Бездомното куче, което цял ден стоя пред парламента в деня на първото заседание на 48-ото Народно събрание, вече си има стопанин и име - Фернанда. Десетки издирваха животното из София, след като поведението му предизвика огромен интерес в социалните мрежи.

Вижте снимки >>

След близо осем часа на стража пред парламента на 19 ноември, безименната героиня, която посрещаше, изпращаше, подремваше, позираше на червения килим, не изпускаше и участие в интервюта, бе открита в столичния квартал "Малинова долина".

Оказа се, че звездата в социалните мрежи, номинирана за" 241 депутат и председател на НС", за да освободи от мъчителния избор на народните представители, е от женски пол. През април тя е била канстрирана, обезпаразитена и ваксинирана. 

Вчера е намерена пред блок 27 и прибрана от Петър Илиев, който е решил да я задържи.

Кучето вече си има и име - Фернанда, дадено й е от новия й стопанин.

"Запознайте се с Фернанда, това куче беше уплашено, гладно и бито, аз съм си добър човек и винаги съм искал куче, но днес Господ ми изпрати нея, запознайте се с нея, мога да споделя, че утре отиваме на ветеринар", написа Петър Илиев във фейсбук и публикува нейни снимки.

Оказа се обаче, че друг човек претендира за бездомното куче, което доведе до нов пост, в който Петър Илиев съобщава, че го е поканил на място и кучето само да избере стопанина си.