17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Делфина е по-умен от авторката на статията, със сигурност

“делфина е”?

- Сега приятелю ще ти покажа причината за смъртта на този делфин. С пинсетите бръкна някъде под окото на делфина, в областта на ухото и извади нещо: - Това са паразити от вида Stenurus minor, които се размножават и развиват във вътрешното ухо на делфина, а понякога и в средното. Те в един момент започват да пречат напълно на цялата нервна система на делфина. Той губи сетивата си почти изцяло и е като сляп и глух под водата. В същото време той трябва да се храни, и започва да се рови по дъното, да се дере по скалите, защото няма никакви сетива. Яде всичко на което попадне слепешком – например виж червата са му пълни с водорасли! Представих си каква агония е било за този делфин да живее и секунда повече. Разбрах защо се е връщал отново и отново към сушата – единствено за да сложи край на мъките си. http://www.koralbeach.com/node/436

Рибарите спасили делфин?!??!!? Това хумореска ли е. Ако някога сте говорили на тема делфини с някой рибар по морето най-любезното, което ще Ви кажат по темата е, че делфинът е "морски вълк" , неполезно животно, което е върховен хищник в Черно море и трябва да се отстрелва, така както се отстрелват вълците във вътрешността на страната. Не ме разбирайте погрешно. Това не е мое мнение и не го защитавам, но не съм видял професионален рибар, който да обича делфините (освен на пастърма).

Дано да са го спасили.. това с рибарите по скоро означава - някой е ял делфински пържоли

Който опре държавата да му реши застрашаващ проблем, има голяма вероятност да си умре докато чака. ФАКТ ЗА ЖИВОТНИ. ФАКТ И ЗА ХОРА.

Спасили го тези дето най много ги мразят ? Просто бизнес !

Нищо не разбрах от цялата история. Делфин Бебе което се е изгубило ли е бил или стар делфин търсещ покой. Но важното че добри хора-рибари са го спасили.

Това с добрите рибари е малко притеснително.

Толкова е хубаво че толкова хора са се отзовали за жинотинчето....

Толкова мастило за този делфин, българският народ се е объркал в мрежите на Радев, но никой не подава сигнал за бедствие. Ще се мре, няма изход.

его писание на какви хапове и димове разни е бил , или субстанции некви ??? Аз съм на тричетри грозданчинки .

abe mangal li e pisal tazi statiya ?

А рибарите дали са му помогнали ..и как по- точно, да не се мъчи например, нали бил стар и търсел усамотение, демек се е самоубивал делфина! Май е станал за стръв ..

подавали сигнал на заплатаджиите от 112 и... нищо , ами опитайте на 113 там може и да има някой ... доброволец примерно .

Точно време по телефона. Там винаги имаше с кого две думи да размениш.

Гумена лодка няма, ще купуваме хеликоптер. Последно стар делфин или бебе е?

Дано само не са го бастисали тези рибари, че напоследък все някой им плаши рибата. Хау!

Абсолютно излишни организации и служби. Това показва този случай. Рибарите са им свършили работата.

а през соца ги папахме!

Ти може да си ги папал, но не и ние. Аман от лъжци, пишман демократи, все за соца небивалици бръщолевят. Мина половин век оттогава, уж в демокрация живуркат... Ама то се вижда какъв хаос и безпомощни са всички днес...

"Всичките тук екипи сме се събрали - ветеринари, РИОСВ, но нямаме нито лодка, нито друг начин да му помогнем. Ами разпускайте се.

"бебе делфин" .... "животното е старо" В шок и ужас съм от нивото на журналистика.

И колко правописни грешки има, без коментар...

Старо бебе или бебе на години :)

Млада бабичка.Като Мадона :)))