”Затвориха” очите на скулптурите в София

Много от скулптурите в София осъмнаха с превързани очи. Това се вижда от снимки, разпространени в интернет, съобщи bTV.

Обратно в новината

Коментари - ”Затвориха” очите на скулптурите в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цялата тази мръсотийка има опашка от времето, когато арх.Г.Стоев е бил резидент на НИПК в Бургас и е взел пари от собствениците на същата тази сграда.Сега нещата се разсмърдяха и той ,като зам.министър иска да запуши устата на знаещите си бивши колеги.Всичко друго е шменти капели,както казва Въргала...

Малка корекция! "Шменти капели ", излиза от устата на премиера на европейски форум и преводачът онемява..., а Влади въргала, знае много добре защо го повтаря и по какъв начин!

Мутрите приятелчета на властта искат да строят а тя не им дава :). То просто е явно. И сега е неудобна, трябва да бъде отстранена.

ЗАЩО СЕ ПИШЕ КАТО В ДЕТСКАТА ГРАДИНА? КАКВО ЗНАЧИ ДИСЦИПЛИНАРНО УВОЛНЕНА? МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ ГО ! НЯКОЯ Е ЯХНАЛА МЕТЛАТА НА ВЛАСТТА И ВЕЧЕ Е НАД ВСИЧКО! хайде стига се напъвайте.

Ясно!!!Бокова!!!Щом тя се застъпва,какво да си помислим!?Онзи тяхният разбойник,който го гониха по цяла европа да го арестуват..... и той беше невинна душица.

Критика срещу дебилизираната гербовашка паплач не се търпи.

Какво нещо е КОЛЕКТИВЪТ! Да вържем очите и на други статуи на предците ни! Да им спестим гледките на това, което сега правят с България!

А кой определя дали работодателя има добро име?

Има ли правителство в България, което с действия и бездействия да не уронило доброто име на работодателя си!? Това че, някой прави скулптури, не значи, че има намерение да защитава културата и доброто име на българския народ!

Ооооо, старата номенклатура в акция.......добре. Културата в БГ беше смазвана през всичките тези 22 години и ако някой, който е участвал в това си отива е много добре. Статуите трябваше да са с вързани очи през целите 22 години. Истината е, че трудно се разделяме със соца.

Ми, ха да загиваме безропотно, щото така било при соца! А?

Съгласна съм. Но не са 22 години. От 1943 избиват интелигентните хора само защото те говорят по няколко чужди езика.

Мотивът за уволнението на арх. Кандулкова е абсурден! На тоя принцип (подкопаване авторитета на работодателя) алкохолизираната глава на антиминистър Рашидов трябваше да хвръкне преди месеци, още когато обяви в ефир, че министър-председателя си рисува!!! на заседания на МС! Бойко, опомни се и разкарай тоя пиян простак, направи го поне за себе си, ако не за изстрадалата култура на тая държавица!

Заглеждал ли се е някой внимателно какво изобразява статуетката и холограмния образ на наградата Питагор /изработени от Вежди Рашидов/, която всяка година ББ и министъра на образованието връчват на изявени български учени?

какво?

Протеста е също и срещу Йорданка Фандъкова.

Много умна гражданска инициатива - културен протест! Само да бяха сложили и по един лист на връвчица на всяка статуя с исканията и точно заявена цел на протеста - срещу какво, за какво, за да няма никакво съмнение. Иначе сега някой може също да си затвори очите и да се прави на неразбрал. Така трябва да протестират хора с ум и възпитание, не с рушене, мацане и тормоз на гражданите! Подкрепям акцията!

Ха ха ха, много ми харесва този знак на протест! Браво! А министър Вежди да се вземе в ръце, защото не е само министър на скулптурата а и на други работи!

Преди време идни млади момчета бяха боядисали паметника на Съветската армия-окупаторка. Много оригинално, при това. като се казва, с вкус. И тогава червенат пасмина надигна вой до Бога. Всъщност мястото на такива статуи е в Музея на тоталитарното изкуство. и аз съм убеден че един ден ще отидат там. Сега, след като уволняват представител на партийната номенклатура БСП и компания вдиигат вой до Бога. И ще се обаждат на друг виден представител на партийната номенклатура - Ирина Бокова да им запази директорските места. Паралелно с това същите екземпляри обезобразяват статуи на заслужили българи. И каво излиза? Те се възмущават от посегателството върху статуите на една окупационна армия, и всъщото време обезобразяват статуи на българи. Ето на това му се вика демагогия и национално предателсто. Гарнирано с дупедавсътво към Кремъл.

Браво, Българ(к)и ! ------- (п.с. Ето че и Уолстрийт има какво да научи от България, пък макар-и в окупирането . )

Тоя впиянчен министър масон е срам за България!Както и цялото герберастко правителство. За съжаление, няма никаква алтернатива - всички произливат от червената майка-кърмилница. :(

Срамота е да обиждате така-безпочвено хората-зидари . А за неумеятноста на лицето при работа с обемни интеграли -- Вие сте пределно снизходителни . .... Алтернативи, казвате, нямало : -- Ами хайде да ги Създаем я ! Кой-друг ако не Ние Всички Заедно !!!