"Слънчевата" Алекс и нейната майка: Не може някой да слага печат "бракувано" на едно дете

"Лекарите, които се пребориха за живота на дъщеря ми, казаха да я оставя в дом", спомня си Йоанна Димитрова

Обратно в новината

Коментари - "Слънчевата" Алекс и нейната майка: Не може някой да слага печат "бракувано" на едно дете | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а, не,

то ЕСТЕСТВЕНИЯ ОТБОР ги бракува, не им лепи етикети. И съгъ, кат станат сурови времената - нема шанс. война е.

Знаете ли колко деца никога не са ходили на море.

и тези болните деца са виновни?

това ти го казваш

питам. да уточня на поредния неграмотник, който не различава въпросителна от точка просто защото така му е удобно когато няма отговор

В нашия супермаркет работят едни момченца ама някои много слабички бе да ти се свие сърцето.Имат смени по 12 часа, плащат вечер на такси да се приберат.Повечето са студенти и нашите така са били.Работеха на по две места и учиха едновременно.Получават по 500 лева но често фирмите им налагат глоби за щяло и не щяло.Това са нашите деца но много ми е чудно за добрите ни деца как не се сещат форумците нито НПО тата нито държавата на други сума пари раздават ей така без нищо.

на кой раздават ей така без нищо?

Дано да не познаеш това НИЩО и това което ти дават без нищо

Всички деца са сладки и мили !!!

какво искаш да кажеш нещо промиваш мозъци ли

Защо повече трябва да ме интересува за болни деца, които никога няма да създадат или направят нищо в сравнение с нормално дете и само ще тежат на родителите и на обществото, отколкото за здравите и правите?

защо да е "повече"? не е ли според нуждите, и само болните деца ли имаш впредвид или изобщо инвалидите? и колко здрави са в затвора, крадци, убийци, алкохолици, наркомани

ами защото тези "родени" са много малка част, защо не питаш и за другите които се инвалидизират после, а за възрастните с алцхаймер, и прочие за тях какво правим, а за всички измамници, тарикати, те с какво допринасят , а всички убийци по пътя , а тия в затвора защо да харча за тях, колко сте кухи та край няма, освен да си социален работник некъв, там ги ръсят такива безподобни тъпизми.

Много красиво и сладко детенце!

ТИ НЕ СИ БЕКИ ПРИЛИЧАШ МИ НА ТРОЛ ПО ИМЕТО И ПО ВНУШЕНИЕТО

КОЛКО ЧЕСТО ХОРА С МИНИМАЛНИ ЗАПЛАТИ ИЗДЪРЖАТ ДЕЦА БЕЗ КАКВАТО И ДА Е ПОДКРЕПА ОТ ДЪРЖАВАТА

какво общо има с темата за болното дете, тия родители като са здрави защо са на минимална заплата, света е голям, отворен защо не намерят друга работа, а в сащ обинкновено имат 2-ра и 3-та работа. И щом децата са им здрави може би те ще са по- платени и ще ги подпомагат. Виж ти, бедни били, ама са здрави нали? Има някаква извратеност здравия да гледа в паницата на болния и да е по- некадърен дори от него.

Ами защо стоят на работа с минимална заплата. Да работят нещо друго или да почнат втора работа. Двама души всеки на две минимални заплати - и ето нормален доход. Ама не - друго си е да съскаш по болните хора и да им надничаш в банковата сметка.

Тегавата бумащина в Територията няма да изчезне....

Много ама много хора пострадаха от болести , катастрофи и инциденти но често те дори са толкова зле че не могат да протестират. За тях в нашето общество няма подкрепа защото те дори не могат да протестират на практика не са хора родени с увреждания които могат да вдигат шум около себе си.

тези инвалиди защо не могат да протестират???? по-зле са от тези деца така ли? А родители и близки къде са като тези майки да ги изведат на протест? А социалните къде са да помагат щом са в нужда? Не се разбира за какъв проблема при другите инвалиди говориш?

Псевдолибералните ценности превзеха ефира и чак да ти е неудобно да кажеш че си се родил нормален но примерно не си имал късмет.Защото за хората пострадали в живота от лош късмет няма помощ и състрадание но има за родените с дефицити, то това добре, но къде е справедливостта като страдат другите деца.

кои други деца страдат не ти се разбира? ако са здрави какво да правим за тях??? ако са други болни обясни, социално сигурно ги подпомага.Това ми прилича на случка - майка носи болно дете на ръце че е парализирано, а другото малко по-голямо но здраво се сърди че тя не се грижи така за него и не го носи. Бих казала че това здраво дете само заради този начин на мислене вече е увредено и безкрайно вредно за обществото за бъдеше и бих препоръчала незабавна евтаназия именно на "здравото" защото точно то е сбърканото и именно такива не са нужни на обществото.

Ама разбира се, как ще са нужни здравите? И кой точно според вас ще пълни хазната, за да има за болните? След въпросната евтаназия? Тя държавата не ги дава тези пари, защото е добра. Дава ги, защото по закон здравите са длъжни да ѝ ги дават.

ами точно за това дадох пример за сърдитото здраво дете, ами ако здравите не осъзнават че инвалидността е част от живота, и че тези вноски са за всички инвалиди и че родените така са мнооого малък %, повечето са в следващи години и като възрастни, та каква файда от здравите(които един ден също могат да са инвалиди, или близки)когато няма елементарна съпричастност и ако не внасят по задължение просто ще си купят по-скъпа дрешка,или ще отидат на ресторант и това им е по-смислено. Ами това казвам че нямаме нужда от такова "здраво" егоистично общество, бих гласувала за евтаназия на такова "здраво" общество, няма смисъл от скъпите им дрешки за сметка на оставени болни хора,без значение в каква възраст са, защо плюете само по родените така които те са малко а после е безбройна армия от болни от сърце, инсулти, артрити, високо кръвно, алкохолизъм, наркомания, от катастрофи, а вие плюете по малкия % родени така. Погледнете се най после колко сте сакати вие мозъчно бе.

Преди време правихме амниоцентеза именно заради опасение за хромозомна аномалия. Ако имаше такава- щях да го махна.

Дано детето ти никога не разбере какво е можело да го сполети още преди раждането. Ако го блъсне кола и остане инвалид във вегетативно състояние, също ще пробваш да го махнеш от живота си, нали? Стига да измислиш как да не те хванат.

Не е нормално държавата ни да превърне майките на деца с увреждания в доживотни болногледачки. Толкова ли е трудно да се създадат дневни центрове за болни деца, където с тях да се занимават специалисти, докато майките работят пълноценно по професията си. Така ангажиментите на майката и бащата ще бъдат само вечер и в почивните дни - това значително по-поносимо за тях, а и за децата е по-добре да се развиват с помощта на професионални рехабилитатори и педагози. След смъртта на родителите им е нормално пълнолетните хора с увреждания да бъдат настанявани в чисти и спретнати социални домове, а не да ги гледат сестрите им и племенниците, които имат свои деца и внуци, и не искат бъдат болногледачи!

Ела да видиш майка на пораснало дете с увреждане в нашия град как си оправи живота покрай пораснало физически напълно здраво и право дете с дефицити, но за сметка на това и майка му и баща му добре се охраниха покрай дефицитите на своето дете. Аз това не го приемам за правилно даже мисля, че е потресаващо, защото помощта не може да бъде 3-4 пъти по висока от минималната работна заплата.

В такива моменти е необходимо да се замислим има ли бог, както ни го представят, има ли съдба и справедливост в нея. Колкото до нашата "уредица" в "държавата" ни, сами сме си виновни.

Децата трябва да са сред деца. Моето дете на 4г. не дели децата и играе с всички. То трябва да познава деца със синдрома на Даун, защото когато е сред тях и си играе с тях, след това няма да ги мисли за различни от другите. За сега е играло само с 2 дечица с Даун и то за много кратко време. Не знам аз ли бъркам, но родителите на деца с Даун сякаш ги отделят от останалите и те не общуват с например моето дете.

миналата седмица уволниха един даскал, който използва сила за да разтърве биещи се ученички. оказа се че момичето което трябваше да удря за да пусне косата на другото било "със специални потребности", каквото и да значи това.

ЗНАЧИ ЧЕ ОБЩЕСТВОТО Е ОБЪРКАНО ОТ ПСЕВДО СЪСТРАДАТЕЛНОСТ до степен на пълно умопомрачение и фаворизиране на майките на едни деца за сметка на останалите майки и деца които си работят учат и допринасят без да протестират.

те за какво да протестират не разбрах,

за какво "фаворизиране" става дума бе, говорим как да се помогне на тези хора, дали така родени или после от инсулти, катастрофи , инфаркти рак и старост и прочие, нижната помощ за да живеят ли наричаш "фаворизиране"??? каква помощ точно искат здравите???? какво точно се "фаворизира" за сметка на здравите???? я да чуем дали изобщо знаеш какво драскаш или е обикновената бг злоба, вместо да се фокусира да има работещи институции и правителство те едни на други ще се изядат, бе какво племе сте, не е за вярване.

Някой от тези деца да доста агресивни. Истината е, че им трябват специални занимания със обучен персонал. Каквото и да си говорим, децата/хората със специални потребности са различни от другите. Хубаво е да ги приемаме, но нека не се заблуждаваме. Различни са и в много случай, доста трудни за комуникация.

Но обичат да показват среден пръст на другите хора и самите майки и баби ги учат на това, освен че не е зле да се поинтересувате какви пари получават и дали не са много повече от вашата заплата, с която издържате вашите деца иначе състраданието е хубаво нещо.

Да ама ТЕ са различни. Брак има навсякъде и във всяка дейност. Всички се възхищаваме на Спарта а какво се е правил там с брака, ами както и трябва изхвърля се. Псивдо ценностите просто значително влошават генофонда на човечеството, а това води към все повече брак. Трябва със закон да постанови бременности с отклонения да се прекъсват във възможно ранна фаза.

Не може със закон да се застави човек да извърши убийство, капиш??? Абортът е убийство, ако някой не е разбрал още. А ако на някой мозъчно увреден като теб хрумне да го направи задължителе, то от там до генетичния подбор и тихата евтаназия на непълноценни, болни и стари хора, е само една мъничка стъпчица.

Може и да ги отделят. Знаеш ли какво е да водиш дете с увреждане на площадката и другото дете, което играе там да каже на баба си, че иска да се махне и да иде на другата площадка. След такива случки почваш да делиш от здравите.

като оставим емоциите и куража на майката, аз бих се фокусирала в социалната ни Система, защото там се наливат милиарди за да се помага на хората, а реално сигурни са само заплатите на социалните, парите се изхарчват за тяхната издръжка, а тази жена е пример как не получава помощ. Аз съм бясна че е отрязана за асистент или я изместват с чужд асистент. Рязането на асистент за Даун, слепи и др ще го криминализирам, като животозастрашаващо, абсурд да е чужд човек, тези хора са безпомощни за да се разчита на чужди, които е ясно че няма да го гледат. За тези хора ще забраня да се искат каквито и да е документи поне 25г, За приелите точковата Система за инвалидни пенсии ще въведа доживотен затвор защото е геноциден към най-тежко болните понеже изритва асистентите, което както казах подписва присъдата им. Понеже социалната Система не работи за най тежкото болните то няма смисъл от нея само да хрантутим огромната армия "специалисти", ще въведа универсален базов доход за всички, закрива се социално и също минават на УБД, това е правилното решение.

така ще е, докато ги търпим тези дето ни уреждат така

Съжалявам, никой не заслужава подобна съдба, да се бори всеки ден с живота, и да е наясно, че един ден няма да го има и детето му, тогава възрастен,. ще остане само, без препитание. Или ако има друго дете, че то трябва да се грижи за болното докато е живо. Превенция и сила, много сила, за всички в подобна ситуация.

Интересно интервю, но с "осъдена от обществото" не съм съгласен. Нека не бъркаме държавата с обществото.

Напротив нашата държава и общество са много толерантни, искам да те попитам ти каква заплата получаваш и какви помощи се раздават.

В някои страни тези деца водят почти нормален живот, работят, дори и семейства имат. Само тук е проблем, стигма, жива мъка... не мога да разбера защо ли ?

Поредната бг майка, която се бори за детето си. Системата е такава умишлено и ще съсипва всички без значение дали имат проблем или не. Решението е взето и от нас но и от ЕС. Ние като нация не протестираме за нищо заедно. Не се застъпваме масово за даден казус. Вместо да се улесняват родителите на всички деца с различни проблеми, държавата чака те да умрат по скоро. А здравите ще станем роби скоро на съседна държава, която ще ни заличи за последно от лицето на света. Но какво ни остава друго след като не си търсим правата, е да си мълчим и да се нагаждаме. Успех

Ха сега да видим къде е Европейска България. В случая се иска мноого работа с тези деца, специализирани преподаватели, техники и т.н. Та в тоя ред на мисли тези деца все пак не са чак толкова много, къде е държавата и не може ли даосигури нужните специалисти и заведения. Най малкото да направи кампания за набиране на средства от фирмите срещу определени привилегии от типа на освобождаване от данъци, включване в обществени проекти и други стимулиращи мероприятия.

Не може има по-важни мюфтийски проблеми за решаване.

Не е лесно на тази жена и тя е приела предизвикателството. За съжаление, се раждат деца с увреждания. Преди години една лекарка от "Майчин дом" каза "Да знаете колко деца с аномалии се раждат!" Тази майка заслужава възхищение и уважение за нейната борба и любов към детето си!

Алекс е прекрасна! Обичайте я много, много ,много! П.П. Знам ,че я обичате.

Не разбирам защо в един основно новинарски сайт, това е водеща новина?

Щото е ден на хората със синдром на Даун. Пише го в статията, която вероятно не си прочел. Поздавления към Дир, че са я направили водеща.

Ами то всеки ден е 'Ден на нещо ...' По какъв начин това допринася за Вашата информираност?

То на тебе много неща не са ти ясни ми вземи и малко се ограмоти.

Социалните да не отминават проблема. Има модели относно деца и възрастнии с Даун, европейски стандарти , които в БГ не се спазват. Специални програми , лечение и обучение. Парадокс е че,Социалното министерство не дава публичност какво се прави в останалите стра от ЕО за хора с този синдром.

Едно време евр.... са убивали всички , които имат недостатъци и не могат да произнасят определени звуци. Сега поне има домове. Вместо да си губите времето с дефектни деца се опитайте да си родите здрави и да си посветите живота на тях. Малко е прагматично , но иначе нацията изчезва.

Изказване граничещо със садизъм. Ти ако получиш недъг , започнеш да ппелтечиш след инсулт или катастрофа или се роди дете в семейството ти с недъг, в кой дом ще го дадеш? Тези домове не са на път и под път, МОЛЯ коригирай непристойният си коментар и се извини. Старият Завет е наложен преди идването на Спасителят, който променя изцяло закона.

Що за простотия, та ние на пътя намерим животинче с някакъв проблем и намираме начин да му помогнем, а ти за човек си седнал да пишеш подобни простотии! Я се замисли ако на теб се случи , или на твой член от семейството, пак ли ще се водиш по тоя СТАР ЗАВЕТ! По- добре не пишете глупости , защото ако ви се случи друга песен ще запеете !!!

Ти си като излязъл от някоя книга на Стивън Кинг. Поклон пред родителите, които въпреки всички трудноси се грижат за болните си деца.

но те получават и добри пари за това

Моли се изчадие такова че не сам близо до теб да ти покажа правия път към ада

Ти не си човек ! Внимавай какви ги говориш ! Има неща, които не виждаме но това не означава ,че не съществуват! Ако си човек ще се извиниш за това което мислиш и пишеш , ако не -проблема е твой!

Абсолютно. Непълноценните нямат място в обществото. Не разбирам защо не правят скрининг за да се установи дали плодът е дефектен и да не се пръкват изчадия. Не сме в 50-те. години.

интересно кой си ти, че да казваш кой е пълноценен и кой не? За мен ти си непълноценен, защото разсъжденията ти са достойни за ранното средновековие, а не за 21 век и не виждам с какво би бил полезен днес.

може да сме измет, но първо ще подпалим твоя задни

Интересно или не - ето, ти си се пръкнал. Майка ти сигурно те е обичала, прегръщала, приспивала...а пък си изчадие

нацията изчезне, то причина за това ще е факта, че малоумниците като тебе са станали болшинство. А ако говорим за недъзи, то освен физически има и интелектуални и тогава, ако мерим със същия аршин, то и тези хора, които ги имат, ще трябва да загинат. Е, сега, сещаш ли се кой ще е от първите?

Да, гнусна измет като вас!

Ти явно си чел някой друг Стар Завет, защото в този който чета аз, никъде не е казано, че евреите са убивали хората с недъзи. Виж ако беше казал, че спартанцие са го правили, щях да ти повярвам. Но ти си велик читател и с теб е трудно да се спори.

Ееей, чифут, Старият завет е отменен. Ако не си разбрал още. Ама вие още си чакате месията. Ще дочакате Антихриста, щом по акъла на Лукавия се водите.

Подкрепям те напълно, аз съм бедна жена и едва свързвам двата края а хората с дефицити от квартала които получиха големите пари ми викат откачената, въпреки че те не могат да четат и да пишат а аз просто съм претърпяла неща от които съм изстрадала и като всеки чувствителен човек това ми личи.

Прекрасно момиченце! Да е живо и здраво!

Българите са жестоки хора. Особено гадните политици. За тях са важни парите апартаментите, А не това дали след години ще има още българска нация

Абе никой не може да сложи печат на едно дете, ама Природата/Господ, не се свени да го направи. Тежка ситуация. А по силата на някакви либерални измишльотини, това дете се смята за привилегировано спрямо т.нар. нормални деца, а ако е освен с увреждания, и мюсюлманче, черничко, и харесва своя пол- готово е за соросоидна икона.

Тва са пълни глупости- и престанете да се делите на християни и мюсюлмани, консервативни и либералнии всякакви други. Двама се карат, третия печели.Временно. Истината не е зъб за зъб и око за око, а любете враговете си. Вразумете се , имайте милост и жалост един към друг и си помагайте . лек ден

Ти сега жена си искаш да любя, така ли?

Не споменавай Господ. Господ е любов. Лошите неща ,които се случват на хората не са от Господ.

Всички тия родители на увредени деца които мрънкат как обществото не ги приемало и децата им имали нужда от кви ли не фантастични глупости, просто не осъзнават че ТЕ имат проблем, а не децата им. Не знам дали психолог може да ги излекува, но те отидат ли на психолог значи са приели че проблема е в тях, а то те приемат ли това, вече са го решили почти целия и не им трябва психолог. Аз не виждам никакви причини за оплакване от обществото, има детски градини за увредени деца, има училища за увредени деца. Има и някви помощи, но подобни милостини не ползвам, защото не съм мангал. А тия дето тропат с крак и искат децата им да са в училищата при нормалните са психично болни, буквално.

ТЕ НЕ СА УВРЕДЕНИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ние сме оооВРЕДЕНИ

Те децата са си увредени, но това (при повечето) не е чак такава житейска трагедия квато го изкарват вресливите лелки . Даунове, аутисти, всички се научават да се самообслужват и няма нужда да си им бавачка. Повечето от тях няма да могат да работят, но то половината нормални днес също за нищо не стават - разглезени лигльовци с претенции. Аз лично предпочитам дете аутист пред наркоман примерно.

Вие със сигурност н есте баща на аутист. А е много полезно за децата от малки да се научат да приемат различните от тях, да разберат, че в живота и в природата трябва да се справяме с различни проблеми и ситуации, да изградят по-широк мироглед.

Да, да,знам я тая л;огика - който не се лигави и не реве като п...а, както е модерно и нормално днес, значи лъже.

Е понеже си баща на болно дете заради това не разбираш майчинството. Ако беше майка на болното си дете щеше да говориш по друг начин. Инстинктите при майките са почти животински към децата им. Това мъжете няма как да знаят - просто природа.

Изобщо не е така, тук не говорим за инстинкти и любов към децата, а за приемането на действителността. Голяма част от майките на увредени деца са съвсем ок, приели са си децата такива каквто са и нямат претенции към обществото, не ходят по протести и не търсят медийно внимание. Тях разбира се никой не ги вижда, виждаме тия вресливите, които по нищо не се различават от ЛГБТ активистите дето все дискриминирани, все търсят права

чета чета чета ........ Коментари. стигам до извода по добре бихме живели ако бяхме всички без 21 -та хромозома . Бихме били усмихнати и щастливи. А сега сме само торби с лай....а. или поле повечето от нас

на тази майка да си гледа детето, да порасне! Но трябва да се ина предвид, че Синдром на Даун се унаследява... След време внучката й или правнучката й ще има същите проблеми...! Готова ли е да поеме и тази отговорност?

какво унаследяване бе, синдрома на даун гарантира безплодие

прочети за синдрома в Уикипедията-получава се или чрез унаследяване, или чрез йонизиращо лъчение...Няма нищо общо със плодовитостта..Това е наличие на "трети" хромозом в двойките, вместо 46 са 47 ...

някой май си мисли че "фамилна обремененост" и "унаследяване" са едно и също. фамилна обремененост е когато в рода ти има такива хора, но не са ти предци. унаследяване е когато са ти предци. все пак, проверих точните числа - момчетата са почти 100% стерилни, женските са 60% стерилни, тоест да, технически някои женски могат да имат деца. деца от даун родител са много редки случаи, не само заради стерилността, а и защото тези хора трудно ще си намерят партньор, годишно по целия свят има само към 30 случая

Не е така, унаследяване не е правилният термин в случая. Синдромът на Даун е хромозомна абераци, която се получава в периода на оплождане на яйцеклетката и смесването на гените на майката и бащата. При този сложен процес често се случват грешки при деленето на хромозомите или смесването на майчините и бащините хромозоми, които водят до мутации. Голяма част от мутациите са незабележими и дори водят до еволюционни предимства, но понякога водят и до недъзи. Хората със синдром на Даун са в повечето случаи безплодни и не могат да имат деца, но дори и да могат, това не е знак, че ще предадат мутацията си на своите деца, защото с новия живот се раздават нови карти и смесването на хромозомите започва отново.

Кураж, скъпа Госпожо! Вие сте един светъл пример за Майка (умишлено с главно М). Възхищавам Ви се искрено и Ви пожелавам много сили, вяра и повече подкрепа! Детето Ви е прекрасно!

Благословени бъдете, слънчева Алекс и прекрасната ти майка!

Има много по -тежки увреждания на деца, в сравнение с които Даун е едва ли не за предпочитане. С много грижи и любов, с правилна терапия, има шанс тези деца с Даун дори да порастат и да могат да работят, да се грижат за себе си поне донякъде. Докато куп други увреждания не позволяват това. И за тях не се правят изследвания и няма информация преди раждането. Затова, браво на майката. Това е истинска майка. Как ще си остави детето? Абсурд.

Респект!

Мислех, че Гугъл ще отрази по някакъв начин този ден, но уви. Занимават ни с някакъв древен индийски празник, но така е индийците са повече от хората със Синдром на Даун.

БРАВО на тази жена и на семейството й! Слагам й най-многото плюсове които може+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Прекрасна Алекс и много силна майка! Изпращам ви много любов и прегръдки!

Прекрасна майка, прекрасно семейство, Алекс - вие имате много повече от всичко - емоционалност, любов. Всичко е точно така, както го описвате - и за деца, и за възрастни. Но сте извървяли най-трудната част - началото. Да, капсуловаме се, но това не е лошо, пестим енергията си само за хубави мисли и хубави хора. Имам предвид всички хора, които се сблъскват с трудните диагнози и се преборват и стават по-силни и по ценни. Не ви познавам лично, но приемете моята рюбов.

Да, това може и да не са "бракувани" деца, но такива не бива да се раждат. При съвременната медицина трябва такива генетични увреждания да се откриват от самото начало на бременността и да се предвиди, какви мерки да се вземат. В противен случай обричаме тези деца на нещастие. Родителите ще се грижат за тях до време, а после? Преди 1989 г. може и да са криели такива деца, но не може да се отрече, че тогава те бяха значително по-малко и Даун и ДЦП и пеперудената болест и още и още. Каква е причината за по-широкото разпространение на тези недъзи? Вероятно "чистите" вода, храна, въздух, стрес, наркотици? А може и медицинска незаинтересованост? Хора, помислете, медици станете ЛЕКАРИ!

нарича се карма. но това не значи, че трябва да бягаме от нея. кармата се превъзмогва. бъдете щастливи.

Що са ни гръмниш?! А родителите преди, а ислед зачеването употребявали ли са алкохол, цигари, наркотици, разни хапове...

Гръмни се ти. И характерът с всички навици се унаследява кармично. Всичко се пище в ДНК-то, абсолютно всичко. И всеки привлича това, което си носи в себе си. Съдбата си не можеш да излъжеш. Но с много разкаяние и любов и работа може да я промениш. Другарю. А такива дечица изплащат кармата на цял род. Пазете си ги и ги гледайте и друг път не съгрешавайте. И бъдете щастливи.

Иван Петров

до .... ТЪПАНАР

Важното е от малко да контактува с други деца, да се развива до колкото може нормално. На Запад дори им дават работа в магазин да подреждат стоки или други. Имаше една дори беше станала актриса! Желая ви много здраве и сила. И не обръщайте внимание на зяпачите, едва ли техните животи са безпроблемни.

По света хората дори осиновяват такива деца, защото искат да правят добрини. Българите се подиграват и отхвърлят такива деца, затова и господ не е милостив към такъв народ.

Даже няма нужда от Бог. Такъв народ сам си прави лошото.

Ала-бала! Осиновяват ги разни търтей-лентяи в богати държави, защото получават огромни помощи! Напр. в САЩ двама "родители" и едно такова осиновено дете преживяват прилична само с парите, които им дава държавата.

Не сме благоденстваща на нечий гръб западна нация, поради което реагираме като всички животинки - при неблагоприятни условия се изостря инстинктът за оцеляване на стадото чрез отхвърляне на слабите индивиди. Кофти звучи, но е природен закон. Освен това, вие от какъв етнос сте, че пишете "Жестоки хора СА българите?" Както и да е, момиченцето е много симпатично, дано винаги живее в радост.

Реагирали били като животни, ами не се обиждайте като ви наричам животно тогава.

Не е нужен коментар, всичко е казано .

Колко хубав човек е тази майка! Браво за статията.

Много късмет и щастие за майката и малката душица,дано Господ и даде още сили за да се справя.

Иван Петров

къде беше твоя господ, като се зачеваше детето и се раждаше? каква е ползата за твоя господ от страданието на детето и родителите му? ще изпита вярата им? халал, да ти е такъв господ!

"безплатна рехабилитация" - ????

Нищо безплатно няма! Може да е "безплатно" за родителите на такива деца, но го плащаме НИЕ!

Викаш, да ги бутаме от скалата?

не ти ли е известно, че осигуряването за пенсия, както и здравното са на СОЛИДАРЕН ПРИНЦИП...Когато си здрав, с твоито осигуровки лекуват болните, за пенсията ти работят трудоспособните...Или си мислиш, че мижавите ти вноски са ти достатъчни...Не очаквах, че и под тази статия ще видя гнусен коментар...май съм много наивна...

Да и така трябва. Това е идеята на здравните фондове - да се поемат разходите солидарно. Ако утре се разболееш от нещо неприятно и скъпо за лечение, дали ще размишляваш по същия начин? Не ти го пожелавам, но просто е добре да се мисли преди да се говори.

И колко точно плащаш ти с жалката си осигуровка на минимална работна заплата ? Голям плащач се извъди ! Ако утре се гътнеш и ти се налага рехабилитация ? Обществото си личи по отношението му към беззащитните - деца, болни, възрастни.

Много тъпо парче си. Като си помисля само, че сме платили и за твоето оцразонание и ми призлява. Баси антисоциалният кретен!

аз те подкрепям на тях държавата им даде много добри пари