Морфов напуска Народния заради Борисов, Бинев, Рашидов

Режисьорът Александър Морфов напуска Народния театър в знак на протест срещу кабинета, министъра на културата и председателя на комисията по култура в НС.

Обратно в новината

Коментари - Морфов напуска Народния заради Борисов, Бинев, Рашидов | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много добре го казва А. Морфов за негласните функции на всички управляващи, но не е ясно какво някаква смяна в това НС би променила. По-скоро всичко изглежда да е умишлено организирано скандално предизвикателство за подмяна на важни теми и отклоняване на общественото внимание и енергия, а иначе Морфов ох, за съжаление е прав и нещата са такива не от скоро. Какво само бе изненадата за тези които преди са си тананикали, действително добри рок или поп парчета, или са чели Апостолът на свободата, да разберат че всичко е използвано за спечелването на симпатии, за забаламосване и запъването на крак на прага, но след намъкването им вътре, маските ще бъдат отместени на страни и вече децата им ще слушат и гледат чалга всякаква, включително добре обезпечени авторски предавания на звездата Азис и плакати на основния му актив пред паметника на Васил Левски. Да, управляващите нямат нужда от българска култура и тя е сред целите на обединението им за унищожение. Тук могат да се посочат още предложението от Виена пред 90-те за замяна на българската азбука с тази на латините, което тогавашният президент много искаше да дискутира. Отхвърления от последните станали първи демократи, дисидент Минев. Убития при загадъчни обстоятелства Георги Марков. А и преди това при Сакскобурготите не са само ястребинчетата Гео Милев бе зверски изчезнат, а на няколко стотин метра от сегашното НДК, в някогашното гарнизонно стрелбище бе дивашки разстреляно сърцето туптяло толкова силно за България - това на поета Никола Вапцаров.

Не е само това, за съжаление. Управляващите искат и довеждат българите до примитивизъм не само при гласуването, но и семействата в България до примитивизъм в условията за отглеждане и възпитание на деца, при което деца все по-често се раждат при родители с минимални, базови критерии или просто безотговорни такива, а много други просто не се решават или се страхуват да имат деца при подобни условия.

Но ние тук пак сме лошото изключение. В нормалните страни политиците служат на народ и държава, а тук само потребяват властта за себе си и в ущърб на народ и държава. В новините по БНТ1 съобщиха класацията за корупционен индекс. На първо място е Дания и не случайно казваме, че тъкмо там е построен комунизмът, към който така безуспешно се стремяхме, следвана от скандинавските страни. България е на 69 място.

МОРФОВ ТИ СИ ОТ МАФИОТСКАТА МЕДИЙНА КОМУНИСТИЧЕСКА ГРУПА ЯСТРЕБИ- вОЛГОДОНСКИ, МАРИНКОВА,АРМАН БАБИКЯН,В.ДЪРЕВА,я.ДАЧКОВ ..... ---СТРАХУВАТЕ СЕ , ЧЕ ЩЕ ХВЪРКНЕТЕ И ЩЕ ДОЙДАТ МЛАДИ И ПО-КАДЪРНИ ОТ ВАС!!! тОВА Е ! НЕ СЕ НАЯДОХТЕ С БЕЗДАРИЕТО СИ!! позор за КУЛТУРАТА СИ ТИ мЪРФОВ!!!рЕЗИЛ! мАХНЕТЕ СЕ БЕ ДА ДОЙДАТ МЛАДИТЕ!!

Те МЛАДИТЕ нека си идват, няма лошо! Лошото е, че сега вече и в културата идват не те, а МУТРИТЕ! Ти от кои си ? От МЛАДИТЕ, или от МУТРИТЕ ? Или просто си млада мутра неудачник.

Морфов има запазено място в Москва и Петербург.. затова протестира :)

Морфов трябва да се подкрепи като обикновен гражданин, който има смелост да каже, че това държавно управление е пагубно щом се ръководи от Борисов, набъркан в контрабанда с цигари, в производство на амфетамини, всичко е от един порядък или да ме разберат всички един дол гадни дренки.

Пагубно ,но виж ако управляваше хамстера тогава всичко да е цъфнало ,обаче от мизерия .Вчера му слушах исказванята на този господин морфов и според мен мястото му е в психиатрията .Той е с очевидно леви убеждения ,но че са леви няма проблем проблема е че са крайно леви в това число говореше за растрели лагери удържавяване .Само неговия мироглед е най правилния с екстравагантните му постановки .Сигурно сега подготвя "театър за възрастни " където би се обезмисляло програмите на някои телевизии в късните часове .За Слави Бинев нищо няма да кажа , но крайно време е да се спре да се съди по дрехите а да се изпраща по акъла !

Не само, че няма никакъв ред ами съвсем съзнателно реда се обърква, за да може да се дебилизира и последния гласоподавател. Тази нация се докарва до рефлекса на кучето на Павлов!!!

довиждане *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Театър - вятър ! Кино - вино, все едно. Разликата е в цената.

Когато споменавате Народния театър не забравяйте, че за всеки продаден билет държавата(т.е данъкоплатеца) дава на театъра пари. Точната сума може да се намери из сайтовете в Интернет. Така че другаря Морфов да си прави сметката кой плаща и кой поръчва музиката. В България това го прави Негово Величество Избирателя, а не зрителя в Народния театър. Не може няколко стотинхиляди човека да са казали Слави Бинев ще бъде там(в народното събрание) и няколко други човека да се противопоставят. Може да протестират да изказват мнение, но дотук.

май си стъпвал в тетър само когато са те водели задължително от училище?

Подкрепям Морфов

Но правото все още не означава , че можеш да защитиш адекватно мнението си. Да не се окаже, че нещо не си разбрал както трябва и си се объркал, ама то понеже, ама така и пр. ... Въобще мисленето е сложен процес и освен глава, изисква им усилие.

Появява се една бяла птица в родната ни преизподня,имаща смелостта да се опълчи срещу истинските мутри в управлението и взехме да го плюем.Ако сте гербаджийски подлоги,изобщо на пишете за този човек.Браво на Морфов.

При цялото ми уважение към фамилия Морфови, не мога да се съглася с всичко казано от него. За Бинев добре, но какво има против Рашидов? Че по негово време беше направено най-много именно за театрите. И те са пълни всяка вечер, и не само театрите, но и концертните зали, операта, оперетата. Ако има някакви сведения за Рашидов в театралните среди, които ние, обикновените граждани не знаем, то нека г-н Морфов да ги каже открито, за да можем и ние да преценим правотата на неговото възмущение. Така поне постъпват смелите и открити хора. Другото е мразене заради самото мразене или пък под диктовката на някой. А що се отнася до казаното от американското посолство, този цитат цъфна по много съмнителен начин в определени медии. А самото посолство не взе никакво отношение, което показва две неща - или е вярно и те не искат да го подчертават допълнително, или е опашата лъжа и те я отминават с мълчание. Но от всички действия на Америка поне /а и на ЕС/ се вижда, че подкрепят правителство на Борисов, тъй като при предишния си мандат единствено то остави построени и санирани обекти, което е видно от всички въпреки оплюването от някои среди.

Хайде стига сте го защитавали Морфов. Гледал съм му три постановки и трите пъти бях отвратен. Каква е тази култура вулгарна. И с това ми мнение не защитавам Бинев. Ами се чудя що за псевдо интелектуалец трябва да си за да харесваш Морфов.

А къв трябва да си за да харесаш бойко?

Явно не си разбрал какво съм написал. Не защитавам нито Бинев нито Бойко нито Волен нито Местан. А имам мнение че Морфов е еквивалента на чалгата в Театъра. Като видиш афиш че той е режисьор не си води децата на театър защото е гнусно.

Шефът на комисията по култура -мутра, министърът на културата - мултак, министър-председателят - мутра. Е, това държава ли е?!?

Браво на Александър Морфов!

Какъв е шансът на интелигентните хора като Морфов (1-2% от населението) срещу останалите 90% чалгализирани селяндури, които боготворят селяндура ББ и всичките му изцепки и протежета??? Въпросът е реторичен, отговорът го виждаме всеки ден...

Стига се праИхте зорлем на парвенюта! Ако такива като вас са кОлтурният елит на нацията, то няма защо да се чудим, че сме в това положение. Великите сте само в собствените си очи; но това не е достатъчно, а всъщност издава провинциален материал, който не е в състояние да надхвърли себе си. Затова всичко, което прави си остава в границите на провинцията, и се радва на признанието сдамо на подобни нему.

ЗАЩО ТОЛКОВА НЕРВИ? ТА НИМА САМО БИНЕВ Е ПРОСТАК В ТАЗИ ВЛАСТ2? АКО ТЕЗИ ОТ ПАРЛАМЕНТА И ОТ МИНИСТЕРСТВАТА ГИ ИЗПРАВЯТ ПРЕД ТЕСТ ЗА НАЧАЛНИЯ КУРС , ВСИЧКИ ЩЕ БЪДАТ ИЗПОКЪСАНИ. СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ,СРАМ!

Е, някой от по-известните българи им го каза в лицето!! (Не съм аз, човека който да оценява Морфов какво може и какво е направил.) Но за съжалени, срещу себе си той (а и ние) има отявлени гьон сурати!!!!

Морфов бойкотира Народния театър, като реакция на ставащото. А ние, които го поддържаме какво да бойкотираме, че да ги стресне? Всичко, което ни е жизнено важно е овладяно от тези, срещу които реагираме.

"Всичко, което ни е жизнено важно е овладяно".И кое е то.Това е ГОЛЕЕЕМИЯ въпрос.Дааа. СОБСТВЕНОСТТА. ЦЯЛАТА СОБСТВЕНОСТ. ВСИЧКАТА СОБСТВЕНОСТ.Не че ТЕ не беха собственици и преди 89г.Беха си.Но тогава беха ФАКТИЧЕСКИ собственици.Щото такова жУвотно като "държавна собственост" просто нема. Собственика ползва благата от собственоста си. А сега?Е ми сега са си и ЮРИДИЧЕСКИ собственици. Нали, нема илия павлов нема кюлев,нема манол велев,нема братя илиеви.Щото СОБСТВЕНИЦИТЕ НЕ ГИ УБИВАТ.ТЕ КАЗВАТ КОЙ ДА ЖИВЕЕ И КОЙ ДА МРЕ.

Е история, или съвсем скоро ще стане такова. Частната собственост, такава каквато я познаваме, е само етап от общото развитие и постепенно отива в миналото. Това че нашите политици ползват властта като безплатна аренда, е съвсем друг въпрос.

Време е за протест срещу наглостта! Време е да потърсим отговорност за 25 годишния преход, който докара народа ни до най-бедното състояние в цяла Европа. Виновниците да бъдат осъдени от Народа и в името на Народа!

Не че ме интересува кой знае колко, ама слави бинев не беше ли единия от героите от драмата в заведението на мутрите БИАТ на времето.Не беше ли той битата мутра от неква друга мутра.Или се лъжа. А инак БГ "културниците" са си най-обикновени подлоги.Да не се лАжем.Сега им дойде на акъла да се възмущават от това кой кой е след 25г.И кой е бил преди това хаха.Примерно "зайчето валери-пише и трепери".Тази "нежна душа" си е по душа изедник.Щом си от "бандата" на изедниците и стоиш зад техните постъпки, какъв друг да си освен и ти самия да си изедник.А това че участваш в техните ПАНАИРИ и те ти се исмихват и те възхваляват е достатъчен критерий да бъдеш причислен към бандата им.Каквито и нежни писания да пишеш.

И аз бях танцьорка едно време и се издържах от френски шансони, ама това означава ли че сега не мога да те тура в малкия си джоб? Млади сме били глупости сме правили....

Няма БГ джоб в който да бъда сложен.Страхувам се че не се е родил БГ който да ме сложи в джоба си.Но ако те кефи мисли си квото искаш.На мен ми е през "арук"

По действителен случай , цитати от медиите : "В "ICure" зрителите ще видят сцена, в която се имитира орален секс между двама мъже, разкри артистичният директор на Vertigo" Мирослав Йорданов. Той уточни, че партньор на Димчев в сексуалната имитация няма да е човек от публиката, както в един от предишните пърформанси на провокативния артист. Интерес към предстоящото представление на Димчев има дори сред останалите участници във фестивала, много от които ще останат във Варна, за да видят ICure"." "Фестивалът се провежда с подкрепата на Министерство на културата, Фонд Култура" на община Варна, Фондация "Америка за България", Програма "Изксуство в движение", Фондация "Арт Офис" и др."

Супер яко. Предлагам единия да е облечен като папата другия като батман. Ще е кул.

и им се плаща за тези мерзости. Човешката низост на някои индивиди няма граници.

Достойна позиция на достоен човек!

Когато г-н Слави Бинев беше евродепутат, това не пречеше на никого, защо сега, когато е избран за председател на комисията по култура в НС , неговото "минало" и/или интелект, образование и т.н, се оказва пречка?

Хора, като Сл. Бинев не би трябвало да са на каквато и да било държавна служба, НО... Как да се оправи тази простотия? Мажоритарен вот?

Ние се надяваме на подобрение, то върви към още по-голям упадък. Всичкото боклук от парламента все на важни постове по комисиите - Сидеров, Бинев, Пеевски, ....

Ами променете системата бе, кво само хленчите след избори. какъв е смисълът от нови избори като хората са едни и същи и системата е същата? Не виждате ли че не искат новите хора от преференциите , не ви ли свети червената лампа? На тази държава е необходим президент с правителство и 100% мажоритарни избори. Докога ще се правите на недоразбрали и приятно разсеяни?

Май и трябва ново бригадирско движение и нов ЦК на БКП, мене ако питаш. Виж - от 44-та насам, та чак до 89 имаше ли хаос и безредици, имаше ли гладни и голи, имаше ли милионери и болни хора? Ама то само трудът носи съзидание и здраве, а еднопосочното направляване на едни, вече създадени някога ресурси към алчните задници на шепа психично болни представители на хомо сапиенс създава само конфликти и унищожение за човешкия фонд. Но методът ти, който предлагаш, е импотентен. Отново гледаш към статуквото и му павиш предложения как формира правилата така, че да се лиши от всичко, към което се стреми. Нелепо е.

Всичките пишман музиканти и театрали да бъдат изхвърлени от държавната хранилка и да се опрявт както си искат. Да пишат песни които ще се харесват и слушат и да правят постановки които ще се посещават. Така е на пазара драги. Не може комунизма да остане в нечии забутани кътчета , докато хората буквално измират от пазарното здравеопазване. Или искате да ми кажете че вашата халтура за душата е по-важна от физическото здраве?

Г-н Морфов е наистина един достоен за уважение талантлив творец! А както знаем, в банкянския бостан друго освен тикви не вирее, а култура - още по-малко...

Ами твоя другар да вземе да си намери спонсори на гениалното творчество и да се развива бе! Стиф Джобс как е почнал мислиш? Някое министерство ли го е хранило?

Точно това и ще прави човекът, маха се от държавната хранилка с мастити културтрегери в нея!

А ти си гледай сорсовете, че да не ти гледаме после смешния софтуер, като онзи за "случайното" разпределение на делата!

от бостана щосе обаждате неподготвени... Личи си, че сте си лика-прилика с тиквата-буда... Ама какво да очакваме от такива като вас, на които проблемът е, че Сашо Морфов не е поставял "Винету"...

как е възможно да се допускат такива хора? за Морфов съм с милион ръце? на къде сме тръгнали бе хора? простаци, ниско-интелигентни хора, чалгаджии, мутри... ужас!!!!!!!!!

БРАВО. ДАНО И ДРУГИ ДА ГО ПОСЛЕДВАТ, ЗАЩОТО ТЕ МОГАТ ДА ПРОМЕНЯТ СИТУАЦИЯТА. ТОВА СА УМНИТЕ ХОРА НА Б-Я И ТЯ НА ТЯХ РАЗЧИТА. ДЕРЗАЙТЕ СМЕЛО НАПРЕД С ПРАВИЛНАТА ПРОМЯНИ. НИЕ СМЕ С ВАС И ЩЕ ВИ ПОДКРЕПИМ

Много умни! Чакаха 25г. за да се сетят?

Ами да си ходи! Да напусне държавната хранилка. Морфов нещо се е объркал, щото се има за велик интелектуалец, с право да дава оценки и квалификации на всички, с ОГРОМНО его и самомнение. На 5 октомври имаше избори. С всички последствмия от тях. Ама той не ги признавал. Ами да си ходи-може би е талантлив, но не е блестящ, има и по-добри от него, и не толкоз арогантни.

Сашо, това са коравосърдечни изроди, които дори от самозапалили се от години безизходица хора не се впечатляват, а камо ли от оставка и няколко думи пред медиите. Те си живеят в паралелен на нашия свят и прекарват времето при децата си в чужбина. Имат пари за ритнитоковци и силикон, но не и за образование и култура. После ругаят, че липсвали качествени хора, специалисти и били злобни и прости хората.

И кой според тебе трябва да хрантути тоз неизвестен у провинцията Сашо, след като не дава продукт , от който може да се докарат пари?

На теб освен чалгарите едва ли друг ти е известен и те касае. Пий си анаболите и ракията и псувай всеки, който ти говори за просвета и култура. После страдай, че сина се е убил пиян с колата. Защо ли се хабя ...

Великият Морфов е прав за едно - без катаклизъм няма надежда за България. И не защото едни и същи ни управляват, не защото след тях застъпват децата им и не допускат други, а защото тези хора са некадърни да правят пари, бизнес, култура и каквото и да било без измами, кражби, източвания. Затова и много не просто напуснаха работата си, а напуснаха и държавата.

Подкрепям г-н Морфов, не само тези, цялата политическа пасмина е за боклука, пост0ве, министерства, агенции , общини аман , много са алчни, неграмотни, убийци на хубавата ни Родина и измъчените млади и стари хора!Нови избори без , неграмотни цигани, и турците които не живеят в България, иначе сме обречени , като държава!!!!!

Само питам - когато туй чудо, Слави Бинев, ни излагаше четири години в Европарламента като депутатин (даже не помня от Атака ли влезе там), никой и не помисляше да протестира! Или, там далече, не ни пречеше и тогава не беше простак?! Що сега се разквичаха културните?

Няма проблем! Много хора в тази държава от години са решили и не са на държавна работа. Твърдя, че от това проблемите им не са по-малко и по-лесни за решаване, напротив. Но, слава Богу, сега всеки е свободен да избира...

Абе , само едни и същи добрали се да властта,защото са били даносници ли ще се въртят по върховете бе.Нито славе,нито вежди,нито стефан данаилов ,последния особено по-добре да се оттегли и да се отдаде на старините си.Това ли ни е елита еба си.

ОТ КАКТО Г-Н МОРФОВ, УПРАВЛЯВА В НАРОДНИЯ, ДРУГ ТЕАТРАЛ НЕ МОЖЕ И ДА СИ ПОМИСЛИ ДА ПОСТАВИ ПОСТАНОВКА,БЕЗ РАЗРЕШЕНИЕТО НА ТОЗИ "ВЕЛИК КУЛТУРОВЕД"! ТОВА ЦЯЛАТА ГИЛДИЯ ГО ЗНАЕ, НО МЪЛЧИ!МЪЛЧАТ КАТО ПУКЕЛИ ВСИЧКИ ,ЗАЩОТО ДО СКОРО БЯХА НА СИНДИКАЛНА ХРАНИЛКА ПРИ БОРИСОВ! ДА, АМА СУБСИДИЙТЕ СВЪРШИХА И ЛАПАЧКАТА НАМАЛЯ!ТА СЕГА БИНЕВ ИМ Е ВИНОВЕН!КЪДЕ БЯХА ПРЕЗ ИЗМИНАЛИТЕ 25ГОДИНИ?!,ДА НЕБИ ПРОБЛЕМИТЕ В КУЛТУРАТА И МЕДИИТЕ ДА СА ОТ СЕГА,А?!?И ДОКАТО ДРУГИТЕ ТЕАТРИ, МЪЧИТЕЛНО СИ ПРОПРАВЯХА ПЪТ ,НАРОДНИЯ ТЕАТЪР..РАЗБИРАЙ МОРФОВ, СЕ КЪПЕШЕ ЕЖЕГОДНО В ДЪРЖАВНИТЕ ОБЛАГИ!!!ДАНАИЛОВ И ВЕЖДИЧКАТА, САМО СИ ЧЕШЕХА ТАШАЦИТЕ И СЕ ОБЛЯГАХА НА ИМЕНАТА СИ !!И КАКВО ОТ ТОВА?!СЕГА ВСИЧКИ РЕВНАХА СРЕЩУ МУТРАТА БИНЕВ!ЕМИ МУТРА! ТАКЪВ Е И СИ ГО ЗАСЛУЖАВА МЕ!ЗАЩОТО НА МЕН МИ ПИСНА И ОТ МОРФОВЦИ,МАТРОСОВЦИ И МОРЗИЛКИ !!!

Интересно тогава как там прави постановки Мариус Куркински а ?!

КАТО Е ПРОТИВ ДА СИ СЪБИРА ПАРТАКЕШИТЕ И ДА СЕ ОМИТА ..НЯМА ОПРАВИЯ В ТАЗИ СТРАНА - ВСЕКИ ИСКА ТОЙ ДА КАЖЕ КАКВО ДА СТАВА И КОЙ ДА Е МИНИСТЪР НА ТОВА ИЛИ ОНОВА МИНИСТЕРСТВО.

Писна ми! На 5.10. имаше избори. Сега имаме парламент и правителство. Е винаги ще има недоволни. Като е недоволен Морфов да си ходи, ако не да си работи щом е на държавна работа и изразява политически прищевки. Чакаме следващите.

морфов да е велик...колко да е велик.камен донев не е с по-малко гражданска позизия,но отдавна не е на държaвна хранилка......

Към ранобудните студенти.Айде моля правете разлика между кон и магаре.Къде е волен сидеров, къде го сложихте заедно да сте против със слави бинев, Рашидов и делян.Имайте малко морал и съдест и необезмаскарявайте позицията и обшественото мнение на Морфов.Заспивайте и си взимайте наркотичните понички като не различавате сено от слама.

"Браво на Морфов"??? Чакам ГО след 2-3 месеца БЕЗ ЗАПЛАТА при мен на строителната площадка!!!Да ГО видя тогава "ще има ли сили" да стачкува!!! Писна ми от преиграване на разни "културтрегери"!!! Смешници!!

Браво на Александър Морфов!

Не мога да проумея защо първия мандат е подкрепял Боцко,а втория мандат не го подкрепя. Дали щото вижда че и еврофондовете вече пресъхват,а само чалгарките не виждат.

при цялото ми уважение към Морфов като режисьор - не е ли твърде подобно простак като Бинев да управлява културата и театрален режисьор да дава указания за политиката? просто и двамата в случая се занимават с неща, от които не разбират...

Просто чудя се на ГЕРБ защо позволиха такива парламентарни групи като: по икономика, по здравеопазване, култура, социални грижи и други ги повериха на опозицията??????? Кой управлява БГ сега.......

С избора на Слави Бинев като председател на културната парламентарна комисия искат да ни унижат, - изригна в ефира на Нова ТВ режисьорът Александър Морфов. - ...Това е един арогантен, самонадеян, самовлюбен простак... Този човек трябва единствено да бъде сложен за управител на Трябва да бъде управител на плувен басейн...Аз искам справедливост...! Аз искам възмездие! Искам отмъщение за погубения живот на моите родители и за неосъщественото детство на нашите деца! Искам тези хора да влязат в затвора! Това няма да стане с демократични средства. Ще стане с насилие или с бунт, или с военен преврат...Не бива да се играе с народното търпение, един ден то ще избухне..., предупреждава творецът. Вчера известният режисьор обяви, че напуска Народния театър "Иван Вазов" в знак на протест срещу управлението на държавата и скандалните събития от последните дни.

Хъшът Сашо Морфов си тръгна. Вместо Мутрата. Този народ си заслужава ориста. Да стърчи като кукиш в задните части на света. Ревете сега, налюскани с по пет ракии, под юрганите: Да живей България!. И после се изпърдете на воля. Това ви е свободата. На народ, който не е народ, а мърша.