Камера засякла на магистрала ”Тракия” мерцедес с 251 км в час

Автомобил, който се е движел със скорост 251 км/час, е засечен от камера на автомагистрала “Тракия” при Пловдив миналата година. Оттогава рекордът в района не е подобряван. На шофьора, карал "Мерцедес-E63 AMG", е съставен електронен фиш за 900 лева.

Обратно в новината

Коментари - Камера засякла на магистрала ”Тракия” мерцедес с 251 км в час | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

това доказва, че шофьорите на мерцедес и бмв са сред най-рисковите за птп. някои от тях са си чиста проба самоубийци, но не правят сметка, че рискуват живота на нормални водачи. една кола с превишена скорост и без контрол на пътя е като изстрелян снаряд. американците са го измислили: за груби нарушения на пътя полицаите директно арестуват. глобите са огромни, взимат книжки и даже вкарват в затвора. освен това имат супер големи, мощни и бързи коли, но с електронни ограничители на скоростта

Няма да можеш защото през петрохан е дупка до дупка

Така е, като подценява антирадара. А веднъж мит бъстърс май показаха че радарът засича и над 250 км ч. Явно е че за любителите на силни усещания трябва да се направи една писта на която да изпускат парата, която са насъбрали.

Има хора дето ,ще се изкефят на тази новина!

Нее, щях да се изкефя ако бяха засекли рекордьор с 350 ...

ето една статистика за изминалата година. По марка на МПС най-често са попадали в ПТП водачите на: - Фолксваген - 75 убити и 1072 ранени; - Опел - 67 убити и 952 ранени; - Мерцедес - 66 584 - Рено - 48 529 - Форд - 46 497 - БМВ - 39 416 - Ауди - 38 371 ето и сайта за да видите цялата статистика: link

Веднъж броихме кретените по магистралата - не тия които карат непременно бързо, а тия дето карат опасно - по марки призовете бяха 1.Астра 2.BMW 3 3.Golf

несто тука се пресилихте. 251 км/х не могат да бадат засечени! наж-модерните радари отчитат до 250. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Daite orazia za masovo poraziavane na aborigenite , kakvito sa I kolite, I te shte se samounishtozhat vzaimno. Tozi "mercedes" ne moze da vdigne poveche ot 180 km. Katadziata-bakshish s kamerata e bil pian ili drogiran I e zasiakal veroiatno samolet.

baicoder

Дай Боже да имам и аз "Мерцедес-E63 AMG" и обещавам да подобря рекорда! Ако имам парички да си купя машината, ще имам парички да накарам полицайте шапки да ми свалят.

Резултатът от проваленото ни образование и селския ни манталитет е явно проявен в този коментар и за съжеление още доста коментари.

dreadman

Така-а-а, и какво сега, пускат се някакви "новини", народа си чеше езиците, а най-явно от всичко е как държавата в лицето на всички институции имащи власт и отношение по случая не функционира! Ако има воля и решения има и резултати, даже това е най лесната част - за над 100 км/ч над ограничение, конфискация на превозното средство в полза на държавата, 5 000 лв. глоба и 6 месеца общественополозен труд . Хем за бюджета постъпления, хем безплатна работна ръка - я що канавки покрай пътищата има за копане и куп други работи, а най забавната част е как "тарикати" и "баровците" ще се потят да бачкат, докато другите се возят покрая тях по пътицата, кой на почивка, кой за кеф - срамът ще е чуден! Ама... няма воля, за което всички ние сами сме си виновни!

velika novina!

Stephan

Новината е поредния пример за това колко корумпирана е нашата държава и поредната неточност в медийното пространство. Едно от доказателствата, чрез които бих желал да си защитя тезата, е молбата ми да разгледате из интернет сайтовете какви клипове на шофьори, движещи се 320kmph и отгоре. Дори бях гледал някакъв маниак с R8 по АМ Тракия с 338kmph. Те самите се снимат и се качват из интернета. Идеята ми не е да се възхищавам на тези "герои", а това, че високите скорости по пътищата не са нещо ново за България, а колкото до конкретната новина тя е просто един примиер, който на фона на много други е "нормален". На всякъде по света, особено в Русия и Америка, има подобни екземпляри, които се движат с доста по-висока скорост от тази, която е отбелязана в темата. Нека да не си мислим, че само ние в България караме с "луда" скорост. Да, изключително тъжно е, че всеки един път, когато се возим по AM животът ни не зависи от нас самите.. Както се изказаха много потребители, наистина има нужда от строги санкции за тези нарушители на ЗПП, но след като човек не е осигурен, че нищо лошо няма да му се случи дори когато си ходи пред блока, какво остава за пътищата ?

Може и с 300 да е карал, ако не е създал проблеми на някой друг, защо следва да се прави новина !

Защото е рисков и защото превенцията спасява празноглавци като теб да убиват невинни хора по пътищата.

А на държавните проститутки от НСО не съставяте ли електронни фишове бе, фатмаци? Че съм ги виждал да фучат с 200+ и то не само веднъж! Аааааааааа, забравих - законът е само за простосмъртните... да го духат!

Докато лекуваме следствията, а не причините - няма се оправи нищо, хората ше си мрат по пътищата, само с малко повече пари в хазната. Така ако този, който се бутуряса с 251 км/ч и пукне, неговите родители и роднини ще плащат една глоба повече, нищо, че светът ще им е черен ... смотан свят!

За повторни подобни нарушения от един и същ селяндур качил се на мощна кола, ако ще да е с марсиански номер, трябва да е ЗАТВОР до 5 години. При потретване- затвор до 10 години! Е така ще се изчистят улиците малко.

Имал бол пари - направил си кефа. Докато не започнат да търкат наровете няма да се промени нищо.

Психотест за всички шофиори и политици в БГ !!

Изобщо не е виновна макс скорост. Всеки ден карам през Сточна гара от към Гробищата. И почти всеки път на светофара на Сточната гара след като ми светне зелено, минават напреко на червено 2-5 самоубийци. Не с 250, а с 30-50 км час и с див блясък в окото. Изчаквам ги, напсувам ги, а заедно с това и полицията, която все пак някой ден трябва да ги озапти.... Средно на месец се случва 10-15 пъти

Там има камери, ще ги оправят.

На нарушители с над 50 км./час от разрешената скорост, не само глоби, но и отнемане на книжката. А такива с над 80-100 км./час над разрешената скорост направо в панделата и отнемане книжката за винаги!. Това са убийци на пътя!

"Това са убийци на пътя!" Кретенът може да убие, като кара и с 5 км в час. Да се забрани ли на всички шофьори да карат с до 5 км в час?

като прочетох всички коментари до тък ми стана ясно какви хора се двият по патищата. алко за всички водачи, които са решили да патуват спокоино. наистина нема спокоиствие на патя..

С уговорката че и аз нарушавам понякога ограниченията на скоростта, все пак законът трябва да се спазва. И нарушителите да се наказват. Но всички, не избирателно, като е досега. Сама по себе си превишената скорост не е опасна - иначе в Германия нямаше да има пътища, където можеш да се движиш без ограничения. Стига колата ти да позволява, и да си добре подготвен като шофьор. Но я се опитай да нарушиш правилата по път без ограничения в Германия - ще ти съдерат задника от глоби. В тази връзка, колкото и парадоксално да изглежда, едно Порше-Панамера (или Мерцедес) може да се движи много по-безопасно с 200 км/ч, отколкото една Лада Нива със 140. Просто Поршето е разчетено да се движи с 250-260, а Лада-та - с не повече от 120. Да не говорим за подготовката на шофьорите. За 8-кратния рали-шампион Себастиан Льоб и 250-270 км/ч могат да бъдат безопасна скорост, докато за Манго от село и 80 са му много.

Разбирам доводите ти, но тук нито пътищата са ни като германските, нито манталитета на шофьорите. Магистралата е само с 2 платна - на едното кретат камиони или стари тарги с 80 км/ч, в другото платно летят "състезателите". Е, ако искам да карам нормално със 110 км/ч, без да притеснявам себе си и околните, къде да карам? А да не говорим, че при 180-200 км/ч едно камъче на пътя или леко кривване и край с теб или околните.

Валентино давам ти 1000 лв награда ако караш през прохода Петрохан с поече от 60км. вчас

кажи кога и тръгвам! не съм Валентино, но теб явно те е страх да караш или просто толкова си можеш...

Средна скорост обаче

Инструктора, научи си урока. Изпреварване е когато навлизаш в лентата за насрещно движение/ когато е разрешено/. При многолентов път дали от дясно, дали от ляво е задминаване.

Засякла бе неграмотници!!!!

предлагам вдигане на глобите и горивата и цените на шофьорските испити

А като гледам, че пишеш иСпити, се сещам, че трябва да се изисква и грамотност. Ама у нас по стара традиция тези, които даже не могат да пишат, дават акъл на останалите.

Много си умен, ама анчето е витлово и е от 47-ма, без сериозни модификации, нормално е да има сравнително ниска максимална скорост. Няма нищо общо с темата, освен ако не се възхищаваш на инженерната мисъл вложена в двигателите на Мерцедес или Порше.

Мисля, че той имаше предвид, че това е на практика скоростта на самолет... а те карат по тези разбити пътища с тази скорост.

Защо глоба? А защо не глоба и отнемане на правата за дълго време? Наистина не доумявам как така само глоба за такива изцепки, от които косите ни настръхват.

1. А колите на НСО ще снимат ли тези камери? 2. А когато кара този който няма право да ги кара (Б. Борисов) ще има ли снимки? 3. Защо слагат камери там където минават само данакоплатците, а не и там където постоянно се движат правителствените коли? 4.И т.н.

Кога ще разберете най-накрая, че колите на НСО са със специален режим, при тях много от ограниченията не важат. Нарушенията в НСО не са от компетенциите от КАТ.

Като срещнеш кола на НСО на пътя тогава пак пиши, да видим дали още ще ги подрепяш. НСО това са мутри на издръжка от данъците ни.

А ти кога ще разбереш, че ББ няма право да кара кола, която е в специален режим на движение. Той работи министър председател и мястото му е на задната седалка от дясно, на съответния амтомобил. Апропо, съгласно КСО, дължи осигуровки за своя сметка, когато управлява служебен автомобил и това не е вписано в длъжностната му характеристика.

Специалния режим не отменя правилника за движение по пътищата и отговорността на водача да пази своя и този на другите живот и собственост. При това положение карането с превишена скорост е непозволено дори от автомобил със специален режим , защото не е безопастно.За всеки път тази скорост съответства на максимално разрешената. Няма такова нещо , че НСО не е в обхвата на КАТ. Това са баджанашки , или иначе казано вътрешни разпоредби, които са подзаконови и не важат.

Дайте да мислим конструктивно. Предлагам да сложат по една лампа на всички идиоти които копнеят да демонстрират поршетата си по надупчените ни магистрали. Или да се регламентира един часови пояс, в който да знаем, че могат да карат така, че да си разпилеят червата по осевата линия. В останалото време а припарят до платното а останали без книжка и без оръжието на престъплението, в случая порше.

И аз искам така. Ферари, Ламборджини, Мерцедес или Порше, AC/DC и ще ме засечат с 360.

Ти си идиот...

Поправете ме, ако греша, но да караш с 250 по българска магистрала и да те глобят е все едно да стреляш с автомат калашников от терасата и също да те глобят. Не съзирате ли някакво дреееебно несъответствие между санкция и нарушение?

По-добре мерцедес с 250 отколкото москвич с 130, не мислиш ли?

А дали ако утре те гръмнат на улицата майка ти ще си каже "пак добре че не го заклаха"? Защо не си избивате комплексите далече от нас, за да съсипвате само собствения си скапан живот? Какво, публика ли ви трябва?

Престанете да изкарвате само шофьорите виновни. Глобявайте инструкторите които не ги учат на нищо и продават книжки в комбина с ДАЙ. Никой не е виждал циганин в учебна кола, но е пълно с цигани които карат коли. Как са взели книжки? Катаджиите глобяват избирателно и също носят голяма вина за идиотщината по пътищата. Общините нямат една свестна улица която да е без дупки. За всичко са ви виновни шофьорите. Един голям поздрав за майките на всички от БАС.

Така е за съжаление освен циганите и селтаците и те си нямат хал хабер от закон и правилник ,нали по цял ден им се радвам тук в софия .Хора провинцялисти предупреждавам ви без никаква подигравателна умисъл ,разберете че когато трамваите спират за да се качат и слизат хора вие сте длъжни да спрете , а също че и изпреварването се извършва винаги от лявата страна по посока на движението ,също и че мигачите не са допълнителни украшения към фаровете и когато сте в нерегулирано кръстовище (без знаци или светофар) с предимство е десностоящия а не по наглия голфаджия и сельо с мерцедеса .Благодаря ви за вниманието

Не можеш да пишеш грамотно :(

А ние "провинцялисти"-те трябва вас да ви учим как да карате когато се довлечете по празниците и се правите на тарикати. Циркаджии.

ДАЙ, ДАЙ, ДАЙ, ШЕ ЛИ МИ ДАДЕШ! Тоя сигурно е от покупателите на дипломи за шофИОрски книжки. Научи си езика бе.........т...!

А виждал ли си циганин с порше? Аз предлагам да глобяват и майките им на тия с поршетата. И да не забравя, учителките им по рисуване. Все има защо!

карайте бавно пенсионери конплексари аз ще карам мотора с 300 дане ми завиждате

някой по-лудо каращ или дремеща дупка по пътя..

То машинката си няма грижа да кара с 300, ама мозъка ти дали може да щтрака като за такава скорост, а? И с повече карай, така със сигурност ще ни оттървеш по-скоро от мутант като тебе....ако пък пребиеш детето ми ли жена ми, ще те намеря, ще те направя на салата и ще те хапна за вечеря...комплексари залумпени...

няма лошо,държавата има нужда от донорчета така,че......не се отказвайте,най-добрия материал сте вие

Алоооо хвърчащия донор, аре давай по-бързо, че органите ти да спасят накой, който може да мисли.

след удар с 300км/h няма какво да дарява, повярваи

И аз карам мотор. Умната колега. Начетох се на тъжни новини от началото на сезона, от което начао няма и месец. До тук 3ма колеги заминаха и един е с прекъснат гръбнак. Няма и месец! p.s. Ако изобщо караш мотор ;)

Помниш ли го онзи миналата година на Цариградско, дето се транжира на мантинелата - на една страна крак, на друга втори, на трета - глава строшена?

Егати неравноправието! А, колите от НСО колко ли пъти са засичани, ама за това не се пише. Ако ще караме бавно то нека това да важи за всички!!!

При второ нарушение се отнема книжката и при трето автомобилът !! Единствената фунционираща санция за тези УБЙЦИ !!

Аз не разбирам защо се пише ''засякоха със... порше панамера,мерцедес ..'' Какво значение,може и със хонда,тойота или опел инсигния да е -нарушител и толкова! Баси фетишизма ей!

карайте си каруците и не ги мислете много тези с бързите коли

Правилно,ще си ги караме...близките 40-50годин...Нема да ги мислиме тия с бързите коли,правилно...те мноо бързо живеят...

Излетели от пътя Мерцедеси се броят на пръсти! Повече излитат таратайките които искат да се надскочат!?!

Какво се впечатлявате като средновековни селяни!!! Все пак живеем в 21 век! Запитай те се кой се опитва да ви върне във времето на Москвичите, който като вдигнат 130 км.ч. това се смяташе за самообийствена скорост.

Странно - как в цял свят не са разбрали твоята проста истина, та са въвели ограничения.

На какво ограничения и къде!? В Бай-Гания няма един скоростен път,навсякъде по света има такива. Е,може би в Нигерия или Туамоту...

Дано като се самоОбиеш да си сам. Или да сте все празноглави в колата.

Карах преди софия от магистрала тракия с мотора със 320 километра и камерата неможа даве засече

Браво!Ново предизвикателство на комплексираните гъзари! Явно глобите са ниски!

за човек с мерцедес, на който шосето му е до колене ?

До колкото знам, ако те засече камера с превишена скорост има само парична глоба, не могат да ти вземат книжката. А преди не беше така! Това е пълно безумие!

АКО ГЛОБАТА БЕШЕ 9000 лв А НЕ 900 , СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ ЩЕ СИ ПОМИСЛИ ПРЕДИ ДА КАРА ТАКА...

Братя българи стига наивност....мислиш, че ще му я наложат и да я има ли...и да му я наложат той ще обжалва и съдът ще я отмени поради липса на доказателства....не се ли сещате вече за механизма !!!!

Чета и си мисля, като излети от пътя този малоумник с колата (че и льольото с мотора), което рано или късно ще се случи, та колко ли метра ще прелети преди да кацне в нивите?!?

ашколсун, пезевенк

Добре де, на мен за 13 километра отгоре ми взеха 50 лева, на този- 900. Ама сигурно щото не бях с мерцедеса. То хубаво викаше жената да излизам с "Ягуара", ма пусто, като искам да се правя на беден, кой ми е крив....

ми много ясно сто наж-голнамата засичана скорост е 2ч9км/х над 250 км/х радара не оцхита! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Над 300. И пиши на български

кой ша да е тоя 249? давай с обичайните партизански имена:))

в Япония поне знам,че дирекшън в затвора за това нарушение,а не да ми парадира с пари.нали се досещаме,че като има пари за мерцедес,ще има и 900 лв.