17-11-2017 20-11-2018

Коментари

АМА НЕ ПРАСКАЙТЕ САМО МИНУСИ,А се обосновете.Казах ви,че са ви промити мозъците и ви е трудно да асимилирате,но затова се изисква четене и и систематизиране и то не само от български историци.Как пък не прочетох някой длуг освен българите да твърди "първите християни в Европа са българите"!!!????

хаха, абе,къде го прочетохте това "първите християни в Европа са българите".??? обаче ми посочете конкретно,а не да разтягате локуми. нямам време да обяснявам много...

От официални исторически документи, троле. Един папа ни го пошушна на ушето. И ние сме точно толкова конкретни, колкото вас. Не си губим времето с родоотстъпници, а още по-малко с гръцки натрапници и лъжци.

я кажи за папата , а после аз ще ти кажа

нефеляк претопен южен полусемитски къдрьо, лови пътя за анадолата или некой по-южен остров докато е време

ОЩЕ "СКАНДАЛНА" информация ,която не е новост,но е неудобна - при идването на османците на Балканите не е съществувала държава България! Териториите на юг от Стара планина са били византийски,а на север са съществували 3 феодални владения.Шишман дори не се е противил,той е станал пръв мюсюлманин! В Търново - почти същото - болярите доброволно са се предали,единствен от върхушката се е съпротивлявал Патриарх Евтимий и си е платил за това.

Ако бе чел безпристрастно , щеше да знаеш , че и трите държави между Дунав и Стара планина се наричат БЪЛГАРИЯ, а на юг от Стара планина съвсем не е Византия.

Да пускаме новина за една златна монета отсечена в период на интензивни монетосечения...???

ГРАМОТНИ ХОРА СТЕ.напишете на чичко гугъла да ви даде карти през вековете.ако на някоя карта откриете ,че този регион е бил български повече от 100 години,аз ще си скъсам дипломата пред НС.

Не разбрахме чий е бил. Тогава вече може и да поспорим.

Този регион е бил рлез вековете в предебите на различни империи - още от Ал Македонски,през Византия до Османската,но НИКОГА БЪЛГАРСКИ!ама хайде учете,де.Няма нужда да спорите,а да четете! Ако имаш доказателства посочи конкретни години в които е бил български, а не да си правиш гаргара. Историята е наука,а не пожелания...за рд)))))))))

Византион е тракийско селище. Между 330 г. и 610 г. предимно траки са тези, които защитават Контантинопол (Византиум). По това време гърците не играят никаква положителна роля в събитията. След Константин Велики идват неговите синове Константин І, Констанций, Констанс І. Последвани са от техния роднина тракиеца Юлиан, а също и от траките Йовиан, Валентиан, Валент, Маркиан, Лъв Бесът, Лъв ІІ, Юстин І, Юстиниан Велики, Юстин ІІ, Тиберий ІІ, Фока. От превръщането на Византиум в столица на Римската Империя, до началото на VІІ-ми век в него са властвали петнадесет тракийски императора. Тяхна е заслугата за изграждането на най-красивите сгради и най-внушителните укрепителни съоръжения. След 610 г. идва на власт идва не грък, а арменеца Ираклий – приятеля на княз Кубрат. Той е последван от синовете си Ираклий ІІ и Константин ІІ...Дори и в по-късни времена на трона в Константинопол седят не гърци а арменци. Става дума за: Христофор Лакапин, Константин Лакапин, Стефан Лакапин, Лъв V Арменец, Роман І, Йоан Цимисхи, Артавазд, Филип Вардан, Василий І... В древния тракийски град царуват също и фригийците Михаил ІІ, Теофил, Михаил ІІІ. Според П. Каранис фригиецът Михаил ІІ не се бил елинизирал, презирал гръцката култура... Изконното право на траките над Константинопол е причината на Тервел да бъде дадена титлата кесар, а Симеон Велики да бъде провъзгласен за цар на всички българи и ромеи. През ХІІІ-ти век в надпис от земите на Асеновград, Иван-Асен ІІ е наречен цар на българи, гърци и други страни...Не случайно Папа Инокентий ІІІ признава, че предците на Калоян са от древен римски род...Във Ватикана са знаели много добре кои са нашите деди и какъв е техния произход. Знаело се е, че Калоян е от същия род както и Константин Велики...и двамата са мизи. Константинопол е бил български град, който е бил прочистен етнически от гърците.

Не разбрахме чий е бил. Тогава вече може и да поспорим.

и да праскате минуси ,все тая - истината си е истина. знам,че сте с промити мозъци,но нямам вина за това. виновни сте си вие,защото сте го позволили!

И този район са български едва от около един век...Престанете да крадете чужда история и да си я присвоявате.Предупреждавам,че ще разговарям само с компетентни, а не с тъпи "патриоти"!Който иска да знае трябва да учи, а после да спори.А не двойкаджии да ми се правят на всезнайковци.

Извинете ама като сме от един век тук...турците кой са поробили за 500 годин по тия места? Може ли да назовете тия местни, как се зоват? И чия история се краде?

Никакви турци не е имало ,а османци.Турция е млада държава - от началото на 20 ти век.Този район за който говорите е бил в пределите на византия - ИРИ и НИКОГА ПРЕДИ ИДВАНЕТО НА ОСМАНЦИТЕ не е бил български!

Asia Minor, Thracia, Moesia, Macedonia...е описано от класиците като обитание на тракийски племена от дълбока древност. Тези християнски комплекси, които сега откриват на територията на днешна турция и зоват тепета, нали не мислите, че са създадени от мюслита? Дали сте чували кои са първите християни в Европа и от кой е основан Византион? Нашите владетели са знаели кому принадлежи и са отстоявали родовото си право върху тази земя! Няма кой да заблудите вече с простите и необосновани теории за азиатски, тюркски, ирански и прочее корени на българите...Вече са разбити на пух и прах от науката! Няма да заблудите вече никой с тези измислици!

Вижте сега, става въпрос за монета от средата на 13 в. Ако някога сте си отварял учебниците по история, щяхте да знаете, че: - точно по това време Византия не е съществувала; - Константинопол и голяма част от Тракия са във владение на западните рицари от четвъртия кръстоносен поход (т. нар. по-късно Латинска империя); - най-голямото "парче" от разбитата Византийска империя се нарича Никейска империя, владяна от византийския аристократ Дука-Ватаци и разположена в Мала Азия; - През цялото средновековие сеченето на златни монети е било монопол на Византийската империя. Затова и откритата златна монета е с византийски император, а не българска. Тогава не е имало български златни монети; - Ако това е било по времето на Йоан Асен 2, твърде възможно е тази част да е била българско владение. Ако обаче е след 1241 г., няма начин да е било българско, защото Българската империя след Йоан Асен 2 бързо залязва и губи огромни територии.

Какво е значението, което се влага в думата империя, умнико?! Мултиетническа държава, подчинена на административно-териториален център. След като се знае, че Византион е възникнал като тракийско селище, значи местното население е от тракийски племена! Това,че в определени моменти от своето съществуване те са били под някакво робство, не означава, че тези земи са изконно римски. Империите се раждат и умират. Но истинските наследници на тази история и земя са автохтонните народи и племена, с др. думи ние.

правилно,християни е имало преди българите))))

Всъщност първите християни в Европа са Българите!

Дънди Прешъс от антични монети не се интересува. Грабежът на века продължава... Националните предатели дали ще си платят някога?

Всъщност, това сигурно е някой иманяр, дето си мисли че пасем трева и веднага ще повярваме...

В едни държави откриват хигс-бозони, ние се радваме на златни монети.. една бройка, ама дай Боже още една..

Фейк нюз!