След дни на издирване: "241-вият депутат" вече си има дом и се казва Фернанда (снимки)

Бездомного куче стана любимец в социалните мрежи, след като цял ден стоя пред парламента в деня на откриването на 48-ото НС

Обратно в новината

Коментари - След дни на издирване: "241-вият депутат" вече си има дом и се казва Фернанда (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво на осиновителя ! Пич поздравления за хуманния жест !

Ясната мисъл и гладкото изразяване са във се по-голям дефицит.

Кучето е бездомно,объркано,гладно,уплашено...Кастрирано и изхвърлено на място,което не познава.Типичната ,българска безотговорност и глупост. Затова е стояло"на пост"толкова часове. И вместо да бъде нахранено и веднага приютено, човешки човешки помияри са си правили пиар с нея, възползвали са се.Колко долно и просташко!!?

Аз искам финансовия министър да ме осинови.И после да ме прехвърли на следващия.

Доживях да прочета добра, позитивна новина от клетата ни страна. Вчрно, че 10-ината % свестни не заслужават внимание, но все пак ги има. Разбира се много по-важно е, че Байдън се загубил в ливада пред Белият дом ...

Сигурен съм, че ако се бяха понапънали още малко щяха да успеят да измислят още по-тъпо име за куче... Консуело например... Иначе Браво за постъпката!

то е женско - Алехандра

Супер готино куче!! Гледа умно и стои на пост - истински приятел на човека. А хората са по-лоши от животните - и злоба и завист,и корупция...и какво ли не. Дано да има късмет в новия дом и се грижат добре за него.

Много е лесно да отсъдиш кой е добър и кой зъл. А всъщност само Бог определя и то когато му дойде времето. Човешка му работа. Особено кастрирането. Никой не пита животните дали искат да ги кастрират..

Ами питайте ги де? Ще наблюдавам с интерес какво ще ви отговорят. Някак това разсъждение, да налагаме на животните човешките си комплекси и его не е правилно, те ги нямат. При тях, точно в това отношение е на принципа - има го хормона, има го нагона, няма го хормона, няма го нагона. Не им пука особено много, всъщност даже хич. Не са щастливи от това, че са ги оперирали, но го забравят до ден-два.

депутат.

Най милата и беззащитна душица между 240 те вълци, борещи се за кокала

боя се, след социалната еуфория животното да не спечели круиз с кило кралски ориз до Виетнам

Да да веднага повервах да знаете. Просто го е пуснал пред парламента да се направи на интересен и кучето да стане "звезда"

Трябваше да го вземе бай Вежди…и да и целува лапите…

Бравос, много се радвам, че животното се е махнало от ония помияри!

....творение,но е някак си извратено у нас в България да са на по-голяма почит от българските деца!

Разбрахте, че са по на почит ? Аз съм сигурен, че ако някое дете беше стояло часове отпред и то ще си намери дом!!! Майтапа на страна..Но нали разбирате че няма как да стане? А факта, че има “хора” които като сравняват помощта към беззащитното животинче веднага с липсата на помощ към някое дете под предтекст че са загрижени за децата ме навежда на мисълта че 100% никога не са помогнали нито на деца нито на животни. Друго което винаги ме удивлява е може би че само тук като се заговори за бездомни животни и автоматично се намира някой да равнява животни с деца..необяснимо но факт:) Само в бг куче е равно на дете!!!

Повечето любители на кучета не правят разлика.Важно е да се подчинява и да не задава въпроси.

Браво, най-позитивната новина за деня.

Не било куче, а кучка достойна за депутат от ГЕРБ.

Това куче изглеждаше най-умно, сериозно и отговорно от всички присъстващи на церемонията.

Да го подарят на МУЛТАК N1 за спомен от жалкото му политиканстване.

Усети се животното, че в парламента ще има голям кокъл и се нареди и то, ама на! Депутатите са най-хищните животни и го изритаха от софрата!

Урррааааа! Вече имаме нормален депутат:)))

Щом едно улично куче възбуди много по-голям интерес от депутатите, трябва да е ясно какви помияри има в парламента. Ама за повече от тридесет години сами си го извоювах - с труд, пот и кражба колко мойш ;-)

И защо Фернанда? Пак чуждопоклонничество! По-добре да беше Фанка! Нали е улична помиярка. Каква Фернанда!

без да се замислям ,ще помогна на 241 депутат.Другия депутат ще го оставя да пукне като куче.

Браво,радвам се за нея.Като не могат да ме зарадват онези вътре в НС,поне Фернанда ме развесели. Куче с късмет.

Да му сложат колибка и да спи на входа на шибания парламент :)

Ами да са живи и здрави и собственика и кучето. Тъжното е, че се сещаме за тези животни само и единствено, когато станат хит благодарение на нещо подобно. Това куче е имало късмет. Останалите 10 000 ще чакат. Колкото до парламента ... на нас не ни трябва Фернанда за депутат - която да се вясне за има-няма 8 часа и да се надява цял живот да я хранят и поят. Трябва ни Хачико ... който да стои на пост - и в жега и студ, и да милее за стопанина си - българския народ. Само че масово в парламента е пълно с Фернанди! Дори по-лошо - кучето си е куче, а тия би трябвало да имат някакво съзнание и да разсъждават!

ти пък познаваш фернанда

Инженерче

Да разбирам ли, че смятате за обидно за кучетата, да бъдат настанени в депутатските столове?!?

А бе киселяци, хейтъри и тролове, не ви ли омръзна всеки и за всичко да го плюете?

Най-после една добра новина от парламента

И на мен ми беше по-интересно , да гледам това мъниче , пред новосъбралата се шайка на държавна издръжка!

Хайде късмет на кучето и на новия му стопанин. Да са си верни приятелчета и нищо да не им липсва! А хора, които не са осиновявали бездомниче, за което да продължат да се грижат години наред, нека да не коментират!

те принципно животните са си бездомни по дифолт

откъде сме сигурни че това е кучето

на ушната марка

Този наркоман Петър Илиев е прибирал кучето буквално за да трупа рейтинг. След по малко от два месеца това мило животинче пак ще е на улицата, щото няма да му е потребно на пияницата Петър Илиев който се е опитал да влезе във всеки един политически проект с цел келепир.

Чакайте да видим след година къде точно ще е кучето. Бас ловя, че отново ще е на улицата.

Оххх, дано да грешите, макар че ... имам нещо и аз такива съмнения.

Какво Ви навежда точно на тези мисли?

Да го наречем шесто чувство. Дано да греша, наистина да всичко е наред и малката мишонка живее щастливо и обичана, игрива и гушкана.

да , дано грешите. Животът ме е научил да не съдя за хората по заниманията им, върастта или изградени социални стереотипи, но сега погледнах профила на Петър - барман, актьор, маркетинг специалист и тн и тн.. наистина има доста фактори за неблагоприятна развръзка - тоест млад, неулегнал, търсещ пътя си човек и с доста активен нощен живот поради професионалната си заетост, дано има достатъчно време и за Фернанда, за да я ресоциализира и интегрира в дома си.

чак до Малинова долина е стигнало? Много странно. Дали пък някой не го е натоварил на служебния автомобил и да го е разкарал от пейзажа, заради цялата канонада от ебавки в нета, щото до колкото знам кучетата са териториални създания...ако се е мотало в района на парламента, значи територията му е била в района център широк център, според мен.

Ще се окаже, че тя е най-умният депутат. Поздравления и за нейния осиновител!

Достойно животно ,дано кьде обичано.

Фернанда е човешко име. Не можехте ли да го кръстите Деса?

или курнелия, нищо че е биволско име

Има добри хора. Това е хубаво. Моите най-дълбоки уважения към човекът, който се е погрижил за кучето.

Нещо чуждоземно ми звучи. Не можа ли го наречеш Цецка например?

Можеше.А защо не Волен??:)

Още през 2011 година се говореше, че се планира през 2018 година да няма нито 1 бездомно куче. Толкова пари за приюти, кастрации и кампании за осиновяване, одъщеряване и т.н. и резултат нула. Цял свят го видя сега. Тротоарите са кафяви.

Колко пари за приюти? Споделете данните, които имате. Ако не говорехте наизуст, щяхте да знаете, че държавните приюти са в окаяно състояние и въобще през годините държавата почти нищо не е свършила в това отношение. Добре, че има доброволчески организации и хора да даряват от джобовете си, иначе щеше да е много много по-зле положението.

напън и от хората, домашнине любимци, било апартаментни или дворни, да се кастрират, за да не оплождат бездомните или да не се чудят кво да правят с нежеланото поколение домашни любимци, да не се пускат да прегръщат свободата, като подаръчната панделката около врата им омалее, и не са вече малки сладки пухкави топки под елхата, а биологична единица която изисква грижи и средства по грижите и тн и тн...

Бездомните животни няма да изчезнат, докато кастрацията на абсолютно всички домашни любимци не стане задължителна. Ако ще развъждаш, подаваш документи, взимаш лиценз /или квото е там/ за развъдчик и тогава може, в противен случай жестоки глоби за некастрирано куче или коте. Няма спасение иначе. Нито приютите са достатъчно, нито доброволците. Само някой да не реши, че не обичам животните, обожавам ги и мястото им не е на улицата, те отдавна са прекалено питомни, за да живеят далеч от хората.

Da te kastrirame i teb.....pedale?

_stankow

В нашия квартал градниките са кафяви, но от домашните кучета. Уличните изчезнаха. Кастрираха ги и те си измряха, без да оставят поколение. Така че резултатът не е нула, а е добър. Проблемът сега не е в уличните кучета. И не е в домашните. А в техните стопани. Животното си е животно. Нямам предвид кучетата ...

бъдат здрави и щастливи двете добри души!

БРАВО НА ЧОВЕКА и да са живи и здрави двамата напук на злото което лъха от хейтърите..!

Ние откога клечим в еврозоната и никакво осиновяване...

право в десетката. Ма що клечим, никой не може да обясни. То поне манга да даваха, а то нищо

колко прости могат да бъдат някои същества, /ТАКА ГИ НАРИЧАМ ПОНЕЖЕ НЕ МОГА ДА ГИ НАРЕКА ХОРА/ , вместо да се зарадват на човещината , че е приютено едно кученце започват да хейтват . ПРОСТ НАРОД СМЕ КАТО ЦЯЛО

аз бих се зарадвал, ако този беше взел едно дете без родители. Все пак, човекът е прибрал животно. Сега какво, някой да прибере от терасата едно мушкато да не мръзне на студа, и това ли да си го пиша човещина. Аз съм за да се грижим за растения и животни. Но е малко тъпо да се престараваш и лицемерно да ги ядеш. Не трябва да забравяме, че растението е растение и животното е животно. Отделно, с такъв вид отношение към животните, малко ми идва като зоофилия.

Ти сериозно ли? Този младеж - барман в студентски град - демек мурви, алкохол и синтетика по цяла нощ, същевременно маркетингов специлист и актьор към Бояна филмс - ерген, да осинови дете? То и на оная циганка в новините от миналата седмица ѝ бяха дали да осинови дете и къде е сега детето?

Дами и Господа! най-лесният начин да контролираш хората е чрез емоциите им!!

ето как ще се реши проблема с бездомните кучета пускайте ги пред парламента та ега на някой му се досвиди ...

Ние в Нова Загора си нямаме Парламент. Какво правим?

Ми постройте си! Да ви уча ли?

Гласувайте бюджет, ще Ви построя един. Или два, три... колкото платите.

Имате си - общинският съвет е местния ви парламент

Ако не ги пуснете пред местния парламент/общината/ , пускайте ги пред агенцията по храните, която усвоява пари за хуманното отношение към животните, както и пред офисите на зелените талибани и РИОС.

Браво има добри хора!!!!!!!!

Може помияр да си, но минеш ли пожълтите павета пред камера, разко се сменя ситуацията. Прибират те, на топло, ранят, поят те, разходки безгрижни по спа... Кой разбрал, разбрал.

Ако знаеш колко двукраки помияри обикалят София със същите надежди... Поне милион!

А има ли кой да приюти стопанина? Той горкия изглежда живее в голяма мизерия...