Скопие призова България да спазва договора и да не се меси във вътрешните му работи

Ако нашият напредък към ЕС зависи от историците, много трудно може да наречем този процес европеизация, заяви Никола Димитров

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

“ Скопие призова България да спазва договора и да не се меси във вътрешните му работи” Скопие да спре да призовава България, и да върви на пи.ка си майчина - да ходят да плачат в Белград, в Москва или на майната си, недоклатени нещастници!

Този спор е наистина абсурден, и много групав! Нека България да поиска съвсем официално Скопие - също така съвсем официално да отговори в писмен вид - дори не на нас, на ЕС - КОЯ Е ТОЧНАТА ДАТА НА СЪЗДАВАНЕТО НА ДЪРЖАВАТА ИМ! И въпросът много бързо и лесно ще се реши след това. Досещате ли се защо:) И няма да има нужда от комисии, историци, професори и прочие пиески и безумия.

"Ако нашият напредък към ЕС зависи от историците, много трудно може да наречем този процес европеизация, заяви Никола Димитров" ... Не зная кое от какво зависи, но заради ГРЪЦКИТЕ ИСТОРИЦИ и географи, например, македонският "напредък към ЕС" беше "зависнал" доста години, та чак си преименуваха държавата. Е, сега наред са българските историци и други експерти със сериозни основания.

Какви ги плямпоти този палячо? За какъв македонски език иде реч? Това са си чисти българи.Ще видят Европейски съюз през кривия макарон

А колко лесно би било всичко, ако не бяха тия мечти за "Древна Македония"!... Защо не си признаят, че държава с име Македония има от 1990 година? Били са някаква съюзна "република" в о б. п. СФРЮ, но не и държава! Колко лесно би било, да оповестят истината и всичко ще им тръгне по мед и масло! Ние, в България, не ламтим за тяхната територия. За какво са ни те, в комплект с два пъти повече албанци от тях, дето се имат за македонци?! Имаме си достатъчно от тоя асортимент. Учудвам се, защо им е толкова трудно да приемат факта и да го признаят, че за пръв път държава с името Македония има от 1990 година?...

70 години промиване на мозъците от сръбските мекерета и излиза един г-н да говори пълни небивалици и откровенни лъжи ... Така ,че започвайте да учите истинската история понеже дедите Ви (БЪЛГАРИ) се обръщат в гробове сега ако знаеха какви сте ги надробили техните наследници.Няма да има никакви остъпки и крачка назад и си го набийте в дебелите чугунени глави !!! Ние и след 1 милион години няма да Ви признаем ако не проумете истината ,че сте БЪЛГАРИ ,а не както са Ви учили долните сърби ,които само знаят нож в гърба да забиват. Помним 1885 година и какво сътвориха тогава тези същите и как ни нападнаха в гръб !!! .... 70 години са Ви промили мозъците ,че най-големия враг е майка БЪЛГАРИЯ . Цялата световна историческа общност знае истината и има неоспорими факти за абсолютно всичко . Започвайте да четете всички иторически източници и навсякъде има само БЪЛГАРИ - Няма никакви македонци преди 1945 година ......... Такива национални катастрофи сме преживели и войни водили за освобождението на географската област МАКЕДОНИЯ , която е неразделно свързана с майка БЪЛГАРИЯ. Толкова е обидно и гнусно да слушаш тези мръсни лъжи от шепа продажници политици в Македония. Научете си урока и след 20-30 години когато осъзнаете всичко и го приемете безусловно ще има Европейски съюз .Толкова долни,,нагли и безочливи политици имате ,че те Ви теглят само към бездната. От БЪЛГАРИЯ не очаквайте повече остъпки за какво и да е било по тези въпроси -няма да остъпим пред нищо !!!

Какво не ви е ясно в Скопие ? Не ви искаме, не ви харесваме злобата и омразата. Ние сме фашисти както вие казвате. Не можем ние фашисти с вас комунистите да сме заедно. Точка.

Спирате всякакви разговори с тия провокатори, казвате на Европата че има вето и чакаме както гърците. Ако политиците ни предадат, правим както в Судан тая нощ.

Прав е човека.... Ами някой ви каже вие сте македонци ще ви бъде ли добре???

А някой ако иска да ти открадне най-милото - азбуката, историята, поетите и писателите нарекли се българи а сега помакедончени?

Ами, то открай време на целия югозапад им викат македонци. Орделно на хора с рода или произход от там. Драмми няма. Виж ако ти кажат "северо-македонец", това за нормални хора си е повод за колективен суицид.

Гола вода...

Аз като лаик по въпроса (не съм историк!) и на фона на тези безумни спорове и простотии от Скопие и гърчовете на българските политици и управници досега, след като толкова много усилия са хвърлени - договори, комисии с мастити историци и пр. имам само един много прост въпрос, на който тези поне би трябвало да могат да отговорят - кратко и ясно. И той е - коя е точната дата, коя година е създадена държавата Северна Македония??? Хайде да започнем от най-простото...

Вижте какво точно казват от Скопие “ В Договора с България точката за ненамеса във вътрешните работи е реципрочна. И в този смисъл имаме задължението да не се намесваме в българските вътрешни работи, но има и задължението на България да не се меси във вътрешните македонски работи. .. Това заявява в цитирано от агенция МИА интервю за Радио "Свободна Европа" вицепремиерът за европейската интеграция на Република Северна Македония Никола Димитров. Изключително важна е една точка в Договора за приятелство, член 14, който казва, че Договорът не може да влияе на права и задължения, които страните по договора са поели по други международни конвенции, договори и т.н., казва Димитров.” Отлично! Това означава, че Скопие не може да се меси и за решението на България дали да се приеме Северна Македония в ЕС или не! Кратко и ясно!

Учените Историци от цял свят много добре знаят как е създадена днешната държава СМ Може би чакат продажните политици в България да свършат мръсната работа

Въпреки че в историята няма 'ако', интересно дали дори да нямаше междусъюзнически и други войни, и по някакъв начин бяхме съюзили тази територия, наистина бихме могли да я запазим като българска!? Ясно е че хората там сега са с промити мозъци, но реакционистите там са били фактор и преди 44та и са тровили отношенията с България. Интересно е дали щяхме да пожем да притъпим тези влияния или в крайна сметка пак щеше да се стигне до разделяне. Като тук дори не намесвам сръбското и гръцко влияние....

Чудя се защо ми цъкате минуси, като просто задавам въпрос и можете да споделите мнение.

Имате ли представа , колко семейства са изселени от бивша Югославия от територията на географска област Македония, а също и избягали от тези места с цел да запазят живота си и този на близките си? Било е много по-брутално от т.наречения възродителен процес в България , а и доста по-продъльително, май продължава все още!!!

Македонците са големи шизофреници, Хем искат да са Българи хем не....

Какво означава да не ти се бъркат във вътрешните работи?! Да кажем, че цар Самуил не е българин ли? Няма как да стане това. България няма да се откаже от 1000 години история заради кефа на някакви еничари сърбомани. Разбра ли, бе сърбоман? Вето за вас поне 20 години, за да си помислите добре и да си научите урока по история.

Македонските промивки са затворена страница. След 10г може пак да говорим. 10 е ок, така да имат време да размислят...

До изборите цялата сага трябва да приключи!

Скопци, стига се хитрували. Подписали сте договора и го изпълнявайте, само носите вода от 9 кладенеца да се оправдавате и да ни обвинявате. Все едно ние кандидатстваме. Оправяйте се като не искате. Явно по-добре ще е на договра да си кажем цар Самуил - българин, Гоце и Миладинови - българи и всички от ВМРО - българи. И да си кажем пак - преди сърбите да ви завземат македонец = българин и македонски = български диалект в географската област Македония, населявана с българи.

Крайно време е Бълария да ПРОУМЕЕ, че Македония няма намерение да влиза в ЕС преди Сърбия, или по-точно Сърбия няма намерение да пуска Македония в ЕС, преди да влезе самата Сърбия в ЕС. Македония е контролирана изцяло от Сърбия! За Сърбия Македония е сръбска провинция! Сърбия няма интерес от това да има граница с Македония, а Македония да няма граница с България! За това няма да има решение на спора и провокациите ще продължат, докато ЕС не приеме Сърбия! Време е преговорите да бъдат прекратени!

Те и без това сега пътуват с техните си паспорти из ЕС, а ЕС се е ангажирал да им изплаща предпресъденителните фондове. Ако се прекратят преговорите, веднага напрежението ще спадне, а с него и езикът на омразата и от това печелят всички!

Добре че е Радев. Бибитко обеща на ЕНП да не спъва макетата. Майкопродавеца мръсен..

Крайно време е нашите политици да престанат да забелязват "македонците" и техните глупави изцепки. Ако отстъпят под натиска на Германия, ще причинят нова национална катастрофа! За кой ли път вече. И отново заради Македония.

""За нас е изключително важно това, което споменах, македонският език, македонската идентичност, което е абсолютно наша работа, това е въпрос на македонския народ." Да ходи до българското посолство и да види на опашките там как се защитават македонската идентичност и език.

Който им подпише на тия трябва да бъде обесен на площада.

Радееф се надупи на макетата сега требе публично да го сецаме

И целото ДБ, барабар с Лозан Панов ...

Някой може ли да ми обясни каква е ползата за България от присъединяването на Македония към ЕС?

Най-голямата полза е коридор номер 8 и предимството да граничим с още една страна член на ЕС. Дали това е съотносимо с рисковете от едно прибързано и неподговено членство на реваншистки настроена страна-съсед, мисля че не е.

Влeзe ли СМ в eвропeйския съюз , България няма вeчe да можe да спира албанцитe да сe засeлват тук и много скоро щe почнат да прeтeндират за вeлика Aлбания със столица София.

Файда за нас никаква, а само негативи. Ветото трябва да стане перманентно. Коридор 8 не ни трябва, до Тирана се стига по-бързо през Ниш и Прищина. Вместо да им се дават разни помощи и ваксини, парите да се използват за построяване на стена на границите със Северна Македония и и довършването на оградата на турската граница. Ако тези северни макета случайно успеят да започнат преговори с ЕС жална ни майна, такава беля ще ни се отвори, идея си нямаме.

В съвременния свят за толкова малко "чиляци", дори фирмите за софтуер не си мърдат пръста да направят ъпдейт за клавиатура. Какво остава за САЩ, ЕС и т.н. *

Това не е вярно. В Google Translate от доста години има звуково произношение на македонски. А на български го добавиха едва преди няколко месеца. Винаги съм се учудвал (и дразнел), че е така. Но е факт...

Google Translate до преди няколко години превеждаше Македонска Куjна в Българска Национална Кухня. Хахаха

"Ако нашият напредък към ЕС зависи от историците, много трудно може да наречем този процес европеизация". Ами, да,... историческите факти ви пречат. Тогава напредъка от какво да зависи? От югомитологията ли?

Иначе проблема с вардаряните може да се реши много лесно. Декларират: Да, ние дебългаризирахме тоя каминяк

ШТе е много трудно да се преведе европеJското законодателство от македонски на бЪлгарски -----------------+++++++++------------------ Разликата в двта езика са наличието на ШТ вместо Щ, наличието на J вместо Й и липсата на Ъ

България никого не шантажира. Обратно - някакви хора в БЮРМ присвояват и ползват българския език и история и плюят по нас. Това е шантаж. Цял свят ползва десетичната бройна система на индийците, но не плюе по тях, нито си я присвоява.

Няма да се оправят.

Първо - на тези вашите от комисията, историци ли им викате? Те са политически подлоги, не се опитвай да се разграничаваш от тях! Второ - спрете да се заигравате с изборите в България, те нямат нищо общо. Трето - започвайте да създавате в подопечната ви държава условия за ненарушаване на договора, вместо да приказвате и да давате интервюта.

тия въртат и сучат как им дойде

Големи мръсници

Дърво без корен!

Осъзнават ли, че много западноевропейски държави използват ветото на България, за да не ги допуснат до ЕС! Албания влезе ли в ЕС, след нея идва ред на Турция. Самите сърбомакета нарушават договора, който са подписали, така че да не реват!

Ама договора ама договора ама спазвайте договора!? Е че до сега нито един път не сме го нарушили за разлика от тия с тяхната измислена идентичност и език които преди 1944 не са съществували. Ясно сме си изразили гледната точка, че искаме да си го признаят това вместо да крадат история ни. Все пак колко години гърците ги възпираха заради "хилядолетното" им име дадено им от гърците!? "Ако нашият напредък към ЕС зависи от историците, много трудно може да наречем този процес европеизация" Кой ви пита вас, вие какво смятате че е европеизация и кое не!? Какво разбирате от нещо от което все още не сте част от? Като не ви харесва защо не се откажете от присъединяването си към съюза? Щом целият процес на присъединяване ви се струва грешен защо не се откажете, както Заев на няколко пъти се заканваше в средата на годината!?

Нагли отврати!

При положение, че на този македонски пъпеш баща му Димитър Димитров е един от най изявените учени самоопределил се като българин да твърди небивалиците си изсмукани от сръбски зад ник е и смешно и нагло. Аве сърбоманчо, защо се срамиш да се наречеш българин? Крушата не пада далече от корена си. Не случайно си Димитров, а не Димитров ски, защото баща ти така е решил!

Или Димитрович по Сръбски,Българската нация е най велика и най железна,ако се организира,и всички сме задружни,а не разделени,ще ги бием Сърбите и Македонците наново да ни запомнят,както се казва във поговорката,бий противника,за да те уважава.

где патерялся ?

Подрежда чекмеджета с кюлчета и пачки.

Е,да де,ама Шкембе Воеводата не дава.

Чудя се на колко кашона водка са били идиотите т коминтерна за да сътворят това недоразумение което сега е закодирано като „РСМ“ ?

След като макетата признаха заради гърците че немат общо с античната държава свързана с Александър Македонски, сега требва да признаят заради нас, че не са имали и средновековна държава и че държавата им почва от 1944 г. Накратко, това е основното. Как се самонаричат и как наричат езика който говорят, никак не ни интересува. Иначе, нема ЕС.

ВоЕводата не разбра, че няма да виде ЕС докато не клекне... Македония вече на никого не трябва, защото е налапана вече от албанците и донорите им...

Ний зор нямаме.

как така ще северномакедонци политици ще коментират работата и поведението на българското правителство. това е намеса във вътреяните работи на България, отново нарушават договора за приятелство!

Мъка,мъкъка,Мъкедония.Горките хора страдат от същият като нашият партиен елит.

Абе пич, на тъпи ли се правите нарочно, за да имате вие идентичност, ние трябва да се откажем от 1000 години история, ако броим и Цар Самуил!

Ние не се месим във вътрешните работи на Македония, не сме го правили - няма и да го правим. Чисто и просто трябва ясно да заявите, че историята Ви започва след 1944г., преди това ползвате изцяло нашата история. Народ и държава, които нямат история, нямат бъдеще! И да се пените и да не се пените, трябва единодушие на всички държави членки за започване на преговори за присъединяване към ЕС. Всичко друго е пропаганда, при това по коминтерновски и прокълнат да е този политик и/или правителство, които се поддадат на провокациите на тези югомекерета! Да живее България!

От къде го намериха пък тоя глупак? Има ли поне една фраза в тоя словесен бълвоч, която да изразява една ясна и конкретна мисъл!