Скопие не ще и да чуе за обща история с България

Поредни безплодни разговори в двустранната експертна комисия. Разминаванията са фундаментални, заяви проф. Ангел Димитров

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

САМИ СИ РИТНАХА ТАБУРЕТКАТА! СЛЕД КАТО ИЗГОРИХА БЪЛГАРСКИЯТ ФЛАГ А ОНИЯ АЛБАНСКИЯТ ПАПАГАЛ ДЕТО ПРИГЛАСЯШЕ ДА ВЗЕМЕ ДА ПОНАУЧИ ИСТОРИЯТА ТАКАВА КАКВАТО Е А НЕ ТАКАВА КАКВАТО ИМАМИТЕ И ХОДЖИТЕ "преподават" и тълкуват според корана....

С тази ксенофобия севмаците нямат място в ЕС. Да не говорим за геноцида и етническото прочистване проведени над българите след ВСВ. Трябва да искаме от международните организации да бъде признат геноцида и избиването, изгонването и репресирането на стотици хиляди българи.

А сега си представете Ердоган да изисква за ОБЩА история с Булгария КАК ще се почувствате

Глупако, никой не отрича турското робство, макар че го наричат османско присъствие. Жалки сте с напъните си да изопачите историята. Жалки сте и с доносите и с клеветите които сипете по България пред нашите съюзници. Няма по-жалко от това.

Няма какво да изисква, то си я има и всеки я признава такава каквато е. Но вие макета правите точно обратното, опитвайки се да наложите някаква измислена история.

Защо България извършва действия, за които е ясно, че няма да донесат никакво споразумение. Целта, както на Българските управляващи, контролирани от "запада" така и на управляващите от РСМ, също контролирани от "запада" е задълбочаване на разногласията. Налагане на управляващите приемане в Еврейския съюз на РСМ и продължаване на провокациите спрямо България. За това не трябва да се водят някакви преговори за неща които са исторически доказани но политически обвързани с геополитиката на "запада". Управляващите в България трябва недвусмислено и ясно да искат само едно нещо, присъединяване на българските земи към България отнети именно по вина на целокупния "запад". Трябва да игнорират САЩ, Еврейския съюз и....Исраел. Това е българският интерес и възстановяване на българския териториален ресурс.

Това което се случва между нас и РСМ е съвсем нормално за страни, които дълги векове са делили една обща територия, а след това едната от тях се обособява като отделна държава. Имаме си обща, мешана история, която е наистина трудно да се подели. Защо макетата така са се запънали като магаре на мост и твърдят, че всички известни личности в миналото са били македонци? Тъй като те са млада и малка държава, имат нужда от собствена идентичност и по богата история. Това от една страна. От друга страна нашето ВМРО доста се понапъна да "българизира" макетата, което те го възприемат като плашещи опити да ги погълнем и включим във Велика България, което не е много далеч от истината. И се страхуват, че ако признаят, че повечето личности в миналото са не македонци, а българи, това само ще улесни такова предполагаемо поглъщане на страната им от нас. Ако спрем мераците си към тях и престанем да им обръщаме внимание, те също ще се кротнат по въпроса. И обратното - докато ние показваме вълчи апетити към тях, те ще се съпротивляват по тези въпроси.

КОНЯ МОЖЕШ ДА ГО ЗАВЕДЕШ ДО РЕКАТА,НО НЕ МОЖЕШ ДА ГО НАКАРАШ ДА ПИ ВОДА!!!! Я ГИ ОСТАВЯЙ НА ПОЛУСЪЕДИНИТЕЛ ,ДО КАТО ОМАЛЕЯТ.ТИ ИМ ПРЕДЛАГАШ ОБЩА ИСТОРИЯ ,ТЕ НЕЩАТ.АМИ ДРУГА НЯМА. ДА ПОМИСЛЯТ 20–30 ГОДИНИ И ДА ЗАПОВЯДАТ.КОЛКО ЖЕРТВИ И КОЛКО ВОЙНИ –СТИГА.АКО ЩАТ.НА СИЛА СЕ ВЗИМА , НА СИЛА НЯМА КАК ДА ДАДЕШ.

Вече ми се струва, че всъщност управниците на РСМ не искат държавата им да влезе в ЕС. Доказва го яростната антибългарска пропаганда, която и слепите видяха и глухите чуха! Включително и чиновниците в ЕС. Захариева им изпраща освен това и данни за всички случаи на насилие и посегателства над българите там. Не спазват открито човешки права, а България им виновна?!?! Е, при тази двулична политика, какво да си мисли човек?

Като не искат, да си стоят там ъгълО и ше слушат Хоризонт.

Хоризонт е едно много добро радио. Те не го заслужават!

Мисля, че е полеззно да се знае, че руските съюзници не трябва да припарват въобще до идеята за членство в ЕС, а българските говеда да получат един жълт картон, зтова че саботират НАТО и ЕС.

Има само едно правилно решение за България. Това е напускане на Еврейския съюз и НАТО. А такива плазмодии като гумата да търкат наровете на затвора.

Правилно, но няма кой да го направи! Ако останем в тези структури след 15 години няма да има България!

Taка значи - аз пък и не искам и да чуя, че някакви югославски македонци имат нещо общо с българите част от които са и македонци повечето от които от пиринския край. Също така отказвам да деля българската история с тези ментета македонци които крадат от всички останали около тях народи самоличност ... в Гърция ги наричат "народът от Скопие" а не македонци.

То кой ще иска, с такива чалгари като нас!

:) бе то баш сръсбко е нашата чалга, така че те тов и искат

те даже искат повече чалга

777_

Сега главния чалгар ще им изпее Македонско девойче и всичко ще се нареди.

Навремето си мислех, че макетата са повече сърби, но с тия глупости дето ги вършат съм сигурен, че са най-чистите българи.

Личи си,че са българи!Тотално "късогледи" като предците ни,поради което попадаме под турско робство.В севременен вариант:дорде макетата признаят,че са българи,албанците ще ги претопят.А на албанците хич не им пука за "древната история на РСМ",просто ще си я присъединят към Албания така както Косово!

Абе и на македонците не им е лесно... Не си е работа в 21-ви век и при наличието на интернет, да се опитваш да измислиш "автентична" история на държавата. На всяка крачка те хващат в крачка... :)

точно така, абсурдно е дори да се коментира, какъв цар бил Самуил, къде е създадена кирилицата, какъв народ е живял по тези земи тогава, чия е била патриаршията. НЕ СЪЩЕСТВУВА НИТО ЕДИН ИСТОРИЧЕСКИ ДОКУМЕНТ, КОЙТО ДА СВИДЕТЕЛСТВА ЗА СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА македонска държава и македонци И ТОВА Е ФАКТ! Проблемът е, че с такива приятели и партньори в ЕС врагове не ни трябват. И заради тях и черното ще изкарат бяло тези нагли северни врагове на България.

Винаги съм се чудила защо са се забили в десети век и каква Македония търсят в десети век и защо нашите историци се съгласяват на тази дивотия. Ами държавата Македония е създадена през 20 век това го знаем всички какъв десети век какви 5 лв Защо изобщо им се хващат на ъкъла - никъде тогава не е споменавано за държава Македония за някакви македонци Защо ние насила им се хващаме на глупостите и се опитваме да им угодим не мога да го разбера

Да го тура на жената на тоя професор,и всички кучета и магарета да се изредат след мене.

,,Велики,, смешни ,гладни селяндури със смешна столица ,декор от Холивудски филм.Стойте си там в Албанската провинция,Европа не е за продажни мишки.

Македония - България 5:1 футбол. Слабите во всичко. Спортисти ха-ха.

Еби си пичката лелина...на тетка ни пичката...помияри

България е там където Македония беше преди 15г. И на футбола ви бием и по стандарт на живот.

добре де тогава кво ни се молите да влезете в ЕС. Нали сте номер едно останете си така и не ни занимавайте с глупости. Ооо да бе забравих на вас името ви смениха преди 1 година, сигурно говорим за друга държава.

Скоро пак ще им сменят името-област Северна Албания.И ще влязат в ЕС,когато влезе Албания.

PEYTSCH

А ние не искаме повече да чуваме за „македонците“...НИКОГА ПОВЕЧЕ !!! Няма да пуснем в ЕС крадци и лъжци без да си платите за всичко от 1944 досега!!!

PEYTSCH

Само като 100% БЪЛГАРИ ще влезете в ЕС.

Кога вие станете негри, тогава и ние ке станем бугари.

Дейностите на тази комисия за безмислени и работата и е загуба на време. Политически въпроси не могат да се решават от историци, но исторически проблеми могат да се решават политически.

Тази комисия да се затваря! Губи време! Република Северна Македония не заслужава нашите усиля и компромиси!!! Затваряне та комисията! България няма нужда от тази комисия! Вето за РСМ! Вето!

СРМ е под влияние и давление на сърбите,те са сърбомани.Не искат ЕС и затова се държат като глупаво магаре.Те провеждат сръбско-руска политика.Заю Баю е на заплата при сърбите.

Абе не си прав. Ние българите не искаме да сме нито с ЕС нито в НАТО. Обичаме си братушките, искаме да ги ебаваме макетата и ще получим 3 национална катастрофа Но с толкова тъп материал, толкова. Ще се цбием с тях, и турците, сърбите и други пак ще ни пръцнат.

я спрете да се занимавате с тия зарязвайте ги и майната им

Преди някоко дена гледах едно филмче в тубата за "Сръбскобългарската война" - сръбската версия. В коментите един сърби ми каза, че шопите били сърби и ние сме ги окупирали. Самият клип пък казва, че Милан нааднал България, за да спасява шопите. Та с две думи, внимабайет кой приемате в ЕС. Особено сега, когато в парламента са събрани от кол и въже!

Ами софиянците да внимават с това "твърдо" говорене, че да не вкарат на всички нас един огромен автогол. За мен това "твърдо" говорене е на практика говорене на български със сръбски акцент. Не мога да си обясня защо шопите и софиянците дори се гордеят със своя сръбски акцент? Точно това "твърдо" говорене е характерно за сърбите. рязко, насечено, каквато е и музиката им.Така, че най-благоразумното е шопите да говорят на правилния книжовния български от старата ни столица Велико Търново и така ще се пресекат всякакви опити на Сърбия, да твърди, че шопите са сърби.

Сърбите не само твърдят небивалици за шопите, сърбите твърдят, че има сърби в Айтоско! Четете генерал Андрей Тошев. Каквото и да правим, сърбите ще намерят "прави сърби" и на месечината. Македонците прихванаха тази болест от тях. Така че - нека не смаляваме българското езиково пространство с жалби от Горна, от Велико, от Стара, от Попово и Грудово, че не им уйдисвал т.нар. твърд говор.

Еми да го духат!

сополив

На олимпиадата по фигурно пързаляне северно македонският представител донесе за страната си сребърен медал. Откъде го е взел, никой не знае....

Както казаха македонците, "българите са прави, но ние имаме по-добрто лоби". Зоран Заев колкото е личен приятел на Джордж Сорос, дори имат снимка заедно от годините му когато е бил в Open Society (не е майтап, потърсете я). Медийте на Сорос (като Радио Свободна Европа) в последната година масово натискаха ГЕРБ и особенно Каракачанов. Срещу Каракачанов имаше организирани протести, хейт групи във фейсбук и т.н. В същото време на българите им се промотираха македонисти като Христо Иванов. Хора които съвсем спокойно заявяват че ще извършат национално предателство в стил Георги Димитров. И българите защото поначало са си простички, със малко пропаганда веднага махната Каракачанов и го замениха със Христо Иванов. А македонските българи които живеят в Македония и гордо са запазили българското горките отново останаха предадени от нас, българите в България. Защото те гласуваха за Каракачанов, за българският интерес, а ние тука изгонихме Каракачанов и гласувахме за македонисти с добър ПР. Затова казват сърбите за нас че по принцип сме проста татарска нация и е лесно да ни излъжат. Може и да има нещо вярно.

Така ли казват сърбите за нас( аз имам и сръбски корени)?! А може и да са прави! Б- комплексът който имат македонците е вследствие на сръбска пропаганда. Всичко което правят македонците го правят и сърбите( кражби на бг история и култура). Питай твойте сръбски приятели защо фолклорът и традициите в Източна Сърбия приличат на българските, а тези в Западна приличат на тези в Черна Гора и Босна. Можеш да ги попиташ и защо столицата им и до ден днешен носи "татарско" име. Ще поживеем и ще видим дали Сорос, Иванов и др. либерали ще успеят да им помогнат на РСМ.

Писна ми от тези, губим си времето с тях, оставяме и ги не се занимававаме с тях, разбира се без влизане в ЕС, те нямат място там. Трябва да си ваксинираме само хората с български паспорти и тези западните покрайнини. Който ме обижда в сосбтвената ми страна че съм татар и прочие ще хапне дървото, ще изисвам до последно да не ви пускат в ЕС, въпроса е приключен.

Името го подсказва-Скопените!

Една държава с измислена история се подиграва на друга държава с измислена история... Само разликата е че на първата, историята е измислена 60 години по рано...

Пълно с антибългарски тролове в интернет. Благодаря, че ми гъделичкаш националното его. По отношение на историята: Ще ме научиш ли на истинската, много искам да я науча? Можеш да започнеш от тук : https://en.wikipedia.org/wiki/Ravenna_Cosmography „Inter vero Tratiam vel Macedoniam et Mysiam inferiorem modo Bulgari habitant, qui ex super scripta maiore Scythia egressi sunt.” А между Тракия или Македония и Долна Мизия живеят отскоро българи, които са дошли от споменатата по-горе Голяма Скития.

Само с преписване от мрежата не става, трябва и проверка. В превод от латински " modo" се употребява по често като "само" или "единствено". Това "отскоро" е удобната заблуда. Може да се преведе и така но в друг контекст.

Не знам латински, не смятам и да го уча! Но Вие явно го знаете! Какъв е смисълът от вашия коментар, че не става само с преписване от мрежата? Връзка към някоя книга ли трябваше да дам?

Ами аз съм уточнил не линка, а превода е грешен и доста масово в мрежата се цитира точно този вариант, защото е по удобен за официалните историци в България. http://latindictionary.wikidot.com/adverb:modo https://bg.glosbe.com/en/bg/only https://bg.glosbe.com/en/bg/at%20all https://bg.glosbe.com/en/bg/just%20now

Може и да сте прав, снощи написах коментарите под въздействието на емоции. Тогава преводът би бил, нещо от типа: "В Мизия, Тракия и Македония живеят само( единствено) българи, които са дошли тук от споменатата по- горе Скития." Имате два плюса от мен за коментарите си,а аз тези бутони, плюса и минуса много рядко ги натискам.

Не е 60 а много повече. " Александър Фьодорович Хилфердинг (1831-1872) е руски славист и историк. В научните си дирения той отделя специално внимание на историята, езика, културата и съдбата на южните славяни. През 1855 г. Московския университет издава книгата му ПИСЬМА ОБ ИСТОРИИ СЕРБОВ И БОЛГАР. " Тази история се издава на сръбски още следващата година, но на български никога не е преведена цялата. Поради унищожената българска книжнина и трудното намиране на читава информация, през 1872 г. книжарницата на Д.В. Манчев, основните седалища на която, както е записано на заглавната страница, са градовете Пловдив, Свищов и Битоля, отпечатва във Виена КРАТЪК ИЗВОД ОТ БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ. ИЗВАДЕН ОТ СЪЧИНЕНИЯ НА А. ХИЛФЕРДИНГ И НА ДРУГИ. Уточнението което сам Драган Манчов прави е следното: " Аз ще бъда рад на работицата си, ако видя, че тая книжка послужи за предаване в нашите училища, докле се сдобием с по-добро ръководство за българската история.” Ами за 150 години не се " сдобихме с по-добро ръководство" . Не че няма, но на руснаците, на германците, а и на други не им изнася да се представя истината.

Мдам. Значи Скоплье не ще и да чуе за ЕС.

От една страна нямаме обща история с Македония щото там преди било Българска история а -Югославска е от 1945 Македонска е след 1992 до сега .

Вижте си държавата на какво прилича. Скопие е без ЕС е по добре от вас.

Щом е по добре за какво да влиза в ЕС, значи им правим услуга.

Както на някой може да не им се ще да е така но си е вярно Ако не сме в ЕС пшеницата щеше да е изнася не от двама трима а държавата и да има пари -ТКЗС щяха да работят и хората нямаше да отиват на вън да работят - Македония има селско стопанство по добро от нашето и малко селскостопанска стока внасят.

Вие сте на ниво Сърбия(Югославия) преди да я бомби НАТО, дори не си и помисляйте че сте по-добре от нас.

Затова става въпрос, Югославия беше империя. Иди в някое село в Македония, виж дворовете и ги сравни със селските дворове в България! Сравни цените на доматите, дините, без парите от ЕС!

Това не е проблема, някакви дини и домати, проблема е в сталинисткият ви манталитет, вие сте психопати По този начин се дъжите с българите и сте такива за нас.

По добре с Албания и Косово отколкото с пропаднала България.

внимавай какво си пожелаваш комплексарче:))))

Комплексар си ти

Нали хюмне такова

Май ще има второ Арачиново. Ама тогава ще сте без танкове. Може само да ви пратим камион с вазелин!

Ами купи си вазелин и чакай албанците и косоварите.Малко остава.

В крайна сметка и ние научихме нещо от македония как политиците да държат на думата си и да оставят позицията си в преговори нещо което никой български депотат или министър до ден днешен не е успял все слабо характерни личности който немогат да отстоят нашите права пред другите държави нито правата на тираджийте нито ,инвестиций за заводи нито тръбопроводи, поток от стоки към нашите пристанища да продаваме ток ние на балканите, да си харчим нашето собствено злато за нас си не го подаряваме също и нефта в черно море нищо нула.

Мястото на Македония е до Албания, Косова и Босня! Четете Ахмет Давутоглу!

Че е редно да се продължава това усилие. Приключвайте и това е. Като не искат с добро

Няма какво да си губите времето с комисии, директно им се поставят точни и ясни условия, които трябва да бъдат приети безусловно! Ако ли не да си седят във велика Сърбия, ако трябва и 30 години и да се печат на бавен огън, никакъв ЕС, помощи и тем подобни, само бой и твърда ръка. Ако трябва даже затворете границата и изтеглете дипломатите, пълен игноре, все едно не съществуват!! Даже ако се правят на умни денонсирайте и договора където признаваме нейната независимост. Само бой по македонските кратуни докато не умекнат!!

Скоро Скопие ще са няколко човека - сърби и турци. Все повече македонски българи идват в България завинаги, а хиляди други вече имат българска телевизия, четат българска преса, вадят от скриновете снимки и български документи на предците си. Няма страшно!

В природата свободните пространства се запълват. Ако 100 хиляди човека напуснат Скопие, там ще се заселят други 100 хиляди човека!

Че ние каква обща история имаме със скопените сърбомани на югозапад?! Тяхната "история" е дълга едва няколко десетилетия! Май само Израел и Косово имат по кратка история от така наречените "македонци"!

тяхната история е убии бълагрин и предай майка си и баща си, и убии съседа си, мрази рода си

На сърбите, да

кастинга на онази върхушка издигна прости инатливи и упорити хора за които са дадени луди пари да са с добри дипломи и добро образование, но живота доказа,че добрата диплома и доброто образование те прави завършил, дипломирал се но не и Интелегентен!!! да видим челите кного какви ще ги надорбят!!!

Пише се интелигентен,а не интелегентен. Въпреки че произхожда от интелект. Вероятно това те е подвело.

Чаках го този коментар ако интелекта се мереше с правопис то word вече го е достигнал великия момент на изкуствения интелект зубъри ни управляват даже си нямашни на идея какво р живия език

Думата произхожда от интелектус а не от англлиското интелиджънс. Тъпак, зубър без грам мисълни свобода

Казва се ИнтелИгенция, а не ИнтелЕгенция за група хора. И също интелИгентност, а не интелЕгентност!

Произне си го и с3нопитаи да разбереш кое е по близко до българското и коебе првнесеното дори логиката ти куца и единствено число и множествено е с това и по зубърски, по реален жив език който трябва да се развива е по близко до инетелектус... Големи сте задръстеняци всичко емъртво в вас

Человек должен быть интеллигентен! А если у него профессия не требует интеллигентности? А если он не смог получить образования: так сложились обстоятельства. А если окружающая среда не позволяет?

Па ние зор за ЕСа немаме! Ич!

След като сте фанатични сърбомани,вместо за Европейския съюз по-добре кандидатствайте за Евразийския съюз(с членове Русия,Беларус,Армения,Казахстан и Киргистан).

Някой да ми обясни. В Албания има признато българско малцинство. Вардараска македония е географски между България и Албания . Това българско население да не е прелетяло над вардарска македония. От поколения са там.

Във Вардарска Македония няма вече българи,всичко е претопено,имало е сурови закони за тези който се обявят за българи.Убивани са или изпращани в затворите,защото българина е уронвал техният авторитет.Тези който взеха български паспорти са в чужбина.

Когато РСМ признаят историческата истина , че те са с български произход, тогава ще има ЕУ ! Под името "македонци " винаги се е разбирало БЪЛГАРИ от географския регион Македония ! ....Associated ethnic groups Bulgarians are considered most closely related to the neighbouring Macedonians.[41] The ethnic Macedonians were considered Bulgarians by most ethnographers until the early 20th century and beyond with a big portion of them evidently self-identifying as such.[135][136][137] The Slavic-speakers of Greek Macedonia and most among the Torlaks in Serbia have also had a history of identifying as Bulgarians and many were members of the Bulgarian Exarchate, which included most of the territory regarded as Torlak. The greater part of these people were also considered Bulgarians by most ethnographers until the early 20th century and beyond.[138][139][140][141] https://en.m.wikipedia.org/wiki/Bulgarians

PEYTSCH

Защо обиждате Българите там с обидното „македонци“ ?

Правилен въпрос Всеизвистно и , който се откаже от родителите си и ни само да се откаже а и до ги псува е Лайно.Шо е маке все е лайно

С тази трябва въобще да спрем да се занимаваме и да им помагаме.

Не трябва да позволим влизането на Македония в ЕС, защото така ще вкараме в него и гадните албанци. Тези "македонци", които са от български произход и с българско самосъзнание ще влязат поединично, като им дадем наши паспорти. Ако наложим вето на Сев.Македония ще спечели целият Европейски съюз. Ще загубят САЩ, Турция, сърбоманските келеши-еничари,албанската мафия и "българските" соросоиди(майкопродавци). Забележка: На семействата на измекярите Заев и ПЕДЕРовски да не се дават български паспорти!

Не може хората които са създали тази лъжлива история да признаят истината . Ако те признаят това значи че тази държава която е създадена върху тези измислици ще се срути на момента! Те ще отстояват до последно .