След приемането ни в Шенген: Как децата ще пътуват извън България

МВР вече е сформирана работна група, която ще обсъди пътуването на граждани след приемането на страната ни в пространството със свободно придвижване

Обратно в новината

Коментари - След приемането ни в Шенген: Как децата ще пътуват извън България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Децата в Италия не могат да напускат държавата ако другият родител не е съгласен. За всяко пътуване се изисква специален документ от полицията. Родител не може да си направи международен паспорт ако другият родител не е съгласен. Даже и да са разведени пак важат същите правила. Това е направено в интерес и защита на децата.

При разсъбличане не се притеснява силният, а се притеснява слабият. България е слабата в тази игра... При това и в момента слбоумната, защото в момента я управляват политически идиоти. Като посредници търговци може и да са били добри.

За мен е по-важно да запазим лева, понеже паричните политики на огромните икономики с огромни кредити не са по никакъв начин подпомагащши малки икономики като нашата. Ще рече, че бихме влезли в кръвообращение, което не е за нашето тяло. Днес тази тегоба изпитват страни като Словакия, Словения, Португалия, Испания, Гърция и други, за които държави не сме чули да са постигнали нищо, нищо през последните 2 десетилетия, защото напрактика са като малки животни, вързани към, кръвоносната система на големи животни - кръв колкото искаш, но не циркулира до клетките така, както трябва, за да може организмът да живее своя живот. Латентна безпомощност, при което правят с теб, каквото си поискат. И като имам пред вид неофашизма, който вече е факт в управлението на ЕС, а има и много какво още да видим, нещата стават очевидно опасни за държавата ни и нацията ни. Понеже преди комунизма се видя България какво може сама, ако не й пречат - стана иконмическия тигър на Балканите и сила, която смути западните сили с нарастването си, сега работата отива на точно обратното! Ако един човек е българин, би следвало да знае силата на нацията си и да съобразява кое от това, което му подават, е въдица за риболов и кое е кукичка с примамка за шарани, за да я лапнат тези същите политически идиоти, както пиеш по-горе. НИКОГА няма да ни дата въдица и ние да ловим шарани, ВИНАГИ ще бъдем шараните, които ще си пекат за обяд и вечеря, ако не си запазим последната свобода, която ни дава ЛЕВЪТ! Така са напрвили страни като Чехия, Дания, Швеция, Унгария и дори Швейцария - и са добре. Тези, които си дадоха валутата и приеха 'сигурното' евро, сега са в задръжка на развитието си и са безгласна буква - Словакия, Словения, Португалия... а Гърция я изядоха с парцалите! Хората скачаха от високите си балкони, за да сложат край на унижението, което продължава и до днес. Не че България е по-добре от Гърция, но ръстът й го има, което е тнеденция и е онова, което рпави нацията ни да е силна. Гъерция беше подобре и в моента е вурзана мома, която всеки опращва, от където си поиска. Дали си заслужава за 10 години по-скоро стигане на едно все още посредствено ниво да си жертваме способността да бъдем още и още по-добри и да бъдем себе си, което да правим по-добре? Заслужава си, но глупостта и предателствата ще премахнат тази творческа и просперативна възможност, която иначе е в собствените ни ръце.

Ей много сте шантави за един шенген ще ви набутат всякакви бежанци А и оня от посолството ви евава от всякъде

Ние сме в стаята за чакащи,но ще трябва да почакаме.

Ама се радваме, хвалим се, че ще минаваме контрола по летищата за 15 минути! Пак някой нарочно е "проспал" промяната в семейния кодекс и спецификата на балканския манталитет... Още не можем да си приберем децата, които са изнесени зад граница с фалшиви документи... Какво остава без документи! И ура за циганите и трафикантите на деца!!!

Как ще ми гарантират, че педофили от Европа няма да отвличат децата ни? Тя се напълни с всякаква измет.

И едно дете, което не можа да види Дисниленд / подарък за РД/.... заради подобни забрани плачи ... А каката по същата причини навършвайки 18 г. не пожала да вижда и контактува с майка си/ ПП която няма възможност и желание, НО възпрепятства всячески щастието на собствените си деца!!!!

Това ще се случи или това ще стане?

Защо доносници на ДС и червени аналлизатори, цоциолози, най-любезно канени по Нова телевизия да призовавт за бойкот на Австрия, никога не са призовавали за бойкот на Лукоил? Че то заради тях не ни пускат в Шенген по суша.

"..., може да подаде молба в районния съд по местоживеене на детето, с която да изложи своите притеснения и опасения",,,ДА, да - чЕкай ут умрял писмо...Баси и пробитата администрация!

Явно тоя месец ще е на "Шенген" в дира. Поне няма да е месеца на "Саша" от НБА. Иначе всеки ден пишат някакви откровени тъпотия, а не вземат да идат да ги питат тия в парламента що свличане гащите и нищо не получихме реално? Защото реално България не е в никакъв Шенген.

клошара не го пущат у селото , па той пита де е попската къща... ББААХАХА

Ами то не е "излизане от държавата" ако си част от Шенген! Между другото, България се присъединява към османската империя доброволно преди 600 години! То е било същото. По онова време "България" е някаква разпокъсана територия с разни феодали наречени "боляри" владеещи крепостни селяни. От около 30 "бокярстваа", само 2 не са съгласни с присъединяването. Видинско и Търновско болярство. Дам... А в границите на османската империя е имало свободно движение на хора и капитали. Никва разлика. И децата на разведени не е трябвало да имат тескере. Дам... Сега трябва да се молите на "дедо Иван" да ви "асвабади" от "шенгенското робство"

Ма точно така, по време на турското робство е имало и кльон по границите и заптиета в будки да ти проверяват тескерето. Демек ти си от жълтопаветните дето считат че не е имало робство а само османско присъствие? Да си нагаждач е едно, но за да угодил някому да предаваш и оскверняваш паметта на дедите си е отвратително.

За да има свободно движение на капитали, трябва да има хора, които да ги притежават. Какви капитали са имали българите и другите поробени народи в Османската империя? При завземането на Константинопол /на български Цариград/ всичко заграбено, в т.ч. частни, държавни и църковни имоти, е било разпределено по следния начин /както и всичко заграбено от империята/ - 25% лично на султана, 75% на империята, т.е. държавата.

Крепостни селяни, като нас не заслужават Шенген! Ако не си знаете къде са ви децата, да не сте ги правили! 400 милиона души в Шенген не са изпищали, тука "големите" родители на 6 милиона селска страна тръгнаха да се чудят децата им къде ще са! Смешна и селска история!

Не ни вълнуват. Отделно - ти 400млн човека един по един ли ги пита? Статистики проверявал ли си? Ама не като тези измислените, а реални. Щото в един момент се оказа, че в Англия има огромна педофилска мрежа действала 40 години с протекциите на полицията и властта. Пакита предимно.

И сега ще се почне крадене на Български деца и нищо няма да може да се направи!,понеже всичко е измислено!В България трябва да останат само роми и техни събратя от пакистан индия,авганистан и всякаква друга паплач,след което ще се забрани излизането от страната!

Мен това много ме притеснява. Тръгне детето на училище, прибираш се от работа и го няма. Звъниш - телефона изключен. Отиваш в полицията - трябва да минат 24 часа. А до тогава ще е на другия край на Европа отвлечено от някой. Това е реален и много сериозен проблем.

И аз мисля така,но като гледам на някои дебили им се струва майтап работа!

Абе вие така като си плямпате имате ли и най-малка представа у нас годишно колко деца изчезват?

Шенген за българите е нещо като свободната любов всеки може да ни клати ,нас да ни боли ,но да го играем видимо доволни!

Тези идиоти пак заради пет мангалки женени за германски мангали ще преебат ститици хиляди нормални хора.

Няма какви да лъжете, жените ни са дашни и имаме какви ли не мангали от изток и от запад, деца с бащи родители са много в България, и то не от вчера...

Споко! Няма скоро да се наложи! След "засиления контрол на границата с Румъния" следва приемане на Румъния изцяло в Шенген, без България!!! Ние ще сме "филтрационна зона"! Това са точните думи на министъра на вътрешните работи на Австрия!

тоз който губи! А кой губи? Нотариусите... То с автомобилите е същото, не пускат мекото на хляба...

Вече се наемат нови редактори да пишат тея глупости. Старите явно вече им се гади...

Гладна кокошка, просо сънува!!!

Това е просто чудо, след като прочистих тялото си, се отървах от наднорменото тегло, вечната умора, хроничната кашлица, като цяло се върнах към живота. Това лекарство премахва всички боклyци от тялoто: пapaзити, токcини, отпадъци и възстановява тялото. Съветвам всички да преминат курса, няма да съжалявате. това е лекарството--- https://e.vg/clean

Много ясно, че отпада. Жена ми като отива до Австрия с детето не й трябва декларация от Германия. Като ходи в България й трябва.

За жената не е проблем. Ако бащата тръгне с детето от Герм. за Бг. те питат къде е майката и, ако се усъмнят нещи, може и да те спрат. От Гер.. за Австр. или където и да е из Шенген, просто няма кой да те провери. Както пише в статията, все едно с автобуса да идете с детето до съседен град.

"Трябва да разберете, че ако Европа бъде атакувана, ние никога няма да се притечем да ви помогнем и да ви подкрепим", казал Тръмп според Бретон на среща на Световния икономически форум в Давос през януари 2020 г., на която присъствал и еврокомисарят. Между другото Организацията на северноатлантическия договор "е мъртва и ние ще я напуснем, ще излезем от НАТО", казал още Тръмп според Бретон.

а де! 50 % граничари стават безработни, барабар с началниците им - живи да ги оплачеш! ша ръгнат като диви прасета по чужбината! т,ва е българин, ей, няма шега!

Кви граничари по въздуха бре евух....Ти май не разбра, ч не сме в шенген, а някъв измислен...

Тия дето ти проверяват документите преди минеш секюрити чека за зоната с изходите към фърчилетите и тия в кабинките дето ти гледат тескерето след кацане , преди да си събереш дисагите , кви си мислиш, че са ? Теляци в селсакта баня ли?

Не бе вие кажете дали мога а мина с дюшек Варна Константа и са цъфна на Гюргево и тия във Виена какво ще кажат?

Предлагам, ако (хипотетично) някога ни пуснат в Шенген, МВР да организира граничен контрол! Иначе какво ще работят граничните полицаи и как ще спират издирвани лица, длъжници с глоби към бюджета, лица със запори! Помислете отсега, няма страшно, има време. Вярвам във вашата компетентност в зона без граничен контрол да създадете такъв!

Директно да затварят границите и да изземват паспортите. Какви са тея свободии? Я изтанцувайте един валс!

и кога са ни приели ?

Мухахахах-ха!… сформирало работна група. Нали от 12г сме готови ве?!

Сетила се Мара милиционерката да се побара… Закривай!

Какво има да обсъжда? Ще осигуряват превоз ли? Нали уж било зона за свободно придвижване!

Операция High Tide( „Приливна вълна“): 80 години от най-голямата англо-американска бомбардировка над София На 10 януари преди 80 години (1944 г.) е най-голямата бомбардировка над София по време на Втората световна война (1939-1945 г.). България се включва във войната на 1 март 1941 г. на страната на Германия, като се присъединява към Тристранния пакт (договор, подписан на 27 септември 1940 г. в Берлин (Германия) от Германия, Италия и Япония). През август 1943 г. британският премиер Уинстън Чърчил и президентът на САЩ Теодор Рузвелт дават началото на операция „Приливна вълна“, чиято цел е да се неутрализират съюзниците на Германия – Румъния и България, и да ги принуди да капитулират. Над териториите на двете държави започват системни бомбардировки. От 14 ноември 1943 г. до 17 април 1944 г. над София са предприети 11 въздушни нападения. Бомбардировката от 10 януари е първата комбинирана, т. е. дневно-нощна атака над града. Срещу 180 бомбардировача, охранявани от 100 изтребители, противовъздушната отбрана на София изпраща едва 39 изтребители. Според официалното комюнике на Министерството на войната военновъздушните сили на България губят един самолет, свалени са 31 съюзнически самолета. Общо над града са хвърлени 1784 бомби. Загиват 4208 души, ранени са 4744, разрушени са 93 държавни и 3211 частни сгради, включително е засегнат Народният театър „Иван Вазов“. РАЗРУШЕНА СОФИЯ: „София трябва да бъде унищожена, а в развалините и да се сеят картофи“. Знаете ли кой е казал това? Министър-председателят на Англия, Уинстън Чърчил. На днешният ден преди 80 години стотици американски и английски бомбардировачи дават всичко от себе си, за да изпълнят желанието на Чърчил. Столицата ни буквално е срината, а общият брой на жертвите, основно жени, деца и старци, достига 4208. Ранените са 4744. Извършеното от американците и англичаните е огромно военно престъпление. По това време всички военни обекти (летища и казарми) са извън столицата, но те остават недокоснати. Военнопрестъпниците нарочно хвърлят бомбите си над града, за да убият възможно най-много жени и деца. Съборена е част от сградата на Народното събрание, а катедралата „Св. Александър Невски“, която също е мишена на престъпниците, оцелява по чудо. Разбира се, това престъпление не остава безнаказано. В сраженията с несравнимо по-слабите български ВВС американците и англичаните дават доста жертви и 256 убийци на жени и деца намират смъртта си в небето над София. През 2010 г. благодарните български колониални власти разрешиха поставянето на паметник на военнопрестъпниците. Той се намира пред американското посолство и е известен сред българите като паметник на позора. Позор, защото няма друг случай в световната история, в който жертвите да издигат паметник на своите убийци.

Подходящи статии, под които да си публикувате тази информация. Между впрочем, днес почти всички сайтове отбелязват това събитие. Тук не му е мястото. Научете се най-после.

Стига сте писали глупости. Знам че за това ви плащат, ама лъжете хората. Ние не сме в Шенген. Това беше замазване на очите за наивните роби. Да си мислим, че се доближаваме до господарите. Иначе какво се променя - до сега като кацахме някъде на европейско летище, минавахме през (вече автоматичен) паспортен контрол. Дори при пълен самолет, си сканирам личната карта в рамките на няколко минути. Сега просто ще кацат на гейтове без паспортен контрол. Времето, което ще ни спести е буквално няколко минути.

в статията се казва, че проверката на документи ще е както при вътрешни полети...А при тях декларация от другия родител /непътуващия/ не се изисква... Това е опасното... Или пак ще привнасяме чуждо законодателство...Защото в Германия такава декларация не се изисква... Освен ако у граничните власти се събудели някакви съмнения... Втасахме я!

Опасното е незнанието. Нали като влезнем напълно в Шенген няма да има граници оттук до Швеция? Как милицията ще спира хората и ще проверява имат ли декларация заверена от мутариус?

Най-добре и двамата родители да са с детето по 24 часа и това е.

Докато е из шенген, при налочие ня достатъчно факти, че е отвлечено детето или дори възрастен, ще действат полициите на цял шенген за търсенето. Явно си има начини, за които не подозираме. Привидното свободно движение, хич не е свободно. Просто "шенгенското" законодателство разрешава използване на информация, която по принцип е лична.