”Слънчев бряг” поиска помощ от Цацаров срещу сергиите

Ръководството на “Слънчев бряг“ АД потърси спешна намеса от главния прокурор за премахването на незаконните обекти в курорта. Министърът на икономиката Асен Василев обеща да поиска от МРРБ списък на незаконните обекти в курорта. сключат договор за управление на курорта.

Обратно в новината

Коментари - ”Слънчев бряг” поиска помощ от Цацаров срещу сергиите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Що не направите Слънчев бряг една мини държава?! То там и без това всичко е подчинено на частните интереси. Улиците около плажа са Синя зона, която да осигурява рахата на маститите хотелиери. А хората идваши от друго населено място или от хотелите на 20та линия...бог да ги прости

Явно има много незаета търговска площ и са осверипели срещу дребните търговци, които отказват да плащат наем от по няколко хиляди лева месечно. Аз и моето семейство от 10 години не сме стъпвали на БГ черноморието - единствената причина е, че мразя мутрите и не искам парите ми да отиват в джобовете им. Ходим в чужбина, което ни излиза доста по-скъпо (няма как да си планираме почивката и винаги тръгваме без резервация в последния момент), но съм се зарекъл, че кракът ми няма да стъпи при мутрите. Ако нямаме възможност ще си стоим в къщи, но аз пари на мутра няма да дам! Естествено, че не всички се мутри, но за по-сигурно не стъпваме там! Мисля, че един от начините да започне България да се оправя е като обявим бойкот и не купуваме стоки произведени от фирми на групировки, не ползваме услуги на групировки и така докато фалират. Дори си купувам гръцко брашно и си пека хляба в хлебопекарна - първо става ужасно вкусен и второ не купувам хляб от мутренските хлебозаводи, които освен с пране на пари с друго не се занимават!

kgb777kgb

До сега ако са фалирали 20% от хотелите , като фалират 60% всичко ще се оправи !!!Просто тъпия Българин трябва да разбере , че трябва да си дава парите там където му създават условия и го "глезят" - е това НЕ е на Слънчев бряг !!!

Както е тръгнало Цацаров да вземе да се прехвърли на телефон 112, или да си открие линия 0700xxx на цената на един градски разговор.

Трябва да поискаме помощ от Цацаров и за София. Градът на временните постройки, изгнили ламаринени бараки - търговски обекти, сергии, павилиончета, будки, туристически маси, вонящи и гнусни пазари, опънат парцал на тротоара със стока, клекнали или правостоящи "търговци", улични гледачки и врачки, залегнали, проснати или ходещи просяци, стълби, фаянсови плочи и други препядствия пред магазините и още и още....

Кой почива в Слънчев бряг, за да се възхищава на "красотата" му? Презастроен и бетониран, каква почивка предлага?

В Слънчев бряг само невъзможното може да промени нещата. Държавата да изкупи на последно декларираните цени на придобиване всичко + 10 процента, за да не я обвиняват в национализация, а след това с нов план и публични търгове да продаде тези имущества и въведе контрол. НАП от там може да събира в десетки пъти повече и ДДС и други данъци, защото над 80 процента от оборотите там са необлагани.

Конструктивно предложение-дали ще им е удобно?

И с какви пари ще купи???

Сергии,сергии!И колко да пречат на уялите се хотелиери?Ами пречат,нали техните магазини продават същите стоки на цени 3-4 пъти по-високи. Друга тема е какво предлагат в различните питейни заведения и разни барчета в хотелите-ментаци,ментаци.Няма акциз,няма бандерол,но се иска здрав черен дроб.Наздраве!!

Браво за заглавието.То на сеирджии това трябва да се даде.Думата прокурор в България е близка по значение с проститутка.

И какво - старите, уяли се и "избелили" се мутри и държавно закриляни крадци са пропищели от "млади, напорити момчета", които както тях някога правят, каквото си искат?! Освен отделен климатичен пояс ивицата от 20-30км до Черно море е от години и отделна зона, където българските закони и институции са в симбиоза с престъпноста и погазването на всички европейски ценности. Там дъжавни служители и контролни органи, съдии, прокурори, министри са ''дарявани" с парцели, къщи и апартаменти или са намирали с присъщата си "находчивост" имоти на достъпни и за родните пенсионери цени. По Черноморските територии в рамките на България (това не са български земи, защото родните закони не важът от години) всеки селски тарикат с власт се е прегърнал с мутрите и мафията и са създали нещо, което едва ли и най-бруталните мисли на приелите ни в ЕС дори допускат, че е възможно.

А има толкова хубави и спокойни плажове и хотелчета в съседна Гърция... И никакви мутри, и никакви панаири!

Проблемът е, че приходите от "гръцките плажове" и похарчените там пари нито помагат на българската промишленост и селско стопанство, нито данъци за българския бюджет носят, които след това да отиват за образование, здравеопазване, култура. И защото тези, които следва да разрешът са част от проблема, и защото тези, които сега се оплакват, някога са станали собственици по същия начин и с действия, както сега тези със сергиите.

Мангалските сергии ли са средния и дребния бизнес? И колко изкарват на ден, щом наемът им е 300 лв/ден?

ами поне тези 300 лв. А, ич?

Да бизнеса е-наема.

А колко касови бележки (фискален бон) пускат дори иза тези 300 лв., мани- мани!!!

Поредното "поощряане" на дребния и среден бизнес...

Слунчев бряг е еманация на мутроикономиката и срастването на мафията с държавата. Това е отделна "губерния" още от 90-те, когато в борда на директорите се назначават "наши момчета" и където рекетът е приет за "част от бизнеса". Държавата там отдавна е абдикирала, местнните избори са по техни си правила и с местни, никому неизвестни партии. Прокурори и съдии са "дарени" с хотели, апартаменти, парцели в околностите за "благодарност" и като "социално слаби и безимотни". За Слънчев бряг забележете, че дори и медиите не говорят - омертата е пълна!

Да им бяха дали по някой и друг хотел, кво ги баламосват със сергии

Ако бяха си свършили работатат докрай, наистина щаха да им дадат хотели.

Еми, за сега сергии