Скопие руши култов български кораб-ресторант на стойност 1,2 млн. евро

Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ осъди унищожаването на обекта, а много столичани заподозряха в това предизборен ход месец преди местните избори в РС Македония

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Центъра на Скопие е панаир на кича, не само идиотските кораби в пресъхналата река, но и нацвъканите един до друг паметници на римляни и византийци, най вече с педераса Сашко Македонски. Манията за величие и тъпотията са крещящи.

Изобщо не се отличават от нас. Само рушат, без да могат да предложат нещо по-качествено от разрушеното и съсипаното насреща

Кораба си е хубав, а в легендата за Алонсо Охеда както в повечето легенди има и верни неща!

На живеещите в Скопие "скопени" ли им се вика?

Корабите не са галери - гребно-ветроходни кораби, а каравели. Каравелите са свързани с откриването на Америка от Колумб и алюзията, че Алонсо де Охеда, сподвижник на Колумб е БЪЛГАРИНЪТ Драган от Охрид, участвал във Втората експедиция на Колумб. Този мит, тиражиран още през времената на соца, дори в България е отдавна развенчан, Охеда си е чист кастилец, затова те нямат връзка с Македония. Бутането на тези бутафорни кораби е символ на отказа им, че не са открили Америки и опит да измият насраното си лице и гъз пред света, че правят ктъпки за "изчистването" на историята си. Иначе корабите са каравели.

Да ви имам и кликбейт заглавията. Тоя кораб е "български" точно колкото луната е македонска. Местни схемаджии са това, близки до вмро-то, просто единият имал и бг паспорт и сега се опитва да привлече внимание понтая линия. А бутафорията и кичът на тия кораби е до космоса. Все едно някой да сложи кораб на Перловец или Владайска в София

Аре, майната им на тея нещастници! Да правят, каквото искат... На кой му пъка изобщо?

_stankow

Това пък защо се политизира ? Ами сигурно не им е мястото там на тези заведения, в центъра на столицата, пред националния музей. Ако махнат и другите, дето не са "български", дали някой ще съобщи нещо ? Хайде да проследим, да видим.

казах ви, сърбежите първо ни свалиха самолета на учението, сега посегнаха и на флотата ни. Яд ги е , че нямат излаз на море

Що е маке, све е лайно!

Тия бутафорни корами идеално се вписваха в бутафорния и приличащ на Дисниленд център на бутафорния град Скопие

дето половината град е на резаните...

Целият им център е гипсокартон и вата, корабчето им пречи

Schilo

на тез, кво им пречи кръчмата?

Тези хора съвсем се ошашавиха. Имат простичък и ясен начин да станат членове на ЕС. Рушат и мачкат всичко, което ги свързва с държавата, от която зависят. Такова нещо дали светът е виждал? Да зависиш от някого и да му се звериш и да го псуваш всяка минута. Ами ВЕТО, другото е невъзможно.

тва макетата колкот са по-прости толкоз са по-упорити... магарешки инат, тва е най-силната им черта... кат ги е срам че са българи да земат да се обединят с гърция и готово

в действие!

Тъпи, по-тъпи, македонци.

Корабът е на този ,който си го е платил(купил)!!! .... Български кораб....!?

те са дълги, тесни, с един ред гребла. По скоро е ког или фредеког ако се гледа корпусът, или имитация на галеон ако се гледат платната. Уточнете типа на имитираниякораб и поправете заглавието на статията.

Това не пречи на закрилниците кравари(демократи)

Още година и албанците ще им сложат пръста о.... и после ще преговаряме само с Албания. Заев го усеща вече и ще става все по агресивен.

напаните да се гледа на макетата като на хора с а обречени винаги ще сте мразени няма едно действие от макетата почтително спрямо булгаристан. затваряне на границата прекратяване на Безплатно обучение и безплатна медицина за сев макета.

Докато сърбите ги командват, никакъв български бизнес няма да бъде допуснат в т.нар. Северна Македония. Доколкото си спомням, българска фирма беше спечелила конкурс за доставка на градски автобуси за Скопие, но беше веднага декласирана и взеха стари двуетажни китайски автобуси от друга фирма.

Тези "кораби" са такъв кич. Пътувам много, бил съм съм един път в Скопие, едва ли ще стъпя повече и този масов кич е основна причина за това.

ами то, целият център на Скопие е един безвкусен буламач и кич

Какъв български култов ресторант е тая кичозна галера в река колкото Искъра бе, тъпаци? От 10 километра е видно , че тия кич е мутрашка работа. Само безмозъчен тип , откраднал много пари може да построи испанска средновековна галера в Скопие

Омръзна ми от историите с тези северно македонци. Политиците от двете страни са виновни за положението със своите действия още от миналия век. Разбира с подкрепата на съветско-сръбската пропаганда. Промити мозъци и много интереси има на това парче земя. Затова е така и така ще бъде!!!

“Галерата е частна инвестиция на български гражданин и се управлява от фирма с български капитал, която е инвестирала общо 40 млн. евро в РС Македония.” НАП хареса тази статия.

Това за БГ инвестицията не е вярно! И трите галери са по програма Скопие 2014, на ДПМН! Отам се открадна най-много от тядното ВМРО начело с Груйо!

Яж му уйо

Ни барайти флота на северняците!

Както искайте ме разбирайте но, имаме си достатъчно проблеми с цигани турци и помаци във България , не ни трябват и проблеми с шиптъри нямате си и малка предсгава какво представляват.

че в Скопие разрушили някакъв бутафорен кораб ресторант. Ами в България каква е съдбата на подобни заведения ? 05 май 2011 - Пожар изпепели едно от култовите заведения в Бургас - „Старата фрегата“ бивша гемия "Мусала". 08 юли 2013 - Изгоря ресторант "Фрегатата" в Слънчев бряг, бивша гемия "Люлин" построена през 1947 г. в Царево 04 декември 2018 - Демонтиран (разрушен) е атракционният кораб “Арабела” в Албена

СЪрбите и Иалбанците да умират.. Тия общо 600 години ТОРМОЗЕХА и ИЗМЪЧАХА българите в Македония и затова сега българите там НЕ могат да познаят своите приятели от България.. Както когато се ОБЕДИНИХА българите от Източна Румелия и Княжество България през 1885 г.

Да бутнат после и стиропорените статуи в Скопие.

Много добре и правят.

Само на мен ли ми прави впечатление,че тая омраза към Македония се поддържа умишлено от медиите ? Кво ме интересува некав кораб къде некав си Българин с двойно гражданство инвестирал в него. Ами да беше инвестирал в България, ше го ева и него.

Нали знаеш, тези плужаци писани "великите сили" са желали България да бъде разделена. Т.е. поддържа сме да се по-малки и слаби държави.

И кое не е вярно в това твърдение?

Това ми напомня за Фрегатата м/ъ Слънчев бряг и Несебър. Аз много и се кефех, като малък, даже имам един мил спомен. След посещение на фрегатата, отидоха да пусна една вода в т-н дюни. Там обаче се засекох с една чисто, ама чисто гола млада дама. После 10 дена ми рипкаше и спях неспокойно. Още я помня. Да живее нудизма и Скопските колеги на Джак Спароу.

НЕМА ПО ПРОСТ ОТ МАКЕДОНСКИОТ ПОЛИТИК!!

Сори брат, ама таквоз чудо, като македонски политик, НЕМА!!!

И злобен, под прикритие! За образователен ценз - "доктор" Никола Груевски от Университета Кирил и Методий в Скопие, "защитил" няколко месеца преди да избяга при Орбан!

Еми сега нека и европейската комисия да се огледа и да види какво правят с отпуснатите средства макетата и после кметовете им.

Спокойно Трифонов ще им Построи РАКЕТА !

Нито е бил култов, нито е български. Типично мутренско заведение, пример за кич и липса на естетика.

Някой може ли да ми преведе на македонски - македонците не сме прости.Ние сме НАЙ простите ! Благодаря за превода

За какво ти е, те перфектно разбират български?!

Македонски език няма. Не знам дали е имало нещо в античността, но със сигурност е било старогръцки диалект. И никой и не си е помислял да го нарича македонски убеден съм. Ако питаш за съвременното северномакедонско наречие, формирано умишлено в последните 20 години най-вече, то ще ти трябва някой сърбин, да ти го преведе, ово е вече по-скоро сръбски с английски чуждици (там където и сръбска заемка нямат, но българската дума трябва да изчезне според историчарите и учените им от МАНИ МАНИ). Типична северномакедонска дума, която научих от гостуващите тук провокатори е "дебакл". Без Ъ разбира се.... Жалка история! Дано този път България избере мислещо политици, а не предатели! А тези ДейБъ въобще не трябва да ги допускат на избори, те са си все едно от Заев и Муцковски създадени и изпратени.

Подобни бизнеси са съмнителни, в крайна сметка са мафиотски между бизнес и политическата мафия. Ако се смени властта може да ревизира договори на предишната власт. Предполагам че Миленковски е бил и спонсор на ВМРО и сега му отмъщават. Да съм честен преди години минавахме на кея и си говорим на български, Миленковски ни чу и ни покани на безплатно кафе, поръчахне разни неща не само кафе, на края извиквам келнера, казвам му кафето е от газдата, другото да платим/коктейли мохито, за децата сладоледи, сокове/, келнера казва всичко е безплатно, тогава даже не знаех, че е бил българин, но много приятен спомен ми е. По казуса, честно не е лош кораба, но реално намалява дебюта на реката, при наводнение подобно на тези от шестдесетите години, може би и ще прелее, така да аз не би дал разрешение за поставяне на кораб там. Принципно би могло другаде ако разшириш речното корито за ширината на кораба, това в центъра няма как да стане.

Като унищожиха "Арабела" в Албена нямаше толкова писъци! И той беше знаков за курорта... Но го гътнаха за отрицателно време...

Ке я видите Европската уния през най-криви от макарон.

Какво ги търпим тези? Вижте/ чуйте гърците: скопчани, а не северно-македонци. Названието Македония им е свято. Хич да не ни пука.

но се огледа само на единия, а на другите не се ли огледа кметът ....да "№а и преводач(к)ите да "№а...

"Христо Иванов обяви, че ветото на България срещу началото на преговорите за присъединяване вреди на междусъседските отношения и на доверието в Евросъюза." Христо Иванов: "Ако приемем, че позицията на правителството по отношение на започването на преговори между ЕС и Република Северна Македония (РСМ) изхожда от националните интереси, тя се свежда до опит да „изтъргуваме“ общото бъдеще срещу признанието за общо минало в момент, в който сме в силна позиция." Тоест България била страна членка на ЕС, Македония била, и затова не сме били равноправни в спора. Трябвало да пуснем македонците и да станем "равноправни" и тогава сме щели да спорим и те щели да са добрички и да признаят българската история и че Цар Самуил е български Цар . Това е и мнението на северномакедонците като двете основни партии там СДМС (юго-комунистите) и ВМРО-ДПМНЕ (на Груевски) излязоха с обща декларация пишейки същото което казва и Христо, като декларацията започва точно така: 1.Преговорите с България трябва да се водят на равноправна основа... Тоест Христо защитава общоата северномакедонска гледна точка на Заев и ВМРО-ДПМНЕ. Македонците и Христо Иванов явно обаче пропускат факта че преговорите на СМакедония с Гърция НЕ СЕ водиха на равноправна основа - Гърците имаха 20 годиншно вето и накрая спечелиха спора и македонците от безизходица се съгласиха че Александър Македонски е грък. В Гърция обаче нямаше хора като Христо които да защитават македонската страна и да казват "Дайте първо да ги пуснем в ЕС, а пък те после те ще ни върнат историята". В Гърция казваха: Те ако сега не могат да се съгласят че Александър е грък под натиска на ветото, тогава никога няма да се съгласят. И бяха прави. Затова Гърците получиха каквото искат защото нямаха хора като Христо Иванов в парламента си и всеки опит на Америка и Русия да вкарат такива хора в гръцкият парламент претърпяваха крах. За съжаление в България тези опити имат огромен успех. За което в Македония псевдо-журналистите като Миленко се хвалят че те винаги са ни прецаквали и ще ни прецакват и в бъдеще защото сме "будали и пишман татари" с ниска (демократична) култура. Е може и да се окажат прави накрая.

Т.н. ''македонци'' искат да влязат в EU, който претендира за правовост. Както материалната, така и интелектуалната собствености се третират според Законите. Ако на Заев ли, какъв е вляза да му взема колата или му разруша къщата, ще ме арестуват и съдят, нали? Всички тези прояви като тази; като окупирането на Оxридската църква (която е българска и поддържана от Сърбия по време на Югославия) и дублирането на името на македонски университет Св. Кл. Охридски построен 1978 е кражба, унищожение на материална духовна и интелектуална собствености и трябва да се третират според Законите. Без тези разбирания за Закон, тези хора няма да влязат в EU. Да използвт име на някой Светец, който не е национален, например Св. Илия, Св. Петър и т.н., но не Св. Кл. Охридски, който е българин, роден в гр. Охрид, когато това е било България.

Няма ЕС за вас Селяндури тъпи ! Блокирайте границата и да си седят в Кочината ! Нищо не става от тях , както казва Виждичката и чеп за зеле не стават !

Това е само Началото ! Макетата живеят в един блуждаещ свят , някаде между 1920 г - 1944 година ! Селска простотия и тъпотия ! Хора които си купуват Жените са от катуна , такива са и Макетата !

И после, когато някой пореден тъпанар напише: " Ай Луно, Луно, земльо македонска!" Пак му хакайте плюсове, да въй в простия народ! ........................................................................... Тия, трябва да бъдат смачкани, докато не разберат, че са българи!...

Ако си потомък на изклано българско население от румънци, гърци и турци в Добруджа, Тракия или Македония след позорно загубените от български продажници войни, за какво ти е пак да искаш да си българин? Та пак ли да те колят? Вижте си сегашния коптор! Кого може да защити Балгария? Бъдете поне малко реалисти.

Луди хора! Над 2 милиона българи напуснаха България, 1/4 от населението, а те се сърдят на макетата, че нещат да са българи! Ами то и нелегални мигранти , чалми и всекакви чернилки и голтаци не искат да са българи, само преминават през територията.

да се пишат турци или руснаци и да не се притесняват повече.