НАП: Всеки втори търговец в Слънчев бряг крие обороти

Питейните заведения, нощни клубове, кафенета и паркинги на територията на Слънчев бряг масово не отчитат оборотите си.

Обратно в новината

Коментари - НАП: Всеки втори търговец в Слънчев бряг крие обороти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А защо данъчните не проверят колко струва 1 кв. м. за улична търговия, на кого се плащат и как се отчитат, може би защото ще открият че така се финансират управляващите на различни нива.

А престъпния елит кой ще храни- погледни им декларациите- всичко от закуски ли е-ами не.

То да бе само там? Елате в Севлиево или Лович, че да видите. От кога данъчни не са проверавали курортите!? Колко малко данъци взеха да влизат в НР България.

Това е защото плащат данък на Митьо очите. В турско робство - ангария, а сега - бандария. Кой губи - държавата. Какво плаща държавата - здравеопазване, образование, майчинство.

Това значи ли, че заведенията в Слънчев бряг вече са наполовина, или да отчетем дейност и да рекетираме търговците с глоби, които са нищо на фона на укритите данъци, пък да ги оставим отворени, че да има и за наше хора.

НАП: Всеки втори търговец в Слънчев бряг крие обороти Ми това не е новина ! Това всеки го знае !

Той си вади по 3 бона чисто на вечер, пък ти ходи го глоби 500лв. веднъж в годината и чакай да започне да си плаща данъците след това...А вие, рая простолюдна, си ги плащайте чинно, за да може да им се строи и поддържа инфраструктурата, да им се командироват полицаи по 4 месеца да ги пазят, линейки и лекари да им лекуват препилите и предрусали клиенти, и се бийте в гърдите "какъв туризъм имаме, каква природа!"

Не разбрах. Защо са проверявали всеки втори?

Това го знае всеки, или НАП е информационна агенция ? Какви са глобите и как ще се предотвратят последващи нарушения ?

НАП да не се правят на ударени, че сега установяват приходите на заведенията на морето. Колко ли години са пълнили гушите на данъчните, за да си затварят очите. Всички данъчни по морето са за уволнение и за физически проверки, да се разбере колко са яли от заведенията!

Ми то НАП е най-парадоксалната структура - бездействието им носи приходи, но в собственният им джоб.

А стига бе, верно !!!

Ко, нее. Каква изненада, от иначе честните продавачи на парче пица за 3лв. Ресторанти, хотели, кръчми ... не е възможно да лъжат. .

А партийните каси от къде се пълнят ? ---ЗА ДПС ,....от всички държавни поръчки във фирмите ! ---ЗА БСП ,...ЕНЕРГЕТИКАТА ! ---ЗА ГЕРБ ,...СЛЪНЧАКА И ОСТАНАЛОТО ЧЕРНОМОРИЕ , ЦИГАРИ БЕЗ БАНДЕРОЛ , И МИТНИЦИТЕ... ---ЗА АТАКА ,...КОЯ ПАРТИЯ КОЛКОТО ДАДЕ , НЕЯ ЩЕ ПОДКРЕПИ ,.....С/У ЗАПЛАЩАНЕ !

РЕКЕТ ДАДЕН /там където трябва /, РЕКЕТ ПРИЕТ! ПОЛИТИЗАЦИЯ ,И ЦИГАНИЗАЦИЯ!

Ето от къде може да дойдат парите за обновяване на Военоморският Флот; за едно лято МФ, ...второто лято ВВС, ....третото лято Пенсионният фонд и т.н.

Ееех, мечтиии .... :)

ами нали това се прави с протекцията на политиците които пишат удобни закони. нали и голяма част тот този бизнес или далавера е техен !!!

знаят и нищо не правят нали трее вземат рушвети и да се финансира партията.

4 moite bratof4edite prodavat varena tzarevitza po 4irnomoriteo,no vav Slan4ef briak sa i vav Niseber.4ozhdentzite sa ludi po varenata tzrareviza.no drugi dvama moi bratov4edi darzhat ot tezi saorazhenieta deto dezata potska4ad varzanio sas vatheta navisokoto,

Елементарно Уотсън!!! Тези, които не отчитат обороти / над 5000,00 лв. се смята щета за бюджета в особено големи размери, а в Слънчев бряг това е оборота на някой за ден / в ЗАТВОРА!!! Има достатъчно ЗАТВОРИ в България - Централен Софийски, Старозагорски, Бургаски, Бобовдолски и Сливенски /там ще се наложи да правят пристройка с нови нарове/ , тогава ще има ефект!!!

Ако не ги вземат хората на Очите, то данъчните ще ги довършат

прави са от НАП . Другата половина маркират всичко даже и повече . и на шефа кафето . И на всеки няколко години показват доход за закупуване или строеж на нов хотел . да ви е честита проверката ;)

Шилo

Видими резултати, баце! Когато политическата върхушка краде и лъже, не би трябвало друго да се очаква и от редовите граждани и данъкоплатци!

Заглавието е неточно. Всеки крие и не плаща данъци. И това не е само в Слънчев бряг. То е общонароден спорт. Ако всички или поне 95 % от фирмите и хората си плащаха данъците и осигуровките, то тази държава щеше да изглежда по друг начин. Ама нали сме държава на тарикати. А ако към тарикатите добавим букет болшевишка номеклатура, щипка красавци от ДС за вкус посолим обилно с мутри, то цапаницана наречена РБ е пълна. Затова и бягат младите и кадърните. За тях въздух и хляб на тази територия няма. Не случайно един древен мъдрец бе казал "че след хляба за един народ най-важно е образованието". Да ама не. Не и тук където да си образован и възпитан е нещо страшно, където се шири чалгата и простотията. Но да спра. За това сме си виновни само ние.

част от туземната приема за нормално това, дори й харесва.

Ма моля те, Обективен, не обиждай добре облечените бизнесмени и "творчеството" на чалгарките. Не са виновни те, а ние, които ги търпим. Плащат за концерти на "великите " изпълнителки, а те пък си пътуват до Дубай, Малдивите и т.н. Ако не беше просташката публика, друг път щеше Софчето и другите да видят тези страни.

Попитайте депутатите от мнозинството и министъра на финансите защо законите и наредбите, както и осъществявания контрол не плашат никого? Нима, когато се краде масово ще ни убеждават, че не е създадена законово предпоставка за това, а услужливо не я забелязват с години? Нима държавата промени законодателно нещо срещу укритите доходи? Да каже шефа на НАП и министъра на финансите къде беше контрола им преди седмица или преди година, когато са отчитали 9-13 пъти по-ниски обороти? Нима нещо се промени от миналата им кампания по морето или от по-миналата? Некадърни ли са депутатите и чиновниците на НАП и МФ или умишлено позволяват това? Или и 2те?

Тия от НАП откриха топлата вода! До сега за каков са си получавали тлъстите заплатки? Сега се сетили...

Когато държавата си затваряше очите за собствените си служители в полиция, прокуратура, съд, политика, които придобиваха имущетво на безумно ниски цени и с ''обосновано предположение" за незаконни капитали в симбиоза с мафиоти, когати и досега ни обяснява, че всичко е недоказуемо и с изтекла давност, когато не защитава служитеите си упражняващи контрол, когато не търси произход на пари и оправдава с едни "тъстови" пари покупката на имоти ... защо днес вини едни търговци, които са принудени да отчисляват бездокументни пари към мафия и корумпирани служители? Откъде и как зам.областен на Бургас се събужда като хотелиер? С какви пари, с коя заплата? От тъста ли е взел и той или от непълнолетните си деца? Или пък е купил за 2,40 лв / кв.м. земята напълно законно?

А Митьо Очите , Златко Баретата , Йосковците, Цв. Цвъковците , и доста подобни , ПОСТОЯННО ГИ РЕКЕТИРАТ ! ЗАЩО НЕ СЕ ПИШЕ ,ЗА ТЕЗИ РЕКЕТИ НА МЯСТО? КОЛКО ПАРТИЙНИ КАСИ СЕ ПЪЛНЯТ ОТ ТАМ? Накрая , бачкаторите виновни!?

По същият начин лъжехме държавата и през соца. Крадеше се поголовно от предприятията, надписваха се курсове, материали, разходи, всичко възможно. Поколенията на соца и Прехода след него трябва да измрат и чак тогава има някакъв шанс за положително развитие у нас. Тежки генни повреди..

Уникални глупости и опашати лъжи!

А това ако стане, има вероятност някой българин или румънец, който се е запътил към гръцкото море, да отиде на нашето море.

Бих казал, че даже и не крият, а смело си бичат както си знаят.

Сега е моментът, да задържат тези проверяващи цяло лято. Ще изкарат големи обороти, ще съберат данъци. Ще притиснат наркопазара. Ще намалеят проститутките. Ще намалеят търговците. Ще намалеят пиянските истории. В последствие ще намалеят чуждите туристи, дошли за евтино напиване, дрога и проститутки. Ако продължат с това и догодина, има вероятност курортът отново да стане нормален курорт, където можеш да отидеш със семейството си.

Точно така. А пък фекалните води ще се самопочистят, пречиствателните станции - ще се самопостроят, а персоналът ще се самоочовечи. Може, ама друг път....

Боте май ще ги събере парите за 10% увеличение на даскалските заплати.

Чак пък всеки 2ри:)Всеки,всеки и то само в Слънчев бряг.После нямало пари за болници,пенсионери и тн.А после всяка година избори искат ту крадливи комунисти, ту някаква друга крадлива твар.Чакат някой да ги "оправи".Няма ли попълнение в хазната, няма жизнен стандарт.Такъв прецедент историята не познава,освен петролните емирства,но това при нас го няма.Не им стигнаха вече 27 години на някой хора да го проумеят.Българина има даже и поговорка "акъл не ща,пари ми дай".За какво са му на прост човек пари!Който има акъл няма да усети липса на пари,той знае как да ги направи.

Държавните мухльовци се раздвижиха и бръкнаха в паничката на мутрите. Това е пародийна сцена, на която една точно определена банкянска мутра ще сложи много бързо край.

Ама ако решиш да си сложиш чадърче в безплатната зона веднага яки момчета ще те изнесат от там заедно с чадърчето, децата и кучето, ако имаш такова.

Държавата спи, защото мафията й е купила пухени завивки.

Аз им отмъщавам, като си взимам касова бележка.

Едва ли... Според мен само всеки 100-тен се минава да не крие...

Всеки втори !? Много скромно. Звучи ми като онязи опорна точка за Махленската свада. Важно е да се създава впечатление че всичко е супер.

Ами направете така да не крият...какво се жалвате,нали има хора на които им се плаща да следят за това,да си свършат работата.крадеца виновен за това,че е крадец???Не се жалвайте ами марш на лов за крадци на данъци...

Кофтито е, че тези хора дето нищо не плащат, най-много имат претенции, че пътищата са зле, болниците са зле...На това се казва двуличие.

Огледай се. Всеки втори около теб! Буквално газиш около тях. Това не е само в Слънчев бряг, навсякъде е. Има населени места, които виждат данъчни на 2-3 години веднъж. Там, на 10 човека да намериш двама изрядни, звучи като фантастика. За обекти, покровителствани от местни дерибеи да не говорим. Там, ако стане чудо да стъпи данъчен, най-много да изпие едно кафе на сладка приказка.

Всеки българин крие поне половината си доход без изключение. Това е така защото... 1. Прекалено малко изкарва за да дава от изработеното на държавната касичка която е като черна дупка. 2. Всеки до един иска след като дава нещо на държавата, това да му се връща когато има нужда от него. Всъщност нали такава е идеята на държавната касичка. Пример: вчера си платих на доктора защото нямало направление видиш ли и аз трябваше да чакам поне седмица. А до тогава можеше и да не дочакам. Няма да я бъде. Нищо не давам. Ще дам на този който ми свърши работа. 3. Всеки българин смята че не му трябва държава. То и исторически е живял повече в общност без държава. Така че му е в гена. 4. Освен това той смята че да уважаваш чуждите е по-добре отколкото своите а не си дава сметка че чуждите си гледат своите и хич не им пука за теб. Своите макар и лоши са по-добри за теб отколкото добрите чужди. Та така....седим и чакаме някой да ни освободи от...и ние не знаем от какво.

Докато някои седите, други действаме и отдавна сме си построили комунизма. И хич няма да даваме, че да ходи при такива умници като тебе!

Не знам къде си построил комунизма но нескопосаният ти опит да ме обидиш ми подсказва че нещо и на теб не ти е много комфортно. На който му е добре ще си действа и няма да си губи времето в разни форумчета за нещастници като ...мен.

..чакали сте за направление 1 седмица..? Платили сте 20 лева..? Плащате 17 лева месечно за здраве? Кажете го на някой германец, испанец или французин това и ще ви се смее... За специалист се чака с месеци. Здравните вноски започват от 260 евро.

От 1994, когато въведоха ДДС , та до ден днешен, нито едно ОПЛ, или Джи Пи и нито един продавач на сергия на пазара не ми е дал касова бележка, е кой е длъжен да я издаде, да не би да е виновен получателя на стоката, респ. услугата ???

Gugnelid

Все още си има бизнеси, които са на лицензионен режим, такива са мисля и продавачите на плодове на пазара. Не че защитавам "бизнесмените", които не плащат нищо де, знам, че ги има много и че всеки си прави каквото иска, защото държавата не иска да се справи с проблема.

Много си се объркал, джи пи -то има касов апарат и касова книга, но до сга не съм видяла да даде на някой касово бонче. Сергиите за плдове и зеленчуци - също.

Не е вярно, че крият оборот търговците в Слънчев бряг. Те си плащата съвестно данъците на Губернатора на областта - Митьо Очите, а сега НАП, използвайки, че човекът е временно в болницата искат да отклонят средства към себе си. Не е честно.

Ми то ако некрие КРЪВЧИЦАТА ще му изпиете...дале не е така?

Какво да кажем?Българинът е крадлив, недисциплиниран, не спазващ правила и закони.С една дума-мошеник.

Сериозна проверка на всеки втори. Вече знаем процента на фирмите на ГЕРБ и Гербомолеца очиларов там. Интересно да не е събирал много такси?

Айде сега напишете служителите на НАП как си искат какво ли не и как заплашват дребните търговци с какво ли не. Техните обороти кой ги отчита...

Дистанционната компютърна връзка на касовите апарати със софтуера на НАП е една голяма глупост. НАП отчитат продажба само ако се издаде КБ. Ако не се издаде - няма продажба.

Aма гербераски фирми гушнаха милиони за ''софтуера'' и новите касови апарати.....Какво като работа не върши??то 80% от таквиз поръчки са за крадене а не за да върши нещо....Ами това подаване в АВЕ по 40/20/ лева на бройка за нещо дето го има в нап???

Ти гледай как ми слагат минуси, защото отлично знаят, точно колко голяма глупост е. Днес НАП може да не получат и стотинка данни чрез компютърната си връзка. Всичко пак е оставено в желанието на търговеца, ще чукне ли бонче или не. И си мислят, че са вкарали контрол, че с тази връзка няма как да укриеш. Хахахахааха!

ГЛЕДАМ ,ЧЕ НА БАБИЧКИТЕ НА КООПЕРАТИВНИЯ ПАЗАР ДЕТО ПРОДАВАТ ЗАРЗАВАТ И ТИКВИ СА ИМ НАПРАСКАЛИ КАСОВИ АПАРАТИ НА ЖИПИТАТА ЗА МИРИЗЛИВИТЕ 2,90 СЪЩО КАСОВИ АПАРАТИ-ТОВА Е ПОЗОР.НА ГУМЪДЖИЙНИЦИТЕ-ЙОК.НА АВТОМИВКИТЕ-ЙОК.НА МАЙСТОРИТЕ НА ФАЯНС,ВЪНШНА ИЗОЛАЦИЯ И ДОГРАМИ-ЙОК.А СЛЪНЧЕВ БРЯГ СИГУРНО СПОНСОРИРА МНОГО ВЕДОМСТВА,МИНИСТЕРСТВА АГЕНЦИИ ТА ТЕ СА СИ ЗАТВОРИЛИ ОЧИТЕ АМА ТОВА Е ВЕЧЕ 25 ГОДИНИ.

Само не слагайте джипитата защото при тях са за украса а истинкия ''касов'' е кутията с надпис потребителска 2,99 нищо че за пенсионери е 1???

Брей,дира колко сте ми интересни,когато човек си казва истината че Циганин го мами по пазарите,веднага триете,че било накарнявало доброто име,от кога и вие започнахте да подкрепяте,и защитавате циганите,точно така цигани е точното им название,а не роми,и Защо не отразихте новината за Трима Цигани пребили почти до смърт момче от русе,направил им забележка да не берат сливи от дървото му,което е във неговият двор а???

Ето,това защо не пуснахте,а или им накарнявало доброто име,като им кажеш цигани. ....................................... Млад мъж беше пребит в Русе заради забележка. 28-годишният Антон Спасов е бил нападнат пред дома си от група роми, въоръжени с прътове. Той е настанен в болница с множество рани, предимно по главата. Скандалът между Антон Спасов и ромите се е разиграл малко преди полунощ, предаде bTV. Мъжът чул силен шум пред къщата си и видял трима души да берат сливата му. Направил им забележка и се прибрал. След 10 минути се върнаха двама човека и ме извикаха навън, аз излязох, това става към 12 и половина... Прескочиха 6-7 човека със сопи и пръчки, започнаха да ме налагат, спомня си пострадалият. При вида на пребития си син майка му веднага вика полиция. Нападателите са идентифицирани и извикани за разпит. Антон е настанен в болница. Има шевове по главата и счупен зъб. Усеща болки в крайниците. Досега в квартала не е имало подобен инцидент. Съседите обаче признават, че ромите често посягат на чуждите овошки. От полицията в Русе разследват причините за побоя.