След опита за арест на британски танкер напрежението между Техеран и Лондон ескалира

Контраадмирал от Корпуса на гвардейците на ислямската революция заяви, че Великобритания и САЩ "горчиво ще съжаляват" за задържането на супертанкера "Грейс 1"

Обратно в новината

Коментари - След опита за арест на британски танкер напрежението между Техеран и Лондон ескалира | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ватенките и техните подгласници мюслите от иран разбират САМО ОТ ЕЗИКА НА ДЕБЕЛАТА ТОЯГА. Пример е Сирия- американците като направиха на кайма няколко стотин руски спецназовци - червените червеи не посмяха повече да наближат американски пост или база... алкашите си мислеха че номера им ще мине като в донбас или грузия.

БРЦК

Англичаните са ПИРАТИ. Отвличат чужд кораб от Испански териториални води. Испанците най-добре знаят, щото са страдали от пиратството на англичаните с векове. И реално с просто око се вижда ,че "международното право" не струва и пукната пара и важи само за слабите и тъпите. Примери много.

пиратка е руската ти майка проститутка, дето духа на ингилизите.

БРЦК

Известна марка презервативи ще ти прати писмено извинение.

PEYTSCH

Отдавна не сме виждали аятолах да пълзи на колене пред британската кралица....Като му отрежат брадата ще се смири...

Много иранофили бе !! Явно са закърмени с приказките за шехерезада и Аладин.

Лондон ще се успокои. Гарантирано!

Що за черeн мaнгасарянски българин трябва да си за да защитаваш иранците ??????????

Питай нашите съюзници от абсолютната теократична монархия на саудитите. Премиерът ни със саби танцуваше, само и само да му кихнат парици тия расово презрени от тебе обезъяни.

БРЦК

А какъв трябва да си , та да защитаваш ингилизите?

Е па вие като сте крадци и измамници, дай да ви защитаваме. Пиратите са ги бесели едно време по мачтите. Е това трябва да направят с военните англичани, пиратски превзели иранския кораб. Да ви се радваме на пиратството ли. Или на това, че нарушавате международното право и закони, сякаш не важат за вас. Международното право и закони в случая са на страната на Иран. Истината в случая е на тяхна страна. На ваша страна е пиратството, лъжата и измамата. Плоско скроена измама. Ние в България не сме измамници и не обичаме лъжата, както лъжците и измамниците. Такива ги предпочитаме в затвор и цял свят да ги знае какво представлявате. Та следващият път да не правите така.

За арест?! Въоръжено отвличане в международни води се нарича пиратство журналя.

колко удобни имена англичаните да кажат че Иран се опитал да спре техен тракер. ако танкерът се е намирал в ирански води нищо не е можело да спре иранците както да го пленят така и да го торпилира ти потопят. интересен е въпросът какво е правил британски боен кораб в ирански води като това е в нарушение на морското право.

Отново САЩ и НАТО създават нова война срещу ИРАН този път преди една година беше срещу СЕВЕРНА КОРЕА ввжно е навсякъде да има горещи точки и конфликти а ги плащаме ние като ни задължават да копуваме военна техника

ти не прочете ли, че иранци опитват да нападат битански танкер хих :) британската имерия така ли се напада ? империята която влае всичките морета последните 300 - 400 години ? ирански фанатици...

Санкциите на Европейския съюз не са валидни за Иран. Европейския дъюз няма суверинитет над Иран. ЕС не е ООН! А да-и Гибралтар е на Испания! А островите Малвина са на Аржентина!

Ще, ще, ще.... Тия пясъчни негри са същите като руските блядове - ще, ще, ще... Все в бъдеще време, все чакаме нещо което ще се случи. То и капитализма и прогнилия Запад ЩЕше да загине, ама ей гона тук е още, Сссср го няма

На англичаните не им минават номеррата на иранците. Явно така се прави - идват да ти нападнат кораба ти и ти ги потапяш или поне разбират, че ще ги потопиш и циганите бягат.

Добра идея е да се ескортират танкерите с бойни кораби на страните който притежават тези танкери . Так ще има повече бойни кораби в персийския залив ако Иран пак предприеме някоя глупост . Откакто САЩ им нахлупиха санкцийте са станали много изнервени и провокативни.

пълни глупости, стандартно американската и израелска пропаганда се опитвате да ни наложите някаква виртуална реалност, каквато не съществува.

Чифути

Те си проооооостт и тъп като на мангал IQто

Какъв огромен ресурс се хаби за пълни глупости, вместо да се използва за наука и изследване на космоса ... Като искате да се пуцате - има достатъчно реалистични компютърни симулатори вече ...

Или да се мята Тръмпича и да почва. Ама с таа спортна фигура немой изкара много.

Английски боен кораб попречил на ирански да спрат танкер в ирански териториалниводи?!!! Тука някой яко е объркал пудрата захар. Ако наистина беше така, иранците нямаше да се поколебаят да пратят няколко Езкосета по англичаните, а Ексзосетите хич неим понасят на англичаните още от войната с Аржентина. Така че това е по -нескопосана постановка и от случая Скрипал.

Ти не се научи да мислиш..бълхар

ОСвенче мисля и помня как едно английско корабче даде фира от една противокорабна ракета по реме на войната с Аржентина. А и помня едни американски войници как бяха натръшкани дето влязоха в ирански териториални води.

До SS А помниш ли как завърши войната?

Помня, и това беше естествено, щото арженитиците имаха 5 самолета и още толкова противокорабни ракети. А тука персите имат бая ракетки които за капак са им подръка. В една война най важното нещо е логистиката. Щото мунициите свършват много бързо. И ако няма кой и как да ти докарат ако ще и междузвездни разрушители да си въоръжен, ядеш дървото.

Това е началото на края на поредния ислямски режим! Пуцай куме!

хахаха и така вече около 70 години мошетата приказват за "иранският режим". Който махна шаха Реза Пахлави. Който пък беше подарил за символични пари иранския нефт на англичани и по-малко на американци. За това е "добър", а сегашният "режим" е лош, защото не е подарил нефта на никой, а си го държи за иранския народ. Как си позволяват това!!! Абе, идиот!!!

.......чалмите скоро ще си намерят майстора,.... путлериските изроди иначе "православни" сега са на първа линия да защитават ислямиските гадове, това е червени гниди с едноклетъчни мозъчета!

Русофобията е бизнеса на мошетата. Развивате го от 50-те в САЩ. И сега го пробутвате във всяка една държава с гои :))). Айде си го вземете в Израел. Какво сте дошли в България и се правите на българи.

отивам набързо за пуканки !

Boi po petlerovite priqteli, boi po putler.

шибаните иранци как се оправдават само...."Танкерът очевидно продължи по пътя си. " щото е имало британски боен кораб и сте се изпонас*али , нали? Иначе щехте да се праите на мъже.

Mdaaaa...samo jeni i korabi bez ohrana mogat da plashat

Нападението от миналия месец срещу танкерите беше дело на САЩ и Израел. Явно и това дело, което няма особена логика, пак е американско дело. И това става все по-очевидно. Ако Иран е провел операцията, то те няма какво да се крият, успешна или не, тя би работила за тях. Но да твърдят, че нямат общо, логично е да са прави. Съвсем очевидно, САЩ и Израел искат контрол над морският път. И: " предоставим военноморски ескорт на търговските кораби". Казано просто, САЩ въвеждат такса спокойствие. Нещо като да си измислят заплаха и после "да спасяват" другите кораби срещу скромно заплащане. Е това е бизнес. Другата цел е, да заформят коалиция срещу Иран. В която никой не желае да участва. Да, ама така Иран наистина изглежда лош. И вече има основание за "коалиция". Която обаче изведнъж ще се окаже въвлечена във военен конфликт срещу Иран. Типично по еврейски, защото Израел съвсем случайно няма да участва. Но с по с пословичната си еврейска тъпотийка, която водят за гениално хитреене, някак си не могат да вденат, че дори коалицийка да са спретнали, почнат ли военни действия срещу Иран, на момента ще се разпадне и никой няма да тръгне срещу Иран. Едно е да нападнеш Иран, друго е да рекетираш преминаващите кораби за пари. Да видим все пак дали цивилизованите държави ще се поддадат на мутренския американоеврейски рекет. А текущата дивотия вероятно е чисто британско изпълнение режисирано, тъй като твърде много прилича на дивотията Скрипал като сценарии.

Mnogo si nerven be, putlerist.

.

Хахаха, като гледам, май ти си изнервения. То толкова зор за един пиар ивент, дето се очаква да настрои целият свят срещу Иран, а пък то да се окаже съвсем прозрачна провокация и номер. И гоите на секундата да го разпознаят. Вместо всички дружно да се нахвърлят срещу Иран. Бах му маму. Накъде отива този свят. Не е на добре, скоро гоите съвсем ще зарежат дори долара.

колко време ще стои този пост в ДИР?

Моше, ма много сте нервни. Всичко, което ви разкрива, какво представлявате и какви ги вършите, трябва веднага да се маха, нали? Цензурата е вашата сила. А отиди в САЩ да кажеш, че холокост не е имало и че е една бизнес измама, веднага отиваш в затвора за няколко години. Та следва логичният въпрос: Какво толкова криете, че искате в затвор всеки, който каже истината. Е в този случай е съвсем същата схема. От вас светът не е видял нищо добро, за съжаление. последните събития са живо потвърждение.

Логиката на тъпанар който гледа CNN и е БЕЗ работен

Нямат насищане да ядат човешко изходено с големите лъжици.Искат ли,напълнете техните паници?!

Преди 1941г Германия беше в същата ситуация като Иран днес.

3 моторни лодки на иранските гвардейци се опитали да арестуват британския танкер. Само че ингилизите са очаквали и били подготвени. Наложило се фрегатата на славния британски кралски флот да даде един откос с 30-милиметровото автоматично оръдие на палубата. Иранските гвардейци бързо обърнали обратно :) Представяте ли си какво им е било на гвардейците - да излязат с моторни лодки срещу фрегата :) Британците са можели да ги направят на салата с 30-милиметровото автоматично оръдие за секунди :) А представяте ли си пък колко забавно им е било на британските военни - иранци да им излизат на бой с моторни лодки :)

ако Иран иска да арестува кораб ще го направи с военни кораби. А тези катери са на Мосад. МОСАД са специалисти по стрелянето по партньори: справка радиоразузнавателния кораб на САЩ "Либерти" стоящ в международни води подслушващ до Египет. Евреите го нападат с цел да се обвини Египет. Единственно твърдостта на капитана помага да вдигнат втора мачта за радиовръзка и да искат подкрепление. Американския президент ...."МИСЛИ" 30минути в надежда, че евреите ще потопят кораба. Кораба обаче оцелява и американските моряци разказват как са се виждали лице в лице с евреите пилоти на пикиращите самолети над кораба. Избит е от въздух половината екипаж. Капитана на " Либерти" е "награден" от американския президент не в Овалния кабинет по протокол за Heroes а....В коридора. До днес това е тема табу в САЩ.

Табу - глупости. Ако беше табу, дали щеше да има цяла статия в Уикипедия. Евреите са атакували кораба по погрешка, по време на 6 дневната война през 1967. Война! После са се извинили и платили десетки милиони компенсации за загинали и материални щети. Не че евреите не са гадове, ама точно с ЛИбърти наистина си е било грешка. Американското корабоплаване е било предупредено да обяви корабите си и точното им местоположение - е, не са го направили, евреите помислили кораба за египетски, и го атакували.

На такъв тип ситуация, на английски му казват "bring a knife to a gunfight"

Здравейте ,преди малко заклах английско семейство и се чуствам добре ,ама малките само как пищяха ахахахаххахахаха СМЪРТ ЗА ЗАПАДА СМЪРТ ЗАКЕНЕФА ЗАПАД

Ти си типична промита,червена ислямска кратуна, за радост сте на свършване вече.

"след като въоръжени кораба на иранската революционна гвардия ..." Преди това казаха че били лодки. Според ингилизите 5 лодки, според САЩ - 3. И ни пробутват тезата че няки е тръгнал на военна акция с лодки там където щъкат американски военни кораби. Накратко - скрипалщини.

Е, ако са били няколко военни кораба, а не лодки, защо тогава са избягали от 1 британска фрегата? Що не са я потопили?

Гибралтар е на ЗАПАДНИЯ край на Средиземно море, а Сирия на ИЗТОЧНИЯ. Защо този танкер не минава през Суецкия канал, който е близо до Сирия, а заобикаля цяла Африка, за да стигне до Сирия по най-дългия път?????

Оставаше САЩ да го задържат до Панамския канал и да го обвинят, че кара нефт за Сирия!

Не може да мине през канала, голям е. Чети бе, имаш интернет.

Е колко па да е голям , че да не може да мине? Имаш ли идея колко е широк канала и колко НАЙ-ГОЛЕМИЯ танкер в света?!? Че и всички балъци ти дали + Само прости момци останаха в БГ, за съжаление!

През Суецкия канал минават ПРАЗНИ танкерите. Нефта се източва при минаване през шлюзовете. На египетска територия нефта лесно може да бъде арестуван. Затова Иран е предпочел да обиколи Африка.

Стига дрънка глупости...за колко време ще се източи и къде ще се съхранява и как ще се транспортира за да се напълни танкера...бахти простотията...А знаеш ли колко ще се плати за да това нещо...и чети това е супер танкер т.е. много голям и не може да мине пред суецкия канал.

Ами поради същата причина поради която самолетоносачите на ФАЩ не минават от там....има една думи водоизместимост...прочети какво означава и ще ти увре кау..на

само 4-5 от супертанкера от топ 10 на всички танкери имат водоизместимост над допустимата за Суецкия канал. не съм чул този иранския да е в топ 5 на най големите в света.

Англо-американските пирати, навлезли в ирански води, викат: "Дръжте пиратите!"

Англичаните от 500 години го практикуват това пиратство вече.

Английските боклу-и винаги са били пирати. За пиратство закона винаги е бил един и същ . На най-високата мачта ги окчете.