудо: смертю смерт поправ, усмихнаха се чардаклии къщи и заплющяха знамена могъщи, и път се ширна – радостен и прав. Сега цъфтиш! Набъбва чернозема под ласкавите български ръце, дъхти на здравец твоето лице и нова песен вятърът подема Земя, като една човешка длан... Но ти за мен си цяло мироздание, че аз те меря не на разстояние, а с обич, от която съм пиян!

Да, КС в БГ е над канадските чиновници. В случая ни касае коя дата е валидна и това е работа на нашия съд, не на канада. И това се случва защото досега никъде не е посочено в закон или Конституция кое е валидно, щоот в БГ такива са законите - писани-недописани. И за всички е ясно че щом Кирил е задвижил вече отказа това е валидно, ама нали трябва да има по герберски цирк и зрелища и народа да квичи и медиите да ни заливат с абсурдни заглавия и да ни облъчват. По-добре се замисли такъв ли КС искаш, ако си гербераст те разбирам , но нормален човек няма да търпи герберски подлоги,да ги хрантутим, а те да работят за Боко Банкински.

Как може да има хора, прокламиращи върховенство на Закона, Ред, почтеност, а в същото време да подкрепят човек, обявил се за лидер на някаква политическа партия, който най-грубо и безцеремонно погазва именно тези ценности - Законност, Почтеност...

погазването на закона видяхме кой го прави - назначения от Тулупа КС. Откъде накъде ще взима датат на разглеждане на молбата а не тази която ти си посочил. Ти чете ли мотивате на КС за това решение, къде са, какви са им мотивате да приемат тази а не другата дата? Политически! Затова не дадоха на Кирчо да се защити, затова бързт точно преди изборите да се произнесат, затова. А ти ходи под полата на мутрата от банки и си лайте там заедно.

"Според Конституцията само хора, които имат единствено българско гражданство може да са депутати или министри"- така пише газетата тук. В КРБ е написано малко по друг начин, там е използвана думата само, а не единствено. Ето го и този член. "Чл. 110. Членове на Министерския съвет могат да бъдат само български граждани, които отговарят на условията за избиране на народни представители". Че г-н Петков е български гражданин - няма никакво съмнение. Тук "само" не означава " единствено", а че министър не може да бъде човек, който не е български гражданин. Тъй като има препратка към условията за депутати, ето какво пише в чл. 65 : " Чл. 65. (1) За народен представител може да бъде избиран български гражданин, който няма друго гражданство, навършил е 21 години, не е поставен под запрещение и не изтърпява наказание лишаване от свобода. (2) Кандидатите за народни представители, които заемат държавна служба, прекъсват изпълнението и след регистрацията си." Тук изрично е посочено "единствено" българското гражданство, но става дума за депутати, а не министри. Очевидно за министрите се отнася това, което следва след гражданството иначе щеше да бъде упоментато в чл. 110. За мен е учудващо, че КС не коментира ал.2. ???? От 04.3 до 04.04.2021 , МП и поне 8 министри бяха кандидати за депутати. През това време здравния министър е издавал заповеди, а постановления на МС са подписвани от МП. Те имат ли нормативна стойност? Препратката към избирателния кодекс - няма стойност, КРБ има предимство. Според закона за нормативните актове органите на изпълнителната власт не могат да делегират компетнции, които им се полагат по КРБ или по закон.

Много точно – думата „само“ в случая подчертава, че е задължително да има българско гражданство. Наличието на второ гражданство, формално не трябва да е пречка. Разликата с чл.65 (да няма друго гражданство) е очевидна и въобще не е случайна. Онези юристи, които през 1990 г.-1991 г. правиха проекта на конституцията, бяха в пъти по-квалифицирани от днешните обитатели на Конституционния съд, обмисляха по пет пъти всяка дума, преди да я запишат и нищо в конституцията не е случайно. Сега след 30 години , някои положения естествено са остарели, но преди в тях е бил вложен дълбок смисъл, отговарящ на времето.

Вярно е, че решенията на съд, включително и на КС, не се коментират, но решението за гражданството на К. Петков е толкова несъвместимо с принципите на правото и конституцията, че не може да се подмине. За да се произнесе, КС се основава на свое решение от 2020 г. където бил приел, че „при контрола за конституционност на ненормативни правни актове (каквито са указите) върховенството на Конституцията може да се гарантира, ако обявената противоконституционност има действие от момента на тяхното приемане или издаване“. Това решение е в абсолютно противоречие с чл.152, ал. 2 от Конституцията, където е казано съвсем еднозначно, че „Актът, обявен за противоконституционен, не се прилага от деня на влизане на решението в сила“. Т.е., въпросното решение на КС от 2020 г., като приема, че това не важи за ненормативните актове на НС и президента, е явно противоконституционно. КС практически е изменил конституционна норма, което може да бъде направено само от Парламента. Мотивите на съда са, че в противен случай се обезсмислял контрола върху ненормативните актове – примерно указа. Този довод сам по себе си е непонятен, защото целта и смисъла на контрола е, да бъде отменен противоконституционния акт, а не породилите се в резултат на него обществени отношения. Казано иначе, няма никаква разлика дали се отнася за закон или указ, конституцията не прокарва такава разлика, но КС я създава. И сега на базата на това свое противоконституцинно решение, КС съд взема друго недопустимо решение за гражданството на К.Петков. Защо е недопустимо – ами по простата причина, че когато КС се произнася по указа на президента, този указ вече не действа, той е в миналото. А по Конституция КС няма правомощия да се произнася по актове, които не са в сила, както и по отменени актове. Значи след като няма действащ указ, делото следва да се прекрати, понеже е останало без предмет. Но КС решава друго и защо го решава, никой не може да каже. По тази причина у хората се появяват съмнения, че съдът обслужва нечии политически интереси. Тези съмнения се подхранват от обстоятелството, че две трети от съдиите в КС са назначени от парламента при управлението на Борисов (Борисов разпореждаше по телефона какво да се прави) и от президента Плевнелиев, на когото Борисов също даваше задължителни указания – това са политически назначения, нямащи нищо общо с понятието демокрация. Не е ясно само едно – защо КС зорлем се набута в тази ситуация. Няма почти никакво съмнение, че ако решението му бъде обжалвано в ЕСПЧ, България ( т.е. ние, гражданите) ще бъде осъдена отново. Много хора сега дават предложения какво да направи най-напред новият парламент след изборите. В интерес на правовата държава едно от първите неща е да измени Закона за конституционния съд по такъв начин, че да не може тази институция да превишава правомощията си.

Имаш предвид Чл. 151. Интересни аргументи... тъжно е да се мисли, че КС обслужва нечии политически интереси.

Кое ти е тъжно бе, 12г цялата държава обслужва партия герб с лидера и ги крепи на власт въпреки волята на народа.А мутра на власт какво да прави освен да работи за себе си, да не работи за тебе и мене. Къде си бил 12г че сега си изненадан. Какво да реши един съд назначен от Боко, а не забравяй и прокуратурата на гешев която е създадена да държи съда за гушата. Въпроса е защо не можем да се отървем от такива мутри и подлоги.

С тая несправедлива точка в Конституцията излиза ,че са наказани два милиона българи зад граница,да не могат да заемат висши държавни постове.Но малцина знаят,защо така е написано в Конституцията.Защото преди 30 години,когато се пишеше новата конституция ,такива като Георги Марков,бивш конституционен съдия и агент ,за да прецакат професор Чирков,който трябваше да стане Министър на здравеопазването но беше с двойно гражданство ,немско и българско,вкараха тая конюнктурна точка и до ден днешен стои като петно в Българската конституция.Така,че е крайно време някой да изрине лайната и от Конституцията.,заедно с тия които 30 години но красота и манипулираха.

Който написа вместо мен " Но Красота" вместо "Ни Крадоха"

Справедливо, престижно, уважително и морално е, управляващите да са ЕДИНСТВЕНО БЪЛГАРИ!

Не лишават 2 милиона Българи от правото да заемат Държавни длъжности, нека не спекулираме. Едва ли 2 млн. са с такива амбиции. Ако забранят гей браковете, лишават ли 7 милиона Българи правото да сключват еднополови бракове?? Не! Само няколкото хиляди. Недейте да преекспонирате!

Е, какво, то си беше ясно. Не разбирам за какво е целия шум?! Единствено сега юристите ще има работа, като почнат бойковистите да обжалват актове на министъра, ама то вероятно и нищо няма да постигнат освен работа на "п" на брой съдебни състави, която ще отхвърлят исковете им или ще препотвърждават решенията. Е разбира се има дъвка за разтягане, чисто политически, понеже Петков вече е политическа фигура. Е сега Кирчо ще трябва и по-тихичко така да се изказва, че иначе може да му се наложи да отговаря пред съда, а всички знаем, че като нямаш гръб съда, може да е до болка "безпристрастен".

Ето как стоят нещата като изхвърлим сламата от зърното: ~ "Рaдeв ce e прeдoвeрил нa Кирил Пeткoв. Кoнcтитуциятa e нaрушeнa, нo нe знaм дaли e нeoбхoдимo дa ce cтигa дo импийчмънт. Oт юридичecкa глeднa тoчкa ocнoвaниeтo e нaлицe. Мoгъл e дa прoвeри, дa пoиcкa инфoрмaция oт ГД ГРAO, зa дa ce види cрeщу имeтo нa Пeткoв дaли фигурирa двoйнo грaждaнcтвo. Бившият миниcтър трябвa дa върнe зaплaтитe, кoмaндирoвъчнитe и ocигурoвкитe cи зa пeриoдa, в кoйтo e бил в cлужeбнoтo прaвитeлcтвo". Тoвa зaяви в прeдaвaнeтo "Твoят дeн" пo NоvаNеws пo кaзуca c двoйнoтo грaждaнcтвo нa Кирил Пeткoв бившият кoнcтитуциoнeн cъдия прoф. Плaмeн Кирoв. Тoй cмятa, чe пo cилaтa нa рeшeниeтo нa Кoнcтитуциoнния cъд Кирил Пeткoв никoгa нe e бил миниcтър. "Тoвa oзнaчaвa, чe вcички нeгoви aктoвe ca пocтaнoвeни oт нeкoмпeтeнтeн oргaн, cлeдoвaтeлнo ca нищoжни. Изпрaвeни cмe прeд пeрфeктнa aдминиcтрaтивнa буря, зaщoтo cи нямaмe прeдcтaвa зa хaoca, кoйтo щe ce пoрoди oт тaзи нищoжнocт нa aктoвeтe", ~ Като се нормализират нешата освен Радев и Киро трябва да се разследват Огнян Герджиков и соросовеца Екимдииев за подбуждане към нарушаване на законите.

Как може да има хора, прокламиращи върховенство на Закона, Ред, почтеност, а в същото време да подкрепят човек, обявил се за лидер на някаква политическа партия, който най-грубо и безцеремонно погазва именно тези законови и морални ценности - Законност, Почтеност...

"КС на Канада" ще бъде изчегъртан след изборите.

Чичка, ти си по тъп и от Чегърт Радев...

до днес се колебаех за кого да гласувам. Исках да е антигербераска партия. Но вече реших-за Кирил Петков. И още 4 души около мен ще направят така.

Гласувай за Герджиков. Работа, работа, работа!

Разсмя ме. Много. Благодаря.

може да си е тъп - колото иска. И коолко трябва да си прост, за да харесаш нещо като инфантила кирчо? колко?

Аз не.Щом е излъгал веднъж без да му пукне,то той няма да се спре и следващия път.Пък може да не му е за първи път.С голяма лекота приема незачитането на закона.

Браво. Юнаци! Шефката на психиатрията регистрира ли ви вече

Ами, очаквано, всички противници на Радев и новата "заплаха" - Петков, потриват ръчички и яхват "случката", за да се саморазправят с конкуренцията... Колко предвидимо, колко елементарно и колко логично е всичко това, на фона на извратената българската политическа реалност. Само дето, практиката е доказала, че точно тези, които прилагат стратегията на хулене, плюене и черен ПР, понасят в последствие най-големите негативи... Не се научиха! Така или иначе, скоро ще видим резултата.

Ако президент назначи чужестранни граждани в МС то той извършва държавна измяна.

А бе вие кретени герберски ссте толкова прости, че Буци тъпото изглежда като професор пред вас

Ако всичко това беше истина, Борисов отдавна щеше да е в чужбина с младо гадже. А той си живее в Банкя и даже няма 19 тоалетни.

Не ни занимавайте с Петков, искаме да разберем, кога Боко дебила ще бъде вкарам в затвора, тази мутра е ограбила 8.6 милиарда от магистрали, 700 милиона от невзети данъци от Черепа. Трябва да бъде съден за пачките в чекмеджетата и златото, също да бъде съден за запоисите в които обижда хора от европарламента и български граждани/ макар ПКП да е истината/ Борисов е долна мутра и крадец.

тъпигьоз гьонсурат дебелоок безсрамен нагъл хората ти казват, че си погазил Конституцията ти се правиш на герой е няма такъв народ и такава държава що не напеави така Георги Пирински, който винаги се е държал с достайнство що не направи така Жорж Ганчев, който беше по-американец отколкото тоя е канадец що не направи така Симеон а тоя конекрадец тръгнал на герой да се прави засрами се и не споменавай думата морал

Евала Петков

Не бях виждал накуп толкова комунисти, чалгари, мунчовисти ,тролове и пр. Събрани на куп да вият срещу луната

Сигурен съм , че си виждал много по - големи боклуци и комунисти, като Буци комуниста и компанията ооколо него , все идиоти и кретени, като почнеш от Двамата кривогледи Биков и Митов, та стигнеш до Деса общата и другите свини около лоената топка, пълна с лайна Боко дебила

Само като видях снимката на ВКС и потреперих - то толкова много политически трупове се показват на нея. Как други специалисти не се намериха 30 години!

Кирчо щеше ли така да разправяш колко е первезна и архаична конституцията на САЩ или Канада ако там се бяха произнесли КС. Май не и вече щеше да си плащаш скъпо за невярна декларация.

Тази цялата олелия се вдига, най- вече за да се навреди на РР. Не, че толкова държим и спазваме нашата конституция! Всички останали са кристално чисти и я спазват от и до. Хайде де! Играта ще загрубява все повече. Всъщност основната отговорност пред закона трябва да си носи Кирил П. Той е декларирал, че всичко при него е точно. Горките ни сънародници, които са напуснали държавата и живеят навън. Там не ги оценяват по достойнство, тук също нямат поле за изява.

РР не я спазва ! Това е проблема

Чакалите излязоха и започнаха да вият!

Сериозна пропаганда за боклуците. Казваме, че черното е бяло. Не е за вярване!

Навремето Дън Соя Пин беше казал: не е важно дали котката е черна или бяла ,важното е да лови мишки!!! Дреме ми за канадското гражданство на Кирил,ще гласувам за него ,защото яко разлая корумпираните кучета в България!! Успех момчета!!!

Ами то тогава става много лесно, бе! Няма нужда от съд, прокуратура и държавни институции! Нотариата е достатъчен. Декларирам аз, че не съм изял агнето на съседа, нищо че стои напалавина изядено в тавата на масата ми и ни лук ял, ни лук мирисал! Или пък, че не съм употребил анално съседката против волята и и всичко е наред. Истината е следната: Умира си българинът за ред и спазване на закона, обаче ако може това да не важи за него! Та и Кирето, де! Орева орталъка, че администрацията на Борисов погазвала закона за обществени поръчки и нам си кви там закони, уволнява наред за точно такива, при това недоказани от съда провинения (чегърка в несвяст), и в същото време погазва Конституцията, защото лично на него не му е удобна с претенциите за честност, нов морал и стил в управлението. Появява се в националните медии чист, неопетнен и нахъсан - както в един скеч се казваше: " Появява се на сцената Петков с кленов лист, целият в бяло, целият в зъби и започва да учи целокупният български народ на морал и почтенност"! Ако някой пита защо му е кленовия лист - за да си прикрие срамотиите когато лъснат измамите му!

"нито Конституцията, нито друг закон в България определят кой точно е моментът на признаване на отказа от чуждо гражданство." Досега нямаше закон за това коя дата е валидна, затова КС разглежда делото, и за валидна датата на разглеждане на молбата, така че преди това решение няма как някой да знае коя дата е валидна просто защото нямаше закон. Друг е въпроса че не е правилно да се смята тази датата,a която ти посочиш и след като всичко е наред чиновниците са длъжни да одобрят твоята дата.Но не сме изнендани от КС, и той като прокуратурата просто изпълнява поръчки.

Когато си тръгнал да бориш шайката на герб, претъпкана с подчинени им чиновници и с купища пари, трябва да си безукорен и да обмисляш всеки свой ход брилянтно. А президентът го е карал урбулешката. Каквото и да цитираш сега, дори то да е хиляди пъти правилно и валидно, все тая! КС е излязъл с решението си и това е валидното решение. Пък ти си цитирай!

да това е валидно решение,ама КС си вкара автогол, защото поне на хората им стана ясно какъв съд имаме и за кого работи и кого хрантутят, още повече ще се надъхат да гласуват за КИро и Радев да се разкарат тези корумпета под ботуша на герб и прокуратура.

след като до днешното решение на КС няма закон който да определя коя е валидна дата за отказ, няма как Радев или Киро да знаят коя е валидната дата и да са в някакво нарушение, и по герберастки все Радев да ви е виновен.

Си тъп и ти си от дебилите на оня червениа куко професор. В конституцията е казано не може да имаш двойно гражданство., кратко и ясно. Този лъжец има канадско и българско. От кога има или няма канадско се определя от закона в Канада. В документа ясно пише няма канадско от деня 20 август лето21 во. Другия измамник дето твърди сега ,че не знаел го е назначил на дата ,когато е имал и двете и е нарушил конституцията. А кирчо е подал декларация невярна и закона казва трябва да се заведе дело за измама . Кратко и ясно ,само дебил не може да вдене

Казваш на хората им стана ясно, на кои хора по-точно, защото една голяма част от хората са абсолютно незаинтересовани и буквално неграмотни по тази тема. Тръгни по улиците и задавай въпроси - напр. какви избори ни предстоят, нещо за кандидати, нещо за настоящи министри, нещо дори за К. Петков. Обзалагам се, че от 100 човека двама-трима ще покажат осведоменост. Останалите ще те гледат глупаво и ще ти кажат: ъъъъъ, то да, избори някакви, чувах ама.... Работата е докарана до тотално оскотяване и затъпяване. Пък викаш ти "хората знаят". Знаеш ти и приятелите ти, криви-прави, поне знаем, интересуваме се и имаме позиция. Останалите....

Като няма закон има документ, който казва: Кирчо Кленовия лист не е гражданин на Канада от месец август!

Най-лесно е като си сгафил, да викаш до посиняване, че друг ти е виновен, а ти даже не си знаел. Г-н президент, народът плаща добри /предполагам/ заплати на отлични юристи, конституционалисти, ваш юридически екип. Как да повярваме, че тези хора не са ви предупредили, защото са прочели документите на кандидатите поне 10 пъти и са направили всички проверки. Прочели са ги - веднъж отред назад и после обратно - отзад напред. И юрист като Емилия Друмева да не забележи?!?!? това е невъзможно. Кофти стана работата, ами нейсе.

стига си ръсил глупости бе гербераст прост.Ей по-долу ти е обяснено - в БГ няма закон който да казва коя е валидната дата, Киро се е отказал когато трябва,а това че съда реши да вземе за правилна нарочно другата дата когато ти разглеждат молбата си е проблем на продажния ви съд. Кой ви е виновен че нямате нито съд,нито прокуратура. Ама Кире да го питам закакво се бута в скапаната ви държава, какво да ви оправя дебилите там, я си се оправяйте, тулупа добре си ви яха.

С герб нямам нищо общо и не смятам да имам, знам ги само че ги има и теглото от тях го знам. До Радев има превъзходен юридически екип, чието съществуване и заплати са с едничката цел - спазване на Конституцията до последната запетайка. За да бъде президентът напълно легитимен с всяка своя дума и с всеки свой акт. Не мога да допусна, че юристите на Радев не го предупредили за възможни обструкции относно гражданството на Петков. Това имам предвид. А че Радев си е действал на своя глава, и това е ясно!

И какво да го предупреждава,че каквото и да направи и герб и съд и прокуратура ще действат срещу него, ти ако една змия е змия как да стане гълъб например. Това са хора които манипулират, заплашват, изнудват и какво ли не, съда го държи гешефтурата,така че те ще кажат каквото е удобно на герб. Така че какви юристи, какви екипи могат да спрат герберските машинации. Просто си трябва прокуратура и оттам и съд и герб и всичко ще си иде на мястото.

"нито Конституцията, нито друг закон в България определят кой точно е моментът на признаване на отказа от чуждо гражданство." Така че нито Киро, нито Радев могат да знаят от кога влиза в сила отказа, защото просто нямаме закони. Сега КС избра да е от датата на разглеждане на молбата. Всички знаем обаче че това не е правилно и че КС са мръсници и нарочно избраха тази дата, а не от която ти искаш да не те смятат.

Никой , нищо не казва за двойното гражданство на Симеон Дянков! Скандалът е невероятен!

Симеон Дянков никога не е имал друго гражданство освен българско, бе капут.

От репортаж по една телевизия останах като гръмнат - млади хора, студенти, не познават дори на снимка ректора си. От друг репортаж се слисах - братята роми, както и голяма част от населението на държавата, не знаят нищичко за това какво става в България - въобще не се интересуват. Тоест, решението на КС са го чули и разбрали едва 1/12 от българите /вероятно/. Младите се чудят как да отидат на дискотека и толкова, а възрастните... как да оцелеят и толкова - ама кой какво направил и защо и какво следва от това, ги вълнува малка част от хората. България е населена в този смисъл от функционално неграмотни хора, ще гласуват за когото им кажат, а някои срещу пари. Това е положението.

КС си вкара автогол

Ако вместо КС напишеш Румен президента ще е абсолютно вярно! А голият си е гол и някои даже вече усещат къде влиза!

Никой не обсъжда дали Киро е канадски гражданин,а коя е валидната дата, а познайте защо КС реши че датата на разглеждане на молбата е валидната и то точно преди изборите. Аз като подам молба за пенсиониране откога ми изплащат пенсията бе? откога я подавам или кога те я разгледат след една година? Аре, се разкарайте със скапания си съд, кое е наред у БГ,че и съда ви?

В твоите думи ключовата дума е МОЛБА. ЗВАЧИ ТОЙ СЕ МОЛИ ДА НЕ Е КАНАДСКИ ГРАЖДАНИН. КАНАДА ЩЕ УВАЖИ ИЛИ НЯМА ДА УВАЖИ МОЛБАТА. РАЦБРА ЛИ БЕ ЧУКУНДУР

Трябва да има много,ама мнооого сериозна причина някой да ти откаже, и още когато попълваш апликейшъна е ясно дали има пречки. След като са ти взели "молбата"че и паспорта,и са те оставили без документи,просто чакаш да стигне молбата до чиновника да те отбележи тук там по местата и да те уведоми че молбата ти е удовлетворена и то от датата, която ти си посочил.След като всичко е наред защо трябва да е от измислената дата на чиновника. Освен това те не работеха сума време заради пандемията и всички документи закъсняваха. На мен ми удължиха срока за личната карта по тази причина.

Канада може и дълго време, дори години, да не уважи нечия молба за отказ от гражданство - напр. ако лицето има дългове, или пък други въпроси за уреждане с хора или институции. Това също трябва да се има предвид.

Когато си тръгнал да премахваш гнусната бандитска шайка на герб, би следвало ходовете и действията ти да са филигранни и отлично премислени. За да не могат гербаджиите да те атакуват по никакъв начин, поне законно. Да си недосегаем и неуязвим, защото бойковците те дебнат непрекъснато и отвсякъде. Президентът обаче направи точно обратното. Докара нещата до там КС да му "изкрещи" в лицето, че гази Конституцията. Явно или не става за тази работа, или пък не са му съвсем чисти намеренията.

Радев нищо не е докарал, защото КС са си шайка герберски подлоги и каквото и да направи те ще решават срещу него ты като си имат господари, чиито заповеди изпълняват.С такъв съд и прокуратура толкова, като искате свестни - действайте, ако не - пак Баце, грабене и мизерия.

Оттеглям досегашната си подкрепа към Радев по една-единствена причина - прави се на ударен!!!! И той като Заев!

Ще ПОДКРЕПЯ Кирил Петков напук на цялата пасмина.

Президентът постави сам себе си в незавидното унизително положение да твърди, че не знае, че нямал представа. Излиза, че му е по-изгодно да го смятаме за иди....от, отколкото като доблестен мъж и офицер да каже ясно - знаех, но бях и още съм напълно сигурен, че точно човек като Кирил Петков ще разбута гнусното бунище ГЕРБ. И щеше да бъде като Райна Княгиня - щете ме колете, щете ме бесете - аз го направих, в името на тоталното измитане на герб от властта. И щеше да бъде високо оценено! Но не би! Радев се надява да е президент, ако пък не е - то на сладък пост в НАТО, тоест все на постове с много пари.

Алоо, бг шушумигите, стига сте лаяли по Киро ами си оправете законите - нито в Конституцията нито в който и да е закон се посочва коя е валидната дата - дали на отказа, когато са ти взели и паспорта,или когато някога молбата ти стигне до чиновника, който нищо не решава а просто отбелязва факта по разни места и те уведомява, че "молбата ти е удвлетворена". Защо съда избра датата на чиновника всички знаят - политическа поръчка, политическо решение. Да въ в тъпото герберско племе да го д'хате плювачите, вижте си скапания съд колко е съд. Датата когато ти искаш да не те смятат гражданин е вярната дата, всичко друго са игри на корумпирания съд.Нека ви е, още такъв съд за простото племе, слушайте си Баце, заслужавате си го да въ в тиквите прости, ние не сме герои като Кире и си ви гледаме сеира от далече.

Петков ми става все по-симпатичен. Ще гласувам пак за г-н Радев

Кирето е копие на Тошко-тъпото от Има Такива Идиоти

Който има право да гласува, може да бъде избиран. Точка!!

поне едно негово интервю ако изслуша човек и ще намери 100 пъти по-голямо основание за изчегъртването му. момчето е тъпо, комсомолски-назобено с глупави плакати, без грам представа за българската реалност, но за сметка на това-нагло, напористо, алчно и нарцистично. а вчера се разбра, че е татково синче, отгледано от същия такъв персонаж. бакиите му в банката, в консолидационната компания, в авто-договора, във фонда на фондовете ще бъдат сърбани години наред....а се гласи за премиер! п.п. вчера, в данданията не се чу гласа на съпругата на алпиниста Боян Петров, която директно го обвинява, че си прави отвратителн пи-ар на гърба на загиналия й съпруг!

прегориха манджата, под благия поглед на иначе безкомпромисната цензура тук, и якото банване.

Скоро няма видео как мунчо чегърта, сигурно човека е зает да се рекламира за нов/стар презуйагент, а и още 22 двойки кандидати за петцифрени заплати и пенсии му дишат във врато

Да излезе да обясни ! Да се разкае ! Да се извини публично, да се моли за прошка и да плаче от срам ! Да обяснява на всички, че е лъжец и глупак, да дава гъз и да обещава че това няма да се повтори никога !

И мунчо е двоен агент, но Комституционния Съд се прави на глух и сляп.

Киро, що не се отказа по рано бе? Щото трябваше да си само 2 месеца министър, и после си оттегляш молбата! Губиш само 100 долара!

Кирее, не се отчайвай, вземам те у моята кръчма за барман оти умееш да лъготиш, а буля Пртковица шъ меси пици при баджанако у пицарията